Ria2008
Δραστήριο μέλος
Εδώ λοιπόν μπορούμε να εκφράζουμε απορίες και εντυπώσεις για τον τομέα αυτόν της αστρονομίας. Δεν είμαι κ εγώ καμιά επιστήμων αλλά έχω ασχοληθεί λίγο εδώ και έναν χρόνο περίπου και το έχω ψάξει λιγάκι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ria2008
Δραστήριο μέλος
Αυτό είναι διοπτρικό ? Δηλαδή είναι μακρύ σαν ρόπαλο του μπειζμπωλ και έχει τρίποδο ? Αν ναι, λίγα ξέρω για τα διοπτρικά, και ότι είναι πολύ δύσχρηστα ειδικά αν είναι φθηνά γιατί δεν στηρίζονται καλά και κουνιούνται ακόμα και με τον αέρα (που λέει ο λόγος..) Όπως σου είπα, ξεκίνα με πανσέληνο και μην απογοητευτείς αν δεν δεις αυτά που περιμένεις. Εγώ με το τηλεσκόπιο του lidl κατάφερα να δω Δία το καλοκαίρι και τις ζώνες του και μερικούς από τους δορυφόρους του και μόνο πάνω μου που δεν τα έκανα από την συγκίνηση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Το σκεφτόμουν και εγώ κατά καιρους, αλλά έλεγα σιγά μην ενδιαφέρει κανέναν.

Λοιπόν γυρνώντας στο τηλεσκόπιο που πήρα από το Lidl

έκανε 89 Ευρώ
, θα μπορέσω να δώ κάτι με αυτό ή είναι εντελώς φτηνιάρικα τα υλικά του ?
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Niki πήρες το φθηνό αν θυμάμαι καλά γιατί το άλλο που πήρα εγώ έκανε 200?Αυτό είναι διοπτρικό ? Δηλαδή είναι μακρύ σαν ρόπαλο του μπειζμπωλ και έχει τρίποδο ? Αν ναι, λίγα ξέρω για τα διοπτρικά, και ότι είναι πολύ δύσχρηστα ειδικά αν είναι φθηνά γιατί δεν στηρίζονται καλά και κουνιούνται ακόμα και με τον αέρα (που λέει ο λόγος..) Όπως σου είπα, ξεκίνα με πανσέληνο και μην απογοητευτείς αν δεν δεις αυτά που περιμένεις. Εγώ με το τηλεσκόπιο του lidl κατάφερα να δω Δία το καλοκαίρι και τις ζώνες του και μερικούς από τους δορυφόρους του και μόνο πάνω μου που δεν τα έκανα από την συγκίνηση
![]()
![]()
Αχ έτσι έιναι,όπως το περιγράφεις.
Μάλλον δηλαδή είναι πολύ δύσκολο να δείς κάτι.

Και εγώ που νόμιζα ότι θα δώ τον Κρόνο και τους δακτύλιους του.

Μάλλον είμαι εντελώς ασχέτη.

Ria2008
Δραστήριο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Ποιο ειναι αυτο το υπερλαμπρο αστερι που βλεπω καθε βραδυ...ενα πολυ φωτεινο??

Καθε βραδυ παρατηρω οτι το φεγγαρι ανατελει ο,τι ωρα του καπνισει κι απο οπου θελει
...πως γινεται αυτο? 

Ria2008
Δραστήριο μέλος
Ria2008
Δραστήριο μέλος
Όσο για το φεγγάρι, δεν νομίζω να ανατέλλει ό,τι ώρα θέλει κ από όπου θέλει. Έχουμε πολύ συννεφιά τις τελευταίες μέρες και δεν μπόρεσα να ασχοληθώ πολύ, αλλά ξέρω πως "γεμίζει" το φεγγάρι τώρα και αυτό σημαίνει ότι ανατέλλει νωρίς, όσο είναι ακόμα μέρα. Εσύ μάλλον το βλέπεις αργά και σου φαίνεται πως ανατέλλει από όπου να 'ναι.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
2 αποριες / ερωτησεις απο μια ασχετη
Ποιο ειναι αυτο το υπερλαμπρο αστερι που βλεπω καθε βραδυ...ενα πολυ φωτεινο??
Καθε βραδυ παρατηρω οτι το φεγγαρι ανατελει ο,τι ωρα του καπνισει κι απο οπου θελει...πως γινεται αυτο?
![]()
Στην πρώτη ερώτηση ξέρω να απαντήσω.
(Ρια διορθώνε αν λέω βλακείες)
Είναι η Πούλια ή ο Εσπερινός ή ο Αποσπερίτης και είναι φυσικά η ΑΦΡΟΔΙΤΗ!

Οπως το είπες υπέρλαμπρο αστέρι!

Για αυτό και έδωσαν αυτό το όνομα σ'αυτόν τον πλανήτη!

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
ευχαριστω! ειναι πανεμορφο...σαν τη μυθικη Θεα!Στην πρώτη ερώτηση ξέρω να απαντήσω.(Ρια διορθώνε αν λέω βλακείες)
Είναι η Πούλια ή ο Εσπερινός ή ο Αποσπερίτης και είναι φυσικά η ΑΦΡΟΔΙΤΗ!
Οπως το είπες υπέρλαμπρο αστέρι!
Για αυτό και έδωσαν αυτό το όνομα σ'αυτόν τον πλανήτη!![]()
προχθες ηταν και κοντα στο φεγγαρι που ηταν στη χαση του κι ηταν σαν τη Τουρκικη σημαια

Ria2008
Δραστήριο μέλος
Οι καλύτερες παρατηρήσεις να ξέρετε, γίνονται όταν οι στόχοι σας βρίσκονται στο ζενίθ τους. Δηλαδή ψηλά στο στερέωμα. Αν βρίσκεσαι ειδικά σε μεγάλη πόλη, χαμηλά στον ορίζοντα δεν θα βλέπεις τίποτα λόγω της φωτορύπανσης.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ναι είναι πανέμορφη αυτή την εποχή! Εκτός από την Αφροδίτη, ο χειμώνας, που τελειώνει μέσα Μαρτίου (αστρονομικά) έχει κι άλλα πανέμορφα φαινόμενα για να χαζεύεις! Είναι το Νεφέλωμα του Ορίωνα, από τα πιο όμορφα θεάματα που μπορεί να δει θνητός, οι Πλειάδες, ένα σμήνος αστέρων που περιβάλλεται από ένα γαλάζιο -σαν- νεφέλωμα! Οι Πλειάδες φαίνονται και με γυμνό μάτι, αν τις προσέξεις μοιάζουν με μια πολύ πολύ μικρή Άρκτο.
Οι καλύτερες παρατηρήσεις να ξέρετε, γίνονται όταν οι στόχοι σας βρίσκονται στο ζενίθ τους. Δηλαδή ψηλά στο στερέωμα. Αν βρίσκεσαι ειδικά σε μεγάλη πόλη, χαμηλά στον ορίζοντα δεν θα βλέπεις τίποτα λόγω της φωτορύπανσης.
Ρία με έχεις βάλει τώρα στην "μπρίζα".

Αρχίσα να φλερτάρω με την ιδέα του σωστού τηλεσκόπιου από κανονικό
μαγαζί για να μπορούν να με συμβουλεύουν στις δυσκολίες που θα συναντήσω.

Θα παραιτηθώ από την ίδεα της κάμερας(έτσι και αλλιώς αποκείεται να γύρισω βιντέο της προκοπής)
, το τηλεσκόπιο πάντα ήταν το όνειρό μου.
Οταν το αποφασίσω τελικά, θα μου δώσεις τα φώτα σου Ρια.

Ria2008
Δραστήριο μέλος
Ό,τι χρειαστείς!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Αφου κατεβει και η Ρια

Ειμαι in topic!!!

ιβανα
Επιφανές μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
να πατε παρειτσα!πολυ ωραια ιδεα ! παντως χωρις πλακα το αστεροσκοπειο διοργανωνει κατα καιρους βραδιες εναστρες, που πας και παρατηρεις..το εχω δει στο αθηνοραμα..![]()

Στο πλανηταριο και στο Θολο εχετε παει?
Πηγαμε τα παιδια μας και τους αρεσε παρα πολυ...
ιβανα
Επιφανές μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
μονο για παιδια! Δηλαδη για εμαςπλανηταριο ναι, ειναι ωραια ! και οχι μονο για παιδια παρακαλω..![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool