Ο γατούλης παρέλυσε στα πίσω πόδια...

παιδια να ρωτησω κατι;σε μια φιλη εδω στην πατμο συνεβει το ιδιο,το γατακι της 9 μηνων περιπου παρελυσε στα πισω ποδια εντελως ξαφνικα,χθες το βραδυ ηταν λυποθυμο και σημερα απ οτι εμαθα απ τη κορη μου,που κανει παρεα με τα κοριτσακια της φιλης,συνηλθε εντελως,του δωσε κορτιζονη και αντιβιωση,τι να συμβαινει;το γατακι κυκλοφορει κι εκτος σπιτιου.

:hmm: εντελως ξαφνικα? δηλαδη εκει που καθοταν παρελυσε ή εγινε κατι το οποιο απλα δεν το ειδαν και το βρηκαν παραλυτο?
το πρωτο δλδ εντελως ξαφνικη και απροκλητη παραλυση ειναι συμπτωμα σοβαρων ασθενειων.
στη 2η περιπτωση δλδ που ειχε καποιο ατυχημα (οπως και ο δικος μου γατουλης) δεν υπηρξε καποια μονιμη βλαβη πχ να σπασει σπονδυλικη στηλη ή να γινει καποια βλαβη στο νωτιαιο μυελο. οποτε σταδιακα αρχισε να ξανααποκτα τον ελεγχο των ποδιων.
καποιες φορες η προσωρινη παραλυση συνδεεται και με πολυ εντονο σοκ- το ειχα απλα διαβασει αυτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
τελικα η γατουλα της συνηλθε,δεν ξερουμε τι εγινε,ισως καποιος τη χτυπησε,ισως ειχε ενα ατυχημα,αλλα ετσι ξαφνικα οπως αρρωστησε συνηλθε,απ το τηλ ο κτηνιατρος ειπε οτι μπορει να ηταν κι απο τσιμπουρι,της εδωσαν αντιβιωση.θα στειρωθουν πολλα γατακια φετος,εγω εχω μεχρι στιγμης δυο μονο,η φιλη μου πανω απο 15 που θελουν να στειρωθουν.πιστευω πως θα προστατευτουν οσα κι οσο μπορουν με το να στειρωθουν.να ναι καλα οι ολλανδεζες που ερχονται δωρεαν δλδ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν πχ την χτυπησε καποιος θα ειχε σημαδια. αυτο για το τσιμπουρι δεν το εχω ξανακουσει. πολυ συχνα αδεσποτα γατακια δαγκωνονται απο σκυλια και μενουν παραλυτα. αν ειναι απ τα τυχερα που επιβιωνουν. και αν γλυτωσουν εγκαιρως και η βλαβη ειναι μικρη επανερχονται μετα απο καποιο διαστημα. εχω δει 3 τετοιες περιπτωσεις. αλλα και παλι σε αυτην την περιπτωση εχει σημαδι απ το δαγκωμα. πολυ χαιρομαι και που επανηλθε η γατουλα και για τις στειρωσεις :clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back