Lozi te
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος

Δώσε χρόνο στην γατούλα σου να ηρεμήσει , είναι φόβος μετουσιωμένος σε επιθετικότητα όλο αυτό...
Καλά έκανες και της έδωσες λιχουδίτσα, για να την επαναπροσεγγίσεις και να κερδίσεις πάλι την εμπιστοσύνη της...
Δεν θα το εκλάβει σαν επιβράβευση στην επιθετικότητά της, μην ανησυχείς ως προς αυτό...
Προσπάθησε να της μιλάς γλυκά, οι κινήσεις σου απέναντί της να είναι ήπιες , δώστης χρόνο και δικαιολόγησέ την....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lozi te
Νεοφερμένο μέλος
Γειααα!!!! Αυτο προσπαθω να κανω αλλα ειναι πολυ δυσκολο για εμενα γιατι χθες εγινε το περιστατικο !!!! Κανω τα παντα για να την αντιμετωπιζω οπως πριν!!!ελπιζω βεβαια και μια στειρωση να βοηθησει γιατι δεν σου κρυβω οτι ειναι λιγο επιθετικη και με τα μικρα!!!!
marina289
Περιβόητο μέλος
Αντιλαμβάνεσαι ότι μια γάτα που από τη φύση της είναι επιφυλακτική και κρατάει αποστάσεις και ¨πισινές¨ με τους ανθρώπους
ένα τέτοιο συμβάν την ¨φέρνει πίσω¨ στο θέμα της κεκτημένης εμπιστοσύνης ....
Κάνε υπομονή και μην βιάζεσαι να την δεις αμέσως να σε εμπιστεύεται όπως πριν... Για την ώρα ¨σε τεστάρει¨...
Δημιούργησε συνθήκες ηρεμίας στο σπίτι -όχι θορύβους, ένταση κτλ- και όλα θα πάνε καλά!

Lozi te
Νεοφερμένο μέλος
Ελπιζω με τον χρονο να διορθωθουν ολα!!!! Ευχαριστω για τις συμβουλες με βοηθανε πολυ!!!αν καποιος γνωριζει και μπορει να βοηθησει σε κατι παραπανω περιμενω συμβουλες!!!! Ειναι περιττο νομιζω να αναφερω οτι ακομα και στο νοσοκομειο που πηγα μου προτειναν να εγκαταλειψω την γατουλα μου στον δρομο,, φυσικα και δεν θα εκανα ποτε κατι τετοιο!!!!!
houlieta
Δραστήριο μέλος
Ελπιζω με τον χρονο να διορθωθουν ολα!!!! Ευχαριστω για τις συμβουλες με βοηθανε πολυ!!!αν καποιος γνωριζει και μπορει να βοηθησει σε κατι παραπανω περιμενω συμβουλες!!!! Ειναι περιττο νομιζω να αναφερω οτι ακομα και στο νοσοκομειο που πηγα μου προτειναν να εγκαταλειψω την γατουλα μου στον δρομο,, φυσικα και δεν θα εκανα ποτε κατι τετοιο!!!!!
Ρεαλιστικά δες το... έχει μικρά, κοιμόταν και εσύ την έκατσες... θεωρώ φυσικό να επιτεθεί ακόμη και αν δεν το έχει ξανακάνει ποτέ... ενιωθε να απειλείς εκείνην και κυρίως τα μικρά της...
Κάθε ζωντανό πλάσμα θα αγρίευε σε ανάλογη περίπτωση...
Επίσης, κάποια ζώα είναι πιο ανεκτικά σε σχέση με άλλα, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του κάθε πλάσματος...
Δώσε χρόνο και δείξε υπομονή...
Τους γιατρούς ας μην τους χαρακτηρίσω!

Νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και πιστεύουν ότι είναι και κτηνίατροι!... Ανεγκέφαλοι κομπλεξικοι!

Πολύ με θυμώνουν!.. Ένα μεγάλο μέρος των αδέσποτων στους δρόμους είναι δημιούργημα δικό τους!

Lozi te
Νεοφερμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Με λίγα λόγια θα ακούσεις διάφορες μεσαιωνικές αντιλήψεις κι όλα αυτά από ανθρώπους οι οποίοι θα όφειλαν να έχουν μια ευρύτητα πνεύματος και αντιλήψεις που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...
Από τα όσα περιέγραψες, μάλλον η γάτα σου εκδήλωσε αυτή την συμπεριφορά προσπαθώντας να προστατέψει την ίδια και τα μικρά της.
Μπορεί να φοβήθηκε ότι εσύ επιτέθηκες, μπορεί να φοβήθηκε ότι θα έβλαπτες τα μικρά της, μπορεί να ξαφνιάστηκε από την επιθετική συμπεριφορά σου - τουλάχιστον έτσι την εξέλαβε εκείνη μάλλον - οπότε το μητρικό φίλτρο υπερίσχυσε.
Κι όπως όλοι ξέρουμε, το μητρικό ένστικτο είναι, αν όχι το ισχυρότερο, από τα πιο ισχυρά ένστικτα.
Δώσε της λίγο χρόνο, προσπάθησε να την προσεγγίσεις με ήπιο και μαλακό τρόπο κι όλα θα πάνε καλά.
Μια στείρωση όντως θα βοηθήσει πάρα πολύ κι όχι τόσο για την συμπεριφορά της αλλά κυρίως για την υγεία της ώστε να μην ταλαιπωρείται από τους οίστρους...

eirinaki84
Δραστήριο μέλος
είναι λογικό να φοβήθηκε εκείνη τη στιγμή , ίσως ναθελε να προστατέψει και τα μικρά της , της ήρθε δηλαδή ''ξαφνικά''......και γιαυτο και αντεδρασε έτσι....δεν σημαίνει τπτ άλλο οι γάτες δεν είναι χαζές καταλαβαίνουν ποιος τις φροντίζει και αγαπά!!!!
με το να επιβραβεύσεις έστω και μια φορά μια κακή συμπεριφορά δεν παγειώνεται...μην φοβάσαι και όπως είπε και το μαρινακι, δημιούργησε περιβάλλον ήσυχο και σταθερο κ όλα θα επανέλθουν....
gregory nub
Διάσημο μέλος
Γειααα!!!! Αυτο προσπαθω να κανω αλλα ειναι πολυ δυσκολο για εμενα γιατι χθες εγινε το περιστατικο !!!! Κανω τα παντα για να την αντιμετωπιζω οπως πριν!!!ελπιζω βεβαια και μια στειρωση να βοηθησει γιατι δεν σου κρυβω οτι ειναι λιγο επιθετικη και με τα μικρα!!!!
Αφού είναι τόσο επιθετική γιατί την πήρες την γάτα;

eirinaki84
Δραστήριο μέλος
Φυσικα και ηταν λογικο και προσπαθω να εξηγησω σε ολους που αμεσως κατηγορουν την γατα μου οτι αν δεν γινοταν το ατυχημα απο την μερια μου δεν θα το εκανε ποτε!!!! Ειμαι πολυ δεμενη μαζι της και θα της συγχωρουσα τα παντα βεβαια αφου εγινε το περιστατικο και κατεληξα με ραμματα στο κεφαλι και σοβαρα χτυπηματα ηταν σοκαριστικο για εμενα και ολοι ξερουμε οτι μια τετοια εμπειρια για πολλους θα ειχε αποτεσμα μονιμη φοβεια ευτυχως την πλησιαζω συνεχως χωρις να γινω ενοχλητικη μεχρι να νιωσω οτι με εμπιστευεται το ιδιο με πριν!!!
σόρυ αλλά δεν νομίζω ότι αφορά κανέναν τι χαρακτήρας είναι η ΔΙΚΗ σου γάτα......είναι καθαρά δικό σου θέμα και δική σου επιλογή...ασ τους να λένε......
οι περισσοτεροι κατηγορούν τα ζώα αρχικά ως ''κακά''- ''επιθετικα'' αλλά ας κοιτάξουμε την καμπούρα μας.....
ακόμη και ο άνθρωπος όταν τρομάξει μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός και επικίνδυνος σε αντίθεση με μια μικρή γατούλα!!!
μην ανησυχείς, και μην ρωτας τους άλλους γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά μόνο έσυ ξέρεις πως αισθάνεσαι με την γατούλα σου που έτυχε ναχει και εκείνη μια κακη στιγμη!!!

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Αφού είναι τόσο επιθετική γιατί την πήρες την γάτα;![]()
Προφανώς δεν την πήρε αλλά την είχε καιρό πριν γεννήσει...
Lozi te
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Την γατα την εχω 3 χρονια απο μωρακι και δεν ηταν ποτε επιθετικη τουλαχιστον με εμενα και περα του οτι φοβοταν καποιους φιλους μου οταν ερχοντουσαν σπιτι ποτε δεν επιτεθηκε σε κανεναν !!!!τα μικρα λογικα<< τα μαλωνει>> γιατι την πειραζουν αυτο εννουσα αλλα και επιθετικη να ηταν παλι θα την επαιρνα δεν θα την αλλαζα με τιποτα!!! αυτο που ρωτησα καθαρα ειναι αν εχει συμβει και σε ολους κατι αντιστοιχο ωστε να ξερω πως να την κανω να νιωθει ασφαλεια!!!! Ευχαριστω πολυυυ ολους για τις συμβουλες σας ειναι πραγματικα συμαντικες για εμενα!!!
Εμένα μου συναίβει κάτι παρόμοιο πρόσφατα. Τρόμαξε ο 3.5 ετών γάτος μου και μου επιτέθηκε στο πόδι. Αποτέλεσμα; Μελανιές, πρήξιμο, φλεγμονή και 10 μέρες δυνατή αντιβίωση και αντιτετανικό εμβόλιο. Μέχρι τότε δεν μου είχε επιτεθεί ούτε μια φορά. Ομολογώ πως μετά από αυτό το περιστατικό είχα αρχίσει να τον φοβάμαι, ειδικά όταν ήθελε να παίξει με τα πόδια μου. Δε νομίζω πως ότι και αν σου πούμε τώρα θα σε βοήθησει. Μόνο ο χρόνος θα σε κάνει να ξεπεράσεις το περιστατικό και να διαπιστώσεις και από μόνος σου ότι ήταν απλά η κακιά στιγμή. Μη ξεχνάς ότι το κατοικίδιο που έχουμε σπίτι μας δεν έχει χάσει το άγριό του ένστικτο. Η γατούλα τρόμαξε και ένιωσε απειλή γι' αυτό και σου επιτέθηκε. Δεν θα σου πω ότι δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον γιατί είναι αδύνατο να γνωρίζω αν η συγκεκριμένη γάτα ή ακόμα και κάποια άλλη γάτα ή ακόμα και σκύλος δεν θα έρθει σε παρόμοια κατάσταση και δεν θα αντιδράσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα σου πω όμως να είσαι πιο προσεκτικός και να μη πλησιάζεις τρομαγμένο ζώο γιατί πραγματικά δεν μπορείς να προβλέψεις την αντίδρασή του. Όσο για το δικό μου περιστατικό, έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από τότε και το έχω ξεχάσει. Δεν φοβάμαι πλέον μήπως συμβεί το ίδιο και τον αφήνω να με δαγκώνει στο παιχνίδι όπως παλαιότερα
Όσο το σκέφτεσαι, τόσο το χειρότερο. Άσε το ατύχημα με την γατούλα στο παρελθόν και πες πως δεν συναίβει τίποτα. Η γάτα παραμένει ίδια, δεν έχει αγριέψει περισσότερο σε σχέση με πριν και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για ένα μεμονωμένο περιστατικό 
Lozi te
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Γεια σου!!! Πανω κατω το περιστατικο ειναι το ιδιο απο αυτα που ειπες και εγω πιστευω οτι σε λιγο καιρο θα το ξεχασω τελειως απλα ειναι πολυ προσφατο και νομιζω επρεπε να το αναφερω για να μου φυγει και η παραμικρη αμφιβολια!!!! Σε λιγο καιρο θα την στειρωσω οποτε θα ηρεμησει και εκεινη !!!δεν την κατηγορισα ουτε για ενα λεπτο ηταν δικο μου το φταιξιμο αλλα δεν ηξερα μετα απο αυτο και οσο θα ειναι υπο την προστασια της τα μικρα πως επρεπε να την αντιμετωπισω!!!! Ολα καλα ομως , ηδη ημαστε σχεδον οπως πριν!!!ευχαριστω για τις συμβουλες σου !!!
Δες εδώ την περίπτωση μου
Εσύ τουλάχιστον πήγες στον γιατρό αμέσως, εγώ περίμενα να επιστρέψει ο γιατρός μου
Είναι φυσιολογικό πάντως να φοβάσαι, εγώ τον φοβόμουν για ένα διάστημα όταν πλησίαζε τα πόδια μου 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool