Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
βρισκονται και αλλα σπανια ειδη της πανιδας και της χλωριδας στις Κυκλαδες και στην Κρητη.Δυστυχως το οικοσυστημα των νησιων του Αιγαιου αργοπεθαινει λογω της ανθρωπινης παρεμβασης στην φυση.
Τα διαβασα σημερα στο Βημα της Κυριακης Α/54/Κοινωνια ρεπορταζ του Ι.Νικολοπουλου.Ολοκληρο το αρθρο στο
https://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15379&m=A54&aa=1
Προσεξτε την φωτο του φουρογατου δεν μοιαζει με την δικη μας γατα?
Εμενα μου θυμισε πολυ την Μυρτουλα μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα αγριμια και τα αγριμάκια μας....

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
https://kpe-kastor.kas.sch.gr/biod_net/schools2/dim-agios-sillas-programme.htm
moukelis
Επιφανές μέλος
Άννα Κ.
Πολύ δραστήριο μέλος
Φαντάζεσαι να έχεις ενα τετοιο στην αγκαλιά σου??
...Πάλι καλά που στις κορυφες του φαραγιού(της Σαμαριας) και στα Λευκά Ορη δεν μπορει να πάει ανθρωπος ευκολα...Σοβαρη αιτία επιβίωσης...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Πιστευα οτι ο λυγκας ζει σε πιο βορειες περιοχες και οχι στην Ελλαδα.Παιδιά ο φουρόγατος δε σας μοιάζει πολύ με λύγκα;Από την περιγραφή του βλέπω ότι έχει ακόμα και τις χαρακτηριστικές τουφίτσες στην άκρη του αυτιού.
Εκανα λαθος ομως ,ξαχνωντας βρηκα αυτο
https://www.mani.org.gr/panida/ligkas/ligkas.htm
Συγνωμη αν σας εχω ζαλισει αλλα ενα μεγαλο κολημα με τα αιλουροειδη το ειχα παντα
Για αυτο αλλωστε και εχω γατα

Μοιάζει αρκετά!!Ειχα διαβάσει κάπου κάποτε οτι βρισκονταν στη Κρητη πριν ακόμα εξημερωθούν οι γάτες της Αιγυπτου..Αγριμι κανονικό ομως ε?Φαντάζεσαι να έχεις ενα τετοιο στην αγκαλιά σου??
...Πάλι καλά που στις κορυφες του φαραγιού(της Σαμαριας) και στα Λευκά Ορη δεν μπορει να πάει ανθρωπος ευκολα...Σοβαρη αιτία επιβίωσης...
Οποτε μαλλον ο φουρογατος ειναι ο λυγκας της Κρητης.Μακαρι να ζει
σε απροσπεραστες για τον ανθρωπο περιοχες.Και ας μην τον βλεπουμε εμεις ποτε,αρκει να ειναι εκει

moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool