daifuku
Νεοφερμένο μέλος
ο Anko είναι ένας γάτος περσικός και όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται βούρτσισμα, το οποίο όμως δεν γουστάρει με τί-πο-τα. οι άλλες γάτες χαίρονται με το βούρτσισμα, ενώ αυτός το μισεί. ειδικά στην κοιλιά ή στα πόδια έτσι κ τον ακουμπήσεις σ'εχει δαγκώσει άμεσα. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον κυνηγάω με το ψαλίδι για να του κόψω τους κόμπους, φορώντας γάντια κουζίνας, και πάλι να είναι τόσο έξαλλος που σε φάσεις τον έχω φοβηθεί
γενικώς είναι πολύ τρυφερός γάτος, συνέχεια έρχεται για αγκαλιές/χάδια, αλλά έχει πολύ στρες πιστεύω. με το που ακούσει τον παραμικρό θόρυβο πετάγεται, ενώ οι συγκάτοικοι-γάτες αδιαφορούν. επίσης μπορεί να νευριάσει πολύ εύκολα (π.χ. την ώρα που τον χαϊδεύεις ήρεμα στο κεφαλάκι, κάτι να τον χαλάσει και ξαφνικά σε δαγκώνει δυνατά - όχι παιχνιδιάρικα όπως κάνουν άλλοι, ή άμα δεν του δώσουμε μαγειρευτό φαγητό μας δαγκώνει δυνατά και πάντα αιφνιδιαστικά στις γάμπες κ μετά ξεσπάει στον Μπίρμπα -τον γιό του-). κ έχει διάφορες φοβίες μεταξύ των οποίων και υψοφοβία. πάντως σε κάποια φάση του έκανα θεραπεία (για τον ήχο που κάνει το πιστολάκι μαλλιών γιατί κάθε φορά που στέγνωνα τα μαλλιά μου ΕΦΡΙΤΤΕ και με απέφευγε για το υπόλοιπο βράδυ) και η θεραπεία πέτυχε

τον Άνκο μας τον είχε χαρίσει μια γειτόνισσα, της οποίας επίσης της τον είχαν χαρίσει, κ τον είχε σχεδόν όλημερα στο μπαλκόνι, οπότε μάλλον δεν λάμβανε την απαιτούμενη προσοχή. ίσως ο πρώτος ιδιοκτήτης του να τον κακομεταχειριζόταν, δεν ξέρω, γιατί έχει πάντα ένα άγχος μέσα του νομίζω.
ουσιαστικά το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν δέχεται το βούρτσισμα και καθώς είχε γεμίσει με κόμπους αναγκαστήκαμε να τον πάμε στον γιατρό και να τον κουρέψει με νάρκωση (!) για δεύτερη φορά μες στα τελευταία 4 χρόνια, γιατί δεν καθόταν ούτε για αστείο να τον κουρέψουμε. εννοείται δεν θέλουμε να τον ναρκώνουμε γι'αυτο το λόγο, και ο κτηνίατρος μας το επισήμανε. ανησυχώ για το τι θα γίνει όταν τα μαλλιά του μακρύνουν πάλι.
τώρα φαίνεται χαρούμενος που δεν έχει μαλλιά.
έχετε να προτείνετε κάτι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
Τιπ... όταν του κάνω κοιλιά αν μπορώ τον βάζω ανάσκελα στα πόδια μου (στις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που βαριέται να με δαγκώσει) αλλιώς τον κρατάω από το σβέρκο όπως η μαμά του κάποτε, και προσπαθώ να τελειώνω το μαρτύριο γρήγορα. η πλάτη είναι πιο εύκολη. με την ουρά σφαζόμαστε και μεις... καταλήγω να χτενίζω την ουρά και παράλληλα να τρέχω πίσω του.
Δοκίμασε να του αποσπάσεις την προσοχή με παιχνιδάκια με οτ ένα χέρι. Δοκίμασε όταν σου κά΄θεται να το επιβραβεύεις (από αύριο ξεκινάω πάστα σολωμού μετά το χτένισμα) που θα πάει θα μου κάτσει ήρεμος αν ξέρει ότι θα φάει μετά.
Αντιμετωπίζω πρόβλημα και για να του κόψω τα νύχια.. (ένα πόδι τη μία μέρα ένα μετά από δύο μέρες) εσύ πώς τα πάς σε αυτό τον τομέα;
Και γενικά έχεις και συ έναν μάλλον ανεξάρτητο γάτο που όταν θέλει χάδια σου έρχεται αλλά πρέπει να ελέγχεις τα σημάδια για να ξέρεις πότε θα τον αφήσεις ήσυχο να πηδήξει από την αγκαλά σου
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
prince
Διάσημο μέλος
Ναι υπομονη και εκπαιδευση ισως χρειαστει και τριτο κουρεμα αλλα πρεπει να αρχισετε να τον χτενιζετε πολύ απαλα σα χαδι οταν δεν εχει μαλλια και σιγα σιγα οταν αυτα μεγαλονουν θα μετατραπει σε χτενισμα αλλα πρεπει να ειστε πιο επιμονοι απο εκεινον γιατι ειναι ταλαπωρημενο το ζωο και κακομαθημενο ταυτοχρονα εχει και γαντια ειδικα για γατες
το γάντι εννοείσ εκείνο που χτενίζει το ζωντανό και παράλληλα αφαιρεί και τις νεκρές τρίχες;
αν ναι, ξέρεις αν κάνει δουλειά αυτό το πράγμα;
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Μπραβο ζοο ετσιΚι εμένα δεν κάθεται ούτε για τα νύχια, ούτε για χτένισμα. Του έχω και γάντι για το χτένισμα και μια μαλακή βουρτσίτσα από αυτές που χτενίζουν τα δικά μας μωρά. Με το ζόρι κάτι κάνω, πολύ γρήγορα και πολύ απαλά για να μην πονέσει και να συνηθίσει, αλλά πρέπει να το μάθει.

prince
Διάσημο μέλος
Όσο έγλυφε χτένιζα μια χαρά... κοιλιές πατούσες ουρές... μόλις τελείωνε η πάστα που του είχα βγάλει με δάγκωνε....
Νομίζω ότι σήμερα κάναμε μακράν το καλύτερο χτένισμα....
elvenstar
Επιφανές μέλος
. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν πονάνε όταν τα χτενίζω (μια κ στην αρχή δεν έχουν κόμπους άρα δεν πονάνε) αλλά είναι πολύ καλομαθημένα κ θέλουν να κάνουν το δικό τους, σίγουρα θέλουν εκπαίδευση όπως είπε η Prince αλλά δεν μέρω πωςΜήπως μπορείς να μας δώσεις ένα τηλ. yasmin από τον κτηνιατρικό;Οχι εκεινο ειναι για κοντοτριχες μονο ενοω γαντι για γρατσουνιες γατας εχει στον κτηνιατρικο κυκλο
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool