Πολλές γάτες!!!

Όλγα18774

Δραστήριο μέλος

Η Bijoux αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 607 μηνύματα.
Έχω μετακομίσει πρόσφατα σε μια μονοκατοικία στο Πόρτο Ράφτη.Οι γείτονες έχουν καμιά 30 γάτες και γάτους που απλά τους ταίζουν και πλέον ταίζουμε και εμείς.Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ανεξέλεγκτες γέννες καθότι οι γάτες αφ'ενός είναι πολλές για να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στο να τις στειρώσουμε αφ'ετέρου το 99% από αυτές είναι άγριες και δεν πιάνονται.
Πλέον λερώνουν παντού και σε λίγο θα τρελαθώ.Δεν ξέρω τι να κάνω,το καλοκαίρι βρήκα και την Μπιζού μου κάτω από ένα αμάξι στην Αχαρνών την λυπήθηκα και την πήρα σπίτι μου.
Δυστυχώς δεν εχω τη δυνατότητα να φροντίζω τόσες γάτες που καθε σεζόν πολλαπλασιάζονται ,... τρελά...
Μπορεί καποιος να μου προτείνει κάτι?????
Ευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους!!!:cat:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νομιζω πρεπει να ζητησεις βοηθεια απο φιλοζωικες, γιατι σιγουρα δεν μπορεις να τις στειρωσεις ολες μονη σου..αλλα αν μπορεις εστω 1-2 θηλυκιες καντο. εχει γιατρους που κανουν πολυ καλες τιμες για αδεσποτες γατες. μπορει και ο κτηνιατρος να εχει γατοπαγιδα για να πιασεις τα αγρια. επισης αν δεις μια γεννα με μικρα, βαλε τους αγγελια αν ειναι ημερα για να πανε σε δικα τους σπιτακια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μόλις πριν 1 μήνα έστειλα 4 μωρά 2 μήνων σε μια φάρμα στην Καλαμάτα...Δεν μπορώ να βρω άλλον τί να κάνω η γυναίκα....

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω στο Μ.Πευκο που ζει η θεια μου, καποια στιγμη η κατασταση ειχε γινει απελπιστικη, φιλοζωικες με τον Δημο δεν ειχε να κανει με τις γατες για στερωσεις, ετσι λοιπον οσες ηταν πιο ηρεμες με πολυ υπομονη και κατι ηρεμιστικα χαπακια που τους εδινα τις επιανα και ετσι πηγαιναν στο Χαλανδρι σε εναν κτηνιατρο για στειρωση που εκανε πολυ καλη τιμη. Στειρωνω οποια θηλυκια βρισκω και μεσα σε 2 χρονια εχουν μειωθει οι γεννησεις , οι φολες κτλ. Το ξερω οτι μπορει να σου φανει θεμα κοστους αλλα σκεψου ποσα γλυτωνεις απο τροφες, και πανω απο ολα απο το συναισθηματικο δεσιμο, συν το γεγονος οτι τα μικρα που γεννιουνται ολο και καποιο προβλημα αντιμετωπιζουν και επειδη εισαι ευαισθητη θα πρεπει να το αντιμετωπισεις. Σαν παραδειγμα 3 μωρα για να μεγαλωσουν και γινουν γατουληδες κοστισαν περιπου 300 ευρω, ( τροφη, αποπαρασιτωσεις, αντιβιωσεις, αμοιβη κτηνιατρου) με αυτα τα χρηματα γινονται 6 στειρωσεις!!! Αλλωστε σε εσενα ειναι κοντα και η φιλοζωικη στο Κωροπι που κανει 3 στειρωσεις σε θηλυκα το χρονο κατι ειναι και αυτο. Αν το κανεις μεσα σε 6 μηνες στειρωνοντας μονο τις θηλυκες σε 6 μηνες το πολυ θα εχουν μειωθει οι γατες στο μισο. Αυτα τα ζωα εχουν μεσο ορο ζωης περιπου στον 1 χρονο! Αν χρειαζεσαι βοηθεια για μεταφορα σε κτηνιατρους πεσ το και ερχομαι! Νενα

Ή θα στειρωθούν, απο εσάς, απο τους γείτωνες, απο φιλοζωική.....
ή θα μαζεύετε πτώματα σε λίγο....είναι συχνό φαινόμενο, όπου υπάρχουν πολλές γάτες να υπάρχει και η απλή λύση της φόλας.

Υπάρχουν όπως σας είπαν παραπάνω Κτηνίατροι με πολύ καλές τιμές (βλ λινκ. https://www.mypetz.gr/threads/ΣΠΑΖ-φτηνές-στειρώσεις-για-αδέσποτα.222436/ )
και με ειδικές γατοπαγίδες που έχουν πιάνονται και τα άγρια.

Mπορεις να τις μεταφερεις Αθηνα?Σου στελνω μυνημα

Θα πρεπει να δωσεις στους γειτονες φυλλαδια γιατι να το στειρωσουν κι να κανεις μια συζητηση μαζι τους, εκτος απο προβλημα νομιζω ειναι και νομικο αδικημα η δημιουργια αδεσποτων οποτε λιγο με τη φοβερα λιγο με την εκπαιδευση πρεπει να καταλαβουν οτι πρωτα στειρωσουμε οτι κινειται και μετα αρχιζουμε ταισματα διαφορετικα με τοσ ταισμα θα γενναν και πιο συχνα λογικο ειναι ενω αν δεν ταιζονταν τοσο οι αναπαραγωγες θα ηταν λιγοτερες αλλα και παλι. Οποτε επικοινωνεις με γιατρους βαζετε ο καθενας οτι μπορει επικοινωνεις και με το δημο σου και φιλοζωικες να βοηθησουν βαζοντας κατι κι αυτοι και στειρωνετε πρωτα φτηνα τις θυληκες και μετα τα αρσενικα οποτε οκ ολα ενταξει μετα οτι ερχεται το στειρωνετε κι αυτο καθε φορα

Προσπάθησε να βρεις ένα κτηνίατρο κοντά σου που να σου κάνει ειδικές τιμές λόγω του αριθμού των αδέσποτων. Και ξεκίνα σιγά σιγά τις στειρώσεις..αλλιώς θα τρελλαθείς.

Κατερίνα όταν λες να τα μεταφέρει Αθήνα, εννοείς να τα πάει στο γνωστό κτηνιατρείο ? Ακόμα κι έτσι, άντε να τα μεταφέρει 2-3 μαζί, περισσότερα μάλλον δεν γίνεται. Κι από ότι λέει η κοπέλλα πολλά από αυτά είναι άγρια. Θα χρειαστεί παγίδα.

Δυστυχώς Όλγα αυτό είναι το αποτέλεσμα ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ.
Και να μου επιτρέψεις την εξής ερώτηση; τα μωρά που έστειλες στην φάρμα στην Καλαμάτα, έχουν σκοπό να τα στειρώσουν ?? Ή θα πολλαπλασιαστούν κι αυτά ανεξέλεγκτα ?

Αστα Βουλα αυτο λεγεται " τους βρηκα καλο σπιτι" δυστυχως δεν υποχρεωνουν πολλοι να στειρωθουν τα ζωα ειδικα στις φαρμες- κτηματα και το επιχειρημα ειναι " μα θελει πολλες γατες" συνηθως. Δεν το λεω για την κοπελα σε αυτο το ποστ απλα το ιδιο μας συνεβη προχτες και τελικα θα τα αναλαβουμε μισα μισα θα στειρωθουν και θα δωθουν στειρωμενα

θα συμφωνησω και εγω με την yasmin, μην τις ταιζετε αν δεν στειρωθουν πρωτα. Επιδεινωνετε ετσι την κατασταση και θα γεμισει ο τοπος με ακομα περισσοτερες γατες και δυστυχως θα πεθανουν περισσοτερες. Καλυτερα να πεθανουν 30 γατες απο ασυτια, παρα να τις ταιζετε, να γεννανε 100 και να πεθαινουν οι 90.

Προσπάθησε να βρεις ένα κτηνίατρο κοντά σου που να σου κάνει ειδικές τιμές λόγω του αριθμού των αδέσποτων. Και ξεκίνα σιγά σιγά τις στειρώσεις..αλλιώς θα τρελλαθείς.

Κατερίνα όταν λες να τα μεταφέρει Αθήνα, εννοείς να τα πάει στο γνωστό κτηνιατρείο ? Ακόμα κι έτσι, άντε να τα μεταφέρει 2-3 μαζί, περισσότερα μάλλον δεν γίνεται. Κι από ότι λέει η κοπέλλα πολλά από αυτά είναι άγρια. Θα χρειαστεί παγίδα.

Δυστυχώς Όλγα αυτό είναι το αποτέλεσμα ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ.
Και να μου επιτρέψεις την εξής ερώτηση; τα μωρά που έστειλες στην φάρμα στην Καλαμάτα, έχουν σκοπό να τα στειρώσουν ?? Ή θα πολλαπλασιαστούν κι αυτά ανεξέλεγκτα ?

ναι Βουλα...την Βασιλικη εννοουσα
Λιγα λιγα, θα γινει η δουλεια...
Οσο για την Καλαματα...φοβαμαι αυτο που φοβασαι

θα συμφωνησω και εγω με την yasmin, μην τις ταιζετε αν δεν στειρωθουν πρωτα. Επιδεινωνετε ετσι την κατασταση και θα γεμισει ο τοπος με ακομα περισσοτερες γατες και δυστυχως θα πεθανουν περισσοτερες. Καλυτερα να πεθανουν 30 γατες απο ασυτια, παρα να τις ταιζετε, να γεννανε 100 και να πεθαινουν οι 90.

Εγω δεν συμφωνω με το σκεπτικο οτι πρεπει να πεθανουν απο την πεινα και ας ειναι και 1.
Τροφες οικονομικες υπαρχουν καθως και εθελοντες που μπορουν να προσφερουν τροφες.Ακομα και τα pet shop χαριζουν καποια ποσοτητα αν το ζητησετε ευγενικα...
Απλα το θεμα των στειρωσεων ειναι κατι που πολλοι αμελουν.
Φιλη μου ελαβε 600 ευρω απο γνωστο σωματειο και η κοπελα αυτη ταιζει αδεσποτα...με αυτο το ποσο θα ειχαν γινει τοσες στειρωσεις!!Θεωρω οτι τα σωματεια στην πλεοψηφια τους λειτουργουν παρα μα παρα πολυ λανθασμενα

Εγω δεν συμφωνω με το σκεπτικο οτι πρεπει να πεθανουν απο την πεινα και ας ειναι και 1.
Τροφες οικονομικες υπαρχουν καθως και εθελοντες που μπορουν να προσφερουν τροφες.Ακομα και τα pet shop χαριζουν καποια ποσοτητα αν το ζητησετε ευγενικα...
Απλα το θεμα των στειρωσεων ειναι κατι που πολλοι αμελουν.
Φιλη μου ελαβε 600 ευρω απο γνωστο σωματειο και η κοπελα αυτη ταιζει αδεσποτα...με αυτο το ποσο θα ειχαν γινει τοσες στειρωσεις!!Θεωρω οτι τα σωματεια στην πλεοψηφια τους λειτουργουν παρα μα παρα πολυ λανθασμενα
Ω συμφωνω απολυτα!

Ω συμφωνω απολυτα!

και εγω συμφωνω απολυτα.....για σκεψου Ηρω,για καποιον λογο τον Ναρουτο να τον εχανες....και να βρισκοταν στην θεση των αδεσποτων; δεν θα ειχες μια ελπιδα οτι τουλαχιστον καποιος τον ταιζει;;;...θα ηθελες να σκεφτουν οι αλλοι ετσι..και να τον εχουν να λιμοκτονει;;; δεν νομιζω..απλα μιλαμε εκ του ασφαλους,με την εννοια οτι τα δικα μας εχουν εμας....:)

Φιλη μου ελαβε 600 ευρω απο γνωστο σωματειο και η κοπελα αυτη ταιζει αδεσποτα
Κατερίνα αναρωτιέμαι ποιο είναι αυτό το σωματείο και τι κονέ είχε η φίλη σου για να της δώσουν 600 ευρώ. Μου φαίνεται απίστευτο:hmm:
Έξι μήνες παλεύουμε στον Φλοίσβο και κανένα σωματείο, απ'όσα ξέρουν τι κάνουμε, δεν φιλοτιμήθηκε να παρουσιαστεί, όχι να μας βοηθήσει.
Ακόμα και το stray, όταν προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί τους απλά για να πουλήσουμε τα ημερολόγιά μας στην χριστουγεννιάτικη εκδηλωσή τους, μας αγνόησε. Κι ας ήξερε ότι είμαστε απλοί εθελοντές που παλεύουμε μόνοι μας.
Πάντως θάθελα να μου στείλεις με πμ το όνομα του σωματείου, έτσι από απλή περιέργεια.

Κατερίνα αναρωτιέμαι ποιο είναι αυτό το σωματείο και τι κονέ είχε η φίλη σου για να της δώσουν 600 ευρώ. Μου φαίνεται απίστευτο:hmm:
Έξι μήνες παλεύουμε στον Φλοίσβο και κανένα σωματείο, απ'όσα ξέρουν τι κάνουμε, δεν φιλοτιμήθηκε να παρουσιαστεί, όχι να μας βοηθήσει.
Ακόμα και το stray, όταν προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί τους απλά για να πουλήσουμε τα ημερολόγιά μας στην χριστουγεννιάτικη εκδηλωσή τους, μας αγνόησε. Κι ας ήξερε ότι είμαστε απλοί εθελοντές που παλεύουμε μόνοι μας.
Πάντως θάθελα να μου στείλεις με πμ το όνομα του σωματείου, έτσι από απλή περιέργεια.

Σου στελνω μυνημα...

Τις ιδιες σκεψεις εκανα κι εγω!

Ρε παιδιά βρήκα κάποιες άκρες με πιο φθηνούς κτηνιάτρους ,γιατί ο κτηνίατρος που στείρωσα την προηγούμενη βδομάδα την γάτα μου πήρε 120?...για να στειρώσω και κάποιες ακόμα από αυτές που πηγαινοέρχονται , αλλά σκέφτομαι το εξής.
Τις πρώτες μέρες μετά τη στείρωση και μιλάω για θηλυκά πάντα πρέπει να τις έχεις από κοντά και τουλάχιστον εγώ τη δική μου δεν την αφήνω να βγει έξω,
αυτές τις γάτες πως θα τις φροντίσω???Δεν μπορώ να τις βάλω μέσα στο σπίτι και αυτές.Κ στο Πόρτο Ράφτη που μένω έχει παντού αμπέλια και οικόπεδα που μπορεί να πιαστούν κάπου τα ράμματα, ή ακόμα ακόμα όταν θα πρέπει να τους δώσω κανένα φάρμακο πού θα τις βρίσκω???
'Εχω κάψει εγκέφαλο το ξέρω αλλά τα σκέφτομαι όλα, προτείνετε καμιά λύση???

Λοιπον, ναι το σωστο ειναι η γατα να μεινει μεσα για καποιες μερες, ομως αυτο ειναι δυσκολο!!! εγω που στειρωνω τις αδεσποτες στο Μ.Πευκο ( τουλαχιστον σε μια γειτονια του Μ.Πευκου) κανω το εξης, παω την γατουλα στον κτηνιατρο και την παιρνω μετα απο 24 ωρες...η γατουλα εχει καλυφτει και απο την ενεσιμη αντιοβιωση για 48 ωρες...οποτε δεν υαραρχει προβλημα. Επισης και να σπασει κανα ραμα, εξωτερικο, ( που στις απειρες γατες που εχουν στειρωθει) δεν εχει συμβει αλλα και να συμβει αυτο εχει η γατα εσωτερικα ραματα οποτε αν σπασει κανενα τοτε απλα θα επωλουθει λιγο πιο απλα η πληγη.. συνηθως εξηγω στο κτηνιατρο οτι ειναι αδεσποτουλια και οτι και να θελω να τις κρατησω μεσα δεν καθονται...και τους κανει 2 - 3 ραματα παραπανω...σαν ενισχυση...Μην αγχωνεσαι ειμαι στο σπορ αυτο παρα πολλα χρονια, δεν παθαινουν τιποτα...απλα αν μπορει να τις κραταει στο κλουβακι για 24 ωρες μεχρι να φυγει τελειως η ναρκωση και να περασει ο πρωτος δυνατος πονος τις επεμβασης..μετα ειναι μια χαρα..( επισης ζητα του να τους κοβει λιγο την ακρη απο το αυτακι για να μπορεις να τις ξεχωριζεις απο τις μη στερωμενες) Παντως 120 ευρω ειναι πολλα εγω εχω κανει συμφωνια για 50.

Και εγώ αυτό λέω ότι είναι πολλά 120?!!!!
Κ ιδίως αν σκεφτείς το πόσες είναι οι γατούλες....δεν είμαι κ ...Έλληνας κροίσσος με 5 γράμματα.
Ο ΣΠΑΖ μου είπαν ότι συνεργάζεται με κτηνιάτρους αλλά νομίζω ότι δεν τις κρατάνε 24ωρο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back