Κακοσυζήτηση πιάσαμεαλλά θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα, από ποσότητα είναι φυσιολογικά; Επίσης σου φαίνεται να έχει δυσκοιλιότητα; Πχ γκρινιάζει ποτέ στην τουαλέτα ή είναι τα κακά του σαν της κατσίκας, δηλαδή κάπως σα μικρά πετραδάκια;
Οχι , όλα καλά φαίνονται , από άποψη ποσότητας. Νομίζω ότι είναι αυτό που είπες . Αλλαγή τροφής , ρύζι και η δική σου γάτα μία φορά πηγαινει την ημέρα . Από τη στιγμη που είναι και μέσα στην τρέλα λεω να μην ανησυχω και να του κρατησω την τροφή για λίγο ακομη . Να του πάρω δηλαδή και αλλο ενα σακούλι .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Οχι , όλα καλά φαίνονται , από άποψη ποσότητας. Νομίζω ότι είναι αυτό που είπες . Αλλαγή τροφής , ρύζι και η δική σου γάτα μία φορά πηγαινει την ημέρα . Από τη στιγμη που είναι και μέσα στην τρέλα λεω να μην ανησυχω και να του κρατησω την τροφή για λίγο ακομη . Να του πάρω δηλαδή και αλλο ενα σακούλι .
Κοίτα, όπως θες εσύ. Μπορείς να του παίρνεις κάθε φορά διαφορετικές γεύσεις, έτσι θα βλέπεις και πώς του κάθεται η κάθε τροφή από άποψη τουαλέτας. Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να την αλλάξεις από τώρα, μπορείς να πάρεις την άλλη γεύση όταν τελειώσει αυτό το τσουβαλάκι. Εγώ σίγουρα θα προτιμούσα ο γάτος μου να πήγαινε για κακά μια φορά τη μέρα πάντως, αν αρχικά πήγαινε δύο

Εφόσον όλα είναι κανονικά, δε βλέπω λόγο ανησυχίας, μπορείς όμως για καλό και για κακό να το έχεις υπόψη σου ώστε να προσέξεις κάποια αλλαγή, πχ αν δεν πάει τουαλέτα 1-2 μέρες ή κάτι τέτοιο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κοίτα, όπως θες εσύ. Μπορείς να του παίρνεις κάθε φορά διαφορετικές γεύσεις, έτσι θα βλέπεις και πώς του κάθεται η κάθε τροφή από άποψη τουαλέτας. Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να την αλλάξεις από τώρα, μπορείς να πάρεις την άλλη γεύση όταν τελειώσει αυτό το τσουβαλάκι. Εγώ σίγουρα θα προτιμούσα ο γάτος μου να πήγαινε για κακά μια φορά τη μέρα πάντως, αν αρχικά πήγαινε δύοΕφόσον όλα είναι κανονικά, δε βλέπω λόγο ανησυχίας, μπορείς όμως για καλό και για κακό να το έχεις υπόψη σου ώστε να προσέξεις κάποια αλλαγή, πχ αν δεν πάει τουαλέτα 1-2 μέρες ή κάτι τέτοιο.
Κάπως έτσι σκέφτομαι να το κάνω . Να του πάρω και αλλο ένα σακούλι με σολωμό και καστανό ρύζι και μετά να περάσω σε γεύση με λιγότερη πρωτείνη και λιπαρά για το κατακαλόκαιρο. Θα μείνω στα pronature για κάποιο διάστημα .
Σου εύχομαι Καλό μήνα , Χρόνια πολλά και να πραγματοποιηθούν σύντομα οι επιθυμίες σου .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Καλησπέρα ! Μέχρι και πριν 2 εβδομάδες έδινα στο γάτο μου τροφές grain free. H τελευταία ήταν pronature πάπια πορτοκάλι . Όμως ζεσταίνοντας ο καιρός ήθελα να του κατεβάσω λίγο την πρωτείνη και επίσης το πορτοκάλι ,σύμφωνα με την κτηνίατρο του ευθυνόταν που καποιες φορές τα κόπρανα ήταν πολύ μαλακά , σαν διάρροια που δεν διαρκούσε όμως .
Ετσι λοιπον πριν 15 ημέρες του ξεκινησα αποκλειστικά , μετά από μία σύντομη περίοδο προσαρμογής , την pronature σολωμός με καστανό ρύζι .Ενώ λοιπόν πάντα έκανε κακά 2 φορές την ημέρα με αυτή την τροφή περιορίστηκε στη μία φορά την ημέρα αλλά σήμερα δεν έχει παει καθόλου . Πέρασε η ώρα του . Τρώει κανονικά , λυσάει στο παιχνίδι δεν φαίνεται να έχει κάποιο θέμα . Καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς να ανησυχώ του βάζω και λίγο ελαιόλαδο απο χτες στις κροκέτες ,δεν του αρέσει καθόλου . Λέτε το καστανό ρύζι να έκανε τη ζημιά ???Απλά αναρωτιέμαι αν πρέπει να μπω πάλι στη διαδικασία να αλλάξω τροφή .
Ειναι απολυτα φυσιολογικο να κανει τα κακα του 1 φορα την ημερα ή μερα παρα μερα. Δεν χρειαζεται να ανησυχεις. Το μεγαλο μου τα κανει μερα παρα μερα και το μικρο 1 φορα την ημερα και ενιοτε μερα παρα μερα. Μια χαρα ειναι και τα 2 και δεν ζοριζονται.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πιστεύω πως αν η ποσότητα ούρων που βρίσκεις, με την μορφή της τσισόμπαλας (όπως έχουμε συνηθίσει να τα λέμε) είναι η ίδια με πριν, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν πάλι δεν είσαι σίγουρη, καλό θα ήταν να προγραμμάτιζες μια επίσκεψη στον κτηνίατρό σας για να του κάνει μια εξετασούλα. Γενικά με τα τσισάκια των αγοριών μας καλό είναι να είμαστε περισσότερο σχολαστικοί. Καλύτερα να ανησυχήσεις άδικα παρά να χρονίσει κάτι που θα μπορούσε να είχε εντοπιστεί στην αρχή.Kαλημέρα σε όλους !Οκ το θέμα με τα κακά . Δεν με ανησυχεί πλέον . Πάει μία φορά την ημέρα συνήθως μετα το πρωινό γεύμα .Τρώει 2 φορές την ημέρα . .Αυτό όμως που παρατήρησα τις τελευταίες 2 ημέρες είναι ότι ενω καθαρίζω την αμμολεκάνη του 2 φορές την ημέρα , δηλαδή και μετά το δεύτερο γεύμα , δεν την χρησιμοποιεί καθόλου τη νύχτα . Μπορεί και πάνω από 12 ώρες . Μέχρι δηλαδή να φάει την πρωινή μερίδα . Αυτό είναι κάτι που πρέπει να με κάνει να ανησυχώ ???.

Γενικά τα γατάκια και ειδικά τα αρσενικά που τρέφονται αποκλειστικά με ξηρή τροφή, πρέπει να πίνουν άφθονο νερό γι' αυτό καλό είναι να τους έχουμε σε διάφορα σημεία μπωλάκια με νερό για να τα προτρέπουμε έτσι. Το καλύτερο απ' όλα κατά την γνώμη μου και την πείρα μου, είναι να τους κάνουμε το νερό παιχνίδι με κάποιο τρόπο ανάλογα με τον χαρακτήρα του γατιού μας. Ο δικός μου τρελλαίνεται να πίνει νερό από την βρύση του νιπτήρα και όχι μόνο όταν διψάει, αλλά και όταν θέλει να μου τραβήξει την προσοχή από τις δουλειές μου και να του δώσω σημασία, να τον χαιδέψω ή ακόμα και να παίξει με το νεράκι που τρέχει. Και έτσι πίνουμε και λίγο παραπάνω. ΄Οσο πιο φρέσκο το νεράκι στα μπωλάκια, τόσο το καλύτερο. Τα δικά μου πηγαίνουν πάντα με το που θα αλλάξω το νερό και θα πλύνω τα σκεύη τους και αυτό γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.

Nelliel
Περιβόητο μέλος

alkistiv
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα. Πριν τεσσερις μερες βρηκα ενα γατακι στο δρομο, το πηγα κτηνιατρο κτλ και τωρα το φροντιζω μεχρι να γινει καλα.. Το προβλημα ειναι το εξης.. το γατακι εκανε διαρροιες και του πηρα κονσερβα ειδικη για γαστρεντερικα, που εφαγε για δυο μερες, μεχρι σημερα το πρωι εκανε κανονικα τα κακα του και πολλα κιολας, την υπολοιπη μερα
πηγαινει στην αμμο και προσπαθει να κανει, αλλα δεν του βγαινουν με τιποτα.. βλεπω οτι ανοιγει ο ποπος του και παει να βγαλει κατι, αλλα τελικα δεν κανει τιποτα και καθεται και γλειφεται μετα.. τι μπορω να κανω να το βοηθησω?
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να του βάλεις λίγο λαδάκι (ελαιόλαδο φρέσκο) στην τροφούλα του (που συνιστώ να είναι κονσέρβα μους, όχι κομμάτια κοτόπουλου) μήπως και βοηθηθεί, γιατί 2 μέρες με τροφή ειδική για διάρροια, ήρθε κι "έσφιξε" το περιεχόμενο και δυσκολεύεται να βγει.
Από την άλλη με προβληματίζει το οτι, όπως λες χαρακτηρισιτκά, ανοίγει η... διόδος και δεν βγαίνει τίποτα. Σκέφτομαι την πιθανότητα να μην έχει να βγάλει κάτι, αφού τις προηγούμενες μέρες η ποσότητα ήταν αρκούντως μεγάλη, ενώ οι οι περισταλτικές κινήσεις του εντέρου του να συνεχίζονται, γι αυτό και ζορίζεται το καημενούλι
Δες και σήμερα πώς θα πάει, που μέχρι αυτή τη στιγμή που σου γράφω ήδη μπορεί η προσάθειά του να έφερε αποτέλεσμα, ειδάλλως αύριο πρωί-πρωί στον κτηνίατρο για εξέταση και επανεκτίμηση.
Εύχομαι γρήγορα περαστικά στο πρόβλημα με το εντεράκι του.
Όπως και να'χει, σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο που έσωσες ακόμα μια μικρή ζωούλα που δεν είχε καμιά ελπίδα να επιβιώσει στους αφιλόξενους και επικίνδυνους δρόμους. Να το χαίρεσαι το μωρούλι και να το βλέπεις να μεγαλώνει και να γίνεται γάταρος σωστός που θα απολαμβάνεις τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool