Πολλοί εμετοί!Βοήθεια!!!!

ZoRRo

Νεοφερμένο μέλος

Η ZoRRo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καλησπέρα και απο εμένα! Εάν κάποιος ξέρει και μπορεί να με βοηθήσει, ας μου γραψει κάτι!
Εχω ένα γάτο 1 1/2 χρονων και προχθές βρήκε ένα σακουλάκι με αμύγδαλα στο τραπέζι...και δεν έχω ιδέα πόσα έφαγε!!! Απο εχθές το μεσημέρι κάνει εμετούς!Πρώτα έβγαλε την τροφή που είχε φάει για πρωινό και μετά άρχισε να βγάζει υγρά (διαυγή) και κομματάκια αμύγδαλα).Όλη τη νύχτα ήταν στο καλαθάκι του και δεν κουνήθηκε καθόλου.Σήμερα το πρωί με το που σηκώθηκε έκανε 3 εμετούς!Τον πήρα κατευθείαν και τον πήγα στον κτηνίατρό μου και μου είπε οτι έπαθε δυσπεψία απο τα αμύγδαλα, αλλα δεν καθόταν με τίποτα να τον εξετάσει(είχε αγριέψει πολυ γιατι φοβόταν) και έτσι δεν του έβαλε ορό(για την αφιδάτωση), του έκανε μονο μια ένεσα primperan και μια peptonorm, και μου είπε να συνεχίζω το βράδυ με σιρόπι. Ήρθαμε σπίτι και ήπιε μόνο νεράκι και είναι εξαντλημένος.Το θέμα είναι οτι πριν λίγο σηκώθηκε πάλι και έκανε αλλους 2 εμμετούς(μεγάλη ποσότητα!!!!!!) και έβγαλε και μια τριχόμπαλα! Ανησυχώ μήπως ο γιατρός δεν έκανε σωστή εκτίμηση και το γατακι μου αν συνεχίσει έτσι θα πάθει αφιδάτωση!!! Ξέχασα να σας πω οτι το εχω σε διαμέρισμα οποτε υπάρχει μηδενική πιθανότητα να έφαγε κάτι που μπορεί να το δηλητηρίασε (και ο εμετος του είναι διαυγής). Έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία να με συμβουλέψει? εριμένω να ανοίξει το ιατρειο ο γιατρός το απογευμα για να τηλεφωνήσω, αλλά έως τότε θα έχω τρελαθεί μου φαίνεται απο ανησυχία!!!! Ευχαριστώ!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να εχει καποια δυσανεξια στους ξηρους καρπους,ή να εφαγε μεγαλη ποσοτητα και σε συνδυασμο με την τριχομπαλα να ερεθιστηκε πολυ το στομαχι του.Ξερω μονο οτι μερικα παγακια στο νερο του και αποχη απο την τροφη για μερικες ωρες θα τον ανακουφισουν.Μπορεις να ρωτησεις και το γιατρο του φορουμ στο νημα "γιατρε αρρωστησε" για να σε κατατοπισει περισσοτερο.
Περαστικα του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν έχω ιδέα πως να ρωτήσω το γιατρό όπως μου λές! Υπάρχει κάποιος γιατρός για να ρωτήσω άμεσα? Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι οτι έχει εξαντληθεί απο τους πολλούς εμετούς και φοβάμε οτι πάμε για αφυδάτωση! Εντομεταξύ μου είπε ο γιατρός να του δώσω γάλα και το βράδυ λίγη κονσέρβα! Το γάλα κατα την γνώμη μου θα του φέρει πάλι εμετό και όσο για την κονσέρβα, το αποκλείω να έχει όρεξη να την φάει!!!Αν πάλι προσπαθήσω να του δώσω το σιρόπι έτσι με την σύριγγα, πάλι εμετο θα κάνει το καημένο!

Υπαρχει γιατρος στο φορουμ αλλα δεν ειναι μεσα αυτη τη στιγμη...:(Αν του δωσεις νερακι με συριγγα;Θα το βγαλει και το νερο σκετο;

Μετά απο κάθε εμετό πάει ο καημένος μόνος του και πίνει νεράκι. Όσο είχε πιεί μετά τον κτηνίατρο, το έβγαλε πριν μισή ώρα!Είναι άδειο το στομαχι του και τώρα βγάζει μόνο νερό.Αλλά είναι φοβερά εξαντλημένος.Τι να του δώσω να φάει?Υπάρχει κάτι που να το φάει, να μην είναι τεέίως άδειο το στομάχι του και να μην του προκαλέσει πάλι εμετό?

Υπαρχουν καποιες τροφες και σε ξηρα και σε κονσερβα για ευαισθητα στομαχια,αλλα δεν νομιζω να μπορεις να βρεις τετοια ωρα...Καλυτερα να μην βαραινει το στομαχακι του με φαγητο,αλλα το νερακι ειναι απαραιτητο.Επισης,θα πρεπει να βαλει ορο νομιζω οπωσδηποτε ο μικρουλης,γιατρος δεν ειμαι αλλα τον περιγραφεις πολυ εξαντλημενο.

Και εγώ θεωρώ οτι χρειάζεται ορό με τόσα υγρά που έχει χάσει! Είναι πεσμένος στο πάτωμα εντομεταξύ και δεν ανοίγει ούτε τα ματάκια του.Και σκέφτομαι και την ταλαιπωρία να τον ξαναπαω στο γιατρο γιατι δεν του αρεσει καθολου.Τρελλένεται! Φαντάσου σήμερα απο το πολυ ξύσιμο των νυχιών του στο κλουβάκι μάτωσαν τα δαχτυλάκια του και στην επιστροφή απο το γιατρό μου κατουρήθηκε κιόλας μέσα στο κλουβι, παρόλο που το είχα στα πόδια μου!Δεν ξέρω, έχω ανησυχήσει πολύ!Και αυτο το πέρα-δώθε στο γιατρό τον εξαντλεί ακόμα περισσότερο!Φαντάσου οτι απο τους πολλούς εμετούς μέχρι και η μυτούλα του έχει πρηστεί!Απο την πολύ την πίεση! Ευχαριστώ πάντος για τις απαντήσεις!!!!!

Δεν παιρνεις και μια δευτερη γνωμη;Δε θελω να κρινω τον γιατρο σου,απλα μια δευτερη γνωμη ποτε δεν κανει κακο.Εδω θα βρεις εναν πινακα με γιατρους δοκιμασμενους απο τα μελη του φορουμ,ισως βοηθησει.Περαστικα,πες μας νεα του οταν γυρισετε...

Μπορεις επισης στο παραπανω καταλογο να βρεις καποιον γιατρο που ερχεται και στο σπιτι ,για να μην τον ταλαιπωρεις και τον στρεσαρεις με τα περα δωθε.Περαστικα ευχομαι:)Γραψε μας οταν θα εχεις νεοτερα!

Γατοπαρέα γειά σας!! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!! Εμείς πλέον είμαστε καλά απο την κυριακή το πρωί!! Τελικά δεν τον πήγα στον κτηνίατρο για να μην τον ταλαιπωρήσω άλλο! Του έδωσα τα σιροπάκια που μου είπε ο δικός μου κτηνίατρος, τηλεφώνησα και σε 2 αλλους κτηνιάτρους για να με συμβουλέψουν και όλα καλά επιτέλους!!!!! Και είχα κατατρομάξει γιατί ήταν η πρώτη φορά που μου αρρώστησε! Τελικά τον πήραξαν τα αμύγδαλά και μαζί με τους εμετούς έβγαλε και την τριχόμπαλα...και να φανταστείτε οτι του δίνω το drontal(το χαπι για τις τρίχες) κάθε 3μηνο! Μόνο αυτή τη φορά άφησα να περάσει ένας μήνας παραπάνω! Μετά την εμπειρία την δική μου λοιπόν σας υπενθυμίζω και σας να προσέχετε τα ζωάκια σας και να μην τα αφήνεται να "μασουλάνε" ότι βρουν μπροστά τους!! Μπορεί να αποβεί μοιραίο! Σας φιλώ γλυκά εγω και ο Ζorro μου!!!:D:D:up:

Το drontal είναι χάπι εσωτερικής αποπαρασίτωσης και καμία σχέση δεν έχει με τις τριχόμπαλες...:hmm:

Για τις τριχόμπαλες δοκίμασε την πάστα defurr-um ή όποια σου συστήσουν από το pet shop

:up::up:
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν!!!:):up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back