31-03-15
00:34
Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου ταΐζω μια γατούλα που περνάει από το σπίτι μου. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν σας κρύβω πως μου έκανε τρομερή εντύπωση πώς είναι δυνατόν να περνάει σταθερά κάθε μέρα. Έκανα κάτι παρόμοιο και στο παρελθόν, όμως μετά από λίγο καιρό τα γατιά χάνονταν και δεν ξαναπερνούσαν. Επειδή ποτέ δεν είχα ψάξει, δεν είχα προσπαθήσει να μάθω τις γάτες, πίστευα πως είναι λίγο του "ό,τι κάτσει" και πως δεν δένονται με τον άνθρωπο όπως τα σκυλιά.
Ώσπου τους τελευταίους μήνες την έβλεπα όλη την ημέρα και όλη την νύχτα κάτω από το μπαλκόνι μου, της μιλούσα και μου απαντούσε(!) Τέτοιο πράγμα δεν είχα ξανασυναντήσει! Μπήκα σε σκέψεις να την πάρω στο σπίτι, ώστε να την περιποιούμαι καλύτερα, γιατί μου έδειχνε πως και εκείνη αποζητούσε ένα σπίτι, αυτό ένιωθα. Πάνε κάποιες μέρες λοιπόν που χάνεται, πότε έρχεται, πότε φεύγει. Απ'ό,τι είδα την ταΐζουν και άλλοι στη γειτονιά. Προφανώς όταν περίμενε συνεχώς κάτω από το μπαλκόνι δεν είχε βρεθεί άλλος να την ταΐζει, γι'αυτό ξημεροβραδιαζόταν εκεί.
Τελικά δεν ξέρω τι να πιστέψω, μάλλον καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πηγαίνουν όπου να 'ναι, αρκεί να έχει φαΐ.
Ώσπου τους τελευταίους μήνες την έβλεπα όλη την ημέρα και όλη την νύχτα κάτω από το μπαλκόνι μου, της μιλούσα και μου απαντούσε(!) Τέτοιο πράγμα δεν είχα ξανασυναντήσει! Μπήκα σε σκέψεις να την πάρω στο σπίτι, ώστε να την περιποιούμαι καλύτερα, γιατί μου έδειχνε πως και εκείνη αποζητούσε ένα σπίτι, αυτό ένιωθα. Πάνε κάποιες μέρες λοιπόν που χάνεται, πότε έρχεται, πότε φεύγει. Απ'ό,τι είδα την ταΐζουν και άλλοι στη γειτονιά. Προφανώς όταν περίμενε συνεχώς κάτω από το μπαλκόνι δεν είχε βρεθεί άλλος να την ταΐζει, γι'αυτό ξημεροβραδιαζόταν εκεί.

Τελικά δεν ξέρω τι να πιστέψω, μάλλον καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πηγαίνουν όπου να 'ναι, αρκεί να έχει φαΐ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 1.147 μηνύματα.
31-03-15
16:17
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο mycat και στον κόσμο της γάτας γενικότερα θα λεγα! Χαίρομαι που ήρθες πιο κοντά με μία γατούλα η οποία σ΄έκανε να καταλάβεις ότι ναι φυσικά και δένονται μαζί μας και δεν είναι "ό,τι κάτσει"...Δυστυχώς υπάρχει αυτή η φήμη για τις γάτες, που βέβαια έχει βγει από ανθρώπους που δεν μπήκαν απλώς στη διαδικασία να τις γνωρίσουν ποτέ...μένουν μόνο στη σύγκριση με τους σκύλους με τους οποίους το δέσιμο είναι διαφορετικό εννοείται και βέβαια οι σκύλοι είναι πολύ πιο εξαρτημένοι ας το πούμε από τους ανθρώπους τους. Η γάτα φύσει πιο ανεξάρτητο ον έχει τον δικό της μοναδικό τρόπο που δένεται με τον άνθρωπό της...Είναι γεγονός όμως ότι με το που της δείξεις ότι νοιάζεσαι γι΄αυτήν και νιώσει ασφαλής (γι΄αυτό χρειάζεται χρόνο συνήθως) και την κερδίσεις θα την έχεις κερδίσει για πάντα και τότε θα αναπτυχθεί μία σχέση πολύ στενή! Με τις γάτες που ζουν αδέσποτες στους δρόμους είναι διαφορετικά, σ΄αυτές υπερισχύει (και καλά κάνει) το ένστικτο της επιβίωσης και δεν υπάρχει εκεί η πολυτέλεια να ξετυλίξουν άλλες πλευρές του χαρακτήρα τους...Σ΄αυτές τις περιπτώσεις φυσικά και θα πάνε όπου βρουν τροφή και βέβαια θα είναι πολύ πιο επιφυλακτικές με τους ανθρώπους! Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, όπως η γατούλα που σε κέρδισε, τέτοιες γατούλες είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιβιώσουν έξω..Θα σου πρότεινα ασυζητητί να την πάρεις σπίτι και ζώντας μαζί της θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα για τη φύση τους. Θέλω να σου πω επίσης ότι η περίοδος αυτή της άνοιξης που διανύουμε είναι η πλέον αναπαραγωγική τους και είναι σίγουρα ένας λόγος που χάνεται τελευταία..Πιθανόν να είναι και ήδη έγκυος.
Όσο για τα γατάκια που τάιζες κατά καιρούς και χανόντουσαν έπειτα πιστεύω ότι προφανώς στις περισσότερες περιπτώσεις απλά δεν επιβίωναν...αφού ο μέσος όρος ζωής των αδέσποτων γατιών είναι πολύ μικρός, είναι εκτεθειμένα δυστυχώς σε πολλούς κινδύνους, πόσο μάλλον σε αστικά περιβάλλοντα! Οπότε αν έχεις ακόμη τη διάθεση πάρε αυτή τη γατούλα από τους δρόμους, πήγαινέ την έπειτα απευθείας για στείρωση (γίνεται ακόμη και έγκυος να είναι σε πρώιμο στάδιο), δίνοντάς της μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, όπως στο ζητάει με τον τρόπο της άλλωστε εδώ και καιρό και να ΄σαι σίγουρη ότι θα σου το ανταποδώσει και με το παραπάνω
Όσο για τα γατάκια που τάιζες κατά καιρούς και χανόντουσαν έπειτα πιστεύω ότι προφανώς στις περισσότερες περιπτώσεις απλά δεν επιβίωναν...αφού ο μέσος όρος ζωής των αδέσποτων γατιών είναι πολύ μικρός, είναι εκτεθειμένα δυστυχώς σε πολλούς κινδύνους, πόσο μάλλον σε αστικά περιβάλλοντα! Οπότε αν έχεις ακόμη τη διάθεση πάρε αυτή τη γατούλα από τους δρόμους, πήγαινέ την έπειτα απευθείας για στείρωση (γίνεται ακόμη και έγκυος να είναι σε πρώιμο στάδιο), δίνοντάς της μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, όπως στο ζητάει με τον τρόπο της άλλωστε εδώ και καιρό και να ΄σαι σίγουρη ότι θα σου το ανταποδώσει και με το παραπάνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τελευταία επεξεργασία:
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα.
31-03-15
23:22
Νομίζω πως η φίλη Μαρία στα είπε όλα.
Εγώ θέλω μόνο να συμπληρώσω πως πιστεύω πως δεν την βλέπεις τακτικά όπως πριν γιατί είναι εποχή ζευγαρώματος.
Ταίζω αρκετά αδέσποτα και κάθε τέτοια εποχή, αυτά που δεν είναι ακόμα στειρωμένα χάνονται για μέρες. Και χάνονται γιατί αυτή την εποχή το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι να ζευγαρώσουν...
΄Ενστικτο βλέπεις και αρκετά ισχυρό αυτό της διαιώνισης του είδους. Και το αίσθημα της πείνας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για λίγο καιρό.
Εγώ θέλω μόνο να συμπληρώσω πως πιστεύω πως δεν την βλέπεις τακτικά όπως πριν γιατί είναι εποχή ζευγαρώματος.
Ταίζω αρκετά αδέσποτα και κάθε τέτοια εποχή, αυτά που δεν είναι ακόμα στειρωμένα χάνονται για μέρες. Και χάνονται γιατί αυτή την εποχή το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι να ζευγαρώσουν...
΄Ενστικτο βλέπεις και αρκετά ισχυρό αυτό της διαιώνισης του είδους. Και το αίσθημα της πείνας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για λίγο καιρό.

15-04-15
17:59
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Έκανα μια προσπάθεια να την προσεγγίσω, αλλά όσο και να προσπάθησα είναι πολύ φοβισμένη. Τι φαγητό της πήγα, τι της μιλούσα, στεκόταν φοβισμένη και έτρωγε και με μια μου κίνηση τρόμαζε. Αφήστε που εδώ και λίγες μέρες έχει χαθεί. Δεν ξέρω τι να υποθέσω πλέον.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum