Ποσότητα τροφής;

• Thread starter Thread starter olg_aki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

olg_aki

Νεοφερμένο μέλος

Η olg_aki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 59 μηνύματα.
Χϊλια συγνώμη που σας βομβαρδίζω συνεχώς με μηνύματα αλλά έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στους κτηνιάτρους εδώ στο νησί και εσείς δείχνετε να νοιάζεστε πολύ και να ξέρετε πολλά!!!

Το Φριξάκι που χθες έκλεισε την έκτη εβδομάδα του τρώει μόνο κονσερβοποιημένη τροφή και όχι κροκέτες. Του δίνω Pro Plan Kitten Mousse (85gr/κονσέρβα) σε διάφορες γεύσεις. Επειδή στις κονσέρβες δεν αναγράφεται η απαραίτητη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνει, μήπως ξέρετε πόσο πρέπει να τρώει κατά τη διάρκεια της ημέρας? (Να σημειώσω ότι ακόμη θηλάζει).

Επίσης, η μαμά του Φριξακίου Ears (δεν γνωρίζω την ηλικία της) τρώει τον αγλέωρα ... Μάλλον στην προηγούμενη ζωή της ήταν χρυσόψαρο και της έμειναν κατάλοιπα! Τρώει όσο της δώσεις! Την είδε ένας συνάδελφός μου και μου είπε ότι είναι χοντρούλα και ότι δεν πρέπει να την ταίζω πολύ! Εκείνη τρώει κροκέτες Pro Plan Kitten (αυτές μου είχε προτείνει ο κτηνίατρος επειδή θηλάζει ακόμη) και κονσέρβες Gourmet (85γρ/κονσέρβα) σε διάφορες γεύσεις. Μήπως ξέρετε τι ποσότητα φαγητού είναι ιδανική για μια γατούλα ημερησίως?

Ευχαριστώ :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ νομίζω για την ears, οτι μόλις σταματήσει να θυλάζει καλό είναι να σταματήσεις να της δίνεις κονσέρβες και να πάρεις μια ξηρά τροφή light.
για μια γατούλα 5-6 κιλά νομίζω 100γρμ τροφή την ημέρα είναι καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το Φριξάκι που χθες έκλεισε την έκτη εβδομάδα του τρώει μόνο κονσερβοποιημένη τροφή και όχι κροκέτες.
Τώρα πια νομίζω ότι θα ήταν καλό σιγά σιγά να μάθει κι αυτός τις κροκέτες, για πολλούς λόγους (είναι πολύ καλύτερες για τα δόντια, δεν παχαίνουν τόσο όσο οι κονσέρβες κλπ). Για να τις συνηθίσει, μπορείς να αρχίσεις να αναμιγνύεις λίγες κροκετούλες kitten μέσα στην κονσέρβα του. Όσο για τις ποσότητες, δε γνωρίζω λεπτομέρειες για τις κονσέρβες, αλλά νομίζω ότι σε τόσο μικρή ηλικία, μάλλον μπορούν να τρώνε όσο θέλουν... (αυτό με κάθε επιφύλαξη):hmm:
Επίσης, η μαμά του Φριξακίου Ears (δεν γνωρίζω την ηλικία της) τρώει τον αγλέωρα [...] Μήπως ξέρετε τι ποσότητα φαγητού είναι ιδανική για μια γατούλα ημερησίως?
Οι proplan kitten γράφουν τη συνιστώμενη δοσολογία στο πάνω μέρος της συσκευασίας. Για γατάκια πάει ανάλογα με την ηλικία τους σε εβδομάδες, για ενήλικες γάτες πάει ανάλογα με τα κιλά. Άρα πρέπει να τη ζυγίσεις και από εκεί να υπολογίσεις τη δόση. Πάντως, μόλις σταματήσει το θηλασμό, η μαμά θα πρέπει να αλλάξει τροφή γιατί η kitten είναι πολύ θρεπτική και παχυντική για ενήλικες γάτες.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back