Ουρόλιθοι

kary

Νεοφερμένο μέλος

Η kary αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει περισσότερα για τους ουρόλιθους?????????? Εάν δεν υπάρχει λύση με τη διατροφή και την αντιβίοση και συνεχίζει να δημιουργεί κατά πόσο η επέμβαση είναι λύση και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει??????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει ένα θέμα που ρωτάς στους κτηνιάτρους του φόρουμ. Γιατί δεν βάζεις εκεί την ερώτησή σου;
( Προσωπικά είμαι νέα γατομαμά και δεν γνωρίζω τίποτα να σου πω).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αντιμετωπιση της ουρολιθιασης και η εξελιξη της εξαρταται απο το ειδος των ουρολιθων αλλα και απο το κομματι του ουροποιητικου που βρισκνται καθως και απο τον ιδιο τον ορηανισμο του γατιου. Με την επεμβαση αφαιρουνται ουρολιθοι που φραζουν την ουρηθρα ή τον ουρητηρα.:hmm:

και αν με κάθε αντιβίοση δημιουργεί και άλλου είδους ουρόλιθους:confused:

kary, δεν νομίζω πως οι ουρόλιθοι σχετίζονται με την λήψη αντιβίωσης.:blink:
Οι ουρόλιθοι οφείλονται στη συγκέντρωση αλάτων τα οποία δεν μπορεί να αποβάλλει σωστά το ουροποιητικό σύστημα. Τα άλατα αυτά βρίσκονται κυρίως στις τροφές (γι' αυτό τα στειρωμένα ζώα και όσα έχουν ευπάθεια στο ουροποιητικό πρέπει να τρέφονται με ειδικές τροφές).

και αν με κάθε αντιβίοση δημιουργεί και άλλου είδους ουρόλιθους:confused:

Είναι υποθετική ερώτηση ή είναι γεγονός??:blink::hmm:

Μέχρι να σου απαντήσει ο John, μπορείς να διαβάσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ, είναι στα Αγγλικά, αλλά είναι σε απλή και κατανοητή γλώσσα.:)

:confused: οι ουρολιθοι δεν αναπτυσσονται απο την αντιβιωση , εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο την τροφη η απο την υπαρξη φλεγμονης στον οργανισμο πανω στα οποια κατακαθονται αλατα:hmm:. Συνηθως σχηματιζονται οταν στα ουρα υπαρχουν μεγαλες συγκεντρωσεις αλατων.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αλλά πως έχει στην αρχή είχε βίσματα του έδωσα k/d και αντιβίοση καθώς έτρωγε τη συγκεκριμένη δημιούργησε ουρόλιθους και του έδωσα c/d και αντιβίοση και τώρα δημιούργησε άλλου είδους ουρόλιθους και του δίνω s/d και αντιβίοση και παράλληλα τρώει και methigel δεν ξέρω τι άλλο να κάνω νομίζω ότι είναι οργανικό και δεν έχει να κάνει με την τροφή. Σ΄αυτήν τη περίπτωση τι γίνεται??????????????????

Επίσης δεν είναι στειρωμένος και είναι περίπου 1 1/2 χρονών.

Απο οτι βλεπω απο τις τροφες οτι εχει περασει ολων των ειδων τους ουρολιθους και αυτο ειναι καπως περιεργο συνηθως ενας τυπος υπαρχει. Εκτος απο ειδικη τροφη, περιοδικα αντιβιωση και αλλα συμπληρωματα διατροφης καθως και πολυ νερο ν φραζει συχνα η ουρηθρα μπορει να γινει και ουρηθροστομια, που ειναι μια λεπτη χειρουργικη επεμβαση:hmm:

Μου είπαν ότι με την επέμβαση θα έχει άλλου είδους προβλήματα όπως δερματίτιδες και λοιμώξεις αλλά εμένα αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι τι θα γίνει με τα νεφρά του γιατί αν συνεχίσει να δημιουργεί ουρόλιθους από ότι έχω καταλάβει κάποια μερα δεν θα τον βρω στη ζωή. Συγνώμη αν σε κούρασα αλλά προσπαθώ να βρώ την καλύτερη λύση που μπορώ.

Η ουρηθροστομια μπορει να ειναι μονιμη η προσωρινη αναλογα με την εξελιξη της νοσου. Τα νεφρα κινδυνευουν εαν σχηματιστουν ουρολιθοι μεσα στα νεφρα και φραξουν την εξοδο των ουρων. Απο οτι ειδα εχεις δοκιμασει ολες τις τροφες για ουρολιθους τις δοκιμαζατε μετα απο εξετασει ουρου για να δειτε τι ουρολιθους εχει? αυτη τη στιγμη ποιος ειναι ο κυριαρχος ουρολιθος? Στρουβιτης , κυστινη ή οξαλικα?

Κάθε φορά έκαναν εξέταση ούρων και μετά μου έδιναν την ανάλογη τροφή και αντιβίοση τώρα έχει στρουβίτη. Ο κτηνίατρος που παρακολουθεί το γατούλη δεν είναι υπέρ της επέμβασης. Μου λέει να περιμένουμε ένα χρόνο να δούμε πως πάει και μετά να αποφασίσουμε. Εγώ πάλι δεν ξέρω, φοβάμαι μήπως του δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν είναι λύση να παίρνει συνέχεια και διαφορετική αντιβίοση με τροφή που θα φτάσει.

Η επεμβαση γινεται μονο αν φρακαρει συνεχεια η ουρηθρα. Αν οι ουρολιθοι προκαλουν μονο ερεθισμο και ουρολοιμωξεις τοτε με ειδικη τροφη και αντιβιωση αντιμετωπιζεται, εαν δεν εχει προβλημα εμφραξης και εγω θα σου ελεγα να περιμενεις καποιο διαστημα γιατι η αγωγη με ειδικη τροφη θελει αρκετο χρονο για να φανουν τα αποτελεσματα

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.:)

Είχα κι εγώ έναν γάτο με το ίδιο πρόβλημα! Αντιβίωση και ειδική τροφή, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, μικρές ποσότητες τροφής. Σου παθαίνει και λοιμώξεις; Σκέψου την επέμβαση.

Πρώτο post, και να χαιρετήσω τη michelle απο το vcdc (adworks).
Τεσπα, να καταθέσω τη δική μου εμπειρία. Η ουρήθρα του γάτου μου είχε φράξει εντελώς, και αφού ναρκώθηκε και του βάλαμε καθετήρα, ακολούθησε μια διαδικασια χορηγησης αντιβίωσης, και διατροφής, σύν ένα συμπλήρωμα διατροφής για 15 μέρες σε αλοιφή. Να σημειώσω οτι άλλαξα 3 γιατρούς για το συμβάν, οπου τελικά με τον καθετήρα έγινε καλά. Η διατροφή απο μόνη της πολλές φορές δεν είναι πανάκεια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back