Ο γατούλης μου χάνει βάρος και είναι αδύναμος. Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου;

• Thread starter Thread starter Ntss
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Ntss

Νεοφερμένο μέλος

Η Ntss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό σημείο, ήθελα την γνώμη σας για τον γατούλη μου.
Είναι 13 χρονών και μεχρι πρόσφατα ζωηροότατος και κεφάτος. Βαρος μια έβαζε μια έχανε, πολύ περιεργος με το φαγητο και τελευταία επειδή είχε χάσει αρκετό βάρος του έδινα συνέχεια κονσερβες που του άρεσαν πολύ αλλά όταν μια μέρα παρατήρησα οτι ακόμα και την αγαπημένη του δεν την πολυέτρωγε τον πήγα κατευθείαν στο γιατρό.
Εκεί του κάναμε γενική αίμαστος και εκτός από χαμηλό ζάχαρο και παραπάνω αιμοπετάλια και οριακή ουρία (29) κατα τα άλλα δεν είχε κάτι ανυσηχυτικό. Ο κτηνίατρος ήταν ικανοποιημένος και έτσι προχωρήσαμε στον υπέρυχο.
Αυτός έδειξε ελαφρά διογκωμένους λεμφαδένες και ερεθισμένο το τοιχωμα του λεπτού εντέρου. Ως πιθανή διάγνωση πήραμε ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και λέμφωμα. Θεραπεία id (ή και κοτόπουλο βραστό με λίγο ρυζι) για την ώρα και αν δεν βελτιωθεί θα αρχίσουμε την κορτιζόνη.
Ο γάτος είναι αρκετά πεσμένος και σαν να έχουν αραιώσει οι τρίχες του πάνω από το μάτι και είναι ακόμα πολυ αδύνατος 10 μερες μετά την επίσκεψη μας. Να σημειώσω οτι τον πείραξε παρα πολύ η νάρκωση για την αιμοληψια και τον υπέρηχο τον κάναμε χωρίς.
Εχω παρατηρήσει οτι το στομάχι του γουργουρίζει περίεργα όπως το δικό μας οταν πεινάμε πολύ ή κάτι μας έχει πειράξει και τόσα χρόνια που έχω γάτες αυτό δνε το έχω ξαναδει. Αυτό δεν σχετίζεται μόνο με πεινα τον παρατηρώ και το κάνει ακόμα και οταν εχει φάει. Τι νομίζετε οτι έχει;;; Περιμένω με αγωνία την απάντησή σας!

Σας ευχαριστώ πολύ!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο γατούλης μου χάνει βάρος και είναι αδύναμος. Φλεγμονώδης νόσος του ε

και να συμπληρώσω οτι πινει πολυ νερο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα μπορούσες να πάρεις τις εξετάσεις του και να τις δείξεις και σε κάποιον άλλο κτηνίατρο της εμπιστοσύνης σου. Πάντως το γατάκι σου είναι γέροντας πια και αυτά είναι αναμενόμενα. Φρόντισε μόνο να μην ταλαιπωρείται ιδιαίτερα, γιατί ο οργανισμός του ούτως ή άλλως είναι επιβαρυμένος από την ηλικία του. Καλή τροφή (αυτή που σου προτείνει ο κτηνίατρος), χαδάκια κλπ:/:

Απάντηση: Ο γατούλης μου χάνει βάρος και είναι αδύναμος. Φλεγμονώδης νόσος του ε

Σε ευχαριστώ youla!
Πήρα και τις εξετάσεις και τον γάτο και πήγα σε έναν άλλο κτηνίατρο ο οποιος μου ειπε να εξετασουμε και το ενδεχομενο της τροφικης δυσανεξιας και μου προτεινε να παρω D/D hills. θα το δοκιμάσω και αυτό για μερικές μερες και αν δεν τοτε προχωράμε σε κολονοσκόπιση για να δουμε τι γινεται στο εντεράκι του. δεν θελω να τον ταλαιπωρω γιατι ειναι και μεγάλος θέλω να μαθω τι έχει- οσο γινεται- για να του προσφέρω μια ποιότητα ζωης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back