Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ο Disney μου ζυγίζει 4 μιση κιλά και η κτηνίατρος μου έχει συστίσει να του δίνω 50 γρ ξηρή τροφή και ένα sachet υγρή ημερησίως. Θα προτιμούσα να αυξήσω την υγρή τροφή για να παίρνει περισσότερα υγρά όπως μου σύστησε γνωστή Βρετανίδα Cat behaviour consellor αλλά είναι δυστυχώς πολύ ακριβή. (1 sachet της royal canin εδώ κοστίζει 1.30 ευρώ και εκείνο της science hills 1.10 ευρώ)
Μέχρι πρόσφατα του έδινα Royal Canin Intestinal Dry και ένα Royal Canin sachet.. έπειτα διάβασα ότι η R.C έχει βελτιωτικά γεύσης κτλ και δοκίμασα την Hills Prescription Intestinal Dry που πήρα από τη κτηνίατρο και ευτυχώς του άρεσε.. Έχω όμως πρόβλημα με την υγρή τροφή της Science Hills. Τρώει μόνο βοδινό!!! Κοτόπουλο ή ψάρια του Ωκεανού ούτε να τα φτύσει. Ψες τον άφησα νηστικό όλη μέρα και το βράδυ έριξα λίγο ζεστό νεράκι στο πιατάκι του μπας και ενδυναμωθεί η μυρωδιά και δελεαστεί... έφαγε μερικές μπουκιές και μετά

Μετά τα μεσάνυκτα εν τέλει αποφάσισε να τραφεί...Δεν ξέρω τι να κάνω.. Καταρχήν ήθελα να ρωτήσω αν η Hills είναι καλύτερη από την Royal Canin. Ακόμη, ποιες άλλες εταιρίες εκτός από Iams που έχω βρει παράγουν υγρή τροφή για γάτες και φυσικά ποιες είναι οι καλύτερες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω γενικα τη Hill's δεν την εχω πολυ σε υποληψη,χρησιμοποιουν πολλα by products και σε πολλες γατες εχει ερεθισει το εντερο.Καλυτερης ποιοτητας κονσερβες απο της Hill's και της Royal,που να μπορεις να τις βρεις Ελλαδα και Κυπρο, θεωρω τις Applaws.Εχουν και πακετακια με φακελλακια,και πακετα με κονσερβες,που σου ερχονται πιο οικονομικα απο οτι το καθε τεμαχιο μονο του.Εγω προσωπικα δινω πλεον μονο βραστο κοτοπουλο,ψαρακι και μοσχαρι,με το ζωμο τους,και κροκετες Orijen.Που και που προσθετω ελαιο σολωμου ή φυσικα treats στη διατροφη τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπερα.
Εγω γενικα τη Hill's δεν την εχω πολυ σε υποληψη,χρησιμοποιουν πολλα by products και σε πολλες γατες εχει ερεθισει το εντερο.Καλυτερης ποιοτητας κονσερβες απο της Hill's και της Royal,που να μπορεις να τις βρεις Ελλαδα και Κυπρο, θεωρω τις Applaws.Εχουν και πακετακια με φακελλακια,και πακετα με κονσερβες,που σου ερχονται πιο οικονομικα απο οτι το καθε τεμαχιο μονο του.Εγω προσωπικα δινω πλεον μονο βραστο κοτοπουλο,ψαρακι και μοσχαρι,με το ζωμο τους,και κροκετες Orijen.Που και που προσθετω ελαιο σολωμου ή φυσικα treats στη διατροφη τους.
Δώρα μου, μόλις τώρα διάβαζα για τη Hills και φρίκαρα... Πόσο αθώα ήμουν! Έχουν καταφέρει με την προώθηση μιας συσκευασίας που φαίνεται καλής ποιότητας να ξεγελάσουν... και το γεγονός ότι πωλούνται σε κτηνιατρικές κλινικές... Αύριο κιόλας θα πάω να ψάξω για κροκετούλες της Orijen.. υγρή τροφή δεν βγάζει αυτή η εταιρεία; Applaws δεν έχω δει πουθενά εδώ..

Ακόμη, μπορείς να μου πεις με περισσότερες λεπτομέρειες πως τους φτιάχνεις τα βραστά στο σπίτι; Τι εννοείς με το ζωμό τους; Τι ψάρι δίνεις; Πως δίνεις γεύση; Κοτόπουλο του έχω βράσει κάποιες φορές αλλά μου κάνει κόνξες.. Παρ' όλ' αυτά θα κάνω τα πάντα γι' αυτόν φτάνει να ξ έ ρ ω ότι είναι ότι καλύτερο..
Και πάλι σ' ευχαριστώ!
moukelis
Επιφανές μέλος
Βραζω κοτοπουλο,μοσχαρι ή ψαρι,και το κρατω σε μεριδες στη συντηρηση ή την καταψυξη,μαζι με ζωμό από το βράσιμο.Επίσης μερικές φορές μεγίζω παγοκύστες με ζωμό και αφηνω ενα παγακι να λιωσει πανω απο τις κροκετες τους,για να προσλαμβάνει περισσότερο υγρό ειδικά ο Σείριος που είναι στειρωμενος.Μπορείς να δοκιμάσεις γαλοπούλα,κουνέλι,ή να περιχύσεις με μια κουταλιά έλαιο σολωμού το κοτόπουλο αν δεν το τρώει.Από ψάρια τους δίνω διάφορα,μικρά όπως μαρίδα,σαρδέλλα και γαύρο,που μπορούν να το φάνε και με τα κόκκαλα που κάνουν πολύ καλό,ή σολωμό που παίρνω σε μεγάλα κομμάτια από την ψαραγορά και τρελαίνονται.Εσύ μπορείς να πάρεις μικρότερη ποσότητα αφού έχεις μόνο ένα γατάκι,αν θυμαμαι καλά στο lidl έχουν ένα πακετάκι με δύο φιλέτα σολωμού πακεταρισμένα χωριστά,που είναι ήδη φιλεταρισμενα και σε δεκα λεπτα ειναι ετοιμα.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος

Παντως στο σολωμο κανενας απο τους δικους μου δεν αντιστεκεται,ακομη κι ο Σειριος που εκτος απο τις κροκετες του δυσκολα τρωει κατι αλλο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Μπήκα σε δύο διαφορετικά pet shop σήμερα. Η πρώτη με κοιτούσε με ύψος αγελάδας που μασουλάει βαριεστημένα χόρτα και όταν τη ρώτησα για Orijen μου απάντησε (πάντα βαριέστημένα): "Εμείς φέρνουμε μόνο τις Bento Kraven". Τώρα αυτές δεν έχω ιδέα αν είναι καλές αλλά δεν μου πολυφαίνονται σόϊ.. μάλλον για junk food διατροφή για σκύλους μου βγάζουν... μπορεί να κάνω και λάθος. Θα το ερευνήσω.. Αλλά και εδώ αν μπορεί κάποιος ας μου πει κάτι γι΄ αυτές.
Applaws επίσης δεν φαίνεται να διατίθενται στη Κύπρο αλλά θα το ψάξω (εννοείται)
Στο δέυτερο pet shop που μπήκα, η κοπέλα φαινόταν να ήξερε κάτι περισσότερο όσο αφορά τις χάλια γατοτροφές που κυκλοφορούν στην αγορά και μου πρότεινε κάποιες εκείνη (μάλιστα μου έδωσε και λίγη ξηρά από κάθε είδος):
''Maestro'' που βγαίνει μόνο σε ψάρι
και
''Dyno" (σε κοτόπουλο)
Προσπαθώ να ερευνήσω γι' αυτές στο διαδύκτιο αλλά δεν μου φαίνονται διαδεδομένες... Γι' αυτές ξέρετε κάτι; Μου είπε πάντως ότι δεν έχουν by products.
Pro Plan έχω την εντύπωση ότι μπορώ να βρω, θα ρωτήσω την κτηνίατρό μας αύριο.. Τι λέει η Pro plan;
Επιπλέον θα πάω σ' ένα πολύ μεγάλο pet shop αύριο όπου έχει μεγάλη ποικιλία και θα σας γράψω τις επιλογές. Σίγουρα μου είπε πως έχει βιολογικές Royal Canin... Τι λένε αυτές αν ξέρετε;

Ξέρω ότι κάνω πολλές ερωτήσεις αλλά είναι η αγορά της Κύπρου περιορισμένη σε σχέση μ' εκείνη της Ελλάδας κι' εσείς γενικά φαίνεται να είστε πιο ψαγμένοι στο θέμα της διατροφής.. Καθώς προχωρώ το διάβασμά μου σχετικά θα εκτιμήσω οποιαδήποτε πληροφορία...

moukelis
Επιφανές μέλος
Υπαρχει και η αλλη λυση:Γιατι δεν παραγγελνεις Online οτι χρειαζεσαι να μην παιδευεσαι;
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Καμια απο τις παραπανω δε θα σου συνεστηνα...Παντως δεν ειναι τοσο δυσκολο να σου φερουν μερικες συσκευασιες Orijen,κι εμενα στην Καλυμνο μου φερνει ο πετσοπας που ψωνιζω,και μονο εγω τις παιρνω.Μονο υπολογισε ποση θα χρειαστεις γιατι λογω του οτι δεν περιεχει συντηρητικα ληγει πιο γρηγορα απο οτι οι υπολοιπες ξηρες.
Υπαρχει και η αλλη λυση:Γιατι δεν παραγγελνεις Online οτι χρειαζεσαι να μην παιδευεσαι;
Θα προσπαθήσω να ζητήσω και από άλλα πετ σιοπς, ακόμα και από τη κτηνίατρό μου.. όμως αυτός που ρώτησα ήδη μου είπε ότι πρέπει να παραγγείλει τουλάχιστον ένα άλφα ποσό... δεν μπορεί δηλαδή μόνο για ένα άτομο.. και γενικά αρνήθηκε
Αναρωτιέμαι online που μπορώ να παραγγείλω... γιατί από Αγγλία γατοτροφές να μου στείλουν ήδη το έψαξα το πρωί και δεν... ούτε από Ελλάδα έχω την εντύπωση ότι στέλνουν Κύπρο... Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του αγοράσω τώρα που θα είμαι Αθήνα μια Orijen...αλλά μετά;
Είναι πολύ λυπηρό αυτό που ανακαλύπτω.. είναι λες και το γατάκι μου είναι καταδικασμένο να τρώει δηλητήρια... γιατί στη Κύπρο δεν υπάρχει σωστή πληροφόρηση. Πρέπει να το ψάξω μέχρι τελικής πτώσης.
Αλήθεια... μια μεγάλη συσκευασία Orijen πόσο θα πάει στο γατούλη μου; 3 μήνες; Αν φέρω 2...

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Η Ziwipeak φαίνεται καλή...
https://www.onlynaturalpet.eu/en/Cat...-Cat-Cuisine-Venison-Dry-Food-400g::2154.html
Πάντως είναι καλό το ότι υπάρχει κάποιο online store που μας λαμβάνει και μας υπόψην αφού είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Orijen μου αποστέλλουν Κύπρο και από Αγγλία τελικά!!! Στο πιο πάνω site!!
Δώρα μου ήθελα να σου πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ που αφιέρωσες το χρόνο για να με διαφωτίσεις!! Ο Disney σου γουργουρίζει με ευγνωμοσύνη και θα απολαύσει τις πρώτες κροκετούλες Orijen στην υγειά σου!!

moukelis
Επιφανές μέλος

Κοιτα εμενα ενα επτακιλο με τεσσερις γατες μου κρατουσε ενα μηνα.Οποτε εσενα με ενα γατακι θα σου κρατησει ενα τριμηνο τουλαχιστον.Τα παραλες βρε,σιγα το πραγμα!Φροντισε μονο να του κανεις σταδιακα την αλλαγη για να μην του πεσει πολυ η πρωτεϊνη.Περιμενω νεα!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Δεν ημουν μεσα νωριτερα,θα στο εστελνα το k9kapers,εχουν και καλες τιμες.
Κοιτα εμενα ενα επτακιλο με τεσσερις γατες μου κρατουσε ενα μηνα.Οποτε εσενα με ενα γατακι θα σου κρατησει ενα τριμηνο τουλαχιστον.Τα παραλες βρε,σιγα το πραγμα!Φροντισε μονο να του κανεις σταδιακα την αλλαγη για να μην του πεσει πολυ η πρωτεϊνη.Περιμενω νεα!
Οκ
"χουρ χουρρρρ!!!"Η ziwipeak ειναι φοβερη, αλλα αρκετα ακριβη!! Ειναι αποξηραμενο κρεας![]()
Το κατάλαβα ότι πρέπει να είναι τοπ από διάφορες κριτικές που βρήκα αλλά όντως είναι ακριβή..βάλε και τα κόστα της αποστολής.. Θα δοκιμάσω την Orijen. Α ερωτησούλα: Ο μικρούλης μου παλιότερα είχε παρουσιάσει κάποιες διάρροιες που κόπηκαν με το που μας πρότεινε η κτηνίατρος τις intestinal πρώτα της royal canin και μετά της hills prescription. Υπάρχει περίπτωση η Orijen να του προκαλέσει κάτι παρόμοιο;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

!! Θα δω και το Αγγλικό πόσο χρεώνει.Σήμερα ανακάλυψα σε νέο πετ σιοπ εδώ στη Λάρνακα τις Biomill και τις nutram σε πετ σιοπ εδώ.. (το ψάχνω το θέμα αλλά αν κάποιος έχει έτοιμη κριτική με ενδιαφέρει πολύ)
Επιπλέον βρήκα υγρή τροφή σε αυτό το νέο πετ σιοπ την Schesir (νομίζω την παράγει η Eukanuba). Είναι αρκετά τσουχτερή η τιμή όμως μου φαίνεται καλή. Να, έχω στα χέρια μια συσκευασία με τα ακόλουθα:
Chicken with Apple dinner (Οι γάτες τρώνε...μήλο
;;
Είναι βέβαια όπως γράφει φυσικά τα συστατικά της και περιέχει:
chicken(39% minimum), cooking water, apple (4.1% minimum), rice (4%)
Analysis: Moisture 84,0%, Crude protein 11,0%, Crude fat 0,2%, Crude fibre 0,1%, Crude Ash 1,5%

Κι έχω παρατηρήσει πως όλη η σειρά συνδυάζει πρωτείνη με φρούτο... Πως είναι δυνατόν;;; Ας μου λύσει κάποιος την απορία..
moukelis
Επιφανές μέλος
Τις Schesir τις ξερω,ειναι πολυ καλες,αν και τα δικα μου δεν ξετρελαθηκαν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool