Ο γατούλης έπεσε θύμα της ανωτερότητας

Όντως δεν μπορεί πια να πάθει τίποτα... Η ταφή του ζώου γίνεται για δικούς μας ψυχολ.λόγους. :(
Υπάρχουν και πρακτικοί. Πρόσφατα είδα ένα γατάκι τόσο δα στη μέση του δρόμου (το έγραψα εδώ) με ΦΑΓΩΜΕΝΟ το χεράκι του και δεν άντεξα, το έθαψα πρόχειρα στο χέρσο οικόπεδο (λίγο χώμα και ξερά φυτά).

Με τη διαμαρτυρία δε διαφωνώ. Μπορεί να έκανα κι εγώ το ίδιο! Ελπίζω τουλάχιστον να το διάβασαν κάποιοι. Κι ας είναι "κουφοί", μερικά πράγματα περνάνε στο ασυνείδητο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από lactoula:
Κατα την γνωμη μου καλα εκανες με την πρωτοτυπη διαμαρτυρια σου, βεβαια οπως ειπες και εσυ δεν ξερω κατα ποσο θα πειραξει η θα βαλει σε σκεψεις αυτους που το εκαναν...
Τώρα που το ξανασκέφτομαι…έπρεπε να το είχα κάνει με τρόπο που θα χρειαζόταν και λίγο κόπος για να τον πάρουν…αντί για κάτω που τον άφησα, να τον έδενα με σύρμα μπουγάδας στα κλαδιά του δέντρου να κρέμεται, ώστε να μην βρισκόταν εύκολα κάποιος να κάτσει να ασχοληθεί. Και το χαρτί κολλημένο πάνω του τυλιγμένο με ταινία για να μην μπορούν να το βγάλουν εύκολα και να το διαβάζουν θέλοντας και μη. Ενώ έτσι που τον άφησα, θα τον πήραν πολύ εύκολα.

chouzouris ναι τουλάχιστον δεν ήταν παρατημένος και είχε ησυχία στις τελευταίες στιγμές του

Ismini έριξα μια ματιά στο site ενδιαφέρον φαίνεται θα το κοιτάξω καλά κάποια στιγμή. Από λίγο που είδα, μοιάζει να λέει αυτό που κατά διαστήματα λέω για τον τρόπο που λειτουργεί και συμπεριφέρεται η κοινωνία. Οτι καθημερινά είναι πουλημένη στο διάβολο για να απολαμβάνει όσα της προσφέρει, και τις Κυριακές πάει στην εκκλησία για να καλοπιάσει το θεό για μια θέση στον παράδεισο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Θαναση δες αυτο
https://www.interpet.gr/nea/patousa/arthra/patousa_2004/patousa_230204.htm
οχι για να παρηγορηθεις....
Το διάβασα… δεν μπορώ να βρω τις κατάλληλες βρισιές.

Θανασης:Τώρα που το ξανασκέφτομαι…έπρεπε να το είχα κάνει με τρόπο που θα χρειαζόταν και λίγο κόπος για να τον πάρουν…αντί για κάτω που τον άφησα, να τον έδενα με σύρμα μπουγάδας στα κλαδιά του δέντρου να κρέμεται, ώστε να μην βρισκόταν εύκολα κάποιος να κάτσει να ασχοληθεί. Και το χαρτί κολλημένο πάνω του τυλιγμένο με ταινία για να μην μπορούν να το βγάλουν εύκολα και να το διαβάζουν θέλοντας και μη.

Καλα αυτο μου φαινεται πολυ σληρο για το καημενο το γατι (και ας ειναι νεκρο) :(

Εμ τι να πω ξέρω κι εγώ; Ψάχνω συνέχεια να βρω τρόπο να περνάει μηνύματα, όχι μόνο τώρα, γενικά. Μηνύματα που να απευθύνονται στο υποσυνείδητο κι όχι στη λογική, όπως γίνεται με τα διαφημιστικά μηνύματα.

Δεν μπορώ να βρίσω και αυτό με στενοχωρά πολύ…………………. Και λίγα έκανες και είπες. Να καούν όλοι τους στη κόλαση!!!!!!
Υπάρχει και Θεός.

Υπάρχει???

Κριμα το γατουλι.:( Ρε παιδια δε μπορω αλλο απο χθες με αυτα τη γκαντεμια εχει πεσει...

καλά άμα τον δηλητηρίασαν επίτηδες τον γάτο τότε ναι δικαιολογημένα καθόμαστε και διαμαρτυρόμαστε.

αλλά είσαι σίγουρος ότι τον δηλητηρίασαν επίτηδες?

συγγνώμη αλλά άμα κυκλοφορεί έτσι χύμα δεν είναι επικίνδυνο να πεθάνει από πολλές αιτίες ( από αυτοκίνητα έως να φάει κάτι τοξικό)

αυτά με την προυπόθεση ότι δεν έγινε η δηλητηρίαση επίτηδες έτσι.. απλά μη βιαζόμαστε μερικές φορές να βγάλουμε συμπεράσματα..

Τα ζώα δεν τρώνε τοξικά, μόνο δηλητηριασμένη τροφή δεν μπορούν να διακρίνουν.
Κι αν δεν του την έστησαν για να τον δηλητηριάσουν και έφαγε δηλητήριο που έβαλαν για άλλο είδος, το ίδιο κάνει. Δεν είναι ότι μου σκότωσαν το γάτο ΜΟΥ, την περιουσία ΜΟΥ, είναι ότι σκότωσαν ένα ζώο αφαίρεσαν ζωή αθώα. Τα ζώα και τα μικρά παιδιά είναι αθώα. Επίσης δε, ο θάνατος ήταν επώδυνος δεν πέθανε ακαριαία, κι αυτοί που βάζουν δηλητήρια είναι της λογικής ΄΄τι με νοιάζει΄΄. Και ποντίκια να σκοτώνουν είναι άγριο πράμα μ αυτό τον τρόπο. Και τα ποντίκια να ζήσουν θέλουν στο κάτω κατω, και αν πρόσεχαν τις γάτες, και δεν διακατέχονταν από τον μικροαστισμό που τους κάνει να απωθούν οτιδήποτε δεν είναι άνθρωπος, θα τηρούνταν ισορροπίες. Επίσης, όσο και να φάνε και τα ποντίκια και τα πουλιά και τα μερμήγκια και όλα τα ζωντανά, πάλι μένει και για τον άνθρωπο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν είναι φαταούλας. Το φαΐ φτάνει για όλους. Ο τρόπος που ζούμε το κάνει να μην φτάνει.

Eμας παλι τωρα που λειπαμε απο το σπιτι μας προεκυψαν κατσαριδες και απο φιβο μην παθη κατι ο Περσης δεν ριχνω σπρει και συγκατοικω με τα καθολου ευχαριστα ζωηφια. Αληθεια ξερει κανενας κατι πρακτικο για να εξαφανισω τις κατσαριδες που δεν θα βλαψει το γατουλη? Αμαν πια με τις Τερεζες καθε λιγο με χαιρετα και απο μια!Λυπαμαι πολυ για την γατουλα που εφυγε ετσι ειναι αδικο!

Αληθεια ξερει κανενας κατι πρακτικο για να εξαφανισω τις κατσαριδες που δεν θα βλαψει το γατουλη?
Πώς θα αποφύγω τα εντομοκτόνα;
  • Μην υπερβάλλετε. ∆ύο-τρία έντομα στο σπίτι δεν αποτελούν εισβολή.
  • Μπορείτε να αποφύγετε την παρουσία εντόμων τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και καθαριότητας: μην αφήνετε εκτεθιµένα τρόφιμα, κλείστε τις χαραμάδες, αερίζετε καλά τα ντουλάπια κ.ά.
  • Σε περίπτωση που εμφανισθούν έντομα, χρησιμοποιήστε γλάστρες µε φυτά που τα απωθούν (όπως, για παράδειγμα, ο βασιλικός, που απωθεί τις μύγες και τα κουνούπια).
  • Πολύ καλά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των εντόμων μπορείτε επίσης να έχετε από εκχυλίσματα φυτών όπως φτέρη, πολυκόµπι, στεκούλι, µελισσόχορτο, χαµοµήλι κ.ά. Όλα αυτά τα φυτά χρησιμοποιούνται µε επιτυχία στις πρακτικές της οικολογικής γεωργίας. Θα τα βρείτε συνήθως σε καταστήματα που πωλούν βότανα.
  • Για την καταπολέμηση του σκώρου τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από τη φυσική λεβάντα.
  • https://www.greenpeace.org/greece/137368/137396/138784
Οι κατσαρίδες μισούν την γεύση της δάφνης. Μπορείτε με φυσικό και ασφαλή τρόπο να απομακρύνετε τις κατσαρίδες απλώνοντας φύλλα δάφνης σε μέρη που τριγυρνούν κατσαρίδες. Είναι ιδανική μέθοδος για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα δωμάτια και από τα μέρη που παίζουν παιδιά.
https://www.noikokyra.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=218

:)Προσωπικά δεν τις ενοχλώ γιατί βγαίνουν μόνο τη νύχτα που είναι σβησμένα τα φώτα. Μόλις ανάψει φως κρύβονται κάτω από τα ντουλάπια και δεν με πειράζει καθόλου. Μόνο προσέχω μην τις πατήσω.:P (δεν είναι από κείνες που πετάνε)

Υπάρχουν συσκευές που παράγουν υπέρηχους και διώχνουν ποντίκια και κάποια είδη εντόμων. Ετσι δεν σκοτώνεις κιόλας, αλλά δεν ξέρω αν κάνουν τίποτα.

ευχαριστω για τις πληροφοριες Παω να σκορπισω δαφνη στα ντουλαπια.Δεν ειναι μωρε να τις αφησεις σερνουν πισω τους πολλες ασθενειες απο τις αποχετευσεις που μπαινοβγαινουν....

Μια κατσαριδούλα.. η μικρή Τερέζα.... πάτησε στην δάφνη και........:whistle:

Εμείς κατά περίεργο τρόπο (μένουμε ισόγειο) δεν έχουμε κατσαρίδες.. στην θέα τους και μόνο είμαι ικανή να ξεσηκώσω όλη την Ακρόπολη με τις τσιρίδες μου.. βέβαια αν τύχει (κακή τύχη δικιά της) και μπεί καμία θα την πλακώσω επιτόπιο νταλαβέρι με οινόπνευμα... (εννοείται ότι τα γατουλίνια θα είναι εκτός χώρου)...:blink: :blink:

Εχω τσακωσει το ντινο οταν ηταν στο παρτερι να κινηγαει κατσαριδα μιλαμε πολι θαραλαιο γατι εγω σινιθως ουρλιαζω.νομιζω οτι τη πατησε με το ποδαρακι του.:) και οταν τον ειχε ενα φιλαρακι μου που ειχε αυλι μου ειχε πει οτι τησ κινηγαει και τησ σκοτωνει αλλα δε τησ τρωει ειναι εκλεχτικο το γατι μου.:D

Άμα σας πω ότι ένας από τους λόγους που ήθελα νά'χω και πάλι γατί στο σπίτι μου είναι αυτός; Να μου πιάνει τις κατσαρίδες, σε περίπτωση που βρεθούν στο σπίτι, δηλαδή... :mad:

Η γατούλα μου η Κάντι, που την είχαμε εννέα χρόνια ήταν άσσος σ' αυτά. Όχι μόνο τις έπιανε, αν τις έβλεπε, αλλά τις μυριζόταν κιόλας! Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Αφού εκεί που καθόμασταν το βράδυ και κοιμόμασταν εγώ κι εκείνη ωραία και καλά, ξαφνικά την έβλεπα ανήσυχη και άρχιζε να ψάχνει στο δωμάτιο, ώσπου άναβα το φως και την ξετρυπώναμε μαζί! :P Αυτά είναι!

Απ'την άλλη πάλι, νομίζω ότι απλώς καταλάβαινε τον δικό μου τρόμο απέναντί τους και ήθελε να με προστατέψει κι έτσι μας προέκυψε κατσαριδοκτόνος γάτα! :lol:

Ο μικρός που έχω τώρα, εντάξει, είναι μικρός ακόμα, αλλά μέχρι στιγμής ό,τι κινείται στον αέρα από γουρουνάκι-πεταλούδα μέχρι κουνούπι, το παρακολουθεί με διάθεση να του ορμήξει. Να δούμε...

Εν τω μεταξύ, στο εξοχικό μου που έχουμε κήπους και μποστάνια, οι γάτες κάνουν σαν τρελές για κάθε λογής έντομα και σκαθάρια. Λες και είναι κάποιου είδους λιχουδιά! Ίσως νά'ναι και θρεπτικά τα έντομα, αφού σε πολλές περιοχές του κόσμου, τα τρώνε ως νόστιμο έδεσμα!

Κάποτε ήταν μια γάτα, στο εξοχικό πάντα, που έφερνε κάθε μέρα έξω από την πόρτα μας κολοκυθοκόφτες ψόφιους!!! Μάλλον για να μας δείξει το κατόρθωμά της!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back