Giteana
Νεοφερμένο μέλος
Έχω ανάγκη τη βοήθειά σας.
Χτες βρήκα έξω απο το μπακάλικο της γειτονιάς μου μια γατούλα, περίπου έξι μηνών, την οποία είχαν περιμαζέψει οι άνθρωποι απ'το μπακάλικο και της είχαν βάλει λίγο νεράκι και ξηρά τροφή.
Το ζωντανό είχε γεννήσει (πιθανόν πρόσφατα), και τα στήθη του είναι πετρωμένα. Το ίδιο είναι απίστευτα εξαντλημένο, οικτρά αδύνατο και υποσιτισμένο, παρόλα αυτά ήταν γατάκι απο σπίτι γιατί οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της της είχαν φορέσει κόκκινο λουράκι στο λαιμό.
Θέλω να πιστεύω πως την έχασαν κι όχι πως την παράτησαν στο δρόμο να γεννήσει τα γατιά της μια σταλιά γατί κι η ίδια. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως.
Οι άνθρωποι που την περιμάζεψαν φώναξαν κάποιον γνωστό τους κτηνίατρο ο οποίος κατά τα λεγόμενά τους της έκανε κάποια ένεση (αντιβίωση άραγε; δεν ήξεραν να μου πουν), και τους είπε πως ίσως τη βγάλει καθαρή ίσως όχι.
Για να μη μακρυγορώ την πήρα στο σπίτι τη γατούλα (την οποία λέμε πλέον Φλώρα), την υιοθέτησε η συγκάτοικός μου , και δεν έχω δει πιο τρυφερό και καλόψυχο γατάκι στη ζωή μου. Απίστευτα γλυκό και χαδιάρικο, κι απίστευτα ταλαιπωρημένο κι αδύναμο.
Τα θετικά είναι πως βολεύτηκε με τη μια στο σπίτι, κι όταν την βάλαμε σε χαλάκι αναστέναξε με ανακούφιση...
Αργότερα έφαγε δυο τρεις φορές ξηρά τροφή και ήπιε αρκετό νερό. Τριγύρισε λιγάκι το σπίτι και το μπαλκόνι και την περισσότερη ώρα κοιμάται. Ρουθουνίζει όταν τη χαιδεύουμε και προσπαθεί να πλυθεί κιόλας...
Δεν δείχνει απελπιστικά άρρωστο, αλλά η κοιλιά της είναι κρεμασμένη και τα στήθη της πρησμένα και πετρωμένα.
Τι μπορώ να κάνω για το ζούδι; Είναι επικίνδυνο για την υγεία του; Κινδυνεύει η ζωή της; Μπορώ να της δώσω απο μόνη μου κάποιο φάρμακο; Τι πρέπει να κάνω για να την ανακουφίσω;
Δεν μου 'χει ξανατύχει και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω.
Κάθε βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη.
Σας ευχαριστώ πολύ
Τζιτεάνα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giteana
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
ΞΥΛΟΠΟΡΤΑ ΑΓΓ.
2109230934
Π. ΦΑΛΗΡΟ
ΜΠΑΓΙΑΣ Σ.
2109851166
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ Ι.
2104967762
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΛΑΨΑΝΗ Μ.
2102613461
ΦΙΛΟΘΕΗ
ΠΟΛΥΖΩΗΣ Ι.
2106850256
Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ
ΚΤΕΝΑΣ ΧΡ.
2106202150
ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΤΖΑΝΑΚΟΥ Μ.
2106523383

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
Πες μας πως παει και αν εχει ορεξη το καημενο το γατι...
Νικος Crestfallen
Giteana
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα παει πολύ πολύ καλύτερα. Έχουν ξεπρηστεί πάρα πολύ οι μαστοί της, τρωει με... τέσσερις μασέλες, και τώρα πια έχει αρχίσει και παίζει, τρέχει και εξερευνεί το σπίτι. Είναι πολύ γλυκό και χαδιάρικο ζωντανό.
Τις ερχόμενες μέρες θα την πάμε στον κτηνίατρο, και φαντάζομαι πως θ' αρχίσει κάποια αγωγή, μαζί με αποπαρασίτωση και μόλις δυναμώσει αρκετά και είναι καλά θα προχωρήσουμε και σε στείρωση.
Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ.
Να στε όλοι καλά

ladycat
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool