Πρήξιμο στην κοιλιά και αιμόπτυση

ps0fs

Νεοφερμένο μέλος

Ο ps0fs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλημέρα σας!
Είμαι καινούριος στο φόρουμ και γράφτηκα γιατί χρειάζομαι την βοήθεια σας!

Η γάτα μου, αρσενική περίπου 7 μηνών, εμφάνισε ξαφνικά, μέσα σε 24 ώρες (το πρωί που έφυγα για την δουλειά μου δεν παρατήρησα κάτι) ένα περίεργο εξόγγομα στην κοιλιά. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το εξόγγομα αυτο έχει το σχήμα μικρου αυγού, βρίσκεται στο δεξί μερος της κοιλιάς και είναι ορατό απο το πλάι. Παραλληλα, πρόσεξα ταιζοντας τον με λιγο γάλα κάποια μικρή αιμόπτηση.... Ο γάτος δεν φαίνεται να υποφέρει, παρα μόνον οταν ασκησω μια μικρη πιεση στο σημειο... Το σημειο του πρηξιματος είναι μαλακό και ελαστικό (αν το πιεσω επιστρέφει) και ψαχνωντας προσεκτικά το δέρμα του στο σημείο εκείνο δεν φαίνεται καμια εκδορά ή χτύπημα... Η ορεξη του παντως μπορώ να πω πως είναι κανονική.

Εχω αρχήσει να ανησυχω, εχει αντιμετωπίσει καποιος κάτι ανάλογο ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρίξιμο στην κοιλιά και αιμόπτυση

Θα πρεπει να δει τον γατουλη κτηνιατρος αμμεσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πρεπει να δει τον γατουλη κτηνιατρος αμμεσα.

Δυστυχως είναι αδύνατον για τις επομενες 4 ημέρες. Του εχω δωσει αντιβίωση ευρεως φασματος προληπτικά και απο το σαββατο κτηνιατρος. Με κτηνιατρο που μιλησα τηλεφωνικά μαλλον προκειται για κηλη αλλα αν δεν τον δουν δεν μπορει να γινει διαγνωση.

Απάντηση: Πρίξιμο στην κοιλιά και αιμόπτυση

Αφου μιλησες με τον κτηνιατρο στο τηλεφωνο και ενημερωθηκε εισαι ενταξει. Για την ελαφρια αιμοπτυση τι ειπε;

Όντως, θα πρέπει να τον δει κτηνίατρος το συντομότερο δυνατόν διότι μπορεί να είναι κάποια κήλη.
Για την αιμόπτυση, ρώτησε τον κτηνίατρο όταν τον δει ώστε να σου πει.
Διάβασα ότι του έδωσες γάλα, το γάλα ανθρώπινης κατανάλωσης δεν ενδείκνυται για τις γάτες, αφού πολλές έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. :)

Βασικά, μέχρι το Σάβατο που θα δει τον γατούλη ο κτηνίατρος, είναι καλά να σου δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για το πως θα τον φροντίσεις καλύτερα, ούτως ώστε να μην κάνεις, άθελά σου, κάποιο λάθος.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά :)

Βασικά, μέχρι το Σάβατο που θα δει τον γατούλη ο κτηνίατρος, είναι καλά να σου δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για το πως θα τον φροντίσεις καλύτερα, ούτως ώστε να μην κάνεις, άθελά σου, κάποιο λάθος.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά :)

Ο κτηνιατρος, περιγραφωντας του την μορφολογια της κηλης μου επιβεβαιωσε οτι οντως ειναι κηλη (μιας και οταν το ζουμπας ειναι ελαστικο, μπαινει μεσα και ξαναβγαινει) και να μην ανησυχω χωρις αυτο να σημαινει οτι μπορω να το αφησω. Για την αιμοπτυση ομως δεν μου ειπε τιποτα. Του εκοψα το γαλα και πλεον το αντιβιοτικο του τα δινω με φαγητο (του σταματησα την ξηρα τροφη και του δινω φρεσκια κονσερβα). Το κτηνακι δειχνει καλα, δεν παραπονιεται, ολο ξαπλα ειναι. Επισης να πω πως σημερα μετα απο 24ωρες στην αντιβιωση ειναι καλυτερα, η αιμοπτυση εχει περιοριστει και οι κορες των ματιων του ειναι πλεον φυσιολογικες και οχι διεσταλμενες.

Επισης να αναφερω οτι το γατακι αυτο το ειχα βρει εξω απο το σπιτι μου μερικων ημερων, η μητερα του ειχε δηλυτιριαστει και το μεγαλωσα σχεδον μονος μου αφου το λυπηθηκα πραγματικα. Δεν ξερω αν και ποσο εχει θυλασει και ποσο σημαντικο ειναι αυτο. Επισης δεν το εχω παει ακομα για εμβολιασμο. Ζει και μεσα και εξω απο το σπιτι.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back