kstinion
Νεοφερμένο μέλος
Η kstinion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Καλάβρυτα (Αχαΐα). Έχει γράψει 34 μηνύματα.
28-07-11
14:17
καλησπερα σας παιδια!διαβαζω τακτικα το φορουμ αλλα δε βρηκα κατι σχετικο!επιτελους ομως βρικα τον χρονο για να ρωτησω καποια πραγματα.το πραγμα εχει ως εξης.εγω για 3 χρονια ειμαι κατοικος πορτογαλιας.τους τελευταιους 9 μηνες ιοθετησα ενα αδεσποτακι ιμιαιμο σιαμ το οποιο το εγκατελειψαν μαζι με τα αδερφακια του στο σπιτι μια κοπελας (δυχτυχως αυτα συμβαινουν παντου).το τερατακι μου ειναι μια γλυκα και λογο χαρακτηρα και σκανταλιας το βγαλαμε μπαρτ.κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ βολικο γατακι και στο φαι και στην αμμο του. τωρα ομως οπως δειχνουν τα πραγματα θα επαναπατριστω για ενα χρονο στη θεσσαλονικη.εννοειται πως το γατι θα ακολουθησει μαζι μου.το κακο ειναι πως δε το εχω στειρωσει ακομη γιατι σχεδιαζα να το κανω οταν θα εκλεινε χρονο.τωρα θα του κανω το μικροτσιπ και το διαβατηριο αλλα φοβαμαι μη του πεσουν ολα μαζι του καημενου δηλαδη και στειρωση και μεγαλο ταξιδι.
αυτο που με προβληματιζει κυριως ομως ειναι πως στη θεσσαλονικη θα μενουμε στο σπιτι της αδερφης μου η οποια οσο εγω ελειπα ιοθετησε τον αρουλη μας.ο αρης ειναι γυρω στο 4 χρονων μαυρος πανθηρας στειρωμενος και γενικα πολη ηρεμη και ευαισθητη φισιογνωμια (και πολυ ομιλιτικος)!
σε γενικες γραμμες διαβασα και σε αλλα ποστ οτι θα πρεπει να τους εχουμε χωριστα για ενα διαστημα για να μη σκοτωθουν (αν και κατι μου λεει οτι ο δικος μου θα αρχισει τον αρουλη στις γρηγορες αμα του κανει ο χοντρος μαγκες).σκεφτομουν λοιπον να γινει η στειρωση πριν φυγουμε πχ 1 2 βδομαδες πριν και να παει το γατι ετοιμο στη θεσσαλονικη...εσεις τι λετε να κανω;εισητηρια δεν εχω κλεισει ακομα γιατι δεν εχει βγει ακομα και το διαβατηριο.εχουμε συμφωνησει να τους εχουμε χωριστα για ενα διαστημα και να εχουν και χωριστες αμμοδοχους...τι αλλο προτεινετε ρε παιδια;
ο μικρος μου αν και ζωηρος μια φορα που σωσαμε μια γατουλα ενος γειτωνα που ειχε κολλησει στην ταρατσα μας την κοιτουσε και δεν εκανε χχχχ.και με τους ανθρωπους ειναι αρκετα κοινωνικος.ο χοντρουλης ομως οταν παμε μυτιληνη στο πατρικο μας και τυχει να βγει στην εξωπορτα αμα περναει καμια γατα της περιοχης (εχει πολλες καθοτι εξοχη) αρχιζει τα χχχχ αλλα αμα τον πλησιασουν κριβεται,μαλιστα μια φορα ειχε ερθει ενα αλανι που το ταιζουν χρονια οι γονεις μου και νιαουριζε απο το τζαμι οταν ειδε το χοντρο μεσα στο σπιτι και ο αρης στηθηκε και πουλουσε μουρη στον αλλον που ηταν απεξω.κατα τα αλλα ειναι και οι 2 καλα ζωακια ο δικος μου λιγο πιο ζωηρος και λογω ηλικιας πιστευω και γιατι στο σπιτι ειμαστε πιο πολλα ατομα εδω.
πειτε μου τη γνωμη σας για τη στειρωση του μικρου μου και πειτε μου αν θελετε και καμια ιδεα περα απο τα χωριστα δωματια και τις αμμοδοχους για να τα παμε ολοι μαζι καλα!
αυτο που με προβληματιζει κυριως ομως ειναι πως στη θεσσαλονικη θα μενουμε στο σπιτι της αδερφης μου η οποια οσο εγω ελειπα ιοθετησε τον αρουλη μας.ο αρης ειναι γυρω στο 4 χρονων μαυρος πανθηρας στειρωμενος και γενικα πολη ηρεμη και ευαισθητη φισιογνωμια (και πολυ ομιλιτικος)!
σε γενικες γραμμες διαβασα και σε αλλα ποστ οτι θα πρεπει να τους εχουμε χωριστα για ενα διαστημα για να μη σκοτωθουν (αν και κατι μου λεει οτι ο δικος μου θα αρχισει τον αρουλη στις γρηγορες αμα του κανει ο χοντρος μαγκες).σκεφτομουν λοιπον να γινει η στειρωση πριν φυγουμε πχ 1 2 βδομαδες πριν και να παει το γατι ετοιμο στη θεσσαλονικη...εσεις τι λετε να κανω;εισητηρια δεν εχω κλεισει ακομα γιατι δεν εχει βγει ακομα και το διαβατηριο.εχουμε συμφωνησει να τους εχουμε χωριστα για ενα διαστημα και να εχουν και χωριστες αμμοδοχους...τι αλλο προτεινετε ρε παιδια;
ο μικρος μου αν και ζωηρος μια φορα που σωσαμε μια γατουλα ενος γειτωνα που ειχε κολλησει στην ταρατσα μας την κοιτουσε και δεν εκανε χχχχ.και με τους ανθρωπους ειναι αρκετα κοινωνικος.ο χοντρουλης ομως οταν παμε μυτιληνη στο πατρικο μας και τυχει να βγει στην εξωπορτα αμα περναει καμια γατα της περιοχης (εχει πολλες καθοτι εξοχη) αρχιζει τα χχχχ αλλα αμα τον πλησιασουν κριβεται,μαλιστα μια φορα ειχε ερθει ενα αλανι που το ταιζουν χρονια οι γονεις μου και νιαουριζε απο το τζαμι οταν ειδε το χοντρο μεσα στο σπιτι και ο αρης στηθηκε και πουλουσε μουρη στον αλλον που ηταν απεξω.κατα τα αλλα ειναι και οι 2 καλα ζωακια ο δικος μου λιγο πιο ζωηρος και λογω ηλικιας πιστευω και γιατι στο σπιτι ειμαστε πιο πολλα ατομα εδω.
πειτε μου τη γνωμη σας για τη στειρωση του μικρου μου και πειτε μου αν θελετε και καμια ιδεα περα απο τα χωριστα δωματια και τις αμμοδοχους για να τα παμε ολοι μαζι καλα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τελευταία επεξεργασία:
kstinion
Νεοφερμένο μέλος
Η kstinion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Καλάβρυτα (Αχαΐα). Έχει γράψει 34 μηνύματα.
10-08-11
19:16
ρε παιδια τι εγινε ολοι διακοπες φυγατε;
παντως παρεπιπτοντως για οσους ενδιαφερονται θα ποσταρω συνοπτικα και τη διαδικασια μεταφορας του γατιου απο εδω προς ελλαδα ωστε αν καποιος εχει γατα απο αλλη χωρα να ξερει.
το γατι πρεπει να εχει μικροτσιπ να εχει κανει αγωγη αποπαρασιτωσης εξωτερικης και εσωτερικης εμβολια και ολα αυτα γραμμενα στο διαβατηριο του. (ακομα και αν εχει κανει εμβολια μετα το μικροτσιπ θα πρεπει να ξαναεμβολιαστει)
εγω πηγα τον μικρο μου σημερα στο γιατρο και τα καναμε ολα σημερα σε μια κλινικη ζωων.η γιατρος μας πειρε 72 ευρω για ολα τη θεωρησα παρα πολυ λογικη τιμη.και σε αλλα κτηνιατρια που ρωτησα πανω κατω αυτες ηταν οι τιμες παντως.
για να γινει δεκτο στο αεροπλανο το γατι θα πρεπει να φαινεται οτι εμβολιαστικε τουλαχιστον 30 μερες πριν το ταξιδι.2 μερες πριν το ταξιδι επισης πρεπει να ξαναεπισκευθειτε τον κτηνιατρο ο οποιος θα δωσει ενα χαρτι πιστοποιησης οτι το ζωο ειναι εμβολιασμενο και υγειες.
αυτα!

παντως παρεπιπτοντως για οσους ενδιαφερονται θα ποσταρω συνοπτικα και τη διαδικασια μεταφορας του γατιου απο εδω προς ελλαδα ωστε αν καποιος εχει γατα απο αλλη χωρα να ξερει.
το γατι πρεπει να εχει μικροτσιπ να εχει κανει αγωγη αποπαρασιτωσης εξωτερικης και εσωτερικης εμβολια και ολα αυτα γραμμενα στο διαβατηριο του. (ακομα και αν εχει κανει εμβολια μετα το μικροτσιπ θα πρεπει να ξαναεμβολιαστει)
εγω πηγα τον μικρο μου σημερα στο γιατρο και τα καναμε ολα σημερα σε μια κλινικη ζωων.η γιατρος μας πειρε 72 ευρω για ολα τη θεωρησα παρα πολυ λογικη τιμη.και σε αλλα κτηνιατρια που ρωτησα πανω κατω αυτες ηταν οι τιμες παντως.
για να γινει δεκτο στο αεροπλανο το γατι θα πρεπει να φαινεται οτι εμβολιαστικε τουλαχιστον 30 μερες πριν το ταξιδι.2 μερες πριν το ταξιδι επισης πρεπει να ξαναεπισκευθειτε τον κτηνιατρο ο οποιος θα δωσει ενα χαρτι πιστοποιησης οτι το ζωο ειναι εμβολιασμενο και υγειες.
αυτα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.215 μηνύματα.
10-08-11
19:41
Πολυ χρησιμα ολα αυτα.Να εισαι καλα.

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Η le chat noir αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 2.429 μηνύματα.
10-08-11
20:04
Νομίζω ότι τα χωριστά δωμάτια και η γενικότερα σταδιακή επαφή είναι αρκετή για να συνηθίσει ο ένας τον άλλον ομαλά.Αν και δεν είχα ποτέ αρσενικούς γάτους για να ξέρω πως ακριβώς αντιδρουν, θεωρώ καλύτερο να τον στειρώσεις προτού έρθει, θα είναι πιο ήρεμος και θα μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στον νέο χώρο. Τι περιθώριο έχεις? Πότε ταξιδεύεις? Αν ισχύει το περιθώριο των 2 εβδομάδων θα έχει ξεπεράσει μια χαρά το σοκ της στείρωσης και θα είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες..

kstinion
Νεοφερμένο μέλος
07-09-11
19:25
βασικα κι εγω αυτο σκεφτομουν.αλλα οταν τον πηγα στην κτηνιατρο για το τσιπ μου ειπε καλητερα να το κανω ελλαδα...οποτε το αφησα προς το παρον....
με την αδερφη μου συμφωνισαμε να τους εχουμε σε ξεχωριστους χωρους μερικο καιρο.αλλα πιστευω οτι θα τα πανε μια χαρα!
τωρα εχω απιστευτο αγχος με το ταξιδι...
φοβαμαι μη παω στο αεροδρομιο και μου πουν σορυ δε γινεται σου λειπει η ταδε σφραγιδα για το ταδε πραγμα και δε με αφησουν να ταξιδεψω.το γατι εχει εμβολιαστει εχει διαβατηριο εχει τσιπ εχει αποπαρασητωθει και πριν 2μερες πριν φυγουμε μας ειπε η γιατρος οτι θα ξαναπαμε για να μας δοσει το πιστοποιητικο οτι μπορει να ταξιδεψει.θα του παρουμε και αλλο κλουβι γιατι αυτο που εχουμε ειναι πολυ μεγαλο και δε κανει μας ειπαν (κριμα και ο μπαρτουλης μου το αγαπαει πολυ)...
πλησιαζουν οι μερες και...
με την αδερφη μου συμφωνισαμε να τους εχουμε σε ξεχωριστους χωρους μερικο καιρο.αλλα πιστευω οτι θα τα πανε μια χαρα!
τωρα εχω απιστευτο αγχος με το ταξιδι...
φοβαμαι μη παω στο αεροδρομιο και μου πουν σορυ δε γινεται σου λειπει η ταδε σφραγιδα για το ταδε πραγμα και δε με αφησουν να ταξιδεψω.το γατι εχει εμβολιαστει εχει διαβατηριο εχει τσιπ εχει αποπαρασητωθει και πριν 2μερες πριν φυγουμε μας ειπε η γιατρος οτι θα ξαναπαμε για να μας δοσει το πιστοποιητικο οτι μπορει να ταξιδεψει.θα του παρουμε και αλλο κλουβι γιατι αυτο που εχουμε ειναι πολυ μεγαλο και δε κανει μας ειπαν (κριμα και ο μπαρτουλης μου το αγαπαει πολυ)...πλησιαζουν οι μερες και...

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Η Ριάνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.131 μηνύματα.
07-09-11
20:38
Εντάξυ είναι φυσικό να έχεις αγωνία, είναι ανθρώπινο να μας βασανίζει η φαντασία μας και μετά όταν φτάσει η μέρα που μας άγχωνε να πηγαίνουν όλα ρολόι. Όλα θα πάνε καλά. Πολλής κόσμος ταξιδεύει καθημερινά με τα ζωάκια του. Και άμα πας με το καλό στην Ελλάδα, θα μπορέσεις να στειρώσεις τον μικρό σου και θα προσαρμοστεί μια χαρά. 

kstinion
Νεοφερμένο μέλος
20-09-11
09:57
πραγματι ολα βαινουν καλως μεχρι στιγμης.ταξιδεψαμε το σαββατο και φτασαμε θεσσαλονικη κυριακη μεσημερι.ο μπαρτουλης ηταν πολυ ησυχος στο ταξιδι και δεν ειχαμε κανενα προβλημα!
αν και περιμεναμε οτι ο αρουλης θα το παρει κατακαρδα και θα ειναι επιθετικος τελικα οταν ηρθε ο μικρος τον αντιμετωπισε πολυ θετικα και με αρκετη περιεργεια.ο δικος μου απο τη μια φοβοτανε τον αρη γιατι αυτος ειναι και πιο μεγαλοσωμος κτλ απο την αλλη ομως οταν τους βαλαμε χωρια για λιγο εβαζε τα κλαμματα γιατι ηθελε να ειναι μαζι.περα απο τις γνωστες φαπες και τα χχχ δεν εγινε και τιποτα τρελλο.σε καποια φαση αρχισαν να πλακωνονται και τους χωρισαμε αλλα συντομα καταλαβαμε οτι δεν βαζανε δυναμη ουτε νυχια κτλ.επισης κανεις δε φουντωσε ουρα η εβαλε αυτια πισω.ο αρης απο την αρχη ηταν με την ουρα πανω ολο χαρα.τους αφισαμε λοιπον να πουν οτι εχουν να πουν και αυτο ηταν.πολυ συντομα αποδεχτηκαν ο ενας τον αλλον και μεσα σε σχεδον μια μερα τα βρηκανε!τωρα ειναι αχωριστοι και δε χρειαζονται επιτηρηση.
τελος καλο ολα καλα!
αν και περιμεναμε οτι ο αρουλης θα το παρει κατακαρδα και θα ειναι επιθετικος τελικα οταν ηρθε ο μικρος τον αντιμετωπισε πολυ θετικα και με αρκετη περιεργεια.ο δικος μου απο τη μια φοβοτανε τον αρη γιατι αυτος ειναι και πιο μεγαλοσωμος κτλ απο την αλλη ομως οταν τους βαλαμε χωρια για λιγο εβαζε τα κλαμματα γιατι ηθελε να ειναι μαζι.περα απο τις γνωστες φαπες και τα χχχ δεν εγινε και τιποτα τρελλο.σε καποια φαση αρχισαν να πλακωνονται και τους χωρισαμε αλλα συντομα καταλαβαμε οτι δεν βαζανε δυναμη ουτε νυχια κτλ.επισης κανεις δε φουντωσε ουρα η εβαλε αυτια πισω.ο αρης απο την αρχη ηταν με την ουρα πανω ολο χαρα.τους αφισαμε λοιπον να πουν οτι εχουν να πουν και αυτο ηταν.πολυ συντομα αποδεχτηκαν ο ενας τον αλλον και μεσα σε σχεδον μια μερα τα βρηκανε!τωρα ειναι αχωριστοι και δε χρειαζονται επιτηρηση.
τελος καλο ολα καλα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum