Ορφανό γατάκι

vrastabill

Νεοφερμένο μέλος

Ο vrastabill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Χαιρετω το φορουμ!
Επειδη μεταφερθηκα σε καινουργιο σπιτι με πολλα αγρια χορτα και χωραφια τριγυρω, αποφασισα να ταιζω τις αδεσποτες γατες τις γειτονιας ωστε να με προστατευουν και αυτες απο τα φιδια. Ετσι και εχει γινει και εχω αρκετα γατια/γατους/γαταρες/πανθηρες στην αυλη να αραζουν, να παιζουν και να τρωνε, συμπεριλαμβανομενων και 2 που πηρα απο μια φιλη μου σε ηλικια 8-9 εβδομαδων (τον Σουκο και τον Μυξα) εδω και 3 μηνες. Αφου λοιπον εχω αποκτησει την φημη τις γατομανας, μια φιλη μου θεωρησε καλο να μου φερει ενα ακομα που βρηκε σε ενα καδο σκουπιδιων.
Πιο μικρο γατακι δεν ειχα δει. Αληθωρο και λειψανο κανονικο καταβρωμικο και βραχνιασμενο. Ουτε να περπαταει δεν ηξερε για αυτο και τον ειπα Ninja (αργες ακροβατικες κινησεις). Το εκανα "μπανιο" με πετσετα, το ταισα αγελαδινο γαλα 1.5% και φυσικα το εβαλα εξω απο το παραθυρο μου μεσα σε κλουβακι αφου δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που ανεχομαι τριχες, ακαθαρσιες και την ιδεα οτι ζει τριγυρω μου(παρανοικος για μερικους).
εεε
αφου για 2-3 μερες με ξυπνουσε κατα τις 5 το πρωι και πραγματικα καταλαβα οτι δεν ειμαι και δεν ξερω αν θα ειμαι ετοιμος ποτε να κανω παιδια εκανα ενα goggling..
τελικα οπως εμαθα θελει σταθερη θερμοκρασια και γαλα ειδικο και αρκετες μετρημενες δοσολογιες συμφωνα με την ηλικια του...
εεεδω δεν ξερω αν θα φαω εγω οταν πρεπει ..
αλλα τελικα το γατι και μεσα μπηκε στο σπιτι και 5 φορες την μερα γαλα με μπιμπερο οσο πρεπει και αμμο εβαλα ..και τα κανει και μεσα(!!!!).Δηλαδη αποφασησα να το κρατησω μεσα το λιγοτερο δυνατο μεχρι να μεγαλωσει και να το προσαρμοσω σιγα σιγα στο εξωτερικο περιβαλλον να γινει αλανι. Φυσικα νομιζω καθε βραδυ οτι εχω καταπιει τριχα και μου εχει κολησει στο λαιμο, οτι δεν επλυνα καλα τα χερια μου και τα ξαναματαπλενω, οτι εχω κολησει ψυλλους και ξυνομαι (υποχονδρισμος λεγεται ξερω).
Οταν το βγαζω λοιπον να το δουνε οι Σούκο και Μύξας που τα ξερω πιο καλα για να προλαβω πιθανη επιθεση ειναι ολοφανερο οτι δεν μπορω να το βγαλω απο τωρα εξω. Καμια φορα το δαγκωνουν λιγο παραπανω και δεν θελω αν μου παθει τιποτα μετα απο τοσο κοπο που εκανα να το μεγαλωσω.
Εδω λοιπον θελω βοηθεια. Αν καποιος γνωριζει τι πρεπει να κανω για να προσαρμοστει γρηγοροτερα εξω ας βοηθησει. Ο Ninja εχει παρανοησει και αν υποθεσουμε οτι ειναι 3 εβδομαδων και ανεβανει στο κεφαλι μου μονος του με νυχια (ουτς!) τι θα γινει μεχρι τις 8 εβδομαδες, θα φαει τους τοιχους?
Αυριο θα το παω στον κτηνιατρο γιατι εδω και 2 μερες εχει τρομερη διαρροια και δεν προλαβαινει να παει στην αμμο του και την αφηνει εκει .. στο πλακακι μου το καινουργιο ή στο σοφατεπι η σε μερη πιο δυσκολα να καθαρησεις. Πρεπει να σκληραγογηθει και να επαιδευτει και να μην αφησει κανενα Σουκο και κανενα Μυξα τραμπουκο να του χαλαει την μερα. Και να τα κανει εξω να μην μου χαλαει και μενα την μερα.
Του εκοψα το γαλα οπως μου ειπε η κοπελα μου ιδιοκτητρια γατιου με ψυχολογικα προβληματα (εχει σιγουρα παραισθησεις) και του δινω βρεγμενους κοκους whiskas junior with chicken mmmm delicious! Αλλα εκει αυτος καθε μια δυο ωρες μπλιατς η' ακομα χειροτερα σμπλιατζ.
Λοιπον σιγουρα σας κουρασα, κουραστηκα εγω να γραφω.
αν λοιπον καποιος καποια εχει πληροφοριες η καποιο λινκ η καποια εμπειρια παρομοια ας βοηθησει. σκοπος μου ειναι να προσαρμωστει σιγα σιγα στο εξω αλλα να ειναι και λιγο μεγαλος να καταλαβαινει να μην τον φανε ..αλλα οχι και τοσο μεγαλος ωστε να φαει εμενα
ευχαριστω προκαταβολικα
btw
photos απο την οικογενεια
IMAG0195.jpg

IMAG0191.jpg

IMAG0190.jpg

IMAG0177.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ' αρχάς, μπράβο που το φρόντισες τόσο καλά το γατάκι παρόλα τα... προβλήματα. :P

Αν θέλεις να το βγάλεις έξω, καλύτερα είναι να περιμένεις λίγο ακόμα για να μεγαλώσει. Μπορείς, βέβαια, να το βγάζεις σιγά-σιγά έξω με επιτήρηση, ώστε να αρχίσουν να τον συνηθίζουν τα άλλα γατιά. Αλήθεια, είναι στειρωμένα; Το ρωτάω αυτό γιατί ενώ τα στειρωμένα δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τα μικρά, τα αστείρωτα μπορεί να τους επιτεθούν ή και να τα σκοτώσουν.

Με τη διάρροια τι γίνεται; Καλό θα ήταν πριν τον βγάλεις να του κάνεις και τα εμβόλιά του, αλλά αυτά σίγουρα θα τα συζητήσατε με τον κτηνίατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ' αρχάς, μπράβο που το φρόντισες τόσο καλά το γατάκι παρόλα τα... προβλήματα. :P

Αν θέλεις να το βγάλεις έξω, καλύτερα είναι να περιμένεις λίγο ακόμα για να μεγαλώσει. Μπορείς, βέβαια, να το βγάζεις σιγά-σιγά έξω με επιτήρηση, ώστε να αρχίσουν να τον συνηθίζουν τα άλλα γατιά. Αλήθεια, είναι στειρωμένα; Το ρωτάω αυτό γιατί ενώ τα στειρωμένα δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τα μικρά, τα αστείρωτα μπορεί να τους επιτεθούν ή και να τα σκοτώσουν.

Με τη διάρροια τι γίνεται; Καλό θα ήταν πριν τον βγάλεις να του κάνεις και τα εμβόλιά του, αλλά αυτά σίγουρα θα τα συζητήσατε με τον κτηνίατρο.

Ευχαριστω για την απαντηση σου
πηγα το γατακι στον γιατρο και...μου ειπε τα εξης
1. ειχε παρασιτα και μου εδωσε μια κρεμα για 3 μερες και
2. μου εδωσε επισης μια υγρη αντιβιωση για 10 μερεε αφου οπως μου ειπε ειχε και μικροβιο που απο οτι του φανηκε (στο μικροσκοπιο) ηταν καμπιλοβακτερ η΄κατι τετοιο
3. του εβαλε μια σταγονα που εχω την εντυπωση ηταν για παρασιτα αφου το ειπα οτι του εβαλα εγω προπολινε γιατι ειδα 2 ψυλλους

τελος παντων
εχουν περασει 10 περιπου μερες και σημερα δινω την τελευταια αντιβιωση. τα κοπρανα του εχουν στερεοποιηθει, τρωει κανονικα και κοντευει να γκρεμισει το σπιτι. εχει αρχισει και ανεβαινει παντου και εχει γινει εξαιρετικα εξυπνο και μου στινει και ενεδρες.
ο γιατρος επισης οντας φανατικος της στειρωσης μου εξηγησε μερικα πραγματα. Σε κανα 2 μερες θα παω τον μικρο για εμβολιο και τα μεγαλα για στειρωση αφου δεν θελω να την κοπανησουν (εκανα κοπο να τα μεγαλωσω και αυτα). Και φυσικα οταν ερθει η ωρα θα παω και τον μικρο. Μου ειπε πως θα προσαρμοστει κανονικα μονος του αλλα και αυτο που μου προτεινες εσυ βολτα υπο επιτηρηση στην αρχη.
Το μονο που εξακολουθει να με ανχωνει σχετικα με την στειρωση ειναι οτι δεν θελω να χασουν το ρολο τους σαν ζωα και να γινουν νοχελικα και βαριεστιμενα (οπως οσα εχω δει). εγω θελω να σκαρφαλωνουν δεντρα και να κυνηγουν φιδια. και να ειναι γατες αλανιαρες αν με καταλαβαινεις. θα στειρωσω τα 2 που αμα φυγουν η κοπελα μου που τα εφερε θα με κραζει για ανευθυνοτητα και θα δω αν αξιζει να στειρωσω και αυτο η αν θα πρεπει να το αφισει να διαιωνισει το ειδος του.
ευχαριστω και παλι

Το μονο που εξακολουθει να με ανχωνει σχετικα με την στειρωση ειναι οτι δεν θελω να χασουν το ρολο τους σαν ζωα και να γινουν νοχελικα και βαριεστιμενα (οπως οσα εχω δει). εγω θελω να σκαρφαλωνουν δεντρα και να κυνηγουν φιδια. και να ειναι γατες αλανιαρες αν με καταλαβαινεις.
Αυτό μη σε αγχώνει καθόλου, δεν έχει τέτοια παρενέργεια η στείρωση, πρόκειται για μύθο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα ζώα (είτε στειρωμένα, είτε όχι) ηρεμούν κάπως καθώς μεγαλώνουν. Δεν γίνεται δηλαδή ένας γάτος 2, 3 ή 5 χρονών να συμπεριφέρεται όπως ένα γατάκι 4 μηνών που κάνει σαν παλαβό. Το αν και το πόσο θα ηρεμήσουν εξαρτάται από το χαρακτήρα τους και από τα ερεθίσματα που θα έχουν.
Το μόνο που αλλάζει στη συμπεριφορά ενός ζώου που στειρώνεται είναι ότι δεν έχει πλέον το άγχος του ζευγαρώματος, οπότε δεν κάνει σαν τρελό για να το σκάσει απ'το σπίτι (η νευρική συμπεριφορά σε μια τέτοια περίπτωση δεν δηλώνει "υγιή ενεργητικότητα" αλλά στρες) και το ότι, αν βγαίνει έξω, δεν απομακρύνεται τόσο. Έχει δηλαδή μικρότερη ακτίνα δράσης. Κατά τα άλλα, ένα δραστήριο γατί θα παραμείνει δραστήριο και ένα από τη φύση του νωχελικό, θα παραμείνει επίσης έτσι.

Απάντηση: Ορφανό Γατάκι

ενα θα σου πω φιλε μου...και τα δυο μου τα γατια εννοειται πως ειναι στειρωμενα..δεν τολμαει να μπει μυγα,που λεει ο λογος ,σπιτι...και την κυνηγανε σαν τρελλα..ότι εχει μπει σπιτι(παρ'ολο που εχω σιτες) δεν εχει επιζησει πανω απο καποια λεπτα!! οπως λεει και η Αretha,ειναι εντελως μυθος αυτος...οι γατες δεν χανουν καθολου το κυνηγητικο τους ενστικτο με τη στειρωση..:)
ενα μεγαλο μπραβο που εσωσες το μικρουλι..:)

Πραγματικά, δεν πρέπει να σε αγχώνει το θέμα της στείρωσης. Δεν παθαίνουν τίποτα. Τα ζώα είναι όπως και οι άνθρωποι. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος 40-50
ετών να τρέχει και να παίζει όπως ένα παιδί. Το ίδιο αντιμετωπίζω και εγώ που έχω 5 μεγάλα ζώα και 2 τρισήμισι μηνών. Τα μεγάλα που είναι και στειρωμένα θα παίξουν ελάχιστα ενώ τα μωρά κάνουν χιλιόμετρα τρέχοντας και μετά ξεραίνονται στον ύπνο από την κούραση. Σου συνιστώ υπομονή με το μωρό γιατί είναι ακόμα πολύ μικρό για να μπορέσει να μείνει μόνο του έξω και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους,

Εμένα πειράζει που δυο στειρωμένα κοντεύουν να μου γκρεμίσουν το σπίτι???? Μύθος αγαπητέ μου ότι ηρεμούν. Τα δικά μου και ζευγάρι είναι και συνέχεια γλύφουν ό ένας την άλλη και παίζουν σαν τρελά τόσο πολύ που το βράδυ αναγκάζομαι να τους κρύβω τα παιχνίδια για να κοιμηθώ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back