Σήμερα το πρωί μου είπαν οι γείτονές μου ότι χθες βράδυ βρήκαν ένα μικρό γατάκι παρατημένο σε πολύ κακή κατάσταση. Του έδωσαν λίγη κονσέρβα κ έφαγε, απ'ότι είπαν..
Πήγα λοιπόν να το δω (το είχαν βάλει σε ένα παλιό βρώμικο κουτί) και το γατάκι ήταν παγωμένο απ'το κρύο!!! Το έβαλα γρήγορα μέσα, το σκέπασα με ένα κουβερτάκι και πήγα στον κτηνίατρο.
Μου είπε ότι έχει γρίπη (μάλλον λόγω κρύου) και ότι είναι πολύ κακό το ότι είχε σημάδια από εμετό και διάρροια.. Του έβαλε ορό για να μην αφυδατωθεί και μία αντιβίωση και μου είπε να ξαναμιλήσουμε το απόγευμα για να δούμε πώς πάει. Μου είπε ότι είναι πολύ κρίσιμη η σημερινή μέρα για το αν θα επιβιώσει!!!
Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω τη γνώμη σας... Το μόνο που μου είπε να κάνω είναι να το κρατάω ζεστό και να καθαρίζω το ένα του ματάκι με χαμομήλι γιατί είναι κλειστό από τσίμπλες.. Και είναι γεμάτο ψύλλους γ@μώτο..
Κάποια συμβουλή?
Ευχαριστώ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Κατ'αρχήν ένα μεγάλο μπράβο που περιμάζεψες το ορφανούλι και, χωρίς να χάσεις χρόνο, το πήγες κατευθείαν στον κτηνίατρο.
'Οπως σου είπε κι εκείνος, το πρώτο και κυριώτερο είναι το γατάκι να έχει ζεστασιά! Για να βοηθήσεις να παραμένει ζεστό, μπορείς να τοποθετήσεις στο κουτί που το έχεις μια θερμοφόρα τυλιγμένη σε κάποια μικρή κουβερτούλα ή κάτι παρόμοιο μην έρχεται σε άμεση επαφή με το γατάκι και το κάψει.
Το ματάκι του, όπως σου είπε με χαμομήλι χλιαρό (όχι ζεστό), ή με φυσιολογικό ορρό και με μια γαζούλα, όχι με βαμβάκι (σε περίπτωση που αποκολληθούν ίνες από το βαμβάκι και μπουν στο ματάκι του).
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να ξεπεράσει τον κίνδυνο και γρήγορη βελτίωση στο μικρούλι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Απ' ότι κατάλαβα τον κτηνίατρο τον ενδιαφέρει να μείνει ζεστό το γατάκι για να τα καταφέρει γιατί προφανώς κινδυνεύει η ζωή του. Και θέλει να του καθαρίζεις το ματάκι για να μην πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά και το χάσει.
΄Ολα τα άλλα μπορούν να περιμένουν μέχρι να είναι σίγουρο πως πάει καλά. Εξάλλου σε τόσο μικρή ηλικία, για τους ψύλλους μόνο σπραίυ επιτρέπεται και αυτό σημαίνει πως το γατάκι θα είναι για κάποια ώρα βρεγμένο και θα κρυώνει.
Κάνε ότι σου είπε ο γιατρός και αν τυχόν έχεις αμφιβολλίες πάρε δεύτερη γνώμη από άλλο κτηνίατρο, αλλά προς θεού μην κάνεις τίποτα από μόνη σου και του κάνεις κακό αντί για καλό.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
,τουλχιστον ομως το γατακι αυτο πεθανε σε ενα ζεστο σπιτακι με ανθρωπους που το αγαπαγαν..ειμαι σιγουρη οτι εκανες οτι καλυτερο μπορουσες..Αντιο μικρη ψυχουλα,δυστυχως δεν προλαβες να χαρεις τιποτα απο την ζωη..
,ενιωσες ομως ενα χαδι και αγαπη..εστω και για λιγο..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Κι αν έκανες ό,τι μπορούσες, ό,τι ήταν δυνατόν να το κρατήσεις στη ζωή, εκείνο είχε "αποφασίσει" ήδη το "ταξίδι" του στο γατο-παράδεισο.
Τουλάχιστον πρόλαβε να νιώσει λίγη ανθρώπινη ζεστασιά..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum