Ορφανά γατάκια (έχω φρικάρει από το άγχος!!) Βοηθήστε με σας παρακαλώ!

alexianna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο alexianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
Το περασμένο Σάββατο βρήκα 4 γατάκια περίπου 10 ημερών δίπλα στα σκουπίδια (τι πρωτότυπο!!) Φυσικά τα πήρα, τους έμαθα να τρώνε με μπιμπερό, αλλά την Τετάρτη το ένα μου πέθανε. Απίστευτη στεναχώρια.. Έβαλα όμως στόχο να κρατήσω τα άλλα τρία στη ζωή και θέλω τη βοήθειά σας, γιατί ο κτηνίατρος μου είπε ότι μόνο ένα 30% ζει και να είμαι προετοιμασμένη για όλα και ότι μπορεί τη μια μέρα να είναι όλα καλά και μετά να πεθάνουν. Εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ... Αν θέλετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου θα με βοηθήσετε πολύ, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Καταρχάς να σας πω ότι στα γατάκια δίνω ormilac κάθε 4 ώρες και ξέρω τους βασικούς κανόνες ανατροφής τους.
1) το ένα ενώ μου έκανε κακάκια καμιά φορά και μόνο του έχει τώρα 2 μέρες να κάνει και λέω να το πάω στο γιατρό για κλύσμα. Είναι επικίνδυνο; Τι άλλο μπορώ να κάνω για τη δυσκοιλιότητα;
2) ένα άλλο παρουσίασε λίγη διάρροια, του αραίωσα το γάλα και του πέρασε αλλά την επόμενη μέρα είχε πιο σκούρα ούρα. Αυτό δεν σημαίνει αφυδάτωση; τι μπορώ να κάνω για να μη μου πάθει τίποτα; Ο γιατρός είπε ότι λίγη διάρροια δεν πειράζει, επειδή μάλλον έφαγε πολύ και αρπαχτά.
3) σήμερα μου παρουσίασε διάρροια ένα άλλο και μου είπε μια κοπέλα με μεγάλη εμπειρία ότι μπορεί να είναι λοίμωξη και να του δώσω σεφουρίλ, αλλά ο γιατρός μου είπε ότι τα φάρμακα μπορεί να αποβούν μοιραία και ότι άμα το γατί τρώει και έχει όρεξη τότε δεν είναι λοίμωξη. Να ρωτήσω κάτι; όταν έχει διάρροια πότε είναι επικίνδυνη; γιατί εμένα δεν έχει συνέχεια και ακούσια, απλά μία φορά όταν του έτριψα τον πωπούλη είχε μια ευκοιλιότητα.
4) ο γιατρός τους έκανε προληπτικά ένεση αντιβίωσης και εγώ ψεκάζω με dettol ό,τι μπορώ για να ελαχιστοποιήσω τα μικρόβια. τι άλλο μπορώ να κάνω;

Γενικά οποιαδήποτε συμβουλά θα με βοηθούσε εξαιρετικά. Σας ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρειάζεται υπομονή και ακολούθησε τις οδηγίες του κτηνιάτρου. Όσο για το γατάκι που δεν έχει ενεργηθεί, θα πρέπει εσύ να του τρίβεις το πωπουδάκι με μωρομάντηλα. Σε όλα δηλαδή!

Σε σχέση με τα φάρμακα, επειδή είναι νεογνά θα πρέπει να συμβουλευτείς αυστηρά κτηνίατρο!

Επίσης δες εδώ

Καλή Επιτυχία και να μας κρατάς ενήμερους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχομαι καλη επιτυχια,κανε οτι σε συμβουλεψει ο γιατρος κι ελπιζω ολα να πανε καλα,ειναι ενας μηνας δυσκολος η αρχη μεχρι να παρουν τα πανω τους,κι εγω το ιδιο αντιμετωπιζω και χωρις κτηνιατρο δυστυχως.ποσων εβδομαδων ειναι τα γατακια σου?

Τη Δευτέρα κλείνουν 3 εβδομάδες! Φυσικά και κάνω ό,τι μου πει ο κτηνίατρος (είμαι μάλιστα σε επικοινωνία και επισκέπτομαι 2 κτηνιάτρους, έναν κοντά μου και έναν φίλο μου). Αλλά όταν ο κτηνίατρος σου λέει ότι ζει μόνο το 30 % και ότι αν πάθουν κάτι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, λογικό δεν είναι να αναζητήσεις πιο πρακτικές λύσεις; π.χ. ο γιατρός μου είπε ότι αν η διάρροια είναι λοίμωξη τότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα, ίσως λέει να του βάλουμε έναν όρο και να ελπίζουμε. όμως μια κοπέλα που έχει μεγαλώσει πολλά γατάκια με επιτυχία, μου είπε ότι μπορώ να τους δώσω λίγο φαρμακάκι. Τώρα ποιον να εμπιστευθείς;
Τελοσπάντων, εσάς ποια είναι η εμπειρία σας με γατάκια; θέλω να πω σας έχουν πεθάνει ξαφνικά και απροειδοποίητα; Γιατί εμένα έτσι μου είπαν. Αλλά εγώ τα βλέπω καλά... Είναι ζωηρά, τρώνε πολύ, κοιμούνται ήσυχα, όλα εντάξει...

Σαφεστατα και δεν εμπιστευομια τη φιλη μου.Αν δεν εισαι σιγουρη για τον γιατρο,απλα παιρνεις και γνωμη 2ου κτηνιατρου.Οχι ομως φιλων,θειαδων ,γιαγιαδων...ειδικα οταν μιλουν για φαρμακα.:)

αν δεν κάνουν κακάκια (όπως είπες για το ένα, δοκίμασε να τους τρίιψεις την κοιλιά)

μια χαρα θα τα καταφερεις,οντως αρωσταινουν ξαφνικα,ομως επανερχονται και γρηγορα,εμενα ειναι περιπου 4 βδομαδων,και χωρις κτηνιατρο,δοκιμασες να τους δωσεις στερεα τροφη?εστω μια μικρη ποσοτητα,οταν αρχισουν και τρωνε μεγαλωνουν πολυ γρηγορα και ζωηρευουν,και προσεχε το γαλα μην την πατησεις οπως εγω,ευτυχως τους το εκοψα και ολα καλα!οσες φορες εχω βρει γατακια στα σκουπιδια κι εχουν ακομα τα ματακια κλειστα δυσκολα ζουν,συνηθως επιβιωνουν μονο οταν εχουν ανοιχτα ματια και τρωνε εστω και λιγο,στερεα τροφη,εφοσον ειναι 3 εβδομαδων θα τα καταφερεις.
μια φορα μονο μου εζησε γατακι πολυ μωρο,που ακομα θυλαζα και του εδινα απ το δικο μου γαλα μεσα σε συριγγα,χαχα το χω κανει κι αυτο,τη λενε ουρανια και ειναι 10 χρονων σα τη κορη μου,αμα κατσει να τη βγαλω φωτογραφια θα στην περασω,τρωει και φευγει,χρονια τωρα,ειναι στειρωμενη δεν παει μακρια,ομως ειναι αγρια.καλη σου επιτυχια!!!!!!

Ο γιατρός μου είπε να τους δώσω στερεά τροφή αναμεμιγμένη με γάλα όταν γίνουν 4 εβδομάδων! Πάντως μέχρι τώρα (φτου φτου να μην τα ματιάσω) είναι καλά! Το μόνο μου θέμα είναι με το ένα, παρουσίασε διάρροια την Παρασκευή, ο γιατρός είπε δεν είναι λοίμωξη, γιατί έτρωγε σαν τρελό και ήταν μια χαρά και έτσι αραιώσαμε το γάλα και σταμάτησε η διάρροια. Δηλαδή δεν έκανε καθόλου κακά του για 2 μέρες και του ξαναάρχισα σήμερα το πρωί κανονικό, ήπιε πάρα πολύ (25 ml τη μία φορά, σκεφτείτε ότι τα ταϊζω 8 φορές τη μέρα) και παρουσίασε πάλι όχι ακριβώς διάρροια αλλά ευκοιλιότητα. Και δεν ξέρω τι να κάνω... Να του αραιώσω ξανά το γάλα; Φοβάμαι μην υποσιτιστεί..

Τη Μουντζουρίτσα μου τη μάζεψα νεογέννητη με κλειστά ματάκια, άρρωστη από ρινοτραχεϊτιδα, σχεδόν ετοιμοθάνατη
Ημουν διακοπές
Ακολούθησα κατα γράμμα τις τηλεφωνικές οδηγίες του κτηνιάτρου
Τωρα κλείνει τα 10 της χρόνια !
Κανε ό,τι σου πει ο γιατρός κι ευχομαι να πανε όλα καλά!
Πάω να της δωσω ενα φιλί στη μουσούδα...δώσε και στα μικρούλιασου ενα κι από μενα !

Παιδιά ΣΟΣ!! Αν είναι κάποιος μέσα ας με βοηθήσει σας παρακαλώ! Τα γατάκια μου τα ταϊζω κάθε 3 ώρες, έφαγαν μια χαρά στις 8 αλλά στις 11 το ένα δεν έφαγε και μετά ξαναπροσπάθησα στις 12 και πάλι τίποτα. Έχω τρελαθεί γιατί και αυτό που μου πέθανε έτσι δεν έτρωγε το βράδυ και το πρωί ήταν χάλια και το μεσημέρι πέθανε! Σκέφτομαι να το πάω στο νοσοκομείο ζώων στο Κορωπί που διανυκτερεύει. έχει πάει κανείς σας; είναι καλό;

Καλησπέρα! Είχα μαζέψει και εγώ πριν λίγο καιρό κάποια γατάκια ημερών που τα μεγάλωσα όπως εσύ, και επειδή συνέβη κάτι που δεν το περίμενα σε κάποια από αυτά, μεσάνυχτα και σε εμένα, τα πήγα εκεί που λες, στο Αττικό Νοσοκομείο και μου κράτησαν το ένα κάποιες μέρες εκεί, και από εκεί που θα πέθαινε, σώθηκε. Είναι πολύ καλοί οι γιατροί εκεί.

εφοσον εχεις κοντα σου κτηνιατρο που εφημερευει πηγαινε το!!περιμενουμε νεοτερα,καλη επιτυχια!!!!!

Παιδιά ΣΟΣ!! Αν είναι κάποιος μέσα ας με βοηθήσει σας παρακαλώ! Τα γατάκια μου τα ταϊζω κάθε 3 ώρες, έφαγαν μια χαρά στις 8 αλλά στις 11 το ένα δεν έφαγε και μετά ξαναπροσπάθησα στις 12 και πάλι τίποτα. Έχω τρελαθεί γιατί και αυτό που μου πέθανε έτσι δεν έτρωγε το βράδυ και το πρωί ήταν χάλια και το μεσημέρι πέθανε! Σκέφτομαι να το πάω στο νοσοκομείο ζώων στο Κορωπί που διανυκτερεύει. έχει πάει κανείς σας; είναι καλό;

ελπίζω να τα πήγες στο νοσοκομείο δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έχω ακούσει καλά λόγια
και να πήγαν όλα καλά!
και ο δικός μου κτηνίατρος έχει κλινική με προσωπικό που λειτουργεί όλο το 24ωρο αν θες σου στέλνω διεύθυνση και τηλ
(κάποια στιγμή θα βρω το σχετικό θέμα και θα καταχωρήσω κι εκεί τα στοιχεία του είναι πολύ καλός!)
φιλάκια

Καλησπέρα παιδιά!
Τελικά δεν τα πήγα τα γατάκια χτες στο νοσοκομείο, γιατί ενώ έτρωγαν λίγο ήταν ζωηρότατα και είπα να τα παρακολουθήσω. Έμεινα ξάγρυπνη όλο το βράδυ κα στις 5 έφαγαν λίγο όμως. Το πρωί τα πήγα στον κτηνίατρο, τους έκανε προληπτικά ένεση αντιβίωσης και τώρα είναι μια χαρά! Δεν ξέρω τι πάθανε, αλλά από εκεί που το βρίσκανε αμέσως με το μπιμπερό, τώρα θέλει να τα πιέσω λίγο, το διώχνουν στην αρχή. Αλλά μετά όλα καλά, πίνουν σαν φαταούλες. Να είναι καλά οι ψυχούλες μου!
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση!

Ωραία!! Καλή συνέχεια με τα ψιψινάκια!

Θα σου μιλησω εξω απο τα δοντια. Δεν τα βοηθας τα γατακια τα βασανιζεις!!!!!!!!!! Πως σου ηρθε το κλυσμα??????????? Επισης να τα ταιζεις καθε 2 ωρες αλλα μην τρεφεις ελπιδες.

Θα σου μιλησω εξω απο τα δοντια. Δεν τα βοηθας τα γατακια τα βασανιζεις!!!!!!!!!! Πως σου ηρθε το κλυσμα??????????? Επισης να τα ταιζεις καθε 2 ωρες αλλα μην τρεφεις ελπιδες.

Αγαπητη elizabeth,το κλυσμα αναφερθηκε στο πρωτο ποστ της κοπελας,και μαλιστα εγραψε οτι θα τα παει στον κτηνιατρο για κλυσμα.
λέω να το πάω στο γιατρό για κλύσμα. Είναι επικίνδυνο; Τι άλλο μπορώ να κάνω για τη δυσκοιλιότητα;
Οποτε...ο κτηνιατρος θα αποφασιζε για αυτο.Δεν τα εκανε μονη της,και μαλλον ο γιατρος ξερει περισσοτερα απο εμας.
Επισης..ποιοι ειμαστε εμεις που θα αποφασισουμε αν υπαρχουν ελπιδες ή οχι;Η κοπελα δειχνει οτι κανει το καλυτερο..και σιγουρα δεν ειμαστε εδω για να κρινουμε.Αν εχεις καποια συμβουλη..ευπροσδεκτη.:)

Τι εννοείς τα βασανίζω; επειδή κάνω αυτό που μου προτείνει ο κτηνίατρος και δεν τα αφήνω να σκάσουν χωρίς να ενεργηθούν; Οκ δεν λέω ό,τι είναι ευχάριστο σε κανέναν το κλύσμα, αλλά από το να πεθάνουν, καλύτερα να ταλαιπωρηθούν για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να είναι καλά. Εσένα όταν οι γονείς σου σε πήγαιναν για εμβόλια σε βασάνιζαν επειδή πόναγες από τη βελόνα;
Όσο για το αν έχω ελπίδες ή όχι, έχοντας χάσει 8 μέρες πριν το ένα γατάκι ξέρω πολύ καλά τι μπορώ να περιμένω. Αλλά συγγνώμη, όταν τα ταϊζω κάθε 3 ώρες, βράζω το μπιμπερό και απολυμαίνω τα χέρια μου πριν τα πιάσω, όταν πηγαίνω στον κτηνίατρο μέρα παρά μέρα, έχω το δικαίωμα να ξέρω ότι κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και συνεπώς να ελπίζω. Τόσα και τόσα γατάκια τα έχουν καταφέρει. Τα γατάκια μου κοντεύουν 4 εβδομάδων και μέχρι τώρα είναι μια χαρά! Κρατάω τις επιφυλάξεις μου, αλλά όχι και δεν έχουν καμία ελπίδα! Έλεος δηλαδή!

Τι εννοείς τα βασανίζω; επειδή κάνω αυτό που μου προτείνει ο κτηνίατρος και δεν τα αφήνω να σκάσουν χωρίς να ενεργηθούν; Οκ δεν λέω ό,τι είναι ευχάριστο σε κανέναν το κλύσμα, αλλά από το να πεθάνουν, καλύτερα να ταλαιπωρηθούν για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να είναι καλά. Εσένα όταν οι γονείς σου σε πήγαιναν για εμβόλια σε βασάνιζαν επειδή πόναγες από τη βελόνα;
Όσο για το αν έχω ελπίδες ή όχι, έχοντας χάσει 8 μέρες πριν το ένα γατάκι ξέρω πολύ καλά τι μπορώ να περιμένω. Αλλά συγγνώμη, όταν τα ταϊζω κάθε 3 ώρες, βράζω το μπιμπερό και απολυμαίνω τα χέρια μου πριν τα πιάσω, όταν πηγαίνω στον κτηνίατρο μέρα παρά μέρα, έχω το δικαίωμα να ξέρω ότι κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και συνεπώς να ελπίζω. Τόσα και τόσα γατάκια τα έχουν καταφέρει. Τα γατάκια μου κοντεύουν 4 εβδομάδων και μέχρι τώρα είναι μια χαρά! Κρατάω τις επιφυλάξεις μου, αλλά όχι και δεν έχουν καμία ελπίδα! Έλεος δηλαδή!

Ολα καλα θα πανε alexiana μου.Ακομα και καλα να μην πανε(που δεν το νομιζω) και παλι εσυ..εκανες το καλυτερο δυνατο.:)

ΥΓ..και τα δικα μου..πολυ μωρα τα βρηκα..και μια χαρα εζησαν,.και ζουν και βασιλευουν

Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ πολύ, από το στόμα σου και στου θεού τ' αυτί. Να ρωτήσω κάτι άλλο αν ξέρει κανείς; Από την Κυριακή το ένα μου γατάκι αντιδράει με το φαγητό. Από εκεί που ήταν το πιο υπάκουο, τώρα τσινάει με το μπιμπερό και μερικές φορές δεν τρώει καν. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι γιατί αφενός είναι πολύ ζωρό όλες αυτές τις μέρες και αφετέρου στο επόμενο γεύμα μπορεί να φάει του σκασμού. Τι μπορεί να συμβαίνει; παίζει να μην πεινάει εκείνη την ώρα; τώρα τα ταϊζω κάθε 4 ώρες. ή μήπως επειδή πλησιάζει 4 εβδομάδων θέλει κανονική τροφή σιγά σιγά;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back