Ορφανά γατάκια, πρόβλημα με το τάισμα...

RitaRitaki

Νεοφερμένο μέλος

Η RitaRitaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Καλησπέρα:)
Τη κυριακή μας φέρανε 2 γατάκια 2-3 ημερών που η μαμά τους πέθανε...ο ομφάλιος λώρος τους ήταν κομμένος και επουλωνόταν,σαν μικρή πληγούλα ,οπότε υποθέτω οτι τόσο θα είναι σωστά?
Το τι έχω τραβήξει απο εκείνη τη μέρα δε λέγεται..το ένα δεν είχε κάνει κακά του 2 μέρες και εχθές κατάφερα με μασάζ και λαδάκι και πολλή υπομονή να το κάνω να ενεργηθεί και τι βλέπω..ένα σκατό ΤΟΣΟ μετα συγχωρήσεως :redface: σφιχτό και σκούρο καφέ..τελοσπάντων το ξεπεράσαμε κ αυτό λέω,μας βγήκε δυσκοίλιο το γατί .
Προκύπτουν άλλα προβλήματα όμως ,τους πήραμε γάλα σε σκόνη για γατάκια και μπιμπερό,το ένα γατάκι έχει μάθει να το βυζαίνει,το άλλο με τίποτα!!και μου βγαίνει η πίστη κάθε φορά να το ταίζω με σύριγγα..σήμερα το πρωί μου πήρε 2 ώρες να τα ταίσω και τα 2..
Με αποτέλεσμα οι ώρες ταίσματος να μην είναι καθόλου σταθερές και τα ταίσματα λιγότερα...Ξεκινάω ας πούμε να ταίσω στις 10 και τελειώνω στις 12..Το δυσκοίλιο παρατηρώ σαν να μην έχει πάρει πολύ μπόι,ενώ το άλλο έχει μεγαλώσει.Ζυγαριά δυστυχώς δεν έχω εδώ.
Το άλλο μου πρόβλημα είναι οτι το γατί που τρώει από το μπιμπερό έχω την εντύπωση πως του έχει πάει λίγο γάλα στα πνευμόνια γιατί φταρνίζεται συχνά και όταν τρώει αφήνει συνέχεια τη θηλή και σκέφτομαι μήπως το κάνει επειδή δε μπορεί να ανασάνει καλα..
Μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να κάνω?Προσπαθώ να το κάνω να ρευτεί ,του κάνω μασάζ αλλά δε βλέπω πρόοδο.Να σημειώσω οτι προχθές το γάλα του το ήπιε μονοκοπανιά σε ένα λεπτό,ενώ τώρα κάνει και αυτό πολλή ώρα να φάει..
Φοβάμαι οτι υποσιτίζονται τα μωρά και δε ξέρω τι να κάνω ,και μεθαύριο φεύγω(είμαι στη ζάκυνθο) και θα τα φροντίζει ο ξαδερφός μου ...Μπορεί εκείνος να μην έχει τη δική μου υπομονή ,είναι για γερά νεύρα η κατάσταση ...
Τελικά σ αυτή τηνηλικία πόσα ml πρέπει να τρώει το καθένα σε κάθε τάισμα?Μήπως απλά χορταίνουν και δε θέλουν άλλο μετά?
Τα φώτα σας..Ευχαριστω εκ των προτέρων:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τα μωρά γατάκια εαν δεν θηλασουν καθόλου από τη μητέρα τους ειναι 50-50 οι πιθανοτητες να τα καταφερουν,
την πρώτη εβδομαδα τα ταιζουμε 7 φορες την ημερα απο 2-3 ml τη φορα,
τη δευτερη εβδομαδα 6 φορες την ημέρα 5-10 ml τη φορα .
Κανουμε μασαζ 3 φορες την ημερα στις 2 πρωτες απλα ουρούν τη τριτη βγαζουν και κακακια.
Τώρα είναι που φευγεις και που θα τα αναλαβει αλλος... δεν ξερω τι να πω και τι να ευχηθω, το βηξιμο που εχει το ενα ειναι μαλλον λοιμοξη του αναπνευστικου, δε νομιζω να ειναι γαλα στα πνευμονια...Μασαζ για ρέψιμο δε χρειάζεται, μόνο για να ενεργηθούν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ορφανά γατάκια, πρόβλημα με το τάϊσμα...

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Πιστεύω ότι θηλάσανε τη πρώτη μέρα τουλάχιστον γιατί τα βρήκαμε χωρίς τους ομφάλιους λώρους,ελπίζω δηλαδή να είναι έτσι!
Το βήξιμο λέω μήπως είναι από γάλα γιατί μετά γλέιφεται.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά,έχει θέληση και ο ξάδερφος,λογικά θα τα καταφέρει..Μακάρι να μπορούσα να κάτσω κ άλλο εδώ,ανησυχώ πολυ.

τότε μπορεί όντως να "πνίγεται" , κοιτα τα γατακια θελουν θετικη σκεψη , υπομονη, αν πινουν τακτικα εστω και λιγο δεν θα αφυδατωθουν και αν ενεργουνται θα τα καταφερουν, να ξερετε οτι καθε μερα το ακθε γατακαι πρεπει αν εκρδιζει σε βαρος 8-10 γραμμαρια.
Καλή τύχη στα μικρά!

Ευχαριστούμε!!
Ποιός είναι ο αποτέλεσματικός τρόπος να το βοηθήσω άμα πνίγεται?

τον βαζεις σε προστια θεση ετσι ωστε αν εχει παει στη μυτη του η στο λαιμο του να μπορεσουν να εξελθουν τα υγρά., επειτα σκουπιστε τον καλα, γιατι και τπ ξεραμενο γαλα στη μυτουλα η στα μουτσακια τα δυσκολευει να αναπενουν..

Αυτό κάνω,ουφ !ποτέ δε το αφήνω με γαλατάκι στα μούτρα,το σκουπίζω επιμελώς!
Μακάρι να τα καταφέρουν τα μωρά..

Άλλη μια φορά μου βγήκε η πίστη,1μιση ώρα πάλι για να ταίσω 10 ml συνολικά..γίνονται αυτά τα πράγματα ρε παιδιά?
Επίσης το ένα έβγαζε από το μάτι του κάτι που μου φάνηκε σαν πύον..του το σκουπιζα με μια υγρή πετσετούλα και όλο νιαούριζε και δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου.Όλο προβλήματα γαμώτο..
Μήπως δεν τους αρέσει η γεύση του γάλατος΄??
Έχω αρχίσει να απελπίζομαι.

Καλησπέρα, RitaRitaki!:)

Διάβασε και εδώ.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τα μικρούλια! :)

Ρίτα μου, καλησπέρα σου!
Εύχομαι να διάβασες τις κατατοπιστικότατες οδηγίες που προσφέρονται στην ιστοσελίδα, προς δική σου διευκόλυνση.
Θέλω μονάχα να σου πω πως, γενικά οι γατούλες είναι ανθεκτικά ζωάκια, συνεπώς με λίγη υπομονή και σταθερή ενασχόληση θα προκύψουν υπέροχα γατοφυντανάκια που θα τα βλέπεις και θα τα χαίρεσαι (δεν είναι κουνελάκια δηλαδή που μπορεί να σου "μείνουν" από ψύλλου πήδημα), και ότι φυσικό είναι να αγανακτάς και να φοβάσαι με την συμπεριφορά τους (ειδικά εάν είναι τόσο μωρά και είναι η 1η φορά που έρχεσαι σε επαφή με γάτα).
Όλα είναι θέμα συνήθειας!:thumbsup:
Εσύ ήδη δείχνεις όλη την καλή διάθεση, απλά σε ρίχνει το γεγονός ότι χρειάζονται ΠΟΟΟΛΛΗ ενασχόληση τώρα που είναι μικρά, έτσι είναι αναμενόμενο να πελαγώνεις. (εάν εργάζεσαι και πρέπει να τα περιποιείσαι ταυτόχρονα, η ενασχόλησή τους γίνειται ακόμα πιο δύσκολη)
Don't worry-με τον καιρό θα απογαλακτιστούν και τα πράγματα θα γίνουν σαφώς ευκολότερα. 8)
Φρόντισε με την 1η ευκαιρία να κάνεις μια επίσκεψη σε κάποιον κτηνίατρο μόνο, για την ασφάλειά τους και για να σου φύγει κι εσένα το άγχος! :)

εύχομαι πραγματικά ό,τι καλύτερο και να ξέρεις πως είσαι πολύ τυχερή που 'χεις για παρέα σου αυτά τα 2 πλασματάκια !

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!Γάτα είχα παλιότερα και πάντα μου άρεσε να διαβάζω για τη φροντίδα τους,μάλιστα πρίν από λίγο καιρό λες και το ξερα καθόμουν και έβλεπα βιντεάκια και διάβαζα οδηγίες για το πώς ταίζουμε και φροντίζουμε νεογέννητα γατάκια.Ήθελα να ξέρω σε περίπτωση που μου συμβεί...
Είχα διαβάσει από πρίν και στο φόρουμ εδώ εμπειρίες και άλλων μελών ,με κακό και καλό τελος..
Δεν εργάζομαι αυτή τη στιγμή,είμαι στο νησί για διακοπές,αφιερώνω ΠΑΡΑ πολυ χρόνο πιστέψτε με...σταγόνα σταγόνα τους δίνω το γάλα για να είμαι σίγουρη οτι το καταπίνουν και δε το αναπνέουν,ο τρόμος μου είναι.Μου κάνουν παράπονα οτι όλο με τις γάτες ασχολούμαι αλλά δεν με ενδιαφέρει.Τουλάχιστον ότι και να γίνει εγώ ξέρω οτι τα έδωσα όλα,τώρα που σας γράφω το ξενυχτάω τόσο πολύ γιατί προσπαθούσα πόση ώρα να ταίσω και πάλι σχεδόν τίποτα.
Το ένα γατάκι πάει απ το κακό στο χειρότερο και ξέρω οτι το πρωί που θα ξυπνήσω θα είναι νεκρό.Με το ζόρι αναπνέει,το βρήκα παγωμένο και έχει βηχαλάκια...
Πόση ώρα το έτριβα για να το ζεστάνω..μέσα στις χούφτες μου το κράταγα.Για να φάει ούτε λόγος,ούτε τα πόδια του δε κουνάει ,ούτε τη γλώσσα του να καταπιέι...
Αυτό που παρατηρώ είναι οτι κάθε μέρα γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα και καταλήγω να πιστεύω οτι είναι άρρωστα,με κάποια γρίπη η δεν ξέρω τι άλλο...
Και αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι μήπως έκανε ο ξαδελφός μου καμία ζημιά που του τα έδωσα να τα ταίσει σήμερα το απόγευμα για να μαθαίνει...Σίγουρα δεν έγινε επίτηδες.
Είμαι ερείπιο απ τη κούραση,μυρίζω γαλατίλα,τα έχω αφήσει με μπουκαλακι ζεστό νερό και με ελπίδα.

Δεν καταλαβαίνει ο περίγυρος συνήθως, αλλά καταλαβαίνεις εσύ και κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Είναι δύσκολο πολύ...Δοκίμασε να το ζεστάνεις με ζεστό νερό σε μπουκαλάκι με μια πετσέτα, ίσως χρειάζεται παραπάνω. Επίσης, ίσως θα βοηθούσε εάν του έδινες λίγο γαλατάκι με λίγη ζαχαρίτσα μέσα, αυτό μου έχει σώσει πολλά γατάκια γιατί τους δίνει ένα μπουστ ενέργειας που το έχουν πολύ ανάγκη. Και μου το έχει προτείνει κτηνίατρος, δεν κάνω του κεφαλιού μου :)
Εάν έχει διάρροιες, να επιμένεις να παίρνει υγρά όσο μπορεί. Πάντως μην ταλαιπωρείσαι, δίνε τους το γάλα με το ρυθμό που βλέπεις ότι το παίρνουν. Δεν υπάρχει κανόνας, άλλα είναι λαίμαργα, άλλα θέλουν παρακαλητό. Μην φοβάσαι για αναρρόφηση, όσο τα έχεις με την κοιλιά κάτω, δεν πνίγονται..Επίσης, όπως έχω προσέξει, πολλές φορές φτερνίζονται από τη μανία τους να φάνε, επειδή παίρνουν βαθειές αναπνοές για να μυρίσουν την τροφή.
Καλό κουράγιο, μακάρι να πάνε όλα καλά για το μικρούλι... <3

Λοιπόν..τα γατάκια μας αφήσανε για ένα μέρος πιο όμορφο,ζεστό και παραδεισένιο.
Το ένα όπως περίμενα το πρωί,είχε πεθάνει και το άλλο πέθανε πρίν μια ώρα .
Ελπίζω μια μέρα να βρεθεί στο δρόμο μου ένα γατάκι και να μπορέσω να το μεγαλώσω,να το βοηθήσω και να το κρατήσω στο δικό μου σπίτι ,είναι απίστευτα πλάσματα.....
Επίσης να ευχαριστήσω άλλη μια φορά όλους εσάς που με βοηθήσατε :)

ήταν πολύ μικρά και άρρωστα και εσύ έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Εσύ να είσαι καλά και σίγουρα κάποιο γατάκι θα σε βρει και θα σε υιοθετήσει στο μέλλον!!!
Καλή συνέχεια Ριτάκι μου! ;)

Λυπάμαι πολύ, Ρίτα!
Είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν τόσο μικρά γατάκια, τα οποία δεν έχουν την φροντίδα της μητέρας τους...
Όπως και να 'χει, προσπάθησες όσο καλύτερα μπορούσες και δεν τα παράτησες μόνα τους...

Αν δεν είχαν κι εμένα δε θα είχαν κανένα,κάποιος πρέπει να βοηθήσει και τους αδύναμους που δεν έχουν φωνή...Αβοήθητα ήταν ,το ήξερα οτι ηταν λίγες οι πιθανότητες .Τώρα νιώθω σαν να ακούω το νιαούρισμα τους ,μου φαίνεται περίεργο που δε τα ταίζω :(

σε νιώθω Ρίτα, όσο δεν φαντάζεσαι...

Λυπάμαι πολύ Ρίτα μου. Δυστυχώς τα γατάκια δεν βρίσκονταν κοντά στη μανούλα τους, όταν τα βρήκες είχαν απομακρυνθεί από τη φύση τους. Δεν ήταν λοιπόν εύκολη υπόθεση αλλά προσπάθησες και μπράβο σου! Υπάρχουν αμέτρητα γατάκια που χρειάζονται σπίτι γλυκιά μου, δυστυχώς, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις άλλα.
Εύχομαι σύντομα να γίνεις μια ευτυχισμένη γατομανούλα :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back