Ποια είναι τελικά τα απαραίτητα εμβόλια;

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
επειδη καθε κτηνιατρος που εχω επισκεφτει μου εχει πει και διαφορετικα,θα μπορουσαμε ολοι να πουμε ποια εμβολια απο τα παρακατω εχουμε κανει στις γατουλες μας?

1)τριπλο εμβολια γατας
2)λοιμωδους περιτονιτιδας
3)λυσσας
οπως επισης και για το εμβολιο της λευχαιμιας που αλλοι μου λενε οτι η μια δοση που εγινε ειναι αρκετh,ενω αλλοι οτι επρεπε να γινει και δευτερη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στη σαρδελα εχουμε κανει το τριπλο το οποιο εγινε σε τρεις δοσεις και επαναλαμβανετε καθε χρονο και της λευχαιμιας που εγινε σε μια δοση και παλι επεναλαμβανετε καθε χρονο. Για τα αλλα δεν μας εχει πει ο κτηνιατρος κατι.
Νομιζω οτι παιζει ρολο αν η γατα ζει αποκλειστικα μεσα ή βγαινει και εξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω το τριπλο. Η Ελενη εχει δικιο για το εαν βγαινει ή οχι η γατα εξω, καθως επισης εαν ερχεται με αλλο τροπο σε επαφη με μη εμβολιασμενες γατες.

Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αυτό του να μην βγαίνει η γάτα έξω. Ο Μαντού όταν βγαίνουμε έξω τον έχω συνέχεια αγκαλιά γιατί δεν μπορώ να προβλέψω που θα πατήσει, τι θα κάνει με τις άλλες γάτες κ.λ.π. Άλλωστε για να γίνει το κακό αρκεί μια φορά. Και απο την άλλη γιατί ενώ τα εμβόλια δεν έχουν καμία όπως λένε τουλάχιστον σοβαρή παρενέργεια γιατί να μην τα κάνουμε όλα; Το λέω αυτό γιατί έχω διαβάσει άποψη καθηγήτριας κτηνιατρικής η οποία υποστηρίζει ότι τα εμβόλια γίνονται μόνο εάν υπάρχει ανάγκη γιατί όντως έχουν σοβαρές παρενέργειες. Έχω λίγο μπερδευτεί γιατί θυμίζει λίγο Πυθία η ιστορία των εμβολίων στη γάτα.:confused: :blink: :confused:

Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αυτό του να μην βγαίνει η γάτα έξω.
Aυτο μονο μπορω να στο εξηγησω Φωτούλα: Eαν εχεις μονο μια γατα και ζεις σε διαμερισμα οροφου σημαινει οτι δεν βγαινει εξω (μονη της εννοω, αλλο να τη βγαζουμε βολτα με λουρακι ή οχι).

Τωρα οσον αφορα τα εξτρα εμβολια περαν του τριπλου, ειναι και θεμα οικονομικο.

εμενα παλι κανενας γιατρος οταν εκανε εμβολια δε με ειχε ρωτησει αν η Τσικι βγαινει και εξω.η τελευταια μου ανεφερε το εμβολιο της λοιμωδους περιτονιτισας, ενω ο πρωτος της λυσσας.το τριπλο ο πρωτος γιατρος μου το εκανε μια φορα,κι ο δευτερος επεμεινε να το επαναλαβουμε αλλη μια.για το εμβολιο της λευχαιμιας ο δευτερος κτηνιατρος μου το εκανε μια φορα,ενω μεσω ιντερνετ διαβασα οτι στην πρωτη εφαρμογη του πρεπει να γινει και επαναληπτικο:hmm:

Αν η γατα εχει βγει εξω ή εχει ζευγαρωσει, πριν το εμβολιο πρεπει να γινει και τεστ για την λευχαιμια.
Ισως ο καθε γιατρος εχει την δικη του τακτικη...

Αν η γατα εχει βγει εξω ή εχει ζευγαρωσει, πριν το εμβολιο πρεπει να γινει και τεστ για την λευχαιμια.
...

Αυτό συμβαίνει διοτι αν η γάτα έχει ήδη λευχαιμία, αν της κάνεις το εμβόλιο, μπορεί να πεθάνει.

Το τριπλό εμβόλιο της γάτας περιλαμβάνει εμβόλια για τη ρινοτραχειίτιδα, τον καλυκοϊό και την πανλευκοπενία, είναι απαραίτητο και οι εμβολιασμοί στα γατάκια πρέπει να ξεκινάνε στην ηλικία των 6-8 εβδομάδων και να επαναλαμβάνονται κάθε 4 εβδομάδες έως την ηλικία των 14 εβδομάδων. Αν ο εμβολιασμός ξεκινήσει σε ηλικία >14 εβδομάδων, γίνεται δύο φορές με χρονική διαφορά 3-4 εβδομάδες. Τα εμβόλια πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

Καλό είναι να γίνονται και τα εμβόλια για την χλαμυδίωση και την Bordrtella bronciseptica (ένα μικρόβιο που προκαλεί, αλλά και επιπλέκει τη νόσο του ανώτερου αναπνευστικού). Ο εμβολιασμός γίνεται με τον ίδιο τρόπο με το τριπλό εμβόλιο.

Το εμβόλιο για τη λύσσα είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά και υποχρεωτικό. Η χώρα μας (παρόλο που δεν έχουμε κανένα κρούσμα λύσσας εδώ και δεκαετίες) δεν θεωρείται απαλλαγμένη από τη νόσο. Γίνεται ένας εμβολιασμός στην ηλικία των 12-14 εβδομάδων και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Τα εμβόλια της λοιμώδους περιτονίτιδας και της ιογενούς λευχαιμίας είναι προαιρετικά σε γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, σε μικρούς πληθυσμούς (1-5 γάτες). Γίνονται αρχικά δύο εμβολιασμοί, μετά την ηλικία των 8 εβδομάδων, με χρονική διαφορά 3-4 εβδομάδες και επαναληπτικές δόσεις κάθε χρόνο.

ευχαριστουμε πολυ mel γιατις πολυ χρησιμες πληροφοριες.αν δηλαδη τα εμβολια δε γινουν με τα απαραιτητα χρονικα διαστηματα αναμεσα στις δοσεις η προστασια που παρεχουν στις γατες ειναι ανεπαρκης?

η Τσικι ειχε κανει πριν τεστ για λευχαιμια,απλα ξεχασα να το αναφερω.εχει γινει ομως λιγο "μπαχαλο" το θεμα με τα εμβολια της.εκανε την πρωτη δοση του τριπλου σε ηλικια περιπου 3,5 μηνων και τη δευτερη δοση σε ηλικια περιπου 7,5 μηνων.μια δοση για της λυσσας σε ηλικια 3,5 μηνων,και μια δοση για το εμβολιο λευχαιμιας σε ηλικια 8 μηνων.της λευχαιμιας πρεπει να επαλαληφθει??

Το πρωτο εμβολιο που εκανε το ντινακι ηταν:Felocall CVR(αυτο γιατι ειναι?)και το δευτερο Nob/Vac tricat ειναι που ειπε και η μελ για ρινοτραχιτιδα παλλευικοπενια και καλυκοιωσεων της γατας.

Παιδιά με προβληματίσατε τώρα...:hmm: Ο Ποκίτο έχει κάνει ένα για Ρινοτραχείτιδα, καλυκοϊωση, πανλευκοπενία και χλαμυδίαση (μετά αλλάξαμε γιατρό) και μετά 3 μήνες το nobivac tricat και ο Πέπε το nobivac tricat 2 φορές μεσα σε 20 μέρες! Αυτά μόνο, τα οποία θα επαναλάβουμε σε 1 χρόνο. Ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Πρέπει να κάνουν και άλλα?:hmm:

αν δηλαδη τα εμβολια δε γινουν με τα απαραιτητα χρονικα διαστηματα αναμεσα στις δοσεις η προστασια που παρεχουν στις γατες ειναι ανεπαρκης?

Αν το διάστημα μεταξύ των δύο επαναληπτικών εμβολιασμών είναι μεγαλύτερο από 4 εβδομάδες, το ζώο μένει ακάλληπτο για το παραπάμω αυτό διάστημα. Μετά τον εμβολιασμό όμως η προστασία είναι η ίδια με αυτή που παρέχουν αν τηρηθούν τα διαστήματα.

και μια δοση για το εμβολιο λευχαιμιας σε ηλικια 8 μηνων.της λευχαιμιας πρεπει να επαλαληφθει??

Ναι

Το πρωτο εμβολιο που εκανε το ντινακι ηταν:Felocall CVR(αυτο γιατι ειναι?)και το δευτερο Nob/Vac tricat ειναι που ειπε και η μελ για ρινοτραχιτιδα παλλευικοπενια και καλυκοιωσεων της γατας.

Και τα δύο εμβολιακά σκευάσματα που αναφέρεις καλύπτουν για τα ίδια νοσήματα (ρινοτραχειίτιδα, καλυκοϊό, πανλευκοπενία). Απλά είναι διαφορετικής εταιρίας.

σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση:)

Πόσο στοιχίζει το τριπλό εμβόλιο; Και γενικότερα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

30 ευρω η μια δοση.εχεις ηδη βρει γιατρο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι ακόμα αλλά αν μου προτείνατε κάποιον στο κέντρο θα σας ήμουν ευγνώμων! :inlove:

κεντρο Αθηνα,ε?ο δικος μου ειναι κορυφη,ειναι ομως Φαληρο:( καποιες απο τις κοπελες θα ξερουν να σου προτεινουν καποιον καλο στο κεντρο;)

Κανείς; :hello:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back