Πού μπορώ να καταγγείλω εγκλήματα που γίνονται σε ζωάκια;

ρενακι 13

Πολύ δραστήριο μέλος

Η ρένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 1.842 μηνύματα.
μιας και καπως εχω ηρεμησει απ την περιπετεια υγειας του γατου μου,θελω να αναφερω μερικα περιστατικα που ειδα χθες οταν εκανα επισκεψη στον κτηνιατρο.
φανταστηκα οτι το δικο μου περιστατικο ειναι σοβαρο,που να ηξερα τι θα αντιμετωπισω?
μενω στην ομορφη κατα τ αλλα πατμο,ενας πολυ καλος κτηνιατρος,και ανθρωπος επισκεπτεται το νησι μας καθε 15 περιπου μερες,εκτος απροοπτου.κανει οτι μπορει,μιας και τα μεσα δεν βοηθουν παντα.ομως οταν εχεις να κανεις με ΤΕΡΑΤΑ τι γινεται?
μεσα στην ουρα του κοσμου,που περιμενε για τα ζωακια του,ηταν και δυο ηλικιωμενες κυριες σε απογνωση.
η μια κρατουσε ενα κουταβακι,που το μεγαλωνει στην αυλη της,εκει λοιπον μες στην αυλη της μπηκαν καποιοι,και χτυπησαν το κουταβακι μεχρι θανατου σχεδον,το αποτελεσμα ειναι ενα κουταβακι τυφλο πλεον,με επιληπτικες κρισεις και παραλητο,η κυρια το αγαπουσε πολυ κι εκλαιγε,δεν ξερει ποιος η ποιοι το εκαναν,δε θελει να κανει καταγγελια,μην μπλεξει μου ειπε.ο νομος της σιωπης που υπαρχει στις κλειστες κοινωνιες.η γυναικα αυτη ειναι γειτονισσα μου.
επισης αλλο περιστατικο,μια αλλη ηλικιωμενη,με μια γατουλα που το σαγονι της κρεμονταν απο κλωτσια,εγω με μια φιλη και τον κτηνιατρο κρατουσαμε το σαγονι μπας και καταφερει ο γιατρος να το ραψει,να το ενωσει δηλαδη με το υπολοιπο μερος του στοματος.επισης κι η αλλη κυρια δεν θελει να κανει κατι γιατι φοβαται.γειτονισσα κι αυτη η κυρια.
εγω ομως δεν μπορω να ηρεμησω,δε θελω να ηρεμησω,τι μπορω να κανω?εδω στο νησι δεν εχουμε τα απαρετητα,αλλα αυτο δε σημαινει οτι τα ζωακια πρεπει να βασανιζονται ετσι,και μαλιστα χωρις τιμωρια για παραδειγματισμο.
τρεμω για τις γατουλες μου,και ευχομαι να μην δω ποτε μου κατι τετοιο με τα ματια μου,γιατι θα με κλεισουν φυλακη δεν ξερω τι ειμαι ικανη να κανω.συγνωμη αν το παρακανω μ οσα λεω,αλλα δεν αντεχω αυτη την κατασταση.υπαρχει τελικα λυση?εσεις τι λετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει λύση απλώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει διακριτική λύση. Ο νόμος της σιωπής μόνο χειρότερα αποτελέσματα θα φέρει. Θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων στην Αστυνομία. Με το να μην κινείται η σχετικη διαδικασία το μόνο αποτέλεσμα είναι να παίρνουν θάρρος οι δράστες. Σίγουρα η Πάτμος είναι κλειστή κοινωνία αλλά το κλάμα (αναφέρομαι στις γειτόνισσες) ισοδυναμεί με αδράνεια. Δεν μπορώ να μπω στη θέση τους αλλά τι χειρότερο περιμένουν να συμβεί αν υποβληθεί μήνυση? Τι φοβούνται? Με την αδράνεια μόνο χειρότερα γίνονται τα πράγματα. Και πρακτικά τώρα (επειδη με μια μήνυση κατά αγνώστων δεν έχει άμεσο αποτέλεσμα) θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες να παρακολουθούν τις αυλές τους, ώστε να πιάσουν επ αυτοφωρω τον δράστη την επόμενη φορά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχεις δικιο,κι εγω αυτο πιστευω και τους το ειπα κι ολας,αλλα δεν εβγαλα ακρη,η μια φοβονταν τον αντρα της,η αλλη τον κοσμο,γινονται τοσες αδικιες σε κλειστες κοινωνιες γαμωτο,κι οχι μονο σε ζωακια,απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις.εγω απο μονη μου τι να κανω?μιλησα με τον κτηνιατρο για ολα αυτα και μου ειπε οτι μονο αν δεχτουν οι γυναικες να κανουν μηνυση,αν οπως λες παραφυλανε την αυλη θα βγει κατι,απ οτι μου ειπε ο γιατρος,νησιωτης κι αυτος,ξερει παρα πανω απο μενα την νοοτροπια τους,ισως ξερουν αλλα δε θελουν να μπλεξουν.
πνιγομαι γαμωτο με κατι τετοια,και σε παιδια γινονται διαφορα,αλλα κανεις δεν μιλαει,να φανταστεις ενα απλο,οι περισσοτερες φιλες μου,μικροτερες απο μενα σε ηλικια,γιατι με συνομηλικες δεν εχω τιποτα,να πω,ουτε καν να επικοινωνησω μπορω,φαντασου 40 που ειμαι εγω εδω ειναι γιαγιαδες,λοιπον σε φιλες μου κοπελες 30αρες,στα παιδικα τους χρονια,ειχαν τουλαχιστον ΜΙΑ σεξουαλικη παρενοχληση απο συγγενικο προσωπο και κανενα περιστατικο δεν ειδε ποτε φως,κανεις δεν μιλησε.ΠΑΡΑΝΟΙΑ!
καποτε ελεγα μεγαλωσα στην πολη,μεσα στο νεφος,κλπ.κερατσινι μεγαλωσα εγω,αλλα μολις ακουω κατι τετοια,τρελενομαι.και χαιρομαι που δεν ειμαι απο δω.τουλαχιστον οσον αφορα τα ζωα,με μηνυση κατ αγνωστου δεν βγαινει κατι?σ εμενα δεν εχει τυχει ποτε κατι τετοιο,πρωτον γιατι σπανια κοιμαμαι νωρις,αρα ακουω τι παιζεται στην αυλη,δευτερον γιατι μια φορα πριν πολλα,πολλα χρονια εχε ερθει ενας μ.....κας,με ασχημες διαθεσεις,ασχετες με ζωα,ειχα και τη κορη μου μωρο τοτε,και του εφερα την καρεκλα της αυλης στο κεφαλι και εφαγε και μηνυση κι εγινε και ρομπα!ασχετο αν το ειχα πληρωσει ακριβα κι εγω τοτε,μου ειχαν βγαλει ενα σωρο κουτσομπολια ασχετα με το γεγονος,σε σημειο να με κανουν να μετανιωσω που αντεδρασα,αλλα δε χαμπαριαζω.
αν λοιπον υπαρχει καποιος συλλογος,κατι αναλογο να μπορει να γινει κατι θα ηθελα να το ξερω.ευχαριστω εκ των προτερων.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back