Έχω ένα πρόβλημα με τη γατούλα μου, στην οποία -για κακή μου τύχη
- αρέσει πάρα πολύ να παίζει με το νερό. Βουτάει τα πόδια της στο δοχείο από όπου πίνει (ενίοτε, δε, το αναποδογυρίζει κιόλας -τώρα της το άλλαξα με πήλινο, για να είναι πιο βαρύ, αλλά και αυτό το καταφέρνει καμία φορά) και μετά γλύφει τις πατούσες της, ανεβαίνει στο νιπτήρα και κοπανάει τη βρύση για να στάξει νερό και να βρέξει τα πόδια της, μπαίνει στο νεροχύτη (ο οποίος, δυστυχώς, ποτέ του δεν στραγγίζει τελείως) και κάθεται μέσα (!) και, τελευταίως, έμαθε να μπαίνει και στη μπανιέρα και να βγάζει το καλαθάκι.Και, ναι μεν έχουν πλάκα όλα αυτά, αλλά μου κουβαλάει νερά στο μισό σπίτι και το κάνει χάλια. Και δεν μπορώ να της κόψω την πρόσβαση στο μπάνιο και την κουζίνα γιατί το σπίτι είναι μικρό και εκεί βρίσκονται η αμμολεκάνη και το φαγητό της -αντίστοιχα.
Καμία ιδέα; Να γεμίσω τη μπανιέρα νερό και να τη βουτήξω μέσα, για να της φύγει η όρεξη (αστειεύομαι
);Να προσθέσω ότι είναι περίπου 9 μηνών και κάνει ακόμη σαν παλαβό γατάκι. Πότε θα ηρεμήσει, να ησυχάσω κι εγώ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

Για το νερο που λες κι εμεις μια απο τα ιδια που περιγραφεις ζουμε...η Σοφη εχει λατρεια με το νερο και ολη μερα βρεχεται και ριχνει το νερο της. Μπορει να το σταματησει απο μονη της καποια φορα. Εμας εχει λιγες μερες που δεν το κανει πια τοσο συχνα.
Κουραγιο λοιπον...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Η κτηνίατρος όταν έκανα την κλασική ερώτηση του άσχετου "αν θα γίνουν οκνά μετά τη στείρωση", μου είχε πει ότι συνήθως όλα τα γατάκια ηρεμούν κάπως μετά τον 6ο με 7ο μήνα και να μη θεωρήσω πως τα επηρέασε η επέμβαση. Εγώ επέμβαση είδα, ηρεμία δεν είδα!! Είναι 12 μηνών τώρα και κάνουν όπως όταν ήταν 3ων - 4ων ! Η Δύο και ο Τέσσερα όπου υπάρχει νερό πανέ και ξαπλώνουν φαρδιοί πλατιοί! Ο δε Τέσσερα όχι μόνο άραζε στο νεροχύτη, αλλά άνοιγε και τη βρύση κανονικότατα!! Επίσης πετάει όλα τα παιχνίδια στο λεκανάκι με το νερό τους και μετά τα πλατσουρίζει! 
Προσωπικά το έχω πάρει απόφαση ότι δε θα τα κόψουν αυτά και μου έχει μείνει το να γελάω με τις τρέλες τους. (Και να έχω εύκαιρη τη σφουγγαρίστρα!!)
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Τελευταία στο νεροχύτη της κουζίνας δεν πολυ-ανεβαίνει, αλλά η μπανιέρα και ειδικά ο νιπτήρας που είναι σταθερός έρωτας
Ούτε τα δόντια μας δεν μπορούμε να πλύνουμε με την ησυχία μας και αναγκαζόμαστε να κλείνουμε την πόρτακάθε φορά
Είναι 10 μηνών και από μικρή την είχε αυτή την μανία με το νερό. Υποθέτω γονιδιακό θέμα
'Οταν η βρύση ανοίγει, χώνεται από κάτω, κάνοντας μούσκεμα το κεφαλάκι της και με τα ποδαράκια της σα να προσπαθεί να βουτήξει το τρεχούμενο νερό, πλέον την κάνω χάζι, αλλά της σκουπίζω το κεφάλι να μη μένει βρεγμένο.
Όταν η βρύση μένει κλειστή, είναι ικανή να μένει αρκετές ώρες...μέσα στον άδειο νιπτήρα, και απλά, κάθεται και περιμένει...
(Τον Γκοντό ίσως?)Τι κάνεις? Σου προτείνω αυτό που έκανα εγώ. Το αποδέχτηκα ως ένα χαρακτηριστικό της που είναι κομάτι του εαυτού της, του μοναδικού κι ανεπανάληπτου (κάτι που ισχύει για όλα τα έμβια όντα)
και έδωσα προσοχή και στη θετική πλευρά του θέματος: Τα πατουσίνια της μένουν συνέχεια πεντακάθαρα και.. ροζουλί /τριανταφυλλί,
όπως όταν μωράκι την υιοθέτησα

Αναρωτιέμαι, μήπως να ιδρύαμε ένα σύλλογο εμείς που έχουμε γατιά που λατρεύουν το νερό, κάτι σαν Σ.Α.Γ. (Σύλλογος Αμφίβιων Γατιών)
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εμείς μια από τα ίδια! Όπου ανοίγει βρύση, ορμάει!Τελευταία στο νεροχύτη της κουζίνας δεν πολυ-ανεβαίνει, αλλά η μπανιέρα και ειδικά ο νιπτήρας που είναι σταθερός έρωτας
Ούτε τα δόντια μας δεν μπορούμε να πλύνουμε με την ησυχία μας και αναγκαζόμαστε να κλείνουμε την πόρτα
κάθε φοράΕίναι 10 μηνών και από μικρή την είχε αυτή την μανία με το νερό. Υποθέτω γονιδιακό θέμα
'Οταν η βρύση ανοίγει, χώνεται από κάτω, κάνοντας μούσκεμα το κεφαλάκι της και με τα ποδαράκια της σα να προσπαθεί να βουτήξει το τρεχούμενο νερό, πλέον την κάνω χάζι, αλλά της σκουπίζω το κεφάλι να μη μένει βρεγμένο.
Όταν η βρύση μένει κλειστή, είναι ικανή να μένει αρκετές ώρες...μέσα στον άδειο νιπτήρα, και απλά, κάθεται και περιμένει...(Τον Γκοντό ίσως?)
Τι κάνεις? Σου προτείνω αυτό που έκανα εγώ. Το αποδέχτηκα ως ένα χαρακτηριστικό της που είναι κομάτι του εαυτού της, του μοναδικού κι ανεπανάληπτου (κάτι που ισχύει για όλα τα έμβια όντα)
και έδωσα προσοχή και στη θετική πλευρά του θέματος: Τα πατουσίνια της μένουν συνέχεια πεντακάθαρα και.. ροζουλί /τριανταφυλλί,
όπως όταν μωράκι την υιοθέτησα
Αναρωτιέμαι, μήπως να ιδρύαμε ένα σύλλογο εμείς που έχουμε γατιά που λατρεύουν το νερό, κάτι σαν Σ.Α.Γ. (Σύλλογος Αμφίβιων Γατιών)
![]()
Ναι ναι συμφωνω....απο τα πρωτα μελη θα ειναι φυσικα η Τερψη και η Σοφη...

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτή όμως πίνει ασταμάτητα βρόχινο νερό από κάτω, εκεί όπου σχηματίζονται λακουβίτσες.
Τι γίνεται;;.. πιο νόστιμο είναι;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μα ψάχνεις κι εσύ να βρεις λογική στις γάτες...Της βάζω νεράκι στο μπολ της, σχεδον καθημερινά αλλάζω το νερό της.
Αυτή όμως πίνει ασταμάτητα βρόχινο νερό από κάτω, εκεί όπου σχηματίζονται λακουβίτσες.
Τι γίνεται;;.. πιο νόστιμο είναι;;![]()

Εγώ έχω παραιτηθεί πλέον και τα αφήνω να κάνουν ότι θέλουν φτάνει να μην επηρρεάζεται η υγεία τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Από ένα κεσεδάκι που είχαμε βάλει πρόχειρα στο δάπεδο μεταξύ σωλήνα αποχέτευσης και λεκάνης μπάνιου γιατί έσταζε και δεν έχουμε επισκευάσει ακόμα, ε δεν είναι και ό,τι καθαρότερο βέβαια... Εκείνη τη στιγμή έπλενα τα δόντια μου και ακούω τη γλωσσίτσα της να πλαταγιάζει χαρακτηριστικά όπως κάνουν όλα ενώ πίνουν, μα δυστυχώς είχε προλάβει να καταπιεί λίγο, πριν τη μαλώσω
Πάλι καλά που δεν έπαθε κάτι

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Εμάς το Χουσί μας έχει πολύ ιδιαίτερη σχέση με το νερό, εκτός του ότι με το που βλέπει τη βρύση στο μπάνιο ανοιχτή χώνεται από κάτω και γίνεται παπί και το χαίρεται
Αυτό είναι το λιγότερο όμως, το πιο περίεργο είναι ότι στο μπολάκι με το νερό του, βάζει μέσα το ποδαράκι του πρώτα όπως κάνουν πολλές φορές κάποια γατούνια, με τη διαφορά ότι αυτός σκάβει μετα μανίας το νερό του μέχρι να χυθεί το μισό και παραπάνω έξω, κι έπειτα πίνει ευχαριστημένος απ΄ό,τι έχει απομείνει στο μπολάκι....και φυσικά αναγκάζομαι να τρέχω από πίσω με μια σφουγγαρίστρα και να τους αλλάζω και το νερό τους τρεις φορές τη μέρα 

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

ειναι τρελες αυτες οι γατες! *τοκ τοκ*
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool