Προβλήματα με σπιτονοικοκύρηδες

petros2

Νεοφερμένο μέλος

Ο petros2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Όπως λέει και η νομοθεσία:
Άρθρο 6
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ240 Α') και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Ας πούμε ότι έχουμε 1-2 ζώα μέσα στο σπίτι και ο σπιτονοικοκύρης δεν τα θέλει και του λέμε ότι μας καλύπτει η νομοθεσία...
Μπορεί να μας πει "τότε φύγετε"; :hmm::hmm:

-petros

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν εχετε συμβολαιο δεν μπορει να σας πει να φυγετε μεχρι να ληξει τουλαχιστον,απο κει και περα δεν ξερω...αν βρουν αλλη δικαιολογια,παντως αν πουν δικαιολογια για τα σκυλια δεν υφισταται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μπορεί να σας διώξει για μια τριετία απο την αρχή του συμβολείου ασχέτως του διατήματος του συμβολαίου. Δηλαδή αν το συμβόλαιο ειναι για 2 χρόνια δεν μπορεί να σας διώξει πριν τα τρια.

Μονο για ιδιοκατοίκηση μπορεί να το κάνει. Αλλα αν σας πει αυτο το λογο και μετα δεν μεινει ο ιδιος μετα μπορείτε να του κάνετε μήνυση.

όταν υπάρχει συμβόλαιο για να σε διώξει πρέπει να μη πληρώνεις το νοίκι και πάλι χριάζεται δικαστική απόφαση για την έξωση δηλαδή να τρέχετε στα δικαστήρια, αυτό που μπορεί να σου κάνει αν δεν σε χωνέβει είναι να μη σου ανανεώσει το συμβόλαιο και μετά από 2 ή 3 χρόνια (όσο διαρκεί αυτό) να ψάχνεις πάλι για σπίτι:|

ου μπλέξεις και για ιδιοκατήκοιση να σας διώξει και μετά να το δώσει αλλού ποιος θα τρέχει στα δικαστήρια και αντε να βγει άκρη, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, όπως σας βλέπω θα ψάχνετε για σπίτι:down:

όταν νοικιάσατε το σπίτι ήξερε γιατα ζώα? αν ναι είναι και πολύ μεγάλος μ/κας:mad:

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! :)

Όπως και να 'χει δεν παύει να έχει το πάνω χέρι και ας λέει ό,τι θέλει ο νόμος.

Μας βλέπω σε δύο χρόνια να μη κάνει ανανέωση συμβολαίου αλλά ok μέχρι τότε ευελπιστώ να έχω βρει καμιά δουλειά και να μετακομίσω σε κανά μικρό σπίτι μόνος μου. :)

Ήξερε για τα δύο σκυλιά αλλά όπως είπε, του φάνηκαν μεγάλα :/: (τη πραγματικότητα είναι μεσαίου μεγέθους και όχι άγρια- τα είδατε στη φωτο ).

-petros

είπε κάτι για τον γάτο? ή τώρα θυμήθηκε να πει για τα σκυλιά?

τελικά το μέγεθος μετράει....:hmm::P

συγνώμη για την πλάκα αλλά όταν τσαντίζομαι με πιάνει νευρικό:(

παρόλα αυτά ο τύπος είναι μ/κας

ου μπλέξεις και για ιδιοκατήκοιση να σας διώξει και μετά να το δώσει αλλού ποιος θα τρέχει στα δικαστήρια και αντε να βγει άκρη, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, όπως σας βλέπω θα ψάχνετε για σπίτι:down:

Αυτό μας έχει φάει στην Ελλάδα, το "ωωωχ αδερφέ, ποιός τρέχει στα δικαστήρια τώωωωρα, δεεε βαριέεεσαι" και μερικοί έχουν καλομάθει και πατάνε τους υπόλοιπους. :down:

ο νομος δεν ξεχωριζει τα μικρα και τα μεγαλα.

Αυτό μας έχει φάει στην Ελλάδα, το "ωωωχ αδερφέ, ποιός τρέχει στα δικαστήρια τώωωωρα, δεεε βαριέεεσαι" και μερικοί έχουν καλομάθει και πατάνε τους υπόλοιπους. :down:
Σωστό είναι αυτό, κάποια στιγμή πρέπει να θυσιάζουμε τη βολή μας και να διεκδικούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, μπας και αλλάξει κάποτε η γενικότερη νοοτροπία.

Πέτρο, συγνώμη αλλα τόόση φασαρία για το τίποτα...φαντάσου να είχατε μπει και στη διαδικασία του κτηνιάτρου για τον γατούλη της Ελένης...δηλαδή..

Πέτρο, συγνώμη αλλα τόόση φασαρία για το τίποτα...φαντάσου να είχατε μπει και στη διαδικασία του κτηνιάτρου για τον γατούλη της Ελένης...δηλαδή..
Καλά με τον γάτο της Ελένης θα είχα πρόβλημα εγώ προτού καλά καλά έλθει ο σπιτονοικοκύρης. Εδώ και αυτός που είναι σπιτόγατος, όταν έφευγα από το σπίτι τις πρώτες μέρες με άγχωνε που σκεφτόμουν ότι τον άφηνα πίσω. :(

Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι πάντως, παίζει να τον πάρει και μια κυρία με άλλους δύο γάτους, ίσως είναι καλύτερο για να συνεχίσει και την κοινωνικοποίησή του με άλλα ζώα. :happy:
Κάθε εμπόδιο για καλό. :)

:(

Συνημμένα

• 11.JPG
    11.JPG
    75,6 KB · Εμφανίσεις: 53
  • 12.jpg
    12.jpg
    667,3 KB · Εμφανίσεις: 59
με τα σκυλιά τι θα κάνετε???

Σωστό είναι αυτό, κάποια στιγμή πρέπει να θυσιάζουμε τη βολή μας και να διεκδικούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, μπας και αλλάξει κάποτε η γενικότερη νοοτροπία.

δεν διαφωνώ αλλά επειδή όντως ζούμε στην Ελλάδα και η οποιαδήποτε απόφαση θα πάρει κάτι χρόνια να βγεί μια τέτοια πράξη θα ήταν οικονομικά ασήμφορη και γιανα είναι κάποιος στο νοίκι σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πολλά περιθόρια....

Φυσικά αυτό ο μ/κας το ξέρει και το εκμεταλέβεται για αυτό και κάνει ότι κάνει, αυτοί είμαστε.... όπου μας παίρνει κάνουμε μαγκιές κοινώς κουρ@δόμαγκες:redface:

με τα σκυλιά τι θα κάνετε???
Από την πρώτη φορά που είχε πει να τα διώξουμε τα κρύβαμε (ευτυχώς δεν ελέγχει το σπίτι) για να μη τα βλέπει και το θυμάτε.

Τώρα δε ξέρω τι θα γίνει, μάλλον θα συνεχίσουμε να τα κρύβουμε.
Είναι και αυτά εκ γενετής μεγαλωμένα σε σπίτι, αν βγουν στο δρόμο δε θα ζήσουν πάνω από μήνα. :(

Ό,τι και να γίνει πάντως θα φροντίσω να τους εξασφαλήσω το καλύτερο και με αγγελίες στο νετ.
Ευτυχώς με δύο ζώα μας καλύπτει η νομοθεσία, θα δείξει.

-petros

Με αυτό που είπες, ότι θα κρύβεις τα σκυλιά, θυμήθηκα εκείνη τη διαφήμιση που έμπαινε σπίτι η σπιτονοικοκυρά και ο ενοικιαστής έβαζε το σκύλο του να κάνει το άγαλμα μέχρι να της δώσει το ενοίκιο:lol:

Με αυτό που είπες, ότι θα κρύβεις τα σκυλιά, θυμήθηκα εκείνη τη διαφήμιση που έμπαινε σπίτι η σπιτονοικοκυρά και ο ενοικιαστής έβαζε το σκύλο του να κάνει το άγαλμα μέχρι να της δώσει το ενοίκιο:lol:

καλά τι γέλιο έχει αυτή η διαφήμιση??:lol::lol::lol::lol::lol:

Εγώ πάντως θα προτιμούσα να μετακομίσω παρά να δώσω τα ζώα μου...

Εμενα παντως η δικια μου που μενει απο κατω,εχει 1 σκυλο και 3 γατες:Pα,κι ενα ιγκουανα:lol::lol::P:P Φυσικα της εξηγησα πως οσα και να φερει δεν εχω κανενα προβλημα..αφου δεν ειναι οικοδομη να εξαρτωμαστε απο αλλους αλλα μενει στο ισογειο της μεζονετας:P

:( Κριμα... Εγώ να σου πω θα άλλαζα σπίτι. Μου ετυχε πριν 6 χρονια που οι σπιτονοικοκυριδες ειδαν τη μια απο τι 2 γάτες που ειχα, τη Μέλανι και μου ελεγαν πρεπει να φυγει κλπ. Ειπα οτι τη φιλοξενώ, ειναι της διευθυντριας μου και μου τη φερνει οταν παει ταξιδια.Πάλι ειχαν προβλημα λόγω αλεργιας του κυριου που εμενε απο κάτω :down: Αλλα άρχισα να ψάχνω σπίτι την ιδια μερα κιολας και ειδα 3. Θα άλλαζα, δεν υπήρχε περιπτωση... Επειδη ομως με συμπαθουσαν πολύ δεν ήθελαν να φύγω ειπαν: αφου δεν ειναι μονιμα...:/: Θα έφευγα αλλιως, το ορκιζομαι. Σπιτια υπάρχουν κι αλλου, τα ζώα μας που εχουμε τοσα χρονια και τα αγαπάμε, οχι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back