Πρόβλημα με το πίσω πόδι της γατούλας μου

dilated

Νεοφερμένο μέλος

Ο dilated αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Παιδιά γεια χαρά. Εδώ και ένα χρόνο έχω μια γατούλα σπίτι την οποία είχα βρει στο δρόμο όταν ήταν 10 ημερών περίπου. Τις έχω κάνει τα εμβόλιά της, την έχω στειρώσει και όλα καλά μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Πάνω στο παιχνίδι κάπως χτύπησε (δεν την είδα αλλά άκουσα ένα μπάμ πάνω στη ξύλινη πόρτα του δωματίου) και από τότε άρχισε να κουτσαίνει στο πίσω δεξί πόδι. Στην αρχή ελαφριά αλλά μετά από μερικές μέρες πιο έντονα. Την πήγα στο γιατρό ο οποίος διέγνωσε "εξάρθρωση επιγονατίδας" (?) εξετάζοντάς την με ψιλάφηση. Μου είπε πως μπορεί να γίνει επέμβαση, αλλά η γνώμη του είναι να μην κάνουμε τίποτα γιατί είναι μικρή (14 μηνών) και δεν πρόκειται να χειροτερεύσει. Μου είπε επίσης να της κάνω δίαιτα, γιατί είναι παχιά (όντως είναι μετά τη στείρωση). Η γατούλα όμως χειροτερεύει. Κουτσαίνει όλο και περισσότερο, ειδικά όταν σηκώνεται από ύπνο και πλέον δυσκολεύεται στο τρέξιμο και στα άλματα. Δε φαίνεται να πονά, έχει διάθεση για παιχνίδι, αλλά δείχνει να κουράζεται και αποφεύγει να πατάει καλά το πόδι της. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο; Μήπως να την πάω σε κάποιον άλλο γιατρό; Μήπως πρέπει να γίνει ακτινογραφία. Βοηθήστε γιατί δεν έχω καθόλου εμπειρία και την βλέπω και στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dilated, ίσως η ακτινογραφία κι η γνώμη ενός δεύτερου κτηνίατρου να είναι καλή ιδέα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σε συμβούλευα να πας οπωσδηποτε και σε δευτερο κτηνιατρο.Εφοσον χειροτερευει δεν ειναι καλο σημαδι αυτο.
Εγω για σοβαρα θεματα δεν μενω ποτε στη γνωμη ενος γιατρου,ποσο μαλλον τωρα που δεν επιβεβαιωνονται τα λεγομενα του.:)

γεια σας έχω κι εγώ έναν γάτο τον έχω 1.5 χρόνο περίπου ήρθε στο σπίτι μας μόλις20 ημερών τον έχουμε αγαπήσει πολύ δυστυχώς δεν μπόρεσα να τον εμβολιάσω λόγο χρημάτωντον έχουμε αδέσποτο βγαίνει έξω συνέχεια και έρχεται μόνο για να φάει και να κοιμηθείπριν 4 μέρες ήρθε στο σπίτι κουτσαίνοντας το πίσω δεξή του πόδι δεν μπορούσε νατο πατήσει καθόλου κάτω κάθετε συνέχεια στο μέρος που τον έχουμε και δεν σηκώνετεμε δυσκολία περπατά στα 3 πόδια του ο καημενούλης μου δεν φαίνεταικάποιο μεγάλο σημάδι στο πόδι του αλλά παρατήρησα ότι στο μπούτι του έχει μια βαθιά γρατσουνιά θέλω να μου πείτε αν γίνετε εάνέσπασε κάτι τι πρέπει να κάνω. - ΕυχαριστώΧρήστος -

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρίστο μου το γατάκι πρέπει να πάει σε κτηνίατρο :/:
Εμείς είμαστε απλά χρήστες σε ένα φόρουμ όπως κι εσύ. Δεν έχουμε γνώσεις κτηνιατρικής..και γνώμη να εκφέρουμε ζημιά θα κάνουμε. Καταλαβαίνω πως οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά μπορεί το γατάκι να χρειάζεται περίθαλψη.. όπως ακριβώς θα χρειαζόμασταν εσύ κι εγώ αν ήμασταν πληγωμένοι.
Το μόνο που μπορώ να σου πω προσωπικά είναι ότι καταρχήν το γατάκι πρέπει να περιοριστεί σε ένα δωμάτιο με όλα τα σχετικά κοντά του. (νεράκι, αμμολεκάνη)
Δεν ξέρω αν κτύπησε και αν έχει εσωτερική αιμορραγία και αν πρέπει να φάει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα Χρηστο.Ο γατουλης πρεπει να παει στον κτηνιατρο.Αυτη η εικονα που περιγραφεις δειχνει οτι εχει προβλημα.Η βαθεια γρατζουνια που λες,μπορει να εχει μολυνθει,και μπορει να καταληξει σε κατι πολυ σοβαρο.:/:

Χρήστο, θα πρέπει να πας το γάτο σε κτηνίατρο ώστε να τον δει και να σου πει τι γίνεται...
Είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να σου πει εάν έχει σπάσει κάποιο οστό, τι πρέπει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση, να καθαρίσει την πληγή ώστε να μη μολυνθεί κλπ.
Κανείς άλλος δεν μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά...

χρηστο κτηνιατρο η παρε φιλοζωικες αν μπορουν να μοιραστητε εξοδα(δυσκολοι καιροι και χλωμο) αλλα κριμα το γατακι!

και dilated το γατακι σου υποφερει μαλλον και οσο καθυστερεις μπορει το κοκαλο να δεσει σε λαθος θεση η ακομα και να χειρωτερεψει...βρες κτηνιατρο εμπιστοσυνης και προχωρα... φοβασαι γιατι ολα μπορουν να συμβουν σε μια εγχείρηση αλλα η γατα σου οσο μεγαλωνει θα εχει και αρθριτικά και ενα τετοιο χτυπημα θα υποφερει ακομη χειρωτερα τοτε....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back