Πρόβλημα με μαμά γάτα και γατάκια

Naeth

Νεοφερμένο μέλος

Η Naeth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά στο site.

Αντιμετωπίζω ένα μεγάλο πρόβλημα με τα αστέρια μου (τη μαμά γάτα και τα τρία παιδιά της (πέντε μηνών). Εδώ και δύο μήνες τους αγριεύει όποτε την πλησιάζουν και κάνει λες και είναι οι χειρότεροι εχθροί, με το γνωστό χχχχχχχ, με γρατζουνιές κ.λ.π! Αυτό έγινε εντελώς απότομα μετά τη στείρωσή της. Από όσο έψαξα στο forum του mycat και σε άλλα site το κάνει αυτό μάλλον λόγω ενστίκτου. Δηλαδή τα απομακρύνει διότι μεγαλώσανε πια και δεν την έχουν ανάγκη και δεν έχει να κάνει με τη στείρωση. Όμως για μένα είναι μεγάλο πρόβλημα διότι τα αγαπάω και τα τέσσερα και δεν θέλω να δώσω κανένα. Λοιπόν ερωτώ:

1ον : Υπάρχει τρόπος να την κάνω να ξανασυμφιλιωθεί με τα παιδιά της; Να επισημάνω εδώ ότι όταν είναι και οι τέσσερις σε ένα δωμάτιο δείχνω πολύ προσοχή στη μαμά και σχεδόν καθόλου στα μικρά.

2ον: Μήπως λέω μήπως (μπορεί να φανεί ηλίθιο αυτό) υπάρχουν εκπαιδευτές γατών? :redface: Και αν ναι έχετε να μου προτείνετε κανένα? Σε κτηνίατρους που ρώτησα μου είπαν ότι τα αιλουροειδή δεν μπορείς να τα εκπαιδεύσεις όπως τα σκυλιά.

Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Έχω αγχωθεί πολύ με αυτή τη συμπεριφορά της. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, ήμουν όσο περιεκτική μπορούσα.:happy:

Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως τα γατιά είναι αρσενικά κ΄η μαμά νομίζει ότι την πλησιάζουν με "κακούς σκοπούς" κ΄τα διώχνει; Μερικά πάλι θέλουν να θηλάζουν κ΄σε αυτή την ηλικία. Μήπως τα διώχνει γι'αυτό το λόγο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες, Naeth :)
1ον : Υπάρχει τρόπος να την κάνω να ξανασυμφιλιωθεί με τα παιδιά της; Να επισημάνω εδώ ότι όταν είναι και οι τέσσερις σε ένα δωμάτιο δείχνω πολύ προσοχή στη μαμά και σχεδόν καθόλου στα μικρά.
Όπως σωστά είπες κι εσύ, για τη γάτα σου τα παιδιά της, μετά τον απογαλακτισμό τους, παύουν να είναι παιδιά της, είναι απλά ξένες γάτες, εισβολείς στο χώρο της.
Θα πρέπει λοιπόν κι εσύ να αντιμετωπίσεις την υπόθεση της συμφιλίωσής τους σαν να πρόκειται για τη γνωριμία άγνωστων μεταξύ τους γατιών. Ήδη αυτό που κάνεις, το ότι δείχνεις προσοχή στη μαμά, είναι πολύ σημαντικό. Δες περισσότερες συμβουλές στα άρθρα, εδώ και εδώ.
2ον: Μήπως λέω μήπως (μπορεί να φανεί ηλίθιο αυτό) υπάρχουν εκπαιδευτές γατών? :redface: Και αν ναι έχετε να μου προτείνετε κανένα? Σε κτηνίατρους που ρώτησα μου είπαν ότι τα αιλουροειδή δεν μπορείς να τα εκπαιδεύσεις όπως τα σκυλιά.
Οι γάτες εκπαιδεύονται (άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο), αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο από ότι τα σκυλιά. Δεν έχω ακούσει για εκπαιδευτές γάτας, αλλά σε μια περίπτωση έντονης επιθετικότητας γάτου, είχε αναφερθεί κάποια "ψυχολόγος ζώων" που ασχολείται με προβλήματα συμπεριφοράς. Δες εδώ και επικοινώνησε αν θέλεις και με την prince για να σου πει περισσότερα.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά :)

Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας.:happy:

Ελένη μου, τα γατάκια είναι δύο θηλυκά και ένα αρσενικό και σε όλα έτσι συμπεριφέρεται. Είναι μάλλον αυτό που είπε η Aretha ότι "μετά τον απογαλακτισμό τους, παύουν να είναι παιδιά της, είναι απλά ξένες γάτες, εισβολείς στο χώρο της". Θα κάνω αυτό που διάβασα στο άρθρο που με παρέπεμψε η Aretha τη "μέθοδο του κυνηγητού" και "του κρεβατιού". Ελπίζω να πιάσει...:/:

Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι το άφησα να γίνεται αυτο εδώ και δύο μήνες περίπου. Θα έχει αποτέλεσμα τώρα μετά από τόσο καιρό; Θα δείξει... Έπρεπε να γράψω πιο νωρίς στο forum.

Πάντως είναι πολύ εξυπηρετικό το site. Μπράβο σας παιδιά!:)

Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι το άφησα να γίνεται αυτο εδώ και δύο μήνες περίπου. Θα έχει αποτέλεσμα τώρα μετά από τόσο καιρό; Θα δείξει... Έπρεπε να γράψω πιο νωρίς στο forum.

Δείξε υπομονή,θα χρειαστείς παραπάνω ίσως χρόνο άμα έκανες κάτι από πιο νωρίς,αλλά μη στεναχωριέσαι με αγάπη κ θετική σκέψη όλα θα πάνε καλά.:)

μηπος η μαμά ζηλεύει τα μικρά της νομίζοντας οτι μπορεί να την παρατείσεις και να προσέχεις μόνο τα μικρα και τα διόχνει σαν να λέει φύγετε γεν θα μου την πάρετε?:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back