Πρόβλημα με γάτο

Orangelo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Orangelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 316 μηνύματα.
Καλησπέρα! Έχω έναν γάτο 1 έτους, μη εμβολιασμένος, μη στειρωμένος (οι λόγοι, όσο κι αν δεν αποτελεί αυτό μια δικαιολογία, είναι οικονομικοί, θα εξηγήσω παρακάτω). Το πρόβλημα είναι ότι εμφανίζει αραίωση τριχών(αρκετά ορατή, αλλά όχι εκτεταμένη) πίσω από τα αυτιά του και στη ζώνη του κολάρου, πάλι στο πίσω μέρος, λίγο πιο κάτω από το σβέρκο. Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι ξύνεται αρκετά στις περιοχές αυτές. Το κολάρο το αφαίρεσα σήμερα (είναι από μαλακό υλικό, πλαστικό). Να αναφέρω ότι τον προσέχω όσο μπορώ, ότι από μικρός δεν έχει ξαναέρθει σε επαφή με καμία άλλη γάτα κι ο μόνος εξωτερικός χώρος όπου «συχνάζει» είναι το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Η συμπεριφορά του είναι η κανονική, το ίδιο και η ζωηράδα του. Από μικρός δεν έπινε γάλα (πολύ μικρή ποσότητα) και τελευταία τρώει κυρίως ξηρή τροφή, ενώ παλαιότερα προτιμούσε τις κονσέρβες (καλύτερης ή λιγότερο καλής ποιότητας).Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνει εμετό, βγάζοντας κίτρινο υγρό, άλλοτε σε μικρή κι άλλοτε σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Τι μπορεί να έχει? Έχει σχέση με μυκητίαση ή ψώρα? :/:

Το ξέρω πώς η επίσκεψη σε κτηνίατρο είναι απαραίτητη και κακήν κακώς παραμελήθηκε. Είμαι φοιτήτρια και τα χρήματά μου πολύ συγκεκριμένα, οι γονείς μου δεν επιθύμησαν ποτέ αυτόν τον γάτο (παρʼότι δεν μένουμε πια μαζί) κι κατά κάποιο τρόπο θεώρησα πως φροντίζοντάς τον όσο μπορώ, θα ήταν υγιής...:(
Πόσο κοστίζει συνολικά:
1)ο εμβολιασμός
2)η στείρωση
3)μια ενδεχόμενη θεραπεία για το πρόβλημα τριχόπτωσης?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρακτικά θα σου πρότεινα το εξής:
Μπαίνοντας στο "Προβλήματα υγείας", πρώτο πρώτο στη λίστα είναι ένα υπόμνημα που λέγεται "Λίστα κτηνιάτρων". Μπορείς να κατεβάσεις το σχετικό zip, να δεις ποιος είναι πιο κοντά στο σπίτι σου και να πάρεις απ' ευθείας αυτόν τηλέφωνο για να ρωτήσεις.
Τα περαστικά μου στον όμορφο γατούλη σου! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orangelo, καλωσήρθες :)
Συμφωνώ με τη Zbeebz, το καλύτερο θα είναι να ρωτήσεις απευθείας έναν κτηνίατρο. Αν θέλεις να πάρεις μια γενική ιδέα για τα οικονομικά της γατοφροντίδας, μπορείς να δεις και αυτό το σχετικό άρθρο.
Η απώλεια τριχώματος είναι αρκετά πιθανό να οφείλεται σε κάποιον μύκητα. Πρέπει να το κοιτάξεις, όχι μόνο για το καλό του γατούλη σου, αλλά και για το δικό σου, μια και μύκητες κολλάμε κι εμείς οι άνθρωποι. Δεν είναι όμως κάτι φοβερό, με τη σωστή θεραπεία εξαφανίζονται.;)
Ο εμβολιασμός και η στείρωση έχουν μεν κάποιο κόστος (όχι τρομερό, όσο ας πούμε οι καφέδες και οι έξοδοι ενός μήνα), αλλά το όφελός τους για την υγεία του γάτου σου είναι τεράστιο. Είναι μια οικονομική θυσία που δεν πρόκειται να την μετανιώσεις ποτέ, πίστεψέ με!

κι εγω θα σου συστηνα να το κανεις, να πας σε ενα κτηνιατρο και να τα δεις!τωρα οσον αφορα στη δερματικη αλλοιωση τι λουρακι ηταν αυτο?να ξερεις τον πλαστικο ερεθιζει και οι γατες δεν τα δεχονται τα λουρια οποτε μπορει στην προσπαθεια να το βγαλει να το εξυσε!

καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες αλλά δυστυχως ολοι το περασαμε εχοντας ζώα.. Ο γατουλης σου ειναι πανεμορφος και ελπιζω να τον εχεις κοντα σου υγιη πολλα πολλα χρόνια.
αυτο που λες ειναι πιθανο να ειναι καποιο δερματικο πρόβλημα, αλλεργία ή κατι αλλο πιο σοβαρο...
Ο γατουλης χρειαζεται: αποπαρασιτωση (αν βγαινει εξω καθε μήνα αν οχι καθε τρίμηνο) η οποια ειναι αμπουλα που μπαίνει στο σβερκο του (ΟΧΙ φυσικα τώρα που εχει το προβλημα) και στοιχίζει γύρω στα 7 ευρώ.
Η στείρωση σε αρσενικό κατα μεσο όρο στοιχίζει 50 ευρώ και ο εμβολιασμός τωρα πια που ειναι ενηλικος νομίζω επίσης μεταξυ 30-50 ευρώ.
Θα σου προτεινα ομως μια επισκεψη γενικής φύσεως σε οποιον κτηνιατρο επιλέξεις για να δει τι προβλημα ειναι αυτό που παρουσίασε και μετα να συζητήσεις τι πρεπει να κανεις πρωτα στον γατουλη απο εμβολια και στειρώσεις...νομιζω οτι ειναι ποσα που με καποια οικονομια δεν ειναι απαγορευτικα και επισης πιστευω οτι και εσύ θα θελεις να ειναι καλα ο γατουλης σου και φυσικα να μην σου φυγει λογω οίστρου..

Αμα ξυνεται στο σβερκο και στα αυτια το πιο πιθανον ειναι να ειναι ωτιτιδα , θα πρεπει να τον πας σε εναν κτηνιατρο να τον κοιταξει:hmm:, ελπιζω να ειναι ηρεμος και να καθεται γιατι η θεραπεια της ωτιτιδας ειναι δυσκολη:)

Καλη επιτυχια με ο,τι σπουδαζεις και περαστικα στον γατουλη σου,Orangelo!:up:Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο κ θα τα καταφερεις,μην ανησυχεις!!:happy:Απ'ο,τι ξερω στο κτηνιατρειο της Φιλοζωικης στη Ν.Χαλκηδονα παιρνουν μονο 10 ευρω για την επισκεψη και χρεωνουν γενικα λιγοτερο απ'ο,τι στα υπολοιπα κτηνιατρεια (και υποθετω οτι ειναι καλοι,δεν εχει τυχει να παω..:hmm: ).Αν γνωριζει καποιος κατι παραπανω,ας συμπληρωσει..:)

Σε ότι έχει να κάνει με τις δερματικές αλλοιώσεις του γάτου σου μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Εχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τον δικό μου. Ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια με τα ίδια συμπτώματα που αναφέρεις.Τα παρουσιάζει μόνο όταν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο περιβάλλον (καλοκαίρι). Σε πρώτη φάση η κτηνίατρος έκανε καλλιέργεια με δείγμα από την περιοχή με το πρόβλημα και είδε ότι ήταν ένα είδος μύκητα (Aspergillus). Ο συγκεκριμένος όμως μύκητας από ότι έμαθα ψάχνοντας στο internet προσβάλλει το αναπνευστικό. Μου πρότεινε να του δώσω Sporanox, ένα μυκητοκτόνο ευρέως φάσματος και αρκετά ακριβό. Αρχικά αντέδρασε καλά στο φάρμακο αλλά όχι για πολύ. Επιπλέον τα φάρμακα αυτά μεταβολίζονται από συκώτι και νεφρούς. Αυτό σημαίνει πως μετά από μακροχρόνια χρήση θα αποκτούσε επιπλεόν πρόβλημα. Το επόμενο βήμα λοιπόν ήταν να κάνουμε βιοψία με δείγμα δέρματος από την περιοχή. Τελικά είδαμε ότι είναι αυτοάνοσο, δηλαδή κάτι που προκαλεί ο ίδιος ο οργανισμός του. Έτσι προκειμένου να μην τον ξεκάνουμε με τα φάρμακα αφού δεν είχαν και καλό αποτέλεσμα ήταν να ψάξω για εναλλακτική μορφή θεραπείας. Ρώτησα την κτηνίατρο αν γνώριζε κάποιο γιατρό που να κάνει ομοιπαθητική σε ζώα και μου πρότεινε κάποια κτηνίατρο. Πήγα και το αποτέλεσμα με εξέπληξε. Αντέδρασε πάρα πολύ καλά στη θεραπεία χωρίς να επιβαρύνονται καιτα εσωτερικιά του όργανα. Το κόστος των ομοιπαθητικών φαρμάκων δεν είναι απαγορευτικό. Το Sporanox κόστιζε 8 ευρώ η συσκευασία με 6 νομίζω κάψουλες ενώ τα ομοιοπαθητικά 40 ευρώ οι 60 κάψουλες! Μέχρι να βρω λύση είχα δώσει για εξετάσεις και φάρμακα πολλά χρήματα για συμβατική θεραπεία.
Ελπίζω να βρεις μια λύση και περαστικά στο μικρό σου.

Τηλεφώνισα για σένα στην φιλοζωική της νέας χαλκηδόνας
Το τηλ. είναι 210 25 81 391
και διεύθυνση Αγίων Αναργύρων (34)νομίζω
Είναι δοκιμασμένα καλοί γιατροί τουλάχιστον για τα δικά μου γατάκια!
Κάνουν προσφορές για αδέσποτα, τις εξήγησα την περίπτωσή σου και το οικονομικό πρόβλημα και είπαν ότι αν αναφέρεις το πρόβλημά σου και ότι είσαι φοιτήτρια θα σου χρεώσουν:
30€ το εμβόλιο 1 φορά τον χρόνο
50€ την στείρωση
15€ την θεραπεία αν χρειαστεί να του βάλουν κάτι στο λαιμουδάκι του.
Μην τα κάνεις όμως όλα μαζί!!!
Κάνε πρώτα την θεράπεία μετα το εμβόλιο και μετά την στείρωση διαδοχικά γιατί αν και είναι πολύ σημαντικά όλα θα σου έρθουν μαζεμένα!
Περιμένουμε νέα και φώτο:)

Καλησπέρα απο χθές το απόγευμα(Σάββατο) ο Μογγκα κουτσαίνει.Δεν πατάει το μπροστά αριστερό πόδι.
Ηλπιζα να είναι πόνος αλλά κουτσαίνει και σήμερα.
Μέχρι τη Τρίτη που θα ανοίξουν τα κτηνιατρία(λόγω Α.Πνεύματος)
μπορώ να τον δώσω κάποιες πρόχειρες πρώτες βοήθειες; :confused:

Μια εξέταση που τον έκανα να δω που πονάει μου φάνηκε στον "Καρπό" αλλά δεν έχω και καμιά σχέση...:redface:

εκτος απο τον κτηνιατρο δεν μπορουμε να σου πουμε τιποτε αλλο εισαι βεβαιος οτι δεν τα κυνηγαει κανενας γειτονας?μου εχει συμβει αρκετες φορες γιατι ειναι ημερος ο δικος μου γατος και οταν βρουν ευκαιρια ριχνουν και καμοια κλωτσια πηγαινε το φυσικα σε ενα κτηνιατρο και αν σου πει οτι δεν εχει τιποτα βρες τον γειτονα οχι οτι θα το κανουν ποτε μπροστα σου!!!

εκτος απο τον κτηνιατρο δεν μπορουμε να σου πουμε τιποτε αλλο εισαι βεβαιος οτι δεν τα κυνηγαει κανενας γειτονας?

Μπα δεν παίζει.Σε διαμέρισμα μένω.Εκτός και αν το βάρεσαν όταν πέρασε σε δίπλα μπαλκόνι.Πιστεύω ότι έχει πέσει μάρμαρο πάνω του...

Καλησπέρα απο χθές το απόγευμα(Σάββατο) ο Μογγκα κουτσαίνει.Δεν πατάει το μπροστά αριστερό πόδι.
Ηλπιζα να είναι πόνος αλλά κουτσαίνει και σήμερα.
Μέχρι τη Τρίτη που θα ανοίξουν τα κτηνιατρία(λόγω Α.Πνεύματος)
μπορώ να τον δώσω κάποιες πρόχειρες πρώτες βοήθειες; :confused:

Μια εξέταση που τον έκανα να δω που πονάει μου φάνηκε στον "Καρπό" αλλά δεν έχω και καμιά σχέση...:redface:
Πώς είναι ο γατούλης;Τον πήγες στον γιατρό;:)

O ξακουστός Mogga Μuchi είναι αυτός.
Γιατρέυτηκε απο μόνος του και άρχισε να το περπατάει κανονικά.:up:

:)Μπράβο τώρα που είναι καλύτερα θέλουμε και φώτο!!!

Σε ότι έχει να κάνει με τις δερματικές αλλοιώσεις του γάτου σου μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Εχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τον δικό μου. Ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια με τα ίδια συμπτώματα που αναφέρεις.Τα παρουσιάζει μόνο όταν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο περιβάλλον (καλοκαίρι). Σε πρώτη φάση η κτηνίατρος έκανε καλλιέργεια με δείγμα από την περιοχή με το πρόβλημα και είδε ότι ήταν ένα είδος μύκητα (Aspergillus). Ο συγκεκριμένος όμως μύκητας από ότι έμαθα ψάχνοντας στο internet προσβάλλει το αναπνευστικό. Μου πρότεινε να του δώσω Sporanox, ένα μυκητοκτόνο ευρέως φάσματος και αρκετά ακριβό. Αρχικά αντέδρασε καλά στο φάρμακο αλλά όχι για πολύ. Επιπλέον τα φάρμακα αυτά μεταβολίζονται από συκώτι και νεφρούς. Αυτό σημαίνει πως μετά από μακροχρόνια χρήση θα αποκτούσε επιπλεόν πρόβλημα. Το επόμενο βήμα λοιπόν ήταν να κάνουμε βιοψία με δείγμα δέρματος από την περιοχή. Τελικά είδαμε ότι είναι αυτοάνοσο, δηλαδή κάτι που προκαλεί ο ίδιος ο οργανισμός του. Έτσι προκειμένου να μην τον ξεκάνουμε με τα φάρμακα αφού δεν είχαν και καλό αποτέλεσμα ήταν να ψάξω για εναλλακτική μορφή θεραπείας. Ρώτησα την κτηνίατρο αν γνώριζε κάποιο γιατρό που να κάνει ομοιπαθητική σε ζώα και μου πρότεινε κάποια κτηνίατρο. Πήγα και το αποτέλεσμα με εξέπληξε. Αντέδρασε πάρα πολύ καλά στη θεραπεία χωρίς να επιβαρύνονται καιτα εσωτερικιά του όργανα. Το κόστος των ομοιπαθητικών φαρμάκων δεν είναι απαγορευτικό. Το Sporanox κόστιζε 8 ευρώ η συσκευασία με 6 νομίζω κάψουλες ενώ τα ομοιοπαθητικά 40 ευρώ οι 60 κάψουλες! Μέχρι να βρω λύση είχα δώσει για εξετάσεις και φάρμακα πολλά χρήματα για συμβατική θεραπεία.
Ελπίζω να βρεις μια λύση και περαστικά στο μικρό σου.

καλημερα espirit! πληροφοριακα θα μπορουσες να μας πεισ τον κτηνιατρο αυτο ! με ενδιαφερει και εμενα η ομοιοπαθητική στη γατουλα μου

Καλησπέρα. Η κτηνίατρος λέγεται Λουκάκη και βρίσκεται στην Ηλιούπολη. Τηλ.:210-9932295. Η επίσκεψη κοστίζει 50 ευρώ. Ελπίζω να βοηθήσει. Πάντως στον γάτο μου τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά!!!!!

Παντως εγω θελω να δωσω μια γενική απαντηση σε φοιτηττες η σε ανθρωπους σε δυσκολη οικονομική κατασταση με ζωα.

Το χειροτερο δεν ειναι να ειναι κανεις φτωχος και να μην εχει να φροντισει το ζωο του, το χεριροτερο ειναι να εχει φτωχο πνευμα και να μην κατεβαζει ιδεες προκειμενου να το φροντισει
απο εσωτερικα κολληματα για μένα.

Κι εξηγουμαι: Εχω παρατηρησει οτι οι περισσοτεροι με τα αφροντιστα ζωα ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ η ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Και συνηθως αυτο δεν συμβαινει μονο μετα ζωα. Το θεμα ειναι οτι εαν αγαπαει κανεις το ζωο του χρειαζεται να καταλαβει οτι ενα ζωο χρειαζεται οπωσδηποτε μια βασικη φροντιδα διαφορετικα ανα πασα στιγμη μπορει να πεθανει απο καποια ασθενεια. Δεν υπαρχουν περιθωρια στο να μην το φροντισει ουσιαστικα .

Τι συμβαινει πρακτικα και γιατι αυτο ειναι σημαντικο:
Για παραδειγμα καποιος που δεν ντρεπεται η φοβαται λεει: δεν εχω χρηματα τωρα να το στειρωσω εμβολιασω κλπκλπ, θα παω σεναν φτηνο γιατρο που θα κοιταξω να βρω , και θα ζητησω να πληρωσω σιγα σιγα η σε τοσο χρονικο διαστημα. Η λεει θα παρω σβαρνα τα σωματεια στα τηλεφωνα και θα τους πω να με βοηθησουν με την πιο φτηνη τιμη η με διακανονισμο. Αποτελεσμα? α το φροντισει το ζωο του αργα η γρηγορα.

Οταν ομως φοβαται η ντρεπεται λεει: φοβαμαι να πω κατι σε κτηνιατρο, ντρεπομαι να παραδεχτω οτι δεν εχω σε σωματειο.. καθεται σπιτι με το ζωακι του κι α παθει τιποτα αυτο (που αργα η γρηγορα θα παθει) τραβαει τα μαλλια του τριχα τριχα μετα η οδηγειται σε εγχειρησεις και φροντιδες που επειδη ειναι επειγουσες θα του κοστισουν τον κουκο αηδονι και θα τρεχει και δεν θα φτανει.

Η συμβουλη μου λοιπον ειναι να δεις λιγο πως θα διαχειριστεις οσα χρηματα εχεις , ακομα και το γεγονος οτι δεν εχεις καθολου,και να πας ειτε σε καποιον γιατρο που συστηνουμε εδω ειτε στο κεντρο που σου βρηκαν τα κοριτσια και να τους εξηγησεις πως εχουν τα πραγματα και να βρειτε μια λυση απο κοινου κι αν θελεις να εχεις γατουλη χωρις να ξοδευεις πολλα θα χρειαστει να δωσεις μεγαλη βαση στην προληψη απο εδω και μπρος. Να κοψεις κατι που θα διαλεξεις εσυ τι, και να τον φερεις με μια βασικη φροντιδα ( εξεταση και θεραπεια και εμβολιο και αποπαρασιτωση που ειναι τα βασικα και αμεσως μετα στειρωση) σε μια καλη κατασταση και μετα να κανεις μια δυο φορες το χρονο εναν τετοιο διακανονισμο με εναν γιατρο η σωματειο και να τον φροντιζεις. Δυστυχως αν δεν το κανεις δεν θα εχει καλο τελος αυτος ο γατουλης... τα εχει βγαλει περα χωρις αποπαρασιτωση χωρις εμβολια , με ορμες απο την μη στειρωση... δηλαδη ζει μεσα απλα προστατευμενος και ταισμενος στην ιδια κατασταση υγειας ομως οπως αν ηταν αδεσποτος.
Δεν το λεω για να σε κατηγορησω αλλα για να καταλαβεις οτι για ολα βρισκονται λυσεις αρκει να μην βαζουμε αδιεξοδα στον εαυτο μας για να τις βρει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back