Περι..περιτωμματων

gatakias

Νεοφερμένο μέλος

Ο gatakias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
γεια σας παιδια,
εχω ενα αρσενικο γατακι 2 μηνων και οταν κανει την (χοντρη)αναγκη του τις περισσοτερες φορες ενω παει να τα θαψει με την αμμο τα παταει και τα φερνει μεσα στο σπιτι:blink: ετσι αναγκαζομαι να του κανω καθε μερα μπανιο για να καθαρισει η χρησιμοποιω πανακια.
τι λετε να κανω για να μαθει να τα σκεπαζει σωστα και να ειναι καθαρος?επισης δε θελει με τιποτα τις κροκετες,θελει μονο κονσερβες αλλα ετσι χεζει 5 φορες τη μερα.ειναι φυσιολογικο;ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νομιζω θα μαθει απο μονο του να προσεχει οταν μεγαλωσει λιγο ακομα.για τις κροκετες,ανακατεψε λιγες με κονσερβα και σιγσ σιγα αυξησε την ποσοτητα απο κροκετες μεχρι να συνηθισει.ισως να τα δοντακια να μην εχουν μεγαλωσει πολυ ακομη γι αυτο να προτιμα την κονσερβα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι και εγω πιστευω οτι ειναι ακομη μικρουλι για να καταλαβει πως δουλευει με την αμμο... υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να ειναι τεμπελακος και να βαριεται να τα σκεπασει!!!:P :P :P οσο για την τροφη σιγα σιγα θα συνηθησει και την ξηρα με το συστημα που σου ειπε η αγγελικη;)

Και εμένα ο Ζαχαρίας, στην αρχή ( πριν μια εβδομάδα) το ίδιο έκανε! Δεν τα σκέπαζε γι'αυτό κάθε φόρα που πήγαινε στην άμμο του, τον παρακολουθούσα και με τα ποδαράκια του έσκαβα και κάλυπτα τα κακάκια του για να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Τώρα τα σκεπάζει κανονικά.
Η ξηρά τροφή ίσως να μη του αρέσει. Στον Ζαχαρία (3 μηνών είναι)πήρα ξηρά τροφή Friskies για μωρά γατάκια και ακόμα δεν την έχει αγγίξει! Τρώει του Ισίδωρου, που είναι για στειρωμένους γάτους! Δοκίμασε κάποια άλλη μάρκα που μπορεί να του αρέσει περισσότερο.
Εγώ αυτή τη βάζω τώρα στα αδέσποτα και την καταβροχθίζουν.:)

thanks ρε παιδια!θα τα δοκιμασουμε!:up:

μπορεις επισης στην αρχη να βρεχεις την ξηρη τροφη για να μαλακωσει λιγο και να μπορει να τη φαει πιο ευκολα;)

Αχμ... αυτό το έκανε και η δικιά μου. Μην ανησυχείς από τον 3ο μήνα και μετά θα τα καλύπτει καλά. Πίστευα τότε, :hmm: πώς τα ποδαράκια της ήταν αρκετά μικρά και αδύναμα για να σκάψει ή να καλύψει πιο πολύ.
Πριν την βάλω στο σπίτι, κοίταζα πρώτα τα ποδαράκια της και αν είχαν ακαθαρσίες έπαιρνα ένα vettex με αρκετό ζεστό νερό και της τα καθάριζα.
Όσο για ξηρή τροφή, πάρε της αυτές που είναι για μικρά γατάκια της purina, όχι για μεγάλες. Στην αρχή καλό είναι να τις βρέχεις με ελάχιστο νερό ή γάλα. Μετά σιγά - σιγά βρίσκει τον τρόπο να μασήσει την ξηρή τροφή.

Μικρούλι είναι ακόμη . Θα μάθει με τον καιρό !!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back