Ο αδέσποτος γατούλης μου

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
ηθελα να σας γραψω γι'αυτο απο την κυριακη,αλλα λογω της στειρωσης δεν τα καταφερα.το καλοκαιρι,τον ιουλιο πιο συγκεκριμενα,ειχα παει στο εξοχικο μας στην ευβοια για διακοπες.απο παλια το μερος εκει ηταν γεματο αδεσποτα,κυριως σκυλια παλιοτερα,τα οποια ταιζα καθε καλοκαιρι(πιο μικρη περναγα ολο το καλοκαιρι εκει)για να τα δω μολις εμπαινε ο χειμωνας να πεθαινουν απο φολες που εριχναν οι ντοπιοι(συνηθως οπως ξερετε η φιλοζωια με την επαρχια δε συνδυαζονται).

φετος το καλοκαιρι δε βρηκα σκυλια,αλλα απειρα γατια.γατες με γατακια,μωρα ετοιμοθανατα,αρρωστα,ολα σε αθλια κατασταση.ζουσαν μεσα στους σκουπιδοντενεκεδες περιμενοντας να περασει καποιος να πεταξει σκουπιδια για να βρουν τιποτα να φανε.ηταν πολυ αγριες και δε σε πλησιαζαν με τιποτα.οργανωθηκα,πηρα 30 κιλα ξηρη τροφη και αρχισα να πηγαινω καθε μερα να τις ταιζω(μη σας πω τι ακουγα απο κατοικους που περναγαν απο'κει "και τι τις ταιζεις να πολλαπλασιαζονται και να λερωνουν τον τοπο σκιζοντας τις σακουλες με τα σκουπιδια","δεν πειραζει,μολις ερθει ο χειμωνας να δεις που θα πανε κι αυτες",και αλλα τετοια χαριτωμενα.

οι μερες που θα εμενα στο εξοχικο δυστυχως ηταν πολυ περιορισμενες,οποτε αποφασισα οτι η καλυτερη αλλα πιο αργη μεθοδος του να τους κερδισεις την εμπιστοσυνη δε θα απεδιδε.ετσι εξοπλιστηκα με κουτες και αρχισανα προσπαθω βαζοντας μεσα φαγητο να τα μεταφερω στο ισογειο του σπιτιου μας που ειναι ακατοικητο(ηδη 2-3 γατακια ειχαν σκοτωθει απο αυτοκινητα,μιας κι οι οδηγοι εκει τρεχουν σαν τρελοι).παρ'ο,τι ειχα κλεισει ενα δωματιο,καποια απο αυτα που μετεφερα καταφεραν να το σκασουν και να ξαναγυρισουν στα σκουπιδια.μονο 2 εμειναν μεσα,και παρ'οτι αργοτερα επεσαν οι ππορτες που ειχα βαλει απο τον αερα,αυτα εμειναν εκει και δεν εφυγαν.σιγα-σιγα ξεθαρεψαν και αρχισαν να βγαινουν στον κηπο,να παιζουν και να φαινονται ευτυχισμενα.δεμας πλησιαζαν ακομα,ειδικα το ενα,το θηλυκο,ηταν τρομερα φοβισμενο και μονο οταν ημαστε πολυ μακρυα πλησιαζε να φαει.το αλλο,το αρσενικο,"Τσικακι"το φωναζαμε γιατι ηταν ιδιο-σε μικρογραφια-με την Τσικι μας,ηταν πιο θαρραλεο,και αρχισε ν'ανεβαινει πανω στη βεραντα,να μας πλησιαζει δειλα δειλα(εμας και την Τσικι,η οποια δε φαινοταν να το απολαμβανει πολυ)και μαλιστα οταν αργουσαμε να το ταισουμε να μπαινει και μεσα στο σπιτι.μια μερα το βρηκαμε να τεντωνεται και να "ζυμωνει"πανω στο κρεβατι της βεραντας.

δυστυχως ομως οι μερες περασαν κι εγω επρεπε να φυγω.σκεφτομουν με καποιο τροπο να το φερω εδω για να το δωσω για υιοθεσια,ομως 1 μερα πριν φυγω η Τσικι αρρωστηκε πολυ ασχημα κι εγω αισθανθηκα χαλια γιατι ημουν σιγουρη οτι ειχε κολλησει κατι απο τα 2 αυτα γατακια που ανεβοκατεβαιναν σπιτι μας.εγκατελειψα την ιδεα να το φερω εδω και εφυγα.

απο τοτε δεν ειχα ξαναπαει καθολου στο εξοχικο,αν και σκεφτομουν πολυ συχνα τι να εχει απογινει το γατακι αυτο(μαζι φυσικα με τις τυψεις που συνοδευαν αυτες τις σκεψεις).την κυριακη που μας περασε λοιπον αποφασισαν οι γονεις μου να πεταχτουν για κατι δουλειες,και βρηκα κι εγω την ευκαιρια να παω,φορτωνοντας το αυτοκινητο με ο,τι φαγητα ειχα μαζεψει εδω και καιρο για τα γατακια.μολις φτασαμε αμεσως ετρεξα στα σκουπιδια να δω τα γατακια.η κατασταση ακομα πιο απελπιστικη απο το καλοκαιρι.οι παραθεριστες ειχαν φυγει με αποτελεσμα τα σκουπιδια ναεχουν περιοριστει κατα πολυ και οι γατες να μη βρισκουν φαγητο.τις ειδα ολες μεσα στους καδους.τους εριξα το φαγητο σε διαφορα σημεια και περιμενα να βγουν ολες για να δω ποιες απο τις παλιες ειχαν απομεινει.στην αρχη δεν εβλεπα το Τσικακι μου κι ειχα απογοητευτει,ομως πολυ γρηγορα μια απο τις γατες εμφανιστηκε πιο θαραλλεα και ηρθε να φαει απο το σωρο του φαγητου που ηταν πιο κοντας μου.ξεθαρρεψαν κι αλλες και την ακολουθησαν. τιγρε γατες υπηρχαν πολλες,το τσικακι ειχε αλλα 4-5 αδερφια,ολα ιδια.μολις ο πρωτος γατος που ειχε ερθει κοντα μου σηκωσε το κεφαλι του να με κοιταξει,τον αναγνωρισα αμεσως.ηταν το Τσικακι μου.μπορει τα ματια του να με κοιταγαν απο ενα αλλο σωμα,πιο μεγαλο,πιο ταλαιπωρημενο,αλλα ο τροπος που με κοιταγαν ηταν ο ιδιος με αυτον που με κοιταγαν πριν 5 μηνες,οταν ειχε δειλα εμφανιστει για πρωτη φορα στη βεραντα μας.ακομα και αναμεσα σε εκατο ιδιες γατες εγω θα το αναγνωριζα απο το βλεμμα του,ειμαι σιγουρη.

δεν μπορω να σας περιγραψω πως αισθανθηκα εκεινη τη στιγμη,ηταν πολυ δυνατα τα συναισθηματα.ειμαι σιγουρη οτι κι εκεινο με αναγνωρισε,γιατι αφου εφαγαν και ολες οι γατες κρυφτηκαν παλι στα δεντρα για να ξεκουραστουν,εκεινο εμεινε εκει απεναντι μου,χωρις να με πλησιαζει,απλα κοιτωντας με.αισθανθηκα τοσο ενοχη....για μερικες εβδομαδες ειχε ενα σπιτι,ειχε αισθανθει ασφαλεια,χαρα,και υστερα αναγκαστηκε να ξαναγυρισει απο εκει που ξεκινησε.στα σκουπιδια,περιμενοντας ποτε θα περασει καποιος να αφησει κατι για να βρουν να φανε.ζωντας μες στο κρυο και μη εχοντας πια ενα ζεστο μερος να ξαπλωσει το κουρασμενο του κορμακι.εμεινα εκει πολυ ωρα.στο τελος κοιμηθηκε καθιστο εκει απεναντι μου.ηταν μαζι μου και οι γονεις μου και ο αδερφος μου,οι οποιοι αν και το αγαπουσαν πολυ και το φροντισαν οταν εγω ειχα φυγει απο το εξοχικο για οσο διαστημα εμειναν εκει παραπανω,μου ειπαν οτι δεν το αναγνωρισαν,ολες οι τιγρε γατες τους φαινονταν ιδιες.κατι που εμενα μου φαινοταν αδιανοητο,μιας κι αυτο που εβλεπα ηταν πολλες τιγρε γατες και ο γατουλης μου,ο οποιος στα δικα μου ματια,ηταν ο πιο ομορφος απο ολες τις γατες που εβλεπα εκει.μακαρι ειλικρινα να μπορουσα να τον παρω και να του δωσω τη ζωη που του αξιζει,τη ζωη που του στερησα φευγοντας το καλοκαιρι και αφηνοντας τον μονο του εκει δινοντας του αλλη μια-αναμεσα στις τοσες-ασχημη αναμνηση να εχει να θυμαται...:cry: :cry:

συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα,αλλα απο την κυριακη ηθελα να τα βγαλο αυτα απο μεσα μου,και να τα εμπιστευτω σε ανθρωπους που ηξερα οτι θαμε καταλαβαιναν.

εδω εχω και μερικες φωτογραφιες.στην πρωτη ειναι ο γατουλης μου τον ιουλιο,και στη δευτερη οπως ειναι τωρα.στις επομενες ειναι διαφορες γατουλες που ζουν εκει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με άγγιξε η ιστορία σου... :(
Δεν μπορείς να τον υιοθετήσεις κι αυτόν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχεις σκεφτει να τις στειρωσεις με μια φιλοζωικη εταιρεια?

αν εδινες κανενα χαρτζιλικικ τροφη σε καποιον εκει να τις ταιζει?

η αν σε εμπιστευονται και μπορουν να πιαστουν ο Αργος αναλαμβανει να τισς στειλει στη γερμανια που υιοθετουνται απο καλα σπιτια ισως συνοδεψω κι εγω ενα τετοιο κομβοι με γατες προκειμενου να ειμαι σιγουρη γιια το που θα δωθουν...

Δύσκολα τα πράγματα για το Τσικάκι και την παρέα του... και, φυσικά, και για σένα, που τα βλέπεις και τα λυπάσαι. Το εξοχικό σου στην Εύβοια είναι σε ερημικό μέρος; Δεν υπάρχουν τίποτα γείτονες που να είναι μόνιμοι κάτοικοι ή έστω που να πηγαίνουν πιο συχνά από σένα ή ; Ίσως θα μπορούσες να συνεννοηθείς μαζί τους και να τους δώσεις τροφές για να ταϊζουν τα ψιψίνα πού και πού. Ή, αν δεν γίνεται τίποτα, θα μπορούσες να πηγαίνεις εσύ πιο συχνά. Δεν είναι και τόσο μακριά η Εύβοια... Αν το κάνεις αυτό ώσπου να περάσει ο χειμώνας, μετά όταν ξανοίξει ο καιρός θα μπορέσεις να ελέγξεις το πρόβλημα του γατο-πληθυσμού με μερικές στειρώσεις... ίσως και εύρεση σπιτιών για υιοθεσία.

οι γειτονες αποκλειεται να βοηθησουν,αντιθετως,ελπιζουν να εξαφανιστουν ολα τα αδεσποτα γιατι οπως χαρακτηριστικα λενε τους "ενοχλουν" σκιζοντας τις σακουλες των σκουπιδιων και βρωμιζοντας τον τοπο.αθηναιοι το χειμωνα δεν υπαρχουν πολλοι.καποιοι ντοπιοι εχουν γατες στο σπιτι τους για τα φιδια και τα μαμουνια,αλλα φυσικα τις εχουνς αστειρωτες και κακοταισμενες.

yasmin,ειχα σκεφτει να τις στειρωσω,αλλα δεν ξερω πως να τις πιασω και τι να τις κανω μετα τη στειρωση.ειναι ολες σχεδον ενηλικες γατες(αν και δυστυχως τωρα που ειναι εποχη ζευγαρωματος θα γεμισει ο κοσμος μωρα:( )κι εγω δεν εχω εμπειρια,φοβαμαι μηπως τις τρομαξω περισσοτερο και μετα δε με πλησιαζουν καθολου.

rotonda,δυστυχως δεν οδηγω,κι ετσι δεν μπορω να πηγαινω συχνα εκει να τις ταιζω.αλλα ακομα κι αν καταφερνα τους γονεις μου να πηγαιναμε μια φορα στις 15,θα ηταν αρκετο?εκει ο χειμωνας ειναι βαρυς και συνηθως χιονιζει.οσο το σκεφτομαι αυτο,και πως θα τα βγαλουν περα οι κακομοιρες στεναχωριεμαι αφανταστα...

Chouzouris,στο σπιτι με τιποτα δε θα μ'αφησουν να φερω αλλη γατα.εκτος αυτου,ο γατος αυτος ειναι μεν ο πιο ηρεμος σε σχεση με τους υπολοιπους,αλλα εξακολουθει να ειναι "μη εξημερωμενος".δεν εχει ζησει ποτε σε σπιτι,εχει συνηθισει να ζει εξω,και δεν ξερω πως θα συμπεριφεροταν σ'ενα διαμερισμα.αυτο που κοιταω τωρα,ειναι μηπως μπορεσει ο φιλος μου στη μονοκατοικια που φτιαχνουν τωρα στο λαγονησι(ειναι σε πολυ αρχικο σταδιο ακομα) να βρει ενα μερος να το περιφραξουμε ωστε να μεταφερθει εκει.και παλι ομως,ακομα κι αν βρεθει αυτο το μερος δεν ξερω ποσο ευκολο θα ειναι να πιασουμε τον γατουλη:/:

:cry: :cry: ειναι ολα πανεμορφα και το τσικακι.

Πω πω..... Πρόβλημα, πραγματικά. Ειναι φοβερό να μη μπορεί να βοηθήσει κανείς όταν τα αγαπάει τόσο! Αισθάνεται τόσο αβοήθητος! Κανένα πιτσιρίκι που να θέλει χαρτζιλίκι και να μην εχει στριμμένους γονείς να αναλαβει το τάισμα? Για μεγάλους είδα πως το απέρριψες και πως ενοχλούνται. Αλλά κανένα παιδάκι? Τα καημένα! Μπράβο για όσα έκανες πάντως και μακαρι να υπήρχε κάποιο μαγικό ραβδάκι .......

ειναι πραγματικα πολυ ασχημο,με ποναει να αισθανομαι οτι μπορω να κανω τοσα λιγα για ενα γατακι που αγαπω τοσο πολυ.και ξερω οτι αν μεινει εκει ειναι πολυ πιθανο σε 1-2 χρονια να μη ζει...:cry: και δεν ξερω ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να το βοηθησω.

μικρα δεν ξερω στην περιοχη,εκτος απο μια παρεα που μενει πισω μας και πριν 2 καλοκαιρια την ειχα πετυχει να πετροβολει αδεσποτους σκυλους:mad: σιγουρα θα υπαρχουν και μερικα φιλοζωα(η τουλαχιστον ετσι ελπιζω)αλλα που να τα βρω??

Μariel πολυ συγκινητικη ιστορια.
Μια λυση για να τα ταϊζεις ειναι η αυτοματη ταϊστρα. Τετοια εβαλε ενας φιλος μας για τα σκυλια στο εξοχικο του οπου δεν πηγαινει συχνα. Ομως το ταϊσμα δεν ειναι λυση. Γιατι θα πολλαπλασιαστουν και οι γειτονες θα βαλουν φολες αργα ή γρηγορα. Καλυτερα να συνενοηθεις με καποιο σωματειο, οπως προτεινει και η Yasmin για να μαζευτουν, οσες γινεται, να στειρωθουν και να δωθουν για υιοθεσια.
Τωρα οσον αφορα τον αγαπημενο σου γατο μπορεις να τον πιασεις ισως με τους τροπους που σου προτειναμε στο αλλο σου αρθρο, για το γατακι στο δρομου σου, και να τον δωσεις στο stray για υιοθεσια.
Δοκιμασε οταν ξαναπας και ισως τα καταφερεις.

αυτοματη ταιστρα αν ερχονταν στο σπιτι μου θα μπορουσα να βαλω,αλλα δυστυχως αυτα μενουν μονιμα στα σκουπιδια.

το ειχα σκεφτει για τις υιοθεσιες,αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι πολυ δυσκολο να υιοθετηθουν ενηλικες γατες.ολοι θυμομαστε τα γατακια του stray που εμεναν στα κλουβια επειδη στην ηλικια των 8-9 μηνων θεωρουνταν πολυ μεγαλα για να υιοθετηθουν!!!

ειχα συναντησει το φιλο μου σημερα και μου ειπε οτι για μερικους μηνες θα μπορουσαμε να περιφραξουμε ενα παρτερι στο σπιτι που χτιζει στο λαγονησι και να βαλουμε εκει το Τσικακι:up: δεν μπορω να σας περιγραψω τη χαρα μου!!!βεβαια το αλλο δυσκολο της υποθεσης ειναι πως θα το πιασουμε...θα μπορουσα να του ριξω στην τροφη ηρεμιστικο για να το πιασω μετα:hmm: ?

Εκτος απο τις υιοθεσιες, που κι εγω το θεωρω δυσκολο εως αδυνατο, εφοσον προκειται για ενηλικες γατες και μαλιστα αγριες, μηπως να ερχοσουν σε συνενοηση με καποια απο αυτες τις οργανωσεις για να στειρωθουν. Ειναι ενας τροπος για να μην διαιωνιστει η κατασταση. Και για να μην μπουν φολες.
Και οσον αφορα την ταϊστρα θα βρουν το δρομο οπως ανακαλυψαν και τα σκουπιδια.
Σε μενα ανακαλυψαν το φαγητο του Σιβα μεσα στην κουζινα και ηρθαν απο το μπαλκονι (στο προηγουμενο σπιτι που εμενα στον 1ο).
Αρχικα ηρθαν 2 και μετα ....ολος ο λοχος! Επεσε φαινεται συνενοηση!

ειχα μιλησει παλιοτερα με το stray και μου'χε πει οτι αν καταφερω και τις πιασω αφου στειρωθουν θα μπορουν να μεταφερθουν σε ενα βουνο οπου ηδη εχει κι αλλες γατες και τις ταιζουν εκει τα παιδια.με προβληματιζουν ομως τα εξης δυο σημεια,πρωτον,αν θα καταφερω να πιασω μονη μου τοσες αγριες γατες,και δευτερον επειδη οι γατες ζουν εκτος αττικης ποιος θα χρειαστει ν'αναλαβει τα εξοδα της στειρωσης:/: δυστυχως ως φοιτητρια τα εσοδα μου ειναι τελειως περιορισμενα και δε θα μπορουσα με τιποτα να πληρωσω για ολες τις στειρωσεις.

Με τη Φιλοζωϊκη εχεις μιλησει? https://www.filozoiki.gr/links/index.php#
αυτοι μπορουν να σου προτεινουν και κατι αλλο ισως. (Εμενα προχτες που βρηκαμε το σκυλακι μου ειπαν π.χ. να επικοινωσω με το Δημο Αθηναιων και ηρθαν και το πηραν σε 30').

Εχεις δκιο και στα δυο σημεια που σε προβληματιζουν.

Ισμηνη καταρχας προσοχη με τις φιλοζωικες το οτι το πηραν δεν ειναι ενδειξη οτι κατεληξε σε κατι καλο υυπαρχουν φιλοζωικες και φιλοζωικες μερικες χειροτερες απο το να τα αφησεις εξω γι αυτο ξενικξ=ησαμε την ερευνα.

Μαριελ απ οτι καταλαβα το στραυ προσφερεται για την στειρωση κι αν δεν μπορει να την κανει εξ ολοκληρου θα ειναι σε πολυ φτηνο γιατρο. Το πως να τις πιασεις : η θα σου δωσουν απο το στραυ παγιδες η θα τις ταισεις καμια βδομαδα με κονσερβες που αρεσουν και θα εξοικειωθουν οποτε τις πιανεις οπως εγω σβερκωμα απο το λαιμο και στο γατοφορο κατευθειαν( αλλα θελει γερο γατοφορο και μεγαλουτσικο) και πορπαγκαζ αυτοκινητου και στο γιατρο.Αυτο μονο με αυτες που χαιδευεις γιατι αυτες θα κατσουν( μετα απο τη μια βδομαδα εννοω) η επικοινωνεις με το στραυ η αλλη οργανωση της περιοχης για νε=α σε βοηθησουν, που ακριβως ειναι οι γατουλες???

Στις φωτο δεν φαινονται και τοσο αγριες...ποσες ειναι??

Αλλη λυση ειναι να τις στειρωσεις σιγα σιγα πριν το φλεβαρη που θα ξαναρχισουν οι γεννες και να πληρωσεις καποιον εκει αν μπορεις να τις φροντιζει που να ερχεται καθε μερα. Το ιδανικο θα ηταν να ειχες καποια δικη σου εκταση η κηπο περιφραγμενο και να τις μετεφερες εκει, να τις στειρωνες και να τις φροντιζες αλλα ειναι πολυ δυσκολο. Το τσικακι αληθεια γιατι δεν το παιρνεις εσυ? ποσες γατες εχεις σπιτι?

θα μπορουσε ομως να αναλαβει το μεγαλυτερο βαρος των εξοδων?μιλαμε για στειρωση 15 γατιων:/: ηδη τα παιδια τρεχουν με τοσες γατες στην αττικη,δεν ξερω αν μπορουν να αναλαβουν οικονομικα εννοω και γατες απο την ευβοια.

το καλοκαιρι ειχα κατσει πανω απο βδομαδα,περιπου 2 αν θυμαμαι καλα,αλλα οι γατες δεν πλησιαζονταν με τιποτα.ακομα και το Τσικακ που ηταν το πιο θαραλλεο,πλησιαζε μεχρι μια ορισμενη αποσταση.

Προτεινω να το συζητησεις ξανα μαζι τους και να δεις μηπως εχει καμια αλλη οργανωση εκει στην ευβοια πες μου που ειναι ακριβως να ρωτησω κι εγω. Προφανως σ αυτη τη περιπτωση και αλλοι να τις επιαναν θα χρησιμοποιουσαν παγιδες οποτε ειναι η μονη λυση.
Εκτος αυτου για να καταλαβεις εδω ενω οι στειρωσεις κανουν 50 κ 100 αρσενικο κ θυληκο ο γιατρος περνει 15 κ 30 αν τις πας εσυ και τα σωματεια συνεργαζονται και με γιατρους που τα στειρωνουν ορισμενες περιοδους δωρεαν οποτε μη σε ανυσυχει αυτο παρτους και πες τους κι αν δεν μπορουν στα σιγουρα θα δοκιμασεια αλλη οργανωση οπως το ΣΩΖΩ πχ

Ισμηνη καταρχας προσοχη με τις φιλοζωικες το οτι το πηραν δεν ειναι ενδειξη οτι κατεληξε σε κατι καλο υυπαρχουν φιλοζωικες και φιλοζωικες μερικες χειροτερες απο το να τα αφησεις εξω γι αυτο ξενικξ=ησαμε την ερευνα.
Το σκυλακι το πηρε το τμημα για τα αδεσποτα του Δημου Αθηναιων, το οποιο μας προτεινε η Φιλοζωικη. Γνωριζω και βλεπω τι κανει ο συγκεκριμενος Δημος για τα σκυλια (μονο δυστυχως:( ) https://www.cityofathens.gr/portal/s...toid=f9e8b854a7f7df00VgnVCM1000000500000aRCRD
Οι ανθρωποι που το πηραν ηταν πολυ καλοι μαζι του. Το χάιδευαν και του μιλουσαν χωρις να ξερουν οτι τους βλεπουμε.
Κανεις μας δεν μπορουσε να παρει το σκυλι και ετσι οπως εκανε ηταν θεμα χρονου για να το χτυπησει αυτοκινητο. Ελπιζω να βρεθει καποιος να το υιοθετησει.

μολις εστειλα μηνυμα στο φορουμ του stray ρωτωντας αν μπορουν εκεινοι να αναλαβουν μερος των εξοδων,που θα μεταφερθουν μετα τα γατια κτλ:/:

Δες κι εδω να ξερεις τι περιπου θα σου πουνε https://www.mypetz.gr/threads/Στειρώσεις-αδέσποτων.219273/ αρα το λογικοτερο ειναι να σου συστησουν καποιο φτηνο γιατρο και να αναλαβεις εσυ τα εξοδα αν ειναι λιγα

το διαβασα,και μου απαντησαν και τα παιδια στο φορουμ τους.για αρχη θα δω ποσα χρηματα μπορω να μαζεψω και θα δωσω,οπως προτειναν και τα παιδια,προτεραιοτητα στα θηλυκα.εννοειται οτι δεν περιμενα να μου τα στειρωσουν δωρεαν,ειδικα οταν προκειται για γατια που θα κουβαλησω απο τοσο μακρυα.κι ουτε φυσικα θα ηθελα να στειρωθουν και τερμα,γιατι στειρωσεις υπαρχουν πολλων ειδων(οπως διαπιστωσα και μονη μου δυστυχως),το ζητημα ειναι να γινει και σωστη δουλεια,κι η γατουλα να μην υποφερει.κι ας ζητησει λιγα παραπανω ο κτηνιατρος,προτιμω να στειρωσω λιγοτερες,αλλα η δουλεια να γινει σωστα,παρα περισσοτερες και γιαμια βδομαδα μετα να παιδευονται σαν την Τσικι(οπου παρεπιπτοντως,τα χρηματα που εδωσα δεν ηταν και λιγα για στειρωση)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back