Ο γατούλης πάει διακοπές;

marouso

Νεοφερμένο μέλος

Η Marouso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Καλησπέρα αγαπημένοι μου γατόφιλοι !

Έχω ένα μικρό πρόβλημα ,που ελπίζω να μου δώσετε την λύση . Έχων έναν γατούλη 7 μηνών που ζεί μαζί μου σε διαμέρισμα στην πολή και βγαίνει τις βόλτες του στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας ( χωρίς όμως να μπορεί να φύγει σε άλλους ακαλύπτους πολυκατοικιών - τουλάχιστον όχι ακόμα ).

Το ερωτημά μου είναι το εξής : πόσο εύκολο είναι να πάρω τον γατούλη μου μαζί στο εξοχικό μου σπίτι ,για τις διακοπές του Πάσχα ? Το σπίτι έχει αυλή ,χωρίς να είναι όμως περιφραγμένο,άλλωστε νομίζω πως και περίφραξη να είχε δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για έναν γάτο. Υπάρχουν και άλλα σπίτια γύρω γύρω ,αλλά φαντάζεστε πως μπορεί να είναι ένα μικρό χωρίο σ ένα νησί...η απόλυτη άπλα γύρω γύρω...
Σκέφτομαι μήπως τις πρώτες μέρες τον έχω μέσα στο σπίτι και τον αφήνω να βγαίνει λίγο στην αυλή όσο είμαι εγώ εκεί.
Τί πιστεύετε ?? Είναι πιθανό να τον χάσω ?? Θά πάθει τρελό σοκ με την αλλαγή στο περιβάλλον του ??
Από την μία σκεφτομαι να τον αφήσω στην πόλη και να στέλνω κάποιον να τον φροντίζει ,αλλά επειδή θα τον φάει η μοναξία ,ξέρω πώς θα τον έχω συνέχεια στο μυαλό μου και στο τέλος ούτε εγώ θα περασώ καλά εκεί που θα είμαι , ούτε αυτός εδώ μόνος του...

Περιμένω γνώμες παιδιά...
Ευχαριστώ

Μαρουσώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια!:)
Catαρχήν είναι κουκλί!:)
Εγώ αν θα τα έπαιρνα στο εξοχικό, δεν θα τα έβγαζα έξω... Το φοβάμαι λίγο το έξω χωρίς περίφραξη...
Η αλλαγή του περιβάλλοντος δεν είναι και το καλυτερότερό τους, αλλά οκ, θα συνηθίσουν...
Και εγώ θα προτιμούσα να τα πάρω μαζί μου στο εξοχικό για διάστημα άνω των 5 ημερών...
Πάντως, μια φίλη που εχει γάτο και τον άφησε σπίτι μόνο του - με αρκετή ποσότητα τροφής και νερό σε δοχεία που δεν τουμπάρουν- για 7 μέρες και ένα δικό της πρόσωπο απλά πηγαινε για επίβλεψη- μια χαρά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ??

Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...θα βάλω και φωτογραφία του ,τώρα που έχει μεγαλώσει να τον δείτε ! Τα δικά σου είναι όλα αυτά που βλέπω ?

Περίπου 5 μέρες θα πάω ,αλλά θέλω να γνωρίζει λίγο το μέρος γιατί το καλοκαίρι που θα φύγω για 15 μέρες και θα πάω στο νησί δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του εδώ για κανένα λόγο...
Μήπως αν δεν τον αφήνω συνέχεια έξω μόνο του ΄,αλλά μόνο όταν είμαστε μαζί ,θα είναι λίγο καλύτερα ??

Απάντηση: Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ??

καλημέρα σου!!
και εγώ είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, στην αρχή τουλάχιστον!!!τώρα η δικιά μου είναι 6 μηνών κ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις μετακινήσεις!!
πηγαίνουμε κ εμείς σε νησί και είχαμε να περάσουμε, ταξί, λεωφορεία κ καράβι....
στις πρώτες μας μετακινήσεις είχαμε κάποιες γκρίνιες τύπου νιάου, νιάου αλλά τα ξεπεράσαμε..
τέσπα!
την πρώτη φορά που φτάσαμε στο εξοχικό μας, φοβόταν πολύ και εγώ την παρακινούσα να κάνουμε βόλτες στο κήπο, ώστε να νιώσει λίγο τη φύση!φοβόταν όμως πολύ γιατί δεν ήξερε το χώρο και όπου κι αν πήγαινα με ακολουθούσε βήμα - βήμα!κ έτσι την είχα μέσα στο σπίτι το μεγαλύτερο διάστημα!
τα Χριστούγεννα που ξαναπήγαμε δεν ήταν τόσο φοβισμένη αλλά κ πάλι δεν πολύ έκανε βόλτες!!!
στις απόκριες όμως, με το που φτάσαμε στο γκαράζ κ της άνοιξα, άρχισε να τρέχει στα λουλούδια να τα μυρίζει, να σκαρφαλώνει στα δέντρα και να παρατηρεί τις ΚΟΤΕΣ!!!!!! ήθελε συνεχώς να είναι έξω και φοβόμουν εγώ αυτή τη φορά!! έτσι την άφηνα μόνη της για κάποιο διάστημα αλλά την παρακολουθούσα παράλληλα!!!κάποια μέρα απομακρύνθηκε αλλά ευτυχώς ακούει το όνομά της και την εντόπισα σύντομα στο κοτέτσι μιας γειτόνισσας να παρακολουθεί τις κότες!!!!
το μόνο που έχω να σου πω είναι να την επιβλέπεις όσο είναι στο κήπο και το υπόλοιπο διάστημα να είναι μέσα στο σπίτι! θα χρειαστεί λίγο χρόνο να το συνηθίσει αν είναι και μεγαλύτερο από το διαμέρισμα, αλλά θα βρει την γωνιά της!! το μόνο που φοβάμε εγώ κάθε φορά είναι μην εμφανιστεί κάποιο σκυλάκι και καθώς δεν έχει επαφή, την αποσυντονίσει!!!
αστην λίγο στο σπίτι να το συνηθίσει, να καταλάβει ότι εκεί είναι χώρος της και κάθε φορά θα επιστρέφει μόνη της από τη βόλτα!!!
:)

Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...θα βάλω και φωτογραφία του ,τώρα που έχει μεγαλώσει να τον δείτε ! Τα δικά σου είναι όλα αυτά που βλέπω ?

Περίπου 5 μέρες θα πάω ,αλλά θέλω να γνωρίζει λίγο το μέρος γιατί το καλοκαίρι που θα φύγω για 15 μέρες και θα πάω στο νησί δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του εδώ για κανένα λόγο...
Μήπως αν δεν τον αφήνω συνέχεια έξω μόνο του ΄,αλλά μόνο όταν είμαστε μαζί ,θα είναι λίγο καλύτερα ??
Ναι, :clapup: αναμένουμε φώτο να θαυμάσουμε!!!
Τα δικά μου αυτά είναι, αλλά φαντάσου τα πιο μεγάλα και πιο ¨άχαρα¨ καθότι πιο μεγάλα...
Οκ, αν θέλεις να έχει μια πρώτη επαφή με τον χώρο, πάρτον! Δεν θα πάθει κάτι, θα μυρίσει τα πάντα και θα προσαρμοστεί...
Το έξω μόνο πρόσεχε!:)

Γεία σου Λία ,

και εγώ σε παρόμοια φάση φάση θα είμαι...ι.χ. και μετά καράβι και μάλιστα πολλές ώρες..φαντάζομαι πως η κτινιατρός μας κάτι θα μας δώσει για την ναυτία ?? ε ? χαχαχαχαχαχα

κάπως έτσι το έχω κι εγώ στο μυαλό μου, να τον έχω μέσα στο σπίτι και να τον αφήνω να γυρουλίζει όσο είμαι εγώ εκεί ...να βρεθεί λίγο κι αυτός στην εξοχή ...τι μόνο εγώ διακοπές ?

Πόσο πιο "άχαρα " μπορεί να είναι αυτά τα κουκλιά ?? ε Μαρίνακι μου ?? απο-κλεί-ε-ται !

dsc0000059-5102.jpg

dsc0000058-5101.jpg

έτσι είμαστε στο ταξίδι!!!!
εμείς είμαστε 2 ώρες με το καράβι και δεν παίρνουμε τίποτα!!!
μόνο κοιμόμαστε!!

ΤΙ ΠΛΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ !!! ΤΙ ΜΟΥΣΟΥΔΙ ΤΕΛΕΙΟ !!!
Λές κι ο δικός μου ο αλήτης να κάθεται τόσο φρόνιμος ?? Δεν νομίζω..αυτός παιδί μου είναι μεγάλο κωλόπαιδο ! χαχαχαχαχαχα
Ασέ που το δικό μας το ταξίδι διαρκει απο 8 εως 10 ώρες και συνήθως το κάνουμε βράδυ ..θα είναι λίγο ταλαιπωρία για το μικρουλάκι μου !

Συμφωνω να τον παρεις μαζι σου και αν θες να τον βγαζεις στην αυλη,να τον εχεις υπο την επιβλεψη σου.
Και ναι θελουμε φωτογραφιες .:clapup::clapup:

Λια 85..Τι γλυκουλι φατσονι ειναι αυτο ...και αποτι φαινεται ,μια χαρα απολλαμβανει τον υπνο της ταξιδευοντας.

σας ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε ...χεχε!!!
κοίτα και η δική μου είναι λίγο τρελιάρα και μάλλον επειδή ψιλοζαλίζεται με τα πάνω κάτω του καραβιού νανουρίζεται!!!!
(δεν μας αντιπροσωπεύει τόσο η φωτογραφία στην πραγματικότητα)!!!!:P

Πόσο πιο "άχαρα " μπορεί να είναι αυτά τα κουκλιά ?? ε Μαρίνακι μου ?? απο-κλεί-ε-ται !
:redface: ωωωω... σας ευχαριστούμε...:redface::redface::redface:

έτσι είμαστε στο ταξίδι!!!!
εμείς είμαστε 2 ώρες με το καράβι και δεν παίρνουμε τίποτα!!!
μόνο κοιμόμαστε!!
Καλέ την έχει catαβρεί!!! Νιρβανοcatάσταση!:)

Brigite καλημέρα...

και οι δικές σου οι φάτσες βλέπω μια χαρά περνάνε παρέα..

Όλες οι γατομάνες συμφωνούμε ! Ναι στις διακοπές αλλά με επίβλεψη !!!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά !!!!

Καλημερα και απο εμενα!
Θα βρεις πολλες περιπτωσεις γατογονιων που ειναι υπερπροστατευτικοι και αλλους που ειναι πιο χαλαροι με το θεμα.
Για εμενα ειναι πολυ σημαντικο το πως εχει μαθει ο γατος σου ως τωρα και τι ειδους χαρακτηρας ειναι.
Εχω δυο φιλες που τις γατες τους τις πηγαινουν κανονικα διακοπες! Οταν το πρωτοακουσα μου φανηκε ακραιο και μαλιστα η μια την εχει αφησει και σε διακοπες με φιλους. Τη μια περιπτωση ομως την εζησα απο κοντα και η γατα ηταν απολυτως εξηκιωμενη με αυτο το μοντελο (2-2μιση μηνες σε νησι ανοιχτο σπιτι και αυλη και μαλιστα χωρις τα αφεντικα της συνεχεια εκει, με φροντιδα απο τους γειτονες.) Και οι δυο αυτες γατες 6 χρονων και 10 αντιστοιχα ειναι συνηθισμενες σε αυτες τις αλλαγες περιβαλλοντος διοτι 2 φορες το χρονο πηγαινουν σε αυτες τις 'διακοπες'.
Ολα αυτα βεβαια στην περιπτωση που ο γατουλης σου ειναι στειρωμενος, αλλιως εχεις να σκεφτεις κινδυνους χ10.
Εαν θελεις να εχεις το κεφαλι σου τελειως ησυχο παρ΄τον μαζι σου στο εξοχικο και εχε τον μονο μεσα.
Και να μην ξεχασω καλες διακοπες!!

Nikoll ! γειά σου ...

Ο γατούλης έχει μάθει σε διαμέρισμα με ακάλυπτο ,με ανοιχτή την μπαλκονόπορτα για να μπαινοβγαίνει όλη μέρα που εγώ λείπω και το βράδυ τον μαζέυω μέσα για να κοιμηθούμε...θεωρώ πως ξέρει που είναι το σπίτι του ....αλλά στην εξόχη με την τόση άπλα θα τρελαθεί ...Φυσικά και θα είανι στειρωμένος όταν θα πάμε διακοπές ,ετσί κι αλλιώς αυτό θα συμβεί πολύυυυυ σύντομα !

Η αληθεία είναι πως θα ήθελα να μάθει το εξοχικό στο νησί μιας και πηγαίνω αρκετα συχνά και δεν θα ήθελα να τον αφήνω μόνο του στην πόλη...
Θα πάμε...κι όταν γυρίσουμε θα σας πούμε και τι έγινε !!! χαχαχαχαχα

να ρωτήσω κι εγώ κάτι. τον άλλο μήνα με έχουν καλέσει στην κρήτη και είμαι από θεσσαλονίκη! αυτό σημαίνει ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι. εκεί θα μείνω σε σπίτι οπότε η μάιρα το γατί μου ( :) ) θα είναι συνέχεια μέσα! μόνο που όταν θα πάμε θα είναι 5 μηνών. και σκέφτομαι μήπως είναι πολύ μικρή για να την πάρω μαζί μου... :/ απ' την άλλη όταν την πήγα στον κτηνίατρο για το τελευταίο της εμβόλιο στην αρχή φοβόταν το αυτοκίνητο αλλά μετα από λίγο ήθελε να το ανακαλύψει όλο το μέρος και κοιτούσε έξω με περιέργεια! φυσικά την είχα μισή στο κλουβί και μισή την κρατούσα, δεν την άφηνα να αλωνίζει γιατί είναι επικίνδυνο. απλά σκέφτηκα ότι θα ήθελα να δει το γατί μου κι άλλα πράματα. εγώ να πηγαίνω διακοπές κι αυτή να μένει κλεισμένη μεσ τη ζέστη??.. κάτι δεν μου κολλάει... :( να πω επίσης ότι το Μαϊράκι μ'ακούει ! γιατί είναι το καλύτερο γατί και σ' όλη τη ζωή μου θα 'ναι το γατί μου! τέλος !! :clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν είναι για λίγες μέρες, η γάτα μπορεί να μείνει μόνη της, αρκεί κάποιος να της αλλάζει το φαγητό και το νερό. 5 μηνών δε νομίζω να είναι και τόσο μικρή και ούτε θα πάθει τίποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν η απόφαση σου θα εξαρτηθεί από το πόσο καιρο θα μείνεις Κρήτη. Αν είναι για μια βδομάδα τότε είναι εντάξυ να την αφήσεις πίσω, φτάνει να έρχεται κάποιος να την φροντίζει.
Οι γάτες αγαπούν τη ρουτίνα τους και η αλλαγή τις στρεσάρει. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, γάτες που συνήθισαν σε κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές όπως η γάτα της φίλης σου αλλά δεν είναι όλες έτσι. Η γάτα σου δηλαδή θα προτιμά να μείνει στο γνώριμο της χώρο παρά να ταξιδέψει. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ρωτήσω πόσο μακρύ είναι το ταξίδι, πόσα μεταφορικά μέσα θα αλλάξετε σε περίπτωση που αποφασίσεις να την πάρεις μαζί σου.

Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση θέλω:
Μπορώ να πάρω μαζί μου ένα γατί, σε ξενοδοχείο;
Επιτρέπεται ή όχι;
Υπάρχουν ξενοδοχεία που να το επιτρέπουν και άλλα που να μην το δέχονται;

Τα περισσσοτερα ξενοδοχεια δυστυχως δεν δεχονρται κατοικιδια,ομως σαφεστατα και υπαρχουν καποια που δεχονται.Κανε μια αναζητηση στο ιντερνετ να δεις ποια ειναι.:)Τωρα βεβαια εξαρταται και που θα πας.Στην επαρχια σε καποιο οικογενειακο ξενοδοχειο,για παραδειγμα..ισως επαιρνες τηλεφωνο να τους ρωταγες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back