Περίεργη οσμή της αναπνοής

Julian

Δραστήριο μέλος

Η Julian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Η γατούλα μου από τότε που της δώσαμε την Royal Canin Kitten και της έκοψα και τελείως τη νωπή (πριν έτρωγε 50-50%) έχει μια περίεργη οσμή στην αναπνοή της.
Είναι 5 μηνών και μέχρι τώρα την τάιζα 3 φορές της μέρα, τώρα το έκανα 2 (μήπως βιάστηκα;). Απλώς, δεν έτρωγε με όρεξη στις 3 φορές και πάντα άφηνε, ενώ τώρα το τρώει όλο (κι ας της δίνω συνολικά την ίδια ποσότητα).
Το στοματάκι της μυρίζει σχετικά δύσοσμα σε σχέση με πριν, κι αυτό μου κάνει εντύπωση γιατί υποτίθεται ότι η νωπή είναι πιο "βρώμικη" τροφή, με την έννοια ότι έχει περισσότερα λιπαρά.
Στο πρωινό της γεύμα της βάζω 4 ml λάδι σολωμού (από το γνωστό στο πορτοκαλί μπουκαλάκι), κάτι όμως που το έκανα και πριν.
Τι λέτε να φταίει; Πιστεύετε ότι είναι καλό να το δει κτηνίατρος, ή θα με κοροϊδεύει για υπερβολική ανησυχία;;; (ξέρετε, χαζο-γατομαμά και τα σχετικά :P)
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά, εγω τρελλαίνομαι να μυρίζω την αναπνοή τους! ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Julian, επειδή και εγώ είχα ρωτήσει το ίδιο στον κτηνίατρο στην ηλικία των 4 ετών, εκείνος μου απάντησε ότι σε τόσο μικρή ηλικία δεν είναι δυνατόν να έχουν πρόβλημα τα δοντάκια του. Επίσης κακοσμία στο στόμα παρατηρείται όταν μένει άδειο το στομάχι για πολλές ώρες ή όταν υπάρχει πρόβλημα στην πέψη της τροφής. Συζήτησε με το γιατρό σου μήπως είναι καλύτερα να της βάζεις το πρωί ολόκληρη την ποσότητα τροφής που αντιστοιχεί στο 24ωρο και να αφήσεις τη γατούλα σου μόνη της να κανονίσει τη συχνότητα των γευμάτων. Με τον τρόπο που την ταΐζεις μένει νηστική πολλές ώρες και αναγκάζεται από την πείνα της να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τροφής πράγμα που δυσκολεύει την πέψη. Και Ο δικός μου είχε κακοσμία όταν τον τάιζα 3 φορές τη μέρα ενώ το φαινόμενο υποχώρησε όταν εφάρμοσα το σύστημα που προανέφερα. Πιστεύω ότι πρέπει να δει ο γιατρός το στοματάκι της και σου δώσει λύση για τη συχνότητα των γευμάτων.

Julian, επειδή και εγώ είχα ρωτήσει το ίδιο στον κτηνίατρο στην ηλικία των 4 ετών, εκείνος μου απάντησε ότι σε τόσο μικρή ηλικία δεν είναι δυνατόν να έχουν πρόβλημα τα δοντάκια του. Επίσης κακοσμία στο στόμα παρατηρείται όταν μένει άδειο το στομάχι για πολλές ώρες ή όταν υπάρχει πρόβλημα στην πέψη της τροφής. Συζήτησε με το γιατρό σου μήπως είναι καλύτερα να της βάζεις το πρωί ολόκληρη την ποσότητα τροφής που αντιστοιχεί στο 24ωρο και να αφήσεις τη γατούλα σου μόνη της να κανονίσει τη συχνότητα των γευμάτων. Με τον τρόπο που την ταΐζεις μένει νηστική πολλές ώρες και αναγκάζεται από την πείνα της να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τροφής πράγμα που δυσκολεύει την πέψη. Και Ο δικός μου είχε κακοσμία όταν τον τάιζα 3 φορές τη μέρα ενώ το φαινόμενο υποχώρησε όταν εφάρμοσα το σύστημα που προανέφερα. Πιστεύω ότι πρέπει να δει ο γιατρός το στοματάκι της και σου δώσει λύση για τη συχνότητα των γευμάτων.

Συγνώμη, εννοώ 4 μηνών!!!:)

Το σύστημα "να κανονίζει μόνη" της έχει όμως ένα άλλο κακό: ότι πηγαίνει πολλές φορές στην τουαλέτα. Και είναι κάτι που επίσης θέλω να ελέγχω και να μη γίνεται άπειρες φορές τη μέρα...
Να δούμε πως θα το ρυθμίσουμε.
Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Νομίζω ότι το να βάλεις πρόγραμμα στο πόσες φορές θα χρησιμοποιήσει την άμμο της δεν ενδείκνυται για τις γάτες. Αυτή η τακτική προτείνεται από κτηνίατρους και εκπαιδευτές για τους σκύλους και έχει να κάνει με τη δυνατότητα του ιδιοκτήτη να τους βγάζει συνέχεια έξω..
Από την άλλη αυτό είναι κάτι που δεν μου το έχει πει κανείς, απλά ζώντας και με σκύλο και με γάτα, μόνο για το σκύλο το έχει προτείνει ο κτηνίατρος...:redface:

και του δικου μου μυριζει καπως...:(:down::/:

Το σύστημα "να κανονίζει μόνη" της έχει όμως ένα άλλο κακό: ότι πηγαίνει πολλές φορές στην τουαλέτα. Και είναι κάτι που επίσης θέλω να ελέγχω και να μη γίνεται άπειρες φορές τη μέρα...
Να δούμε πως θα το ρυθμίσουμε.
Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Έχεις δίκιο, αλλά όταν θα τύχει να λείψεις από το σπίτι τι θα κάνεις; Μπορείς να στέλνεις κάποιον 4 φορές τη μέρα για να την ταΐζει; :confused:

Γατομαμάδες ψυχραιμία! Η γάτα της αδερφής μου όταν ήταν γατάκι 4-5 μηνών μύριζε απαίσια το στόμα της αφού έλεγε για πλάκα να της δώσει μέντες. Ρώτησε λοιπόν την κτηνίατρο & της είπε ότι είναι φυσιολογικό σ' αυτήν την ηλικία. Άλλαζε δόντια & ήταν λίγο ματωμένα τα ούλα της. Αυτό κράτησε μέχρι που την στείρωσε, έφταιγαν & οι ορμόνες. Όποτε λογικά είναι προσωρινό. Απλά παρακολουθήστε το.:greycat:

Η τερατούλα μου που είναι 10 χρονών δεν μυρίζει σχεδόν ποτέ,αμάν κάνω να τη μυρίσω,όπως είπε και η Βικτώρια προηγουμένως,μου αρέσει η μυρωδιά τους,γατίλα rulez!!!

Και στο θεμα της τουαλετας, οσο μεγαλωνει θα ειναι καλυτερα τα πραγματα.... Οποτε υπομονη :):)
Αυτο με την αλλαγη δοντιων μου ακουγεται λογικο... :hmm:

Παιδιά, αυτό με την αλλαγή δοντιών το έχω ακούσει από τον κτηνίατρό μας μόνο για το 3 μηνών γερμανικό ποιμενικό που πήραμε πρόσφατα με το φίλο μου. Δεν είχα ιδέα ότι το ίδιο περνάνε και οι γατούλες, έχει όντως μία βάση!
Κάτι άλλο που περνάει από το μυαλό μου είναι ότι μπορεί να φταίει και η παλαιότητα της τροφής. Είχα πάρει ένα δίκιλο της Royal και επειδή πλέον την έχω μοναχοκόρη (με τον αρσενικό δεν τα πήγανε πολύ καλά, παρά τις προσπάθειες, δικές τους και δικές μας) άργησε να το τελειώσει. Ήταν στο τέλος του μήνα που τελείωνε η τροφή, όταν άρχισε να μυρίζει το στοματάκι της έντονα. Παρ'όλο που την τροφή την έχω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο, μάλλον είχε μπαγιατέψει...
Τέλοσπαντων, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back