Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Εφόσον η γάτα μου δεν έχει ψύλλους ή άλλα παράσιτα στη γούνα της,
εφόσον δεν είναι πια χειμώνας, οπότε μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι ξηρή η ατμόσφαιρα και να προκληθεί ξηροδερμία,
εφόσον την ταΐζω τις καλύτερες τροφές, ξηρά και κονσερβούλα,
εφόσον πίνει κανονικά νεράκι ,
εφόσον, παρόλο που την έκανα ζεστό μπάνιο,εξακολουθεί να παρουσιάζει λιπαρότητα και πιτυρίδα,
Άρα,......
Φταίει που είναι χοντρή

"Οι υπέρβαρες γάτες δεν φτάνουν λόγω πάχους να καθαριστούν πίσω πίσω στην πλάτη τους και στη βάση της ουράς τους, με αποτέλεσμα το λίπος , που εκκρίνουν οι σμηγματογόνοι αδένες που βρίσκονται εκεί, να μην απλώνεται ομοιόμορφα στη γούνα τους και να προκαλείται πιτυρίδα! "

Έχουμε αρχίσει εδώ και ένα μήνα περίπου δίαιτα, ήδη έχει χάσει λίγο βάρος και έγινε πιο δραστήρια, και καθώς διάβασα ,για την επαναφορά της υγείας στη γούνα της, καλό κάνει μια προσθήκη ελαίων ω-3 στη διατροφή της. Γι'αυτό όμως, θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο! Επί πλέον, αν και δεν είναι μακρύτριχη,( έχει όμως ένα είδος διπλής γούνας), την βουρτσίζω καθημερινά (και πολύ το απολαμβάνει), και στη βάση της ουράς βάζω και λίγο ταλκ για μωρά. Πιστεύω μέχρι το Σεπτέμβριο ,αφενός να έχει κομψήνει κι άλλο, αφετέρου να έχει μια γούνα χωρίς πιτυρίδα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ενα θα σου πω συμπεθερα..και ο μπουκακος μου εχει πυτιριδα..ακριβως εκει που λες και εσυ..στη βαση της ουρας.Λιπαροτητα ομως δεν εχω δει.Μονο πιτυριδα.Εγω μαλιστα τους δινω και ακανα..που ειναι πλουσια τροφη σε λιπαρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος

Μολις του αλλαξα σε orijen και αργοτερα σε acana, ειδα αμεσως αλλαγη. Το τριχωμα του εγινε λαμπερο και μεταξενιο. Καμια σχεση με πριν.
Επισης του δινω και ενα κροκο αυγου καθε 7-10 μερες που λενε οτι κανει καλο στο τριχωμα.
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Ναι, εμάς δεν πρέπει να είναι τελικά stud tail! Αυτή είναι "παθολογική" κατάσταση, που συνήθως εμφανίζεται στα αστείρωτα αρσενικά! Η δικιά μου, η καημένη, μόλις πάχυνε αρκετά παρουσίασε πιτυρίδα,και , ουδεμία αλλαγή στην τροφή κάναμε. Οπότε, stud tail δεν φαίνεται να είναι, οι άλλες περιπτώσεις αποκλείστηκαν, τί μένει; Κάτω το (άτιμο το ) πάχος!
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Χυμπεθέρα μου, 99,999% οφείλεται στο πάχος. Στο πρακτορείο που αγοράζω τα εισιτήριά μου έχουν έναν πορτοκαλή μακρύτριχο γατούλη, υπέρβαροΜωρε λες να ειναι λογω παχους;Ενα θα σου πω συμπεθερα..και ο μπουκακος μου εχει πυτιριδα..ακριβως εκει που λες και εσυ..στη βαση της ουρας.Λιπαροτητα ομως δεν εχω δει.Μονο πιτυριδα.
Εγω μαλιστα τους δινω και ακανα..που ειναι πλουσια τροφη σε λιπαρα.
Το καλοκαίρι τον κουρεύουν. Ε, τώρα που τον χάιδεψα κουρεμένο είδα ότι στο ίδιο σημείο έχει κι αυτός πιτυρίδα. Πρέπει να είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα ζουμπουρλούδικα γατιά. 
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Λένε ότι η ξηρά τροφή μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία, λόγω του ότι δεν προσλαμβάνουν αρκετό νερό, και συστήνουν να τρώει η γατούλα μόνο υγρή τροφή. Αν αποφασίσεις να δώσεις ω-3 καλύτερα να δώσεις ψάρι παρά συμπλήρωμα. Δοκίμασε σαρδέλλες ή σολωμό 1 φορά την εβδομάδα 
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Στα αρσενικά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να οφείλεται στο λεγόμενο stud tail, ειδικά αν είναι αστείρωτα. Στα υπέρβαρα γατιά ,θηλυκά ή αρσενικά η πιτυρίδα σε αυτό το σημείο, πιο πιθανό είναι να οφείλεται στην αδυναμία τους να πλυθούν σε αυτό το σημείο με τη γλωσσίτσα τους.Ισως να ειναι θεμα τροφης. Στον δικο μου (πριν ψαξω λιγο το θεμα ξηρες τροφες) εδινα proplan και ειχε μεγαλη λιπαροτητα στο σημειο αυτο, πανω απο την ουρα. Λες και ηταν μπακαλογατος ενα πραμα![]()
![]()
Μολις του αλλαξα σε orijen και αργοτερα σε acana, ειδα αμεσως αλλαγη. Το τριχωμα του εγινε λαμπερο και μεταξενιο. Καμια σχεση με πριν.
Επισης του δινω και ενα κροκο αυγου καθε 7-10 μερες που λενε οτι κανει καλο στο τριχωμα.
Κι εμείς τρώμε αυγουλάκι (κρόκο) βραστό πότε πότε...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ναι, εμάς δεν πρέπει να είναι τελικά stud tail! Αυτή είναι "παθολογική" κατάσταση, που συνήθως εμφανίζεται στα αστείρωτα αρσενικά! Η δικιά μου, η καημένη, μόλις πάχυνε αρκετά παρουσίασε πιτυρίδα,και , ουδεμία αλλαγή στην τροφή κάναμε. Οπότε, stud tail δεν φαίνεται να είναι, οι άλλες περιπτώσεις αποκλείστηκαν, τί μένει; Κάτω το (άτιμο το ) πάχος!![]()
Στο stud tail η βάση της ουράς και η περιοχή λίγο παρακάτω είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λιπαρή. Πυτιρίδα δεν βλέπεις. Βλέπεις μια κολλώδη ουσία, χρώματος καφετί, που μοιάζει κερί. Μάλλον δεν μπορεί να γλειφτεί η γατούλα λόγω πάχους και συσσωρεύεται νεκρό δέρμα το οποίο εμφανίζεται ως πυτιρίδα

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Και πολύ σωστά κάνεις που εμπλουτίζεις το γεύμα της με γεύμα σολωμού . Ακόμα κι αν δεν δεις άμεσα αποτελέσματα, είναι καλό για προληπτικούς λόγους.Εναλλακτικά ή αντ'αυτού μπορείς να της δίνεις και λίγο απλό ελαιόλαδο.

Μήπως γενικά η διατροφή της είναι ελλιπής για τις δικές της ανάγκες, μήπως δεν μπορεί (και λόγω ηλικίας) να αφομοιώσει κάποιες βιταμίνες απαραίτητες για τον οργανισμό της? Ακόμα και σε κάποια δυσανεξία/αλλεργία σε συγκεκριμένη τροφή μπορεί να οφείλεται η εμφάνιση πυτιρίδας.
Αν δεις οτι η κατάσταση δεν βελτιώνεται, τότε ίσως χρειαστεί να της πάρει ο γιατρός κάποιες τρίχες για καλλιέργεια, ώστε να αποκλείσει και την πιθανότητα ύπαρξης κάποιου παράσιτου, η μορφής μυκητίασης το οποίο μπορεί να εμφανίζεται με τη μορφή "πυτιρίδας".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
kleop
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Φαινεται σαν να ντρεπεται που δεν μπορει να πλυθει σε αυτο το σημειο.
Η Τζένη σου φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα συναισθηματική γατούλα... Η γλυκούλα ντρέπεται...
Με την ειδική τροφή και λίγη προσοχή στην ποσότητα πιστεύω το βάρος να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα
και εκείνη βέβαια την ουρά της, ώστε να την καθαρίζει

kleop
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι ειναι η ατιμη,ντρεπεται με το παραμικρο.Λοιπον η τροφη της αρεσε αρκετα και παρατηρησα οτι αρχισαν να της φευγουν τα λεπια και η πιτυριδα καο δεχεται να την χαιδευουμε σε αυτο το σημειο.Πιστευω οτι θα φανει αποτελεσμα μετα τον περασμα καποιων μηνων.Η Τζένη σου φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα συναισθηματική γατούλα... Η γλυκούλα ντρέπεται...![]()
Με την ειδική τροφή και λίγη προσοχή στην ποσότητα πιστεύω το βάρος να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα
και εκείνη βέβαια την ουρά της, ώστε να την καθαρίζει![]()

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

xontrogato
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xontrogato
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool