Ποια ξέρει να πλέκει;

moukelis

Επιφανές μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
Παρολο που φτιαχνω κάθε λογης πραγματούδια,στο κέντημα και το πλέξιμο ειμαι απλα ΑΘΛΙΑ.
Θελω να φτιαξω ενα κουκλακι Totoro,εχω ολες τις οδηγιες κτλ.Αλλα δεν εχω ιδεα πως να ξεκινησω και δεν καταλαβαινω τιποτα.Καμια βοηθεια;Το θελω πολυυυυυυ!:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου.Με βελονες η βελονακι; Οδηγιες απο περιοδικο ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχω ιδεα,να σου βαλω τις οδηγιες να τις δεις;Ειναι στα αγγλικα αλλα μπορω να σου μεταφρασω οτι χρειαστει.

θα προτιμουσα ελληνικα αν μπορεις.θα προσπαθησω να σε βοηθησω.Δεν ξερω αν θα τα καταφερω μεσω Η/Υ ,θα το παλεψω παντως.

Ευχαριστω παρα παρα πολυ!
Θα σου τις βαλω στα αγγλικα γιατι εχει πολυ ορολογια που δεν καταλαβαινω αλλα θα βρουμε μια ακρη.Αυτο ειναι που θελω να φτιαξω:
totorobuo9.jpg
239065053d6e3dfa8dciz6.jpg

Με βελονακι πλεκεται και με αριχτα γαιτανακια.Για μενα ευκολη πλεξη. Διαστασεις ολων των μερων,αυτια-ουρα κλπθελω και με τι το γεμιζει;

Εχεις και αλλη επιλογη

Μπορεις να πας σε ενα καταστημα με ειδη πλεκτικης-εργοχειρου κλπ ,να δειξεις τις εικονες και να σε κατατοπισουν.

Ξέρει η γιαγιά μου!:hmm: Να τη ρωτήσω;:)

Πολύ ωραίο κουκλάκι, Δώρα, καλή επιτυχία!:)
Είχα μάθει να πλέκω παλιά (μόνο τα sos εννοείται), αλλά δεν ήξερα πώς να σταματάω.:P Τώρα έχω ξεχάσει τα πάντα.

Κι αυτα ειναι τα υλικα και οι οδηγιες:
Blue Totoro Crochet Pattern

Υλικά:
Μπλε και λευκό νήμα, double knitting(διπλης πλεξης; ) (US sport or worsted?)
Μικρή ποσότητα μαύρου νήματος/κλωστη για κεντημα για τη μύτη και τα νύχια
Stuffing (γέμιση)
1 ζευγάρι μαύρα μάτια ασφαλείας 9mm
Embroidery needle (βελονα κεντηματος; )
3.5mm hook (US E hook) (γάντζος; )

Abbreviations:
ch = chain
st = stitch or stitches
sc = single crochet (US), double crochet (UK)
hdc = half double crochet (US), half treble (UK)
ss = slip stitch
inc = increase
inc 2 = increase by working 2 sc into one st
dec = decrease
dec 2 = decrease 2 st down to one
FO = finish off

Οδηγίες:
Δουλεύουμε σε συνεχόμενους κύκλους. Οι περισσότεροι κύκλοι είναι γραμμένοι στη μορφή:
Round number: [work a number of sc, increase or decrease by one st] x however many times (leaving however many st that round).
Leave long tails of yarn on each part in order to sew to body(Αφηνουμε μακρια κομματια μαλλιου σε κάθε μέρος για να ράψουμε το σώμα). Leave an extra long one on one arm to sew upside-down V marks on tummy. (Αφληνουμε ένα περισσότερο μακρύ κομμάτι στο ένα χέρι για να ράψουμε απο πανω προς τα κατω τα σημαδια V στην κοιλια)

Δουλευουμε με το σωμα μεχρι να γινει σε μέγεθος που να χωρλα μέσα την παλάμη μας. (περίπου 48 ) Και μετά βαζουμε τα ματια. Βάζουμε τα ματια ασφαλειας στο κέντρο των λευκων κεντημένων κομματιων (you could use circles of white felt). Τα τοποθετουμε περιπου στο 14. Παραγεμίζουμε ελαφρά, λαι μετά τελειωνουμε το σωμα μεχρι να μεινει μια μικρη τρυπα. Ραβουμε τη μυτη. Γεμιζουμε εντελως και άβουμε το κλεισιμο.
Stuff arms slightly then sew claws before attaching to body.
Stuff ears firmly and position with longer hdc parts to the outside. Sew to body.
Stuff tail firmly and position with hdc parts at the bottom. Sew to body.
Sew edges of white parts of eyes to the body.
Sew white tummy in place and embroider blue markings.

Body (blue yarn):
1: 6sc into magic ring
2: 2sc into each st (12st)
3: [1sc, inc 2] x 6 (18st)
4: [2sc, inc 2] x 6 (24st)
5: [3sc, inc 2] x 6 (30st)
6: [4sc, inc 2] x 6 (36st)
7: [5sc, inc 2] x 6 (42st)
8: [6sc, inc 2] x 6 (48st)
9: [7sc, inc 2] x 6 (54st)
10: [8sc, inc 2] x 6 (60st)
11-20: Work 60sc for 10 rounds
21: [5sc, inc 2] x 10 (70st)
22: [6sc, inc 2] x 10 (80st)
23-38: Work 80sc for 16 rounds
39: [18sc, dec 2] x 4 (76st)
40: [17sc, dec 2] x 4 (72st)
41: [16sc, dec 2] x 4 (68st)
42: [15sc, dec 2] x 4 (64st)
43: [14sc, dec 2] x 4 (60st)
44: [13sc, dec 2] x 4 (56st)
45: [12sc, dec 2] x 4 (52st)
46: [11sc, dec 2] x 4 (48st)
47: [6sc, dec 2] x 6 (42st)
48: [5sc, dec 2] x 6 (36st)
49: In back loop only [4sc, dec 2] x 6 (30st)
50: [1sc, dec 2] x 10 (20st)
51: [dec 2] x 10 (10st)
52: [dec 2] until hole is small enough to be sewn closed

Ears (blue yarn, make 2):
1: Ch 2, 4sc into 1st ch, link to 1st sc with slip st.
2: [1sc, inc 2] x 2 (6st)
3: [2sc, inc 2] x 2 (8st)
4: [3sc, inc 2] x 2 (10st)
5: [4sc, inc 2] x 2 (12st)
6: [5sc, inc 2] x 2 (14st)
7: [6sc, inc 2] x 2 (16st)
8: [7sc, inc 2] x 2 (18st)
9: [8sc, inc 2] x 2 (20st)
10: [9sc, inc 2] x 2 (22st)
11: [10sc, inc 2] x 2 (24st)
12-16: Work 24sc for 5 rounds
17: [4sc, dec 2] x 4 (20st)
18: [3sc, dec 2] x 4 (16st)
19: 8sc, 8hdc (16st)
20: 1sc, 1ss, FO

Tail (blue yarn):
1: Ch 2, 4sc into 1st ch
2: 2sc into each st (8st)
3: [1sc, inc 2] x 4 (12st)
4: [1sc, inc 2] x 6 (18st)
5: Work 18sc for 1 round
6: [2sc, inc 2] x 6 (24st)
7: Work 24sc for 1 round
8: [3sc, inc 2] x 6 (30st)
9-15: Work 30sc for 7 rounds
16-17: 15hdc, 15sc (30st)
18: 15hdc, 1sc, 1ss, FO (only do 17st of the round)

Arms (blue yarn, make 2):
1: Ch 2, 6sc into 1st ch
3: [2sc, inc 2] x 4 (16st)
4: Work 16sc for 1 round
5: [3sc, inc 2] x 4 (20st)
6-8: Work 20sc for 3 rounds
9: [4sc, inc 2] x 4 (24st)
10-12: Work 24sc for 3 rounds
13: [4sc, dec 2] x 4 (20st)
14-16: Work 20sc for 3 rounds
17: [3sc, dec 2] x 4 (16st)
18: Work 16sc for 1 round
19: [2sc, dec2] x 4 (12st) FO

Tummy (white yarn):
1: 6sc into magic ring
3: 2sc into each st (24st)
4: Work 24sc for 1 round
5: [2sc, inc 2] x 8 (32st)
6: [3sc, inc 2] x 8 (40st)
7: [7sc, inc 2] x 5 (45st)
8: [8sc, inc 2] x 5 (50st)
9: [9sc, inc 2] x 5 (55st)
10: [10sc, inc 2] x 5 (60st)
11: [5sc, inc2] x 10 (70st)
12: [6sc, inc2] x 10 (80st)
13-14: Work 80sc for 2 rounds, FO.

Eyes (white yarn, make 2):
1: Ch 2, 8sc into 1st ch, link to 1st sc with slip st, FO. Make sure there is a hole in the centre to put safety eyes through.

Εχεις και αλλη επιλογη

Μπορεις να πας σε ενα καταστημα με ειδη πλεκτικης-εργοχειρου κλπ ,να δειξεις τις εικονες και να σε κατατοπισουν.
Εδω που ειμαι δεν υπαρχει τετοιο καταστημα δυστυχως...:(

Ξέρει η γιαγιά μου!:hmm: Να τη ρωτήσω;:)
Σ'ευχαριστω Χριστινακι μου,αλλα επειδη πολλα που δεν καταλαβαινω ειναι στα αγγλικα,δε νομιζω να μπορει να μας διαφωτισει η γιαγια!;):lol:

Πολύ ωραίο κουκλάκι, Δώρα, καλή επιτυχία!:)
Είχα μάθει να πλέκω παλιά (μόνο τα sos εννοείται), αλλά δεν ήξερα πώς να σταματάω.:P Τώρα έχω ξεχάσει τα πάντα.
Δεν ειναι κουκλακι κυρια μου ειναι Totoro!:P:P:P
Ευχαριστω,ελπιζω να το καταφερω.:/:

Ρίξε μια ματιά και δω μήπως βρεις κάτι παραπάνω..https://www.ftiaxto.gr/

Σ'ευχαριστω Χριστινακι μου,αλλα επειδη πολλα που δεν καταλαβαινω ειναι στα αγγλικα,δε νομιζω να μπορει να μας διαφωτισει η γιαγια!;):lol:
Αν της δείξω τη φωτογραφία μπορεί και να τα καταφέρει,αλλά τεσπα.:)

Καλη μου γατομανουλα,εγω που αγαπαω ολες τις γατες και ολα τα ζωακια του κοσμου ,ημερα και αγρια ,δενκαταλαβαινω νιαουτιποτα

Αν της δείξω τη φωτογραφία μπορεί και να τα καταφέρει,αλλά τεσπα.:)

Όποιος έχει πείρα και χωρίς οδηγίες το κάνει...
Ειδικά οι γιαγιάδες που το πλέξιμο το κάνουν συνέχεια!
Εύχομαι καλή τύχη κ.Δώρα!Πολύ ωραίο κουνελάκι!Και σε τι χρησιμεύει;

Υ.Σ. Εγώ ξέρω να πλέκω λίγο(μου έμαθαν και μου αρέσει)αλλά δεν ξέρω να τελειώνω και αυτές οι οδηγίες...Οπότε δεν είμαι κατάλληλη(λυπάμαι)!

Καλη μου γατομανουλα,εγω που αγαπαω ολες τις γατες και ολα τα ζωακια του κοσμου ,ημερα και αγρια ,δενκαταλαβαινω νιαουτιποτα
Τιποτα;:(
Δεν πειραζει,μπορει να βρω καμια ακρη απο το ftiaxto.:(

Εγώ το ψιλοκατάλαβα αλλά δεν ξέρω να πλέκω...:(:)

Εγώ το ψιλοκατάλαβα αλλά δεν ξέρω να πλέκω...:(:)

Και εγώ το κατάλαβα!Ξέρω να πλέκω(έτσι και έτσι)αλλά σε αυτό πρέπει να γίνουν πρώτα τα χέρια,τα αυτιά,η ουρά και μετά να τα ενώσουμε!Να δούμε τις διαστάσεις,τις οδηγίες στην πρώτη σελλίδα που είναι λίγο μπέρδεμα κλπ.Γι αυτό είναι λίγο δύσκολο για εμένα!Ζητώ συγνώμη και λυπάμαι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back