Ορφανό γατάκι

nikkeii

Νεοφερμένο μέλος

Ο nikkeii αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Θα ηθελα να με βοηθησετε σε κατι. ΧΘες το πρωι βρηκα στον κηπο της πολυκατοικιας μου ενα νεογεννητο γατακι(το πολυ 2 ημερων) το οποιο εγκαταλειφθηκε απο την μητερα του. Το γατακι εκλαιγε ολο το βραδυ και σημερα το πρωι αποφασισα να παω σε ενα καταστημα και να παρω ειδικο γαλα για νεογεννητα γατακια και να το ταισω. Εμαθα οτι με το μπιμπερο θα ηταν δυσκολο και για αυτο το λογο του αγορασα μια συριγγα με την οποια-με την βοηθεια μιας φιλης-καταφερα να το ταισω 2 φορες. Του δινω περιπου 4 με 5 μλ καθε 2 με 2.5 ωρες. Το γατακι ειναι πολυ αδυνατο αλλα δεν δειχνει να πειναει οταν παω να το ταισω, κανω μεγαλες προσπαθειες να τα καταφερω. Παρολα αυτα ειναι ζωηρο και δυνατο. Εμαθα απο το ιντερνετ (γιατι ποτε δεν ειχα καμια σχεση με γατες) οτι πρεπει να το βρεχω στο πισω μερος κατω απο την ουριτσα του για να μπορει να κανει τις αναγκες του. Θα ηθελα καποιες συμβουλες σχετικα με το πως πρεπει να το ταιζω(σε ποια σταση), πως πρεπει να το κραταω(καπου διαβασα οτι δεν κανει να το σηκωνεις απο το σβερκο) καθως και μερικες οδηγιες για να γινει γερο. Χωρις να ειμαι σε θεση να γνωριζω, εχω την αισθηση οτι δεν ειναι ευκολο να το μεγαλωσω με αυτο το τροπο.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς μας ήρθες. Μπορείς να βρεις λεπτομέρειες σε αυτό το άρθρο:
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9.219061/
Χρειάζεται πολύ προσοχή πώς θα του δίνεις το γάλα, διότι μπορεί να πνιγεί. Λίγο λίγο πρέπει. Επίσης με ενα πανάκι ίσα-ίσα βρεγμένο με ζεστό νερό πρέπει να του τρίβεις λίγο λίγο το πουλάκι και το ποπάκι του ώστε να κάνει την ανάγκη του. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή, όμως να ξέρεις ότι όταν με το καλό μεγαλώσει, αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εσένα! By the way, τα μάτια του έχουν ανοίξει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι..δεν εχει ανοιξει ακομα τα ματακια του. Πρεπει να ειναι περιπου 2-3 ημερων, παρα πολυ μικρο.

Το αρθρο το διαβασα και ηταν πολυ κατατοπιστικο, για την ακριβεια με εσωσε χθες βραδυ γιατι δεν ειχα ιδεα τι να κανω. Ηθελα να το δωσω σε μια φιλη μου που αγαπαει πολυ τις γατες και εχει ασχοληθει μαζι τους αλλα σκεφτηκα οτι ειναι καλο να το αφησω λιγο ακομα εδω μηπως ερθει η μητερα του και το παρει. Ειναι αληθεια οτι δεν πρεπει να το σηκωνω απο το σβερκο? Πως πρεπει να το πιανω οταν το ταιζω? Φοβαμαι μη κανω καμια βλακεια. :)

Kατ αρχήν, συγχαρητήρια που αποφάσισες να του σώσεις τη ζωούλα του. Eχω περάσει κι εγώ όπως και πολλοί εδώ, απο την ίδια διαδικασία. Eγώ με 4 μωρά, συγχρόνως :baby: που τα είχαν πετάξει για να πεθάνουν (τη Zιζέλ μπορείς να τη δεις στα βιντεάκια). Eίναι μια κατάσταση που χρειάζεται αφοσίωση αλλά αξίζει όσο τίποτα.
Kι εγώ σύρριγκα χρησιμοποίησα. Tα τάιζα μια (νομίζω γιατί έχουν περάσει 8 χρόνια) το καθένα το πρωί στι 7 μετά μία το μεσημέρι και μία το βράδυ. Oταν μεγάλωσαν λιγακι τη ρούφαγαν μόνα τους. Πολύ πλάκα! :lol: Mετά απο κάθε ταισμα είχαμε μπιντέ με βαμβάκι και χαμομηλάκι. Tα τέσσερα πασαλείβονταν μεταξύ τους μέχρι να γυρίσω απο τη δουλειά :mpliaks: Nα του έχεις ζεστά και όχι ρεύματα επειδή είναι καλοκαίρι. Eλπίζω να πάνε όλα μελι γάλα :D και να μας το φιλήσεις.
Θα πάρεις μια χαρά απο την ανάπτυξή του... Θα τρελαθείς.

σε αυτο το θεμα μπορω να σε βοηθησω τωρα μεγαλωνω παλι ενα ορφανο το πατουνι τις πρωτες 2 εβδομαδες επρεπε να ειναι ζεστα το σωμα του εγω του ειχα του ειχα βαλει φλισ κουβερτουλες κ το ταιζα καθε 2-3 ωρες τωρα εχει μεγαλωσει εχει βγαλει δοντακια κ εχει ανοιξει τα ματακια του με παρακολουθει συνεχεια λοιπον εχω παρει ειδικο γαλα για γατακια οταν το φτιαχνω μεσα ριχνω κ μια σταλιτσα νουλακ γιατι βοηθαει να κανουν κακακια μετα απο καθε γευμα το χαιδευω στην κοιλιτσα να ενεργηθει με ενα μωρομαντηλο για νεογεννητα παω κοντα στο πωπουδακι του κ του το καθαριζω κ εκεινω κανει κακακια κ αφηνει κ κανενα πριτσ :sick: :mpliaks: αλλα μετα ολα καλα

Εχω την εξης απορια. Αν καποια μερα δεν μπορεσω να ταισω το γατακι για κανα 8ωρο θα του κανω μεγαλο κακο? Η δουλεια μου απαιτει πολλα ταξιδια μερικες φορες και αυτο ειναι ενα προβλημα που με κανει να θελω να βρω εναν ανθρωπο να του χαρισω το γατακι.

αμα μεγαλωσει δεν εχει προβλημα κ εγω τοσες ωρες λειπω απο το σπιτι μην σε ανησυχει τιποτα ο πρωτος μηνας να περασει που ειναι ο κρισιμος μετα ολα ρεουν με την σειρα τους

Αυτο ειναι το προβλημα. Υπαρχει σοβαρη περιπτωση να φυγω ακομα και μεθαυριο και δεν ξερω τι να κανω, δεν ειναι μονο τα 8ωρα.. Και κατι αλλο πολυ σημαντικο: πριν 1 ωρα που το ταιζα παρατηρησα ενα μαυρο πραγματακι να κανει βολτες στο τριχωμα του. Απο οτι μπορω να φανταστω πρεπει να ειναι ψυλλος. Ειναι κατι φυσιολογικο αυτο η πρεπει να ανησυχησω? και αν πρεπει να ανησυχησω μπορειτε να μου προτεινετε κατι για να μην ανησυχησω? Εννοω καποιο φαρμακο(αν και ειναι πολυ μικρο για φαρμακα), η καποιο ειδικο μαντηλακι (ακομα και Ντετολ, δεν ξερω αν κανει).

Nikkei
επειδη περναω ακριβως και εγω την ιδια κατασταση(βλεπε θεμα στο νεα γατα στο σπιτι) σε καταλαβαινω απολυτως...θα γραψω μια καλη απαντηση για το ολο ζητημα συντομα γιατι τωρα εχω να ταισω παλι την Lucky μου,η οποια με καλει για φαγητο και πιπι(6-7 μερων ειναι !!)και νιωθει μοναξια!! και πρεπει να κλεισω.....καλο κουραγιο και καλη συνεχεια...α!!! το μαυρο ειναι μαλλον ψυλλος και οχι δεν ειναι φυσιολογικο...πρεπει να βαλεις λιγο σπρευ Frontline(μονο σπρευ,οχι αμπουλα) μια δυο φσσσττ...(απο 2 μερων γατακι και κουταβι ειναι οκ) για να μην κολλησει και αλλους...το πουλανε στα κτηνιατρεια...θελει μια φορα τον μηνα...ρωτα τον γιατρο σου για την τιμη και πως θα το βαλεις(το ψεκαζεις λιγο αντιθετα με το τριχωμα,ωστε να ακουμπησει το δερμα ..οχι μονο το τριχωμα..για να απορροφηθει)...θα γραψω περισσοτερα συντομα
Κουραγιο και καλο βραδυ
Νικος Crestfallen

Μπορει να φανει λιγο αστεια η ερωτηση αλλα οταν επιμενει να εχει το στομα του κλειστο τι κολπακι μπορω να κανω για να το ανοιξει και να το ταισω? Αυτο που κανω μεχρι τωρα ειναι να περιμενω να νιαουρισει για να του ριχνω μια-μια τις σταγονες.

Αν το πιέσεις από τα πλάγια με το δείκτη και τον αντίχειρα, εκεί περίπου που τελειώνει το σώμα, θα ανοίξει το στόμα του...

Το γατακι πεθανε την περασμενη Κυριακη. Αντεξε μονο 5 μερες. Απο την αρχη δεν ημουν ιδιαιτερα αισιοδοξος, η μανα του ειχε παρει τα υπολοιπα 3 και το ειχε αφησει μονο του. Χωρις να εχω καμια εμπειρια(δεν ειχα ποτε γατα στην ζωη μου) αποφασισα να το μεγαλωσω και μετα να το χαρισω. Δεν τα καταφερα. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.

Κρίμα... η ψυχούλα... Τουλάχιστον έκανες ό,τι μπορούσες!!!

αχ!!!!!!!!! κριμα μωρε το καημενουλη ασ αναπαυθει η ψυχουλα του εσυ εβαλεσ τα δυνατ σου παντως

Οι γονείς μου βρήκαν ένα γατάκι 20 ημερών πεταμένο στο δρόμο και το πήραν σπίτι.Κοντά δεν υπάρχει κτηνιατρείο και ούτε έχουν αμάξι.Η μαμά μου λέει οτι είναι πολύ ζωηρό και παιχνιδιαρικό.Θα το δώ σε 2 βδομάδες που θα πάω στο χωριό μου και ίσως το φέρω θεσσαλονίκη!!

Κρίμα... Τέλως πάντων , προσπάθησες κι αυτό μετράει...

Lady να σου ζήσει!!!!

:) Μερσιιι!!!Το πρόβλημα είναι ότι είμαι καμιά 800κμ μακριά και δε μπορώ να κάνω και τίποτα..Ελπίζω στα χέρια της μαμάς μου να είναι καλά..Αν είναι λέει αρσενικό θα το βγάλουν Φοίβο και αν είναι θηλυκό Φαίδρα..Για θηλυκό το κόβω πάντως γιατί μου είπαν οτι έχει 3 χρώματα..Νιαρ νιαρ

Μια χαρά θα είναι ρε συ στα χέρια της μαμάς σου!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back