Πρόβλημα με την Ξένη

αλεξανδρ.ιωανν.

Νεοφερμένο μέλος

Ο αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
καταρχην χρονια πολλα σε ολους!
μπαινω κατευθιαν στο θεμα
η Ξένη μου(την βρικα αδεσποτη οταν ηταν 3 μηνων περιπου) ειναι τωρα 10 μηνων περιπου
οταν ηταν 6 μηνων περιπου παρατηρισα οτι της "κρεμοταν" το δερμα στην κοιλια της στο πισω μερος(προς τα πισω ποδια)
ειπα θα ειναι επειδη οταν πρωτοηρθε ετρωγε πολυ και μετα αδυνατισε
δεν εδωσα και πολυ μεγαλη σημασια
τωρα ειναι εγκυος , απο τις 15 Φεβρουαριου
αλλα τελευταια που ειναι εγκυος εχει 10-15 μερες που δεν εχει ορεξη για παιχνιδι και δειχνει να ποναει στην κοιλια της
δεν περπαταει γρηγορα,δεν τρωει με ορεξη ,δεν τεντωνει τα πισω ποδια οπως εκανε οταν την χαιδευω ειναι ξαπλωμενη την περισσοτερη ωρα και παρατηρησα οτι σαν να τρεμουν που και που τα πισω της ποδια οταν κοιματε.σηκωνετε και ξαπλωνει αργα αργα σαν να ποναει στην κοιλια
εντομεταξυ το δερμα της κρεμετε λιγο πιο πολυ απο παλια και δειχνει να εχει κατι υγρο μεσα.γαλα ειναι?
δεν την πηγα στον κτηνιατρο γιατι φοβαται πολυ τον κοσμο που δεν ξερει και νομιζα ως ενα σημειο οτι καποια ειναι και φυσιολογικα λογο εγκυμοσινης
τι να κανω?? τι εχει???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: προβλημα με την Ξένη

χρονια σου πολλα....οπωσδηποτε κτηνιατρο θα πρεπει να την πας...ολα φοβουνται τον κοσμο,αλλα στον γιατρο θα πρεπει αναγκαστικα καποια στιγμη να τα παμε,ειτε για τα εμβολια τους ,ειτε αν αρρωστησουν..
αληθεια..εχεις σκεφτει τι θα τα κανεις τα γατακια;; θα τα κρατησεις ,θα τα δωσεις..τι;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα τα κρατησω!θελω και αλλα γατακια γι αυτο θα τα κρατησω!
προσπαθησα μια μερα να την παρω να παμε στον κτηνιατρο αλλα οταν την εβαλα στο αυτοκινητο εκανε σαν τρελη και φοβηθικα και μη μου φυγει και την χασω και το ματαιωσα.
επισης της εδινα και γαλα αλλα διαβασα οτι μπορει να εχουν δυσανεξια στο γαλα και οι γατες και το εκοψα
δεν πατατηρισα ομως κατι με το γαλα.το πινει. να συνεχισω να της δινω?

Καλημερα.
Δεκα-δεκαπεντε μερες με τετοια συμπτωματα,και εγκυος να μην ηταν η γατα θα επρεπε να την εχει δει γιατρος,ενας λογος παραπανω τωρα που εγκυμονει.Εχει κανει εξετασεις;Εμβολια;Αποπαρασιτωση;Ο γατος που ζευγαρωσε ηταν ελεγμενος για νοσηματα;

μηπως την εβαλες στο αμαξι χωρις γατοφορο;; εννοειται πως θα μπορουσε και να σου φυγει...μονο μεσα σε γατοφορο..και ανοιγμα της στο κτηνιατρειο...σου ξαναλεω οτι τα περισσοτερα γατακια φοβουνται..που να δεις τον δικο μου...αλλα δεν γινεται αλλιως και δεν παθαινει και τπτ...τον βαζω μεσα στο κλουβακι του...και μετα κτηνιατρο...φοβατε..αλλα μετα του παιρναει..

καταρχην χρονια πολλα σε ολους!
μπαινω κατευθιαν στο θεμα
η Ξένη μου(την βρικα αδεσποτη οταν ηταν 3 μηνων περιπου) ειναι τωρα 10 μηνων περιπου
οταν ηταν 6 μηνων περιπου παρατηρισα οτι της "κρεμοταν" το δερμα στην κοιλια της στο πισω μερος(προς τα πισω ποδια)
ειπα θα ειναι επειδη οταν πρωτοηρθε ετρωγε πολυ και μετα αδυνατισε
δεν εδωσα και πολυ μεγαλη σημασια
τωρα ειναι εγκυος , απο τις 15 Φεβρουαριου
αλλα τελευταια που ειναι εγκυος εχει 10-15 μερες που δεν εχει ορεξη για παιχνιδι και δειχνει να ποναει στην κοιλια της
δεν περπαταει γρηγορα,δεν τρωει με ορεξη ,δεν τεντωνει τα πισω ποδια οπως εκανε οταν την χαιδευω ειναι ξαπλωμενη την περισσοτερη ωρα και παρατηρησα οτι σαν να τρεμουν που και που τα πισω της ποδια οταν κοιματε.σηκωνετε και ξαπλωνει αργα αργα σαν να ποναει στην κοιλια
εντομεταξυ το δερμα της κρεμετε λιγο πιο πολυ απο παλια και δειχνει να εχει κατι υγρο μεσα.γαλα ειναι?
δεν την πηγα στον κτηνιατρο γιατι φοβαται πολυ τον κοσμο που δεν ξερει και νομιζα ως ενα σημειο οτι καποια ειναι και φυσιολογικα λογο εγκυμοσινης
τι να κανω?? τι εχει???

Τα μόνα που είναι φυσιολογικά λόγω εγκυμοσύνης είναι το ότι δεν έχει όρεξη για παιχνίδι, και το ότι δεν περπατάει γρήγορα...
Όλα τα υπόλοιπα είναι ενδείξεις ότι η γατούλα πρέπει να πάει γρήγορα σε κτηνίατρο να την δει... Ακόμα και αν φοβάται...

λοιπον εχθες πηρα αδεια απο την δουλεια και πηγαμε στον κτηνιατρο
να μην τα πολυλογω η Ξένη μου ειχε 40,5 πυρετο!κατι το οποιο δεν το ειχα υποψιαστει
της εκανε 2 ενεσεις (αντιβιοτικο και κατι για τον πυρετο)
της εκανε και ακτινογραφια για να δει τι ειναι αυτο που της κρεμετε στην κοιλια της και μου ειπε οτι κοιλη δεν ειναι,μαλλον ειναι ο μαστικος αδενας ειπε, ο οποιος λογο της εγκυμοσινης πριστικε πολυ αλλα παλι δεν ειναι σιγουρος τι ακριβως ειναι.μου ειπε αστη να γεννησει να δουμε και τι γαλα θα εχει και βλεπουμε μετα.δλδ δεν εβγαλε ασφαλες συμπερασμα.εγω σκεφτηκα το βραδυ χθες αλλα δεν τον ρωτισα μηπως ειναι τριχομπαλες που εχουν μαζευτει?? γιατι δεν την εχω δει ποτε να βγαζει τριχομπαλα!
επισης μου ειπε οτι εχει 1 ή 2 μικρα στην κοιλιτσα της :D
αυτα!!ηδη απο χθες το απογευμα την ειδα ειναι αρκετα καλυτερα!και σημερα το πρωι επισης.πρεπει να επιασε η αντιβιοση:)
σας ευχαριστω που με παρακινισατε να την παω στο γιατρο!!
(απορια: η ακτινογραφια δεν θα επιρρεασει τα εμβρυα?)
ευχαριστω και παλι:)

Τα μωρα ειναι καλα;Υπερηχο εκανε;Τι αντιβιωση εδωσε σε εγκυο γατουλα;Με τοσο πυρετο,δεν ελεγξατε μηπως τα μωρα δεν ειναι καλα και μαλιστα απο τη στιγμη που κρεμεται κατι απο την κοιλια της;Και τι εννοει τι γαλα εχει;Αν δεν εχει γαλα ή ειναι αρρωστη πως θα γεννησει και θα θηλασει κιολας;

οχι ακτινογραφια της εκανε!για αυτο λεω δεν επιρρεασει τα εμβρυα η ακτινογραφια??
της εκανε μια ενεση αντιβιωσης η οποια δεν επιρρεαζει τα εμβρυα ειπε και κραταει 2 εβδομαδες,αλλιως θα της εδινε πενικιλινη
υπερηχο δεν της εκανε και μου φανηκε περιεργο.
αν ειναι καλυτερα μου ειπε, παει να πει οτι την επιασε η αντιβιωση και ο πυρετος ωφειλοταν εκει και δεν χρειαζετε κατι αλλο
οσο για το γαλα φανταζομαι οτι εννοουσε οτι οταν γεννησει θα δουμε αν εχει γαλα η εχει προβλημα με τον μαστικο αδενα ο οποιος ειναι αυτος που πριστηκε και κρεμετε

ρε γμτ...ακτινογραφια δεν κανουν ποτε σε εγκυους...ειτε μιλαμε για ανθρωπιους ειτε για ζωα....αν ειναι δυνατον...υπερηχο δεν μπορουσε;;;

οχι ακτινογραφια της εκανε!για αυτο λεω δεν επιρρεασει τα εμβρυα η ακτινογραφια??

Όχι δεν θα τα επηρεάσει, γιατί βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης. Βέβαια ο υπέρυχος είναι προτιμότερος για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
Όσο για το μαστό, μπορεί να είναι απλά οίδημα του μαστού λόγω της εγκυμοσύνης.

πες μου να σου πω!!
οταν την ψιλαφισε μου λεει μικρα δεν πιανω
εδω την εβλεπαν ασχετοι και με ρωτουσαν εγκυος ειναι?αυτος τι σοι κτηνιατρος ειναι? και ειναι και η γυναικα του κτηνιατρος στο ιδιο κτηνιατρειο
και μου πηρε και 65 ευρω

οταν την ψιλαφισε μου λεει μικρα δεν πιανω
εδω την εβλεπαν ασχετοι και με ρωτουσαν εγκυος ειναι?

Λογικό να μην έπιασε γιατί η μήτρα είναι πολύ μεγάλη σ' αυτό το στάδιο και δεν μπορείς με την ψηλάφηση να ξεχωρίσεις έμβρυα... Το λάθος είναι που προσπάθησε να ψηλαφήσει, όχι το ότι δεν έπιασε μικρά.;)
Κάθε γάτα με μεγάλη κοιλιά δεν συνεπάγεται πως είναι έγκυος. Μπορεί να είναι πυομήτρα, περιτονίτιδα, νεόπλασμα...
Εμένα μου κάνει εντύπωση το ότι έχει μόνο δύο μωρά...:hmm:

Τι να σου πω,εμενα δεν μου ακουγεται γενικα πολυ νορμαλ η ολη κατασταση,θα σου ελεγα να την πας σε αλλο γιατρο...

Όντως, αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι τόσο η γατούλα, όσο και τα μικρά είναι, και θα είναι καλά, καλύτερα να ζητήσεις και μια δεύτερη γνώμη...

εχθες και σημερα παντως ειναι πολυ καλυτερα η Ξενη
σημερα το πρωι μολις με ακουσε οτι σηκωθηκα νιαουριζε οπως τον παλιο καλο καιρο :)
ειχε ορεξη και για παιχνιδια
την βλεπω πως τωρα ειναι πολυ καλυτερα
αν δω πως κατι δεν παει καλα θα την παω αλλου
σας ευχαριστω ολους;)

γεια σας και παλι
επεστρεψα να σας ενημερωσω οτι η Ξένη μου εκτος του οτι ειναι μια χαρα
την προηγουμενη τριτη εκανε ενα ωραιο πορτοκαλι γατακι
το φυλλο δεν το ξερω γιατι δεν το επιασα ακομη.
ειναι μεσα στο σπιτακι με την μαμα του που το θυλαζει κανονικα και το βλεπω ειναι ορεξατο (κι αυτο και η μαμα του)

Καλησπερα.
Ενα μονο γατακι εκανε;Γιατρος την ειδε;Δεν εχει σιγουρα αλλα;Να σου ζησει.

ευχαριστω
ναι μονο ενα
σιγουρα δεν εχει αλλο
την ειχε δει κτηνιατρος πριν γεννησει
μια χαρα ειναι και αυτη και το μικρο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back