Ορφανά γατάκια (έχω φρικάρει από το άγχος!!) Βοηθήστε με σας παρακαλώ!

Επειδή μεγαλώνουν σιγά σιγά μπορεί και να αντέχουν περισσότερη ώρα χωρίς γάλα. Αφού τρώει στο επόμενο γεύμα πολύ, πιστεύω είναι εντάξει. Μπορείς να δοκιμάσεις λίγο κοτοπουλάκι βραστό ή καμιά κονσέρβα πατέ καλή μάρκα να δεις αν τρώει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω επειδη τα βρηκα χωρις να εχω εδω κτηνιατρο,τα ταισα αμεσως κονσερβα,δλδ προσπαθησα να τα ταισω,γιατι ξερω οτι με το γαλα,το απλο γαλα που υπαρχει εδω στην πατμο,δε θα ζουσαν για πολυ.εκανες και κανεις οτι καλλυτερο μπορεις αυτο πιστευω,ν ακους τον κτηνιατρο σου.εγω θα εδινα βεβαια κρεατακι,κοτοπουλακι με ρυζακι πχ.για να καρδαμωσουν που λενε,εγω τα εχω εδω και 20 μερες,κι οταν τα βρηκα ηταν δεν ηταν 15 μερων,κι ολα πανε καλα,δοξα το θεο,περασαμε και μια διαρροια αλλα ολα οκ!!!καλη μας επιτυχια,βαλε φωτογραφιες οταν μπορεσεις!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγω κτηνιατρος ειμαι με ειδικευση στους αιλουρους in Kruger National Park και δεν ειπα οτι δεν εχουν ελπιδες ειπα να μην τρεφεις ελπιδες αλλα καποιος μαλλον δεν σου τα λεει καλα. 1) με την συνεχη αποστειρωση μπορι να καταστρεψεις την φυσικη χλωριδα τους αποστειρωνε το μπιμπερο τους που δεν χρειαζεται πλεον αλλα μην ριχνεις αντισηπτικα ολη την ωρα. 2) αρχισε σιγα σιγα να τους δινεις στερεα τροφη παρε την blue buffalo. Eχεις σκεφτει αν σου ζησουν τι θα τα κανεις μετα?

Εγώ είμαι φιλόλογος και ανάμεσα στο δεν έχουν ελπίδες και μην τρέφεις ελπίδες δεν βλέπω μεγάλη διαφορά! Τελοσπάντων, με όσους γιατρούς έχω μιλήσει μου έχουν πει ότι το πολύ κρίσιμο διάστημα είναι μέχρι το μήνα, τον οποίο τον πλησιάζουμε και πάμε καλά! Ελπίζω να μην στραβώσει κάτι στην πορεία. Όσο για την τροφή έχω προσπαθήσει να τους βάλω, τους τη βάζω μπροστά τους, τους χώνω και τη μουσούδα τους μέσα, αλλά αυτά αδιαφορούν παντελώς! Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;
Τώρα τι θα τα κάνω, περιμένω να περάσει ο 15αύγουστος, να γυρίσει ο κόσμος από τις διακοπές του, να έχουν γίνει και αυτά 1,5 μήνα να είμαστε σίγουροι και μετά θα προσπαθήσω να τα δώσω!

Εγώ είμαι φιλόλογος και ανάμεσα στο δεν έχουν ελπίδες και μην τρέφεις ελπίδες δεν βλέπω μεγάλη διαφορά! Τελοσπάντων, με όσους γιατρούς έχω μιλήσει μου έχουν πει ότι το πολύ κρίσιμο διάστημα είναι μέχρι το μήνα, τον οποίο τον πλησιάζουμε και πάμε καλά! Ελπίζω να μην στραβώσει κάτι στην πορεία. Όσο για την τροφή έχω προσπαθήσει να τους βάλω, τους τη βάζω μπροστά τους, τους χώνω και τη μουσούδα τους μέσα, αλλά αυτά αδιαφορούν παντελώς! Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;
Τώρα τι θα τα κάνω, περιμένω να περάσει ο 15αύγουστος, να γυρίσει ο κόσμος από τις διακοπές του, να έχουν γίνει και αυτά 1,5 μήνα να είμαστε σίγουροι και μετά θα προσπαθήσω να τα δώσω!

Μπορεις να τους την μουλιαζεις σε γαλα(ειδικο για γατες-)..να μαλακωνουν και μετα να τους τη δινεις.Ακομα και σε νερο...ε..σιγα σιγα θα τη συνηθισουν.:)

μην απογοητευτεις ενοουσα και να διατηρεις τις επιφυλαξεις σου. μουλιασε την με νερο ο συνδιασμος με το γαλα ενδεχεται να προκαλεσει διαρροιες και μην τους χωνεις τη μουσουδα μπορει να φοβουνται και να αντιδρουν με το δαχτυλο να την πιπιλανε και να συνηθιζουν.

Να σας ρωτήσω κάτι; Επειδή τα γατάκια είναι 4 εβδομάδων πια ο γιατρός μου είπε, όπως μου είχατε πει κι εσείς να αρχίσουν να τρώνε τροφή. Ακόμα δεν καταλαβαίνουν να τρώνε από την κονσέρβα και τους βάζω πάνω στο δάχτυλό μου, όπως μου είπατε. Όμως πώς θα μάθουν να τρώνε κανονικά; Επίσης με το νερό τι να κάνω; Τους βάζω πιατάκι με νερό αλλά αυτά πατάνε πάνω.. Ο γιατρός λέει θα μάθουν, αλλά μέχρι τότε δεν θα πάθουν αφυδάτωση; Και τέλος με την τουαλέτα τι να κάνω; Έκαναν πιπί μόνα τους δυο φορές, αλλά όταν τα βάζω πάνω στην άμμο αντί να τη χρησιμοποιήσουν κοιμούνται πάνω της! Να συνεχίσω να τους τρίβω τα γεννητικά τους όργανα με χαρτί ή να τα αφήσω μόνα τους; Ο γιατρός είπε μπορούν, αλλά μέχρι να περάσει το διάστημα για να μάθουν δεν θα σκάσουν;

Καταρχην για την τουαλετα,θα τα βαζεις επανω στην αμμο..και θα κουνας ΕΣΥ τα χερακια τους σαν να σκαβεις.
Και βεβαια δεν θα τα αφησεις να σκασουν..απλα ειναι θεμα χρονου να μαθουν..για ενα διαστημα κανεις και τα δυο ταυτοχρονα.Και τριβεις πωπουδακι δηλαδη,αλλα τα βαζεις και στην αμμο,παντα σκαβοντας με τα μπροστινα ποδαρακια.Θα το πιασουν το νοημα.Δεν ξερω γατα που να μην το επιασε.
Για τροφη..τι να σου πω.Εγω απο το γαλα περασα στην ξηρη τροφη..μουλιαζοντας το με νερο βασικα στην αρχη..και στη συνεχεια την ετρωγαν και κανονικα.Και για το νερο το ιδιο.Αρχικα που εβαλα το μπωλακι...πλησιαζαν αλλα δεν επιναν..αλλα μετα απο κανα δυο αποριψεις..ειπιαν.Εννοειται οτι αν τα δεις να μην πινουν καθολου,δωστους νερο με μπιμπερο.Δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη να αλλαξουν συνηθειες.Υπαρχει παντα αυτο το μεταβατικο σταδιο.

συμφωνω με την πουπουλινα,τα ποδαρακια δηθεν να σκαβουν ειναι ο καλυτερος τροπος να μαθουν την αμμο,δλδ τριψιμο κολαρακι με μωρομαντηλο και τα τοποθετεις στην αμμο σκαβοντας με τα δικα τους ομως μπροστινα ποδαρακια,κανουν αμεσως κακακια η τσισακια,μετα τα βγαζεις απο μεσα και το φαγητο τους μακρια απ την αμμολεκανη.δεν τους αρεσει να μυριζουν τα κακα τους οταν τρωνε κι οχι μονο.
οσο για τη κονσερβα εγω αμεσως τους εδωσα,τους εβαλα ελαφρα το κεφαλακι μεσα στο πιατακι,λερωναν χερακια γιατι τη ζυμωναν κιολας επεφταν ολα μεσα,μετα τα καθαριζα με μωρομαντηλο η με βρεγμενα χερια και τριψιμο με καθαρη πετσετα,τα γατακια μου πρεπει να ειναι μια βδομαδα μεγαλλυτερα απ τα δικα σου,κι εφαγαν απ τη πρωτη μερα ξηρα τροφη,το ξερω οτι τα σκληραγωγω,θα πρεπε να ειχα γαλα για γατες αλλα εδω δεν εχει,ολα θα πανε καλα θα δεις,το δυσκολο σταδιο περασε!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

Υπομονη να κανεις!!!! Οταν τα κανουν να τα παιρνεις και να τα βαζεις μεσα στην αμμο. Λειτουργει το ενστικτο τους μη φοβασε οτι θα σκασουν συνεχισε με το δαχτυλο να τα ταιζεις και αστα να πατανε στο νερο μετα θα γλειφτουν και θα καταλαβουν.

ολα καλα με τα γατακια?τα νεα σας?

Τωρα διαβασα ολο το ποστ ! Έχετε κανενα νεο?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back