Πνιγμός νεογέννητων

• Thread starter Thread starter naxx
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

naxx

Νεοφερμένο μέλος

Ο naxx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Ημέρα Πέμπτη 12/6/2008 έγινα μαρτυρας του παράκατω γεγονότος: Συγγενικό μου πρόσωπο ,που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με εμένα,κατόπιν άδειας μιας γειτόνισσας, ανέλαβε και έπνιξε μεσα σε νερό 2 νεογέννητα γατάκια( Η ίδια η γειτόνισσα όπως φαίνεται δεν ηταν ικανή για αυτή την πράξη) Όπως
ήταν φυσικό αντέδρασα στην πράξη αυτή, δυστυχώς μόνο λεκτικά. Η άπαντηση που πήρα εκτος απο την αποδοκιμασία της γειτόνισσας, ήταν ότι δεν έβρισκε άλλη λύση και για αυτό
έπρεπε τα ανυπεράσπιστα γατάκια να πεθάνουν προκειμένω να μην αυξηθεί ο πλυθυσμός τους. Η ίδια η γειτόνισσα διατηρεί και φροντίζει εως τώρα τη γάτα-μάνα τους και άλλες 4 γάτες από περσινή γέννα της.

Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να κάνει διάφορα προκειμένου να μην αυξηθεί ο πλυθησμός τους στο χώρο διαβίωσής της. Θα μπορούσε : 1) να έιχε διώξει τις γάτες της εξ΄αρχής για να μην έχει καν αυτό το πρόβλημα 2) να χαρίσει τα γατάκια αυτά , αντί να τα πνίξει 3) να τα μεταφέρει σε ένα πάρκο μακρία απο το σπίτι της (π.χ. ζάππειο) (αφου απογαλακτίζονταν) 4) να συννενοηθεί με μια φιλοζωική οργάνωση για την περίλθαψή τους.

Την πράξή της αυτή (και της γειτόνισσας σαν ηθικός αυτουργός και του συγγενικού μου προσώπου) την καταδικάζω.
Το ερώτημά μου.Δεδομένου ότι μόνο εγω, η μητέρα μου και μια άλλη γειτόνισσα γιναμε μάρτυρες, υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορώ να καταφερθώ εναντίον τους (π.χ. μύνηση) και κατα πόσο θα είναι αποτελεσματικός ο τρόπος αυτος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί δεν τους σταμάτησες...; :/:
Θα μπορούσες να κάνεις μήνυση, αλλά ποιος θα δώσει σημασία..; Δυστυχώς..
Γιατί δεν πείθεις αυτή τη γυναίκα να στειρώσει τις γάτες της, προκειμένου όπως λέει η ίδια να μην πολλαπλασιαστούν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να πώ, μα τι έχουν μεσα στο κεφάλι τους, τόση αμορφωσιά πια και τοση βαρβαρη συμπεριφορά και κτηνωδία λές και είμαστε στο Μεσαίωνα.. Φυσικά και μπορείς να κάνεις μήνυση αλλά το θέμα είναι και τι θα καταφέρεις, καλύτερα να έβρισκες ενα τρόπο για εκφοβισμό μιας και είναι και συγγενικό σου πρόσωπο..

Δυστυχώς όταν το πήρα είδηση ηταν μάλλον αργά , αλλα ίσως έπρεπε να κατέβω στο ισόγειο και να την σταματήσω. Με απασχόλησε λεκτικά βλέπεις η γειτόνισσα (82 χρονών) και ο άντρας της ενω το συγγενικό μου πρόσωπο τα έπνιγε και εγώ βρισκόμουν 2 ορόφους επάνω.
Όσο για να την πείσω, κάπως ανέφικτο καθώς δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις με τη γειτόνισσα, τα μυαλά τους όπως φάνηκε βρίσκονται στην παλαιολιθική εποχή και βλέπε ηλικία.

Εφόσον υπάρχουν μάρτυρες, μπορείς να απευθυνθείς στην αστυνομία. Μπορείς να υποβάλλεις μήνυση, αλλά έστω και μια σύσταση να τους γίνει θα είναι πολύ σημαντικό.

82 χρονών? Μάλλον θα είχε απωθημένα απο τη κατοχή που τις τρώγανε..

Την συγκεκριμένη κυρία την είχα για άνθρωπο που αγάπαγε τις γάτες και για αυτό ξαφνίαστηκα απο την αντίδρασή της καθώς η θεία μου (το συγγενικό μου πρόσωπο), που διατήρεί στενές φιλικές σχέσεις μαζί της, έπνιγε τα γατάκια. Νόμισα πως ο πνιγμός γινόταν εν αγνοία της γειτόνισσας. Προφανώς δεν της άρεσε το βάρος της ενοχής της πράξης και γι'αυτο απευθύνθηκε στη θεία μου.Παρεπιμπτόντως η θεία μου έχει πετάξει νεογέννητα στο βόθρο στο παρελθόν.Προκειται για εναν απεχθή άνθρωπο αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Θα συννενοηθώ με τον άλλο μάρτυρα και θα δούμε τι θα κάνουμε.

Τι απαίσια πράξη...Αφού είναι της άποψης ότι ο πληθυσμός τους πρέπει να κρατηθεί σε ελεγχόμενα επίπεδα,γιατί δεν της μιλάς για τη στείρωση;Αν της πεις ότι μπορεί κτηνίατρος να της κάνει καλή τιμή,και την πας εσύ τη γατούλα για στείρωση,πιστεύω πως δε θα αντιδράσει άσχημα.
Δε θέλω ούτε να φαντάζομαι άνθρωπο να κάνει κάτι τέτοιο.Συγνώμμη κιόλας γιατί είναι θεία σου,αλλά δε φαντάζεσαι τι της έχω σύρει αυτή τη στιγμή...Απορώ πως συγκρατήθηκες,εγω ειλικρινά θα την άφηνα να δοκιμάσει λίγη από την αγωνία που ένιωθαν τα μικρά τυλίγοντας τα χέρια μου στο δικό της λαιμό.

Και καλά της έκανες Moukelis . Έχω παρόμοια συναισθήματα με τα δικά σου. Πάντως εδω προκειται για ανθρώπους με αγύριστο κεφάλι και προσωπικά δεν θέλω να τους προσεγγίσω
παρότι εχετε δίκιο για τη στείρωση.

Και καλά της έκανες Moukelis . Έχω παρόμοια συναισθήματα με τα δικά σου. Πάντως εδω προκειται για ανθρώπους με αγύριστο κεφάλι και προσωπικά δεν θέλω να τους προσεγγίσω
παρότι εχετε δίκιο για τη στείρωση.
Τότε ελπίζω να βρεις άκρη με την καταγγελία...Τι να πω...Αν της πρότεινες να υιοθετήσεις κάποιο από τα θηλυκά;Έστω να μειωθεί το πρόβλημα.Έχεις τέτοια δυνατότητα;Συγνώμμη αν γίνομαι αδιάκριτη,απλά προτείνω όποια λύση μου έρχεται στο μυαλό.

Μα που ζουμε στον Μεσαιωνα?:( Στειρωση και μονο στειρωση ο μονος τροπος να ελεξεις την υπερβολικη αυξηση του πληθησμου των γατων.
Υπαρχει δυνατοτητα να πεισεις την 82χρονη με το παλαιολιθικο μυαλο
να της βρεις φτηνες στειρωσεις απο προτινομενους εδω κτηνιατρους η φιλοζωικες οργανωσεις? Δεν ειναι και τοσο δυσκολο, υπαρχουν κτηνιατροι που στειρωνουν αδεσποτα με πολυ χαμηλες τιμες αρκει να δεχτει η 82χρονη κυρια.Απ'την στιγμη που τις ταιζει δεν μπορει καποια αθρωπια θα εχει.Τουλαχιστον να αποφευχθει παρομοιο αποτροπαιο φαινομενο στο μελλον:hmm:

το ότι στην κατοχή τις έτρωγαν δεν λέει τίποτα το θέμα είναι τι ψυχή μπορεί να έχει κάποιος για να το κάνει αυτό εν ψυχρό σε ένα ζωντανό πλάσμα.....να τα βλέπεις να πεθαίνουν στα χέρια σου και να τα πνίγεις.... κρίμα....:(:(

Ευχαριστώ για την ιδέα σου και το ενδιαφέρον .. αλλα να υιοθετήσω το θυληκό δεν ειναι τοσο εφικτό, λογω της προσωπικής μου ζωής αλλα και του γεγονότος οτι τωρα ειναι αρκετά μεγάλο και δε με γνωρίζει. Εξάλλου εχει μάθει να ζεί στον κήπο. Εντάξει παλιότερα , όταν ήμουν 15χρονών, έφερνα τη γάτα μου στο σπίτι αν και δε συμφωνούσε η μάνα μου αλλα τωρα πια προτιμώ τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Φαίνεται πάντως πως δεν θα προχωρήσω σε μύνηση καθώς ο 2ος μάρτυρας δεν συμφωνεί.

Τουλάχιστον κατάφερα το εξής: Μόλις πριν απο λίγο είχε έρθει
για επίσκεψη στο σπίτι της θείας μου , ο υιός της (ο ξάδερφός μου) με τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του, 1 κοριτσάκι 8 ετών και αγοράκι 2 ετών (τα εγγόνια της) . Κατέβηκα και εγώ λοιπόν να τους χαιρετήσω.
Βρήκα την ευκαιρία και είπα χαρακτηριστικά στην ανιψούλα μου :
Εγώ:Αγαπάς τα γατάκια?
Ανιψιά:Ναι αλλα δεν κάθονται να τα χαιδέψω..
Εγώ:Η γιαγιά σου τα πνίγει.
(Το ξέρω ήταν κάπως βάναυσο για το παιδάκι , αλλά η αλήθεια ας λάμψει.)

Ο ξάδερφός μου όπως ηταν φυσικό τα χώσε κανονικά στη μάνα του μόλις του εξήγησα το γεγονός (της οποίας μια απάντηση ήταν : γιατί; απαγορεύεται; ) και η μικρή πήρε το πρώτο της μάθημα για τη γιαγιά της.

Πω πω,κανονικός οικογενειακός πόλεμος ε;Ίσως αφού ο γιός είναι πιο συνεννοήσιμος,να εξηγούσες σε αυτόν τα περί στείρωσης;Να σου πω την αλήθεια,φοβάμαι πως θα το ξανακάνει,και πως έχει ξαναγίνει,απλά θα κοιτάξουν να μην είσαι εκεί...:(

Και εγω αυτό φοβάμαι και μάλιστα μολις έλαβα μια πληροφορία απο γείτονα πως ακούσε την εν λόγω κυρία (οχι τη θεία μου) να πνίγει γάτα σημερα 01:30 τα ξημερώματα. Τι να πώ , μενει να το εξακριβώσω με καποιον τρόπο. Πάντως αν ερθουμε πάλι στα λόγια με την κυρία , σίγουρα θα αναφέρω τα περι στείρωσης.

Πάντως πρέπει να πώ οτι αισθάνομαι πολύ καλύτερα που μοιράστηκα το γεγονός μαζί σας.Έβγαλα το άχτι μου κατά ενα τρόπο. Είναι ευχάριστο να βλέπεις οτι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που συμμερίζονται.

Δεν το πιστευω ότι το έκανε ξανά τόσο σύντομα...Κοιτα,ας σκεφτούμε λογικά.Κάτι δεν πρέπει να τα κάνει τα νεκρά γατάκια;(Ακόμα δε μπορώ να το πιστέψω πως αντέχει να τα νιώθει να σβήνουν μέσα στα χέρια της,ο γάτος μου ξεψύχησε στα χέρια μου πέρισυ και κάθε φορά που σκέφτομαι αυτή την κυρία μου έρχεται η εικόνα του).Θα πρέπει να τα βγάζει με κάποιο τρόπο από την πολυκατοικία και να τα πετάει.Αν την πιάσεις επ'αυτοφόρω;Ρε παιδιά,δεν υπάρχει κάποιος νόμος γι'αυτό το πράγμα;Έλεος δηλαδή,θα πρέπει ο άνθρωπος να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και να τα ακούει να ξεψυχάνε το ένα μετά το άλλο;Στην τελικά,φώναξε κάποια φιλοζωϊκη να ερθει να της τα πάρει λόγω κακομεταχείρησης.

Ειστε υπερ αρκετοι ως μαρτυρες για να κανετε αμεσα μυνηση καταγγελια κλπκλπ εχω φιλοζωο δικηγορο επικοινωνηστε. ( γιατι δεν της τα πηρατε εκεινη την ωρα ομως? απορω) τελος παντων χρειαζεται να γινει μυνηση και εξισου να ενημερωθει για την στειρωση η κυρια αυτη αλλιως θα συνεχισει. Εν αναγκη να υποχρεωθει να στειρωσει τις αλλες,. Ισως το σωματειο σπαζ μπορει να βοηθησεις σε αυτο νομιζω ειναι www.spaz.gr

:( ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!! Εννοείται ότι σηκώνει μύνηση αυτή η πράξη. Και δεν έχει σημασία ότι είναι 82 χρονών. Ή τουλάχιστον να την καταγγείλεις και να έρθει αστυνομία έστω και για σύσταση. Να τη δω τι θα πει τότε. Δεν μπορείς μανταμίτσα να αφαιρείς ζωές και να την βγάζεις καθαρή. Στο κάτω κάτω άστα στο δρόμο μπας και τα βρει κανένας άνθρωπος και τα σώσει. Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;;;;; Όσο για τη θεία... συγνώμη αλλά .. θα την είχε πάρει και θα την είχε σηκώσει. (και θα την έκανα ξεφτίλα και στα παιδιά της και στη γειτονιά)

Δραστε αμεσα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back