Ορφανά γατάκια σε παλιό κτήριο....

julia

Διακεκριμένο μέλος

Η julia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λεωνίδι (Αρκαδία). Έχει γράψει 7.021 μηνύματα.
Γειά σας παιδιά, θέλω την συμβουλή σας.....

Απέναντι απο το διαμέρισμά μας είναι ένα παλιό κτήριο (μια παλιά σχολή) 8 ορόφων. Μετά το καλοκαίρι παρατηρήσαμε μια γάτα με τα τρία γατάκα της.... Τα ταϊζε, τα μεγάλωνε, παίζανε...... Τα παρακολουθούσαμε κάθε πρωί με τον καφέ μας στο μπαλκόνι.... Από την περασμένη Παρασκευή η μαμά δεν ξαναήρθε, όπως και το ένα μικρο.... Μείνανε 2 ενα "αγελάδα" και ένα τιγράκι ξανθό... Το τιγράκι έχει λυσσάξει στο νιαούρισμα.... όλη την Παρασκευή, όλο το βράδυ..... έψαχνε την μαμά του... Ειναι αρκετά μεγάλα, περίπου 1 μηνός. Το Σαββατο δεν αντέξαμε άλλο ( δίπλα υπάρχει ένα σχολείο, και μάλλον τρόμαξε η μαμά πήρε το ένα και έφυγε...) Το Σάββατο λοιπόν που δεν είχε σχολείο, αποφάσισα να πάω εξερεύνηση...Δεν γινόταν να μπούμε απο πουθενά.. το έχουν κλείσει γιατί πήγαιναν παιδιά... και είναι 8 όροφοι, για να μην χτυπήσει κανένα παιδι.....Τέλος πάντων για να μην πολλυλογώ (.....με έλεγαν "Τσίτα" μικρή...) βρήκα ένα κόψημο στο σύρμα, μετά σκαρφάλωσα σε έναν τοίχο, πέρασα απο άλλα σύρματα και τελικά εφτασα εκεί που ήταν τα γατάκια....Εϊναι άγρια όμως και δεν πιάνονται, και είναι αρκετά μεγάλα και γρήγορα....Τους έβαλα κονσέρβα, και νερό.....Την Κυριακή εχτές τα ίδια....Προσπάθησα να τα φωνάξω, όπως κάνει η μαμά τους, ανταπορκίθηκαν... και ήρθαν κοντά μου, αλλά μόλις με είδαν εξαφανήστηκαν..... Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πηγαίνω κάθε μέρα να τους βάζω φαγητό....ελπίζοντας να βρούνε το δρόμο να κατέβουν τους 8 ορόφους, και να βγούνε έξω, όπου θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρούνε φαγητό..... Κάνω καλά???

Μήπως να μην τα τάϊζα, για να αναγκαστούν να βρούν την έξοδο??? Το τιγράκι φωνάζει συνέχεια... του λείπει η μαμά του... Έφαγαν και δεν νομίζω ότι η πείνα είναι το πρόβλημα τώρα.....

Φοβάμαι μην συνηθήσουν να βρήσκουν έτοιμο το φαγητό στον 8ο και δεν κάνουν προσπάθεια να κατέβουν...

Τους βάζω φαγητό σιγά-σιγά σε χαμηλότερους ορόφους... το ασπρόμαυρο κατέβηκε τους 2ορόφους... Το άλλο οχι, και τώρα που χάθηκαν είναι που νοιώθει μοναξιά και νιαουρίζει όλη μέρα....

Help...
(και είναι 2 γλύκες με μακρύ τρίχωμα...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φαντάζομαι ότι θα ακούσει το ένα το άλλο και θα συναντηθούν. Εγώ νομίζω θα έβαζα φαγητό όλο και σε χαμηλότερο πάτωμα... Και πού ξέρεις, μπορεί να εμφανιστεί και η μαμά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμμμμμμ...:hmm:
Κανονικά θα σου έλεγα να τα πιάσουμε και να τα προωθήσουμε για υιοθεσία, αλλά το ότι είναι άγρια είναι πρόβλημα...:/:
Ίσως βέβαια αν βρεθούν για λίγες μέρες σε ήρεμο περιβάλλον, με ζέστη, φαγητό, νερό και λίγα προσεχτικά χάδια να ηρεμήσουν.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις νομίζω χρειάζεται η γατοπαγίδα που έχουμε πάρει...:hmm:

Δοκίμαζε να τα ταιζεις σιγά σιγά να κατεβούν πιο κάτω. Απο τη στιγμή που ειναι τόσο μικρά μπορεί και να ημερέψουν εύκολα αν τα πιάσεις.
Τώρα τι να πω βρε Αρήθα, θα είναι δύσκολη επιχείρηση να τα πιάσεις... Εκεί μέσα ακούγεται να είναι σχετικά προστατευμένα προς το παρον.
Δυσκολη περίπτωση...:hmm:

όντως και εμένα μου ακούγονται ως δύσκολη περίπτωση..εκτός αν σιγα σιγα συνηθίσουν την ανθρώπινη παρουσία και καταφέρεις να τα πιάσεις...μετά κάτι θα γίνει μήπως τα προωθήσουμε για υιοθεσία...αλλά πρεπει να είναι λίγο πιο ήρεμα..

Τώρα τι να πω βρε Αρήθα, θα είναι δύσκολη επιχείρηση να τα πιάσεις...
Μπα, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, αργά ή γρήγορα πιάνονται. Το πρόβλημα είναι ότι αν είναι άγρια δεν μπορούν να υιοθετηθούν μετά...

Μπα, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, αργά ή γρήγορα πιάνονται. Το πρόβλημα είναι ότι αν είναι άγρια δεν μπορούν να υιοθετηθούν μετά...

Και εγώ αυτό πιστεύω, αλλα επίσης νομίζω ότι είναι θεμα χρόνου..

Εϊμαι σίγουρη ότι πιάνονται... και ημερεύονται...δοκίμασα να τους πετάξω μια πετσέτα, άλλά έγινε καπνός...Δεν εχουν ξαναδεί ανθρώπους απο τόσο κοντά....και άν σταματήσω να τα ταίζω θα πεθάνουν, ή θα παγώσουν απο το κρύο ( αν χαλάσει και άλλο ο καιρός...) Βέβαια μπαίνουν μέσα στις αίθουσες αν βρέξει. Αν υπάρχει παγίδα θα ήταν καλή λύση... γιατί αν μεγαλώσουν και άλλο θα είναι πιο δύσκολο. Γενικά φαίνονται πολύ υγιή.... ΓΙα μια ενδεχόμενη αποστολή, το κτήριο είναι η παλιά σχολή "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" στα Α.Πατήσια, 1 στενό πίσω και κάτω απο τα GOODIES....

Αν χρειάζεσαι την γατοπαγίδα, την έχει η Όλγα. Όμως φοβάμαι ότι αν αποτύχεις να τα πιάσεις με αυτή την ΄μία και μοναδική φορά, μετά δεν θα σε ξαναεμπιστευθούν από την τρομάρα τους...

Είναι στο μέγεθος του Avatar μου.....

άρα είναι μεγαλύτερα από ενός μήνα, περίπου 2 μηνών μη σου πω 2μισυ..Ταισε τα αν μπορείς 2-3 ημέρες ακόμη (καλός θα είναι ο καιρός από οτι είπαν) για να αρχίσουν να σε εμπιστεύονται λίγο και μετά κάνουμε μια επιχείρηση..

Ωχ μπερδεύτηκα, νομιζω οτι η Αρήθα βρήκε τα γατάκια, Σορυ!!
Αν ειναι οντως 1 μηνός και αν καταφέρεις να τα πιάσεις δεν νομίζω οτι θα είναι δύσκολο να ημερέψουν, θα γίνει και σχετικά γρήγορα πιστεύω με λιγο χάιδεμα "με το ζόρι" και φαγητό.
Το ζήτημα ειναι αν έχεις το περιθώριο να κάνεις την διαδικασία αυτή και που θα φιλοξενηθούν αν τα πιάσεις.

Εγώ δυστυχώς μόνο στην επιχείρηση μπορώ να σε βοηθήσω, κι αυτο με τα χέρια μου μονο γιατι γατοπαγίδα δεν έχω. Έχω μια παλιά γατοφόρο που ισως θα μπορούσε να χρησιμευσει...
Όπως κι αν έχει πες μου.

Α, βλεπω ειναι μεγαλούτσικα τελικά... Άρα συμφωνώ με τις προλαλήσαντες, τάιζέ τα μπας και γίνουν πιο φιλικά να τα πιάσουμε και πιο εύκολα. Απο το κρυο δεν παθαίνουν κάτι ακομα, είναι και μέσα στο κτίριο.

Ταισε τα αν μπορείς 2-3 ημέρες ακόμη (καλός θα είναι ο καιρός από οτι είπαν) για να αρχίσουν να σε εμπιστεύονται λίγο και μετά κάνουμε μια επιχείρηση..
Συμφωνώ! Τάιζέ τα και μην κάνεις άλλη απόπειρα να τα πιάσεις προς το παρόν, για να μην τρομάξουν. Δοκίμασε να τους αφήνεις φαγητό και να στέκεσαι λίγο πιο πίσω (ή πολύ πιο πίσω, ανάλογα με το τι ανέχονται) όσο τρώνε, χωρίς απότομες κινήσεις και θορύβους, για να συνηθίσουν σιγά σιγά την ανθρώπινη παρουσία και να τη συνδέσουν με το φαγητό.

Και μίλα τους αρκετά (εντάξει μη σε ακούσουν οι γείτονες και σε περάσουν για αγγελοκρουσμένη) αλλά εγω έχω παρατηρήσει ότι τα αδεσποτάκια μου αναγνωρίζουν τη φωνή μου και πλησιάζουν.
Αν όντως είναι 2μισυ μηνών είναι πολύ πιθανό η μαμα τους να μην ξαναέρθει και να τα άφησε..

Ακόμη φτιάξε ένα σπιτάκι από μια μεγαλούτσικη κούτα με μερικά κουρέλια, παλιές πετσέτες ή οτιδήποτε ζεστό και βάλε εκεί κοντά το φαγητό τους. Ελπίζω να καταλάβουν και να μπουν μέσα. Άρχισε να κάνει δροσιά τα βράδια και θα κρυώνουν τα μικρούλια...:(

Και εγώ αυτό πιστέυω... η μαμά δεν ξαναέρχετε... γιατί ή έπαθε κάτι... ή είναι κουφή!!!!!! Μόνο κονσέρβα τρώνε... τις κροκέττες τις άφησαν....

εννοείς ότι έφαγαν μόνο κονσέρβα?? άρα μπορεί να είναι πιο μικρα...:hmm: τελοσπαντων, κανε αυτές τις προσπάθειες και βλεπουμε...και εμένα μια τα παράτησε πολυ πιο μικρά, αν ει΄ναι πρώτη γέννα ή κάποιος τα μετακινήσει δεν τα θέλουν πια...

Περίεργο δεν ειναι βρε παιδιά που τα παράτησε έτσι η μάνα τους; Δεν τα έμαθε καν να ψάχνουν για φαγητό μόνα τους;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back