Πρόβλημα με τα νύχια της

πηνελοπη

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η πηνελοπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Βύρωνας (Αττική). Έχει γράψει 305 μηνύματα.
Τα νύχια της γατούλας μου καμπυλώνουν πολύ καί μπαίνουν μέσα στο δέρμα της.Συνέβει πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι{ η Κίττυ είναι 3 ετών} όταν τυχαία ανακάλυψα ότι 2 νύχια στα μπροστινά της ποδαράκια είχαν μπεί μέσα στο δέρμα της,η γάτα δεν έδειχνε να ενοχλείται καθόλου.Εκοψα τα νύχια καί τράβηξα έξω τα εγκλοβισμένα νύχια τα οποία είχαν μπεί τουλάχιστον 2 χιλιοστά μέσα στο δέρμα της.Από τότε την παρακολουθώ ,χθές όμως ανακάλυψα καί αλλο νύχι να καμπυλώνει επικινδυνα.Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι ανάλογο ξανά παρότι έχω γάτες από μικρή ούτε εχώ ακούσει κάτι παρόμοιο .Μήπως κάποια η κάποιος ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει? Η γάτα είναι ημιαίμη περσική έχει νομίζω όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστίκα της περσικής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανονικά, υποτίθεται ότι με τη χρήση που κάνουν στα νύχια τους (σκαρφαλώνοντας, ξύνοντας, παίζοντας) αυτά φθείρονται και "κονταίνουν" από μόνα τους, ώστε να μη δημιουργούνται τέτοια προβλήματα. Επειδή όμως απ' ότι φαίνεται η Κίτυ σου είναι μάλλον... του ραχατιού, δεν τα φθείρει αρκετά. Καλό θα είναι να της τα κόβεις εσύ, με πολλή προσοχή, ίσα ίσα στις μυτούλες. Δες κι εδώ για περισσότερες οδηγίες. Και, αν δεν έχει ήδη, πάρε της ένα νυχοδρόμιο για να ξύνεται, όχι μόνο για τα νυχάκια της, αλλά και γιατί είναι καλή γυμναστική!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ τεμπέλα γάτα. Ολη μέρα ξαπλωμένη είναι. Ακόμα καί όταν πάμε το καλοκαίρι στο εξοχικό μας κάνει δύο βήματα καί ξαπλώνει.Όσο γιά το νυχοδρόμειο το ξύνει όχι φανατικά αλλά το χρησιμοποιεί.Τα νύχια πάντα τους τα κόβω απλά μου φαινεταί περίεργη η καμπυλώτητα των νυχιών της.

Μου κίνησες την περιέργεια τώρα:blink:! Μπορείς να βγάλεις καμμιά φωτογραφία τα νύχια(και να την βάλεις εδώ), για να καταλάβουμε τι εννοείς:hmm:;

Τις τα έκοψα πριν λίγες μέρες αλλά καί να μην τις τα είχα κόψει δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να βγάλω φωτο έχει φοβερή τρίχα στα πατουσάκια.Υποψιάζομαι οτί από την τεμπελιά της δεν πολυχρησιμοποιεί το νυχοδρόμιο,αλλά δεν είμαι καί πολύ σίγουρη καί είπα να ρωτήσω μήπως το έχει συναντήσει κανείς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back