Πέρασαν 3 μήνες και ακόμη θηλάζουν...

nicky

Νεοφερμένο μέλος

Η nicky αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Γειά σε όλους, πριν 3 χρόνια βρήκα, ή μάλλον ήρθε κ με βρήκε ένα νεογέννητο γατάκι στο κήπο της δουλειάς μου..την υιοθέτησα και απο τότε έχει κάνει 3 γέννες, 2 επιτυχημένες και μια αποτυχημενη. Τα τελευταία μας γατάκια είναι τώρα 3 μηνών καλοθρεμένα και ζωηρότατα. Τρώνε κανονικά τα πάντα αλλά και θηλάζουν ακόμη. Η γατούλα μου όμως που ήταν πάντα καλοθρεμένη και με γιαλιστερό τρίχωμα τώρα έχει αδυνατίσει τρομερά, η τρίχα της είναι θαμπή και έχει λιγοστέψει. Με λίγα λόγια δεν είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω οτι φταίει το γεγονός οτι ακόμη την θηλάζουν. Η γάτα τρώει συνέχεια αλλα κιλό δεν βάζει.Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο?Τα γατάκια μέχρι πότε πρέπει να βυζαίνουν? Και πώς θα τα σταματήσω? Σημειώνω οτι ζουνε έξω σε ένα πάρκο με πολύ βλάστηση και δεν είναι εμβολιασμενη ούτε η γάτα ούτε τα γατάκια.Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!
Πόσα είναι τα γατάκια;Λογικό είναι να έχει εξαντληθεί η γατούλα μετά απο τόσες γέννες...Την ταϊζεις ειδική τροφή;Βιταμίνες παίρνει;Θα πρέπει να είχαν ήδη περάσει στις κροκέτες,απο τους δύο μήνες τα μικρά.Επίσης πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου για να τη δει οπωσδήποτε,να την εξετάσει και να της δώσει τις κατάλληλες βιταμίνες και θεραπεία για να σταματησει το γάλα.Τα γατάκια απο τοσες γέννες έχεις βρει κάπου να τα δώσεις;Γιατί δεν τη στειρώνεις και την αφήνεις να ταλαιπωρείται με τόσες γέννες,αφού τη βλέπεις πως εχει γίνει...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει 3 γατάκια αλλά διστάζω να τα δώσω γιατί στην προηγούμενη γέννα όταν της τα πήρα τα έψαχνε πολύ καιρό...Εξάλλου εκεί εγώ είμαι όλη μέρα και τα προσέχω όσο μπορώ...τα προηγούμενα 3 γατάκια όλα μέχρι τώρα είναι μια χαρά εκτός απο ένα που το έδωσα σε ένα εξοχικό σπίτι κ το τσίμπησε φίδι. Περιμένω να σταματήσει να θηλάζει για να της κάνω στείρωση. Κροκέτες η γάτα δεν τρώει με τίποτα...της δίνω κονσέρβες και μαγειρεμένα ψάρια συνήθως, το ίδιο και τα μικρά συν το γάλα της γάτας.Τα γατάκια θα σταματήσουν μόνα τους να θηλάζουν ή η γάτα θα τους το κόψει???

καταρχας πας τη γατα αμεσα στο γιατρο αν θελεις στο νικο δασκαλοπουλο που συνεργαζεται με σωματεια και αδεσποτα καρακαση 6 με ραντεβου μπορει να εχει χιλια δυο δεν ειναι ο θηλασμος μονο. Δευτερον τη στειρωνεις μολις απογαλακτιστουν διοτι ετσι συμβαλλεις στο προβλημα των αδεσποτων και ισως εχει πυομητρα ως αστειρωτη η την εχουν ταλαιπωρησει πολύ οι γεννες πραγμα που μαλλον δεν ηξερες. Τριτον φροντιζεις να δωθουν τα γαακια αν ειναι ημερα ιδιως. Τεταρτον τα εμβολιαζεις και γενικα θα δεις τι θα σου πει ο γιατρος παντως ενα ανεμβολιαστο ζωο ειναι εκτεθειμενο σε ολα και ιδιως ταλάιπωρημενο απο πολλαπλες γεννες.

Και κατι αλλο παρε κροκκετες κιττεν ακι βαζε με την κονσερβα η κονσερβα και τα ψαρια δεν ειναι οτι καλυτερο.σιγα σιγα θα τις φαει κι αυτες

Τα γατάκια δεν θα σταματήσουν να θηλάζουν όσο έχει γάλα η μαμά,και η μαμά θα έχει γάλα αν συνεχίσουν να τη θηλάζουν μάλλον...οποτε φαυλος κύκλος.Ο κτηνίατρος θα σε ενημερώσει για το τι αγωγή θα ακολουθήσεις για να σταματήσει το γάλα και να τη στειρώσεις άμεσα,γιατί σε λίγο θα σου ξαναμείνει έγκυος.Τα μικρά είναι αρκετά μεγάλα για να τρώνε κροκέτες,ο δικός μου τις άρχισε στο μήνα να φανταστείς.Αφού δεν τρώει ειδική τροφή,πρέπει να της πάρεις βιταμίνες για συμπλήρωμα.Και τα μικρά οπωσδήποτε να συνηθίσεουν τις κροκέτες,δεν είναι πλήρης η διατροφή τους και πρέπει να τρέφονται σωστά στην ηλικία που είναι.Δηλαδή έχεις πέντε μικρά και τη μαμά;Χαρά στο κουράγιο σου...

μόλις τώρα σχόλασα....οι ομορφιές μου εδω ειναι...αύριο θα παω την ομορφη μου στονγιατρό ...θέλω να ξέρω οτι θα πάνε σε καλά χέρια τα γατάκια μου, πως να σας στείλω φωτογραφίες ? δεν ξέρω πως...βοηθήστε ,με....

Θα πας στο Gallery,θα πατήσεις "σνέβασμα" και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες.Μόλις την ανεβάσει,θα κάνεις αντιγραφή-επικόλληση το "προσθέστε την σε ποστ" κωδικό,εδώ.Περιμένουμε νέα απο τον γιατρό!

Ο Ζοζέ Ο Didier και η Μόνικα

Ο Ζοζέ, ο Didier και η Μόνικα.
Δεν είναι ράτσας αλλά για μένα είναι τα πιο όμορφα γατάκια...:):):)Πρέπει να βάλω τιςφωτογραφίες τους σε συγκεκριμένο σημείο στο site, μήπως ενδιαφέρεται κάποιος να τα δώσω?

Οσο δεν τα παίρνεις απ την μανα θα θηλάζουν....είναι αρκετά μεγάλα να τρώνε μονο κροκέτες.

και σκέψου ΣΟΒΑΡΑ την στείρωση, η μαμά έχει εξασθενήσει και μπορεί να έχει και κάποια αρρώστια που απλά κληρονομούν τα παιδιά και διαιωνίζετε...:(:hmm:

Βάλε ξεχωριστή αναλυτική αγγελία με στοιχεία φύλλο και τηλέφωνα μαιλ, και καλή τύχη γιατί είναι και δύσκολη εποχή για μικρά....:hmm:

Ο Ζοζέ, ο Didier και η Μόνικα.
Δεν είναι ράτσας αλλά για μένα είναι τα πιο όμορφα γατάκια...:):):)Πρέπει να βάλω τιςφωτογραφίες τους σε συγκεκριμένο σημείο στο site, μήπως ενδιαφέρεται κάποιος να τα δώσω?
Να σου ζήσουν!Ρώτησες γιατρό για τις βιταμίνες και την τροφή;Εξέτασε τη μανούλα;Βάλε τα καλυτερα σε μια αγγελια στα "χαριζονται".

Την μαμά θα την κάνω στείρωση σίγουρα, γιατί την έχω σε εξωτερικό χώρο και επειδή εκεί ταίζω και μερικές αδέσποτες ακόμη έχουμε πολλούςγαμπρούς...την βλέπω να τρέχει απο πίσω τους όλη την μέρα να τα προσέχει και στενοχωριέμαι...έχει συνεχώς ένα βλέμμα σαν να είναι δυστηχισμένη...το απόγευμα θα την πάω στον γιατρό...να δούμε...

Να ρωτήσω κάτι...γιατί πρέπει να τους δίνω κροκέτες? Οι κονσέρβες δεν έχουν τις απαραίτητες βιταμίνες? και μια ''χαζή'' ερώτηση...αναρωτιέμαι εμένα αν μου δίνανε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό θα βαριόμουνα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γάτες μας????:hmm:

γιατί πρέπει να τους δίνω κροκέτες? Οι κονσέρβες δεν έχουν τις απαραίτητες βιταμίνες?
Για τη συζήτηση "κονσέρβα ή κροκέτες" δες αυτό το θέμα.
εμένα αν μου δίνανε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό θα βαριόμουνα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γάτες μας????:hmm:
Όχι, δεν συμβαίνει το ίδιο.
Οι γάτες έχουν πολύ λιγότερους αισθητήρες γεύσης από εμάς, επομένως αντιλαμβάνονται πολύ λιγότερο τις διαφορετικές γεύσεις των τροφών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι γάτες είναι ζώα που τους αρέσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η ρουτίνα, δεν επιδιώκουν τις αλλαγές.
Επιπλέον, οι αλλαγές στη διατροφή τους προκαλούν διάφορα πεπτικά προβλήματα. Το να τους δίνεις κάτι διαφορετικό μια στο τόσο δεν πειράζει, αλλά γενικά είναι καλύτερο να έχουν σταθερή διατροφή.

γεια σας και παλι,
εχω ενα πρβ με την φαιδρουλα μου, ειναι σχεδον 2 μηνων και την εχω μεσα στο σπιτι, ομως καθε φορα που την αγκαλιαζω θελει να πιπιλισει το χερι μου, την αφηνω και το κανει αλλα ποτε επιτελους θα το σταματησει? πρεπει να κανω κατι?
και δεν το κανει σε ρουχα, χαλακι, μαξιλαρακι αλλα μονο οταν την παιρνω αγκαλια:hmm:
ετσι συμπεριφεται και η αδελφουλα της που εχω δωσει σε μια φιλη μου.
μπορειτε να με βοηθησετε?

οι γάτες όταν χαλαρώνουν και είναι χαρούμενες από τα χάδια και τις αγκαλιές αναπαρηστούν τον θυλασμό γλύφουν, ζημώνουν με τις πατουσίτσες τους και γουργουριζουν.

αν δεις μαμά γάτα να θυλάζει θα δεις ότι και μαμά και μικρά ζημώνουν και γουργουρίζουν

το μικρό σου απλά δίχνει την χαρά του και την αγάπη του προς τα εσένα με αυτόν τον τρόπο και αυτό είναι κάτι που μπορεί να το συνεχίσει μέχρι τα γεράματα της:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back