Πρόβλημα προσαρμογής

Γιάννα1

Νεοφερμένο μέλος

Η Γιάννα1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 59 μηνύματα.
Έχω 3 γάτους και μία γατούλα. Η γατούλα είναι η τελευταία συγκάτοικός μας 7-8 μηνών περίπου. Την είχανε αφήσει μέσα στο χώρο του ρωμαικού δοιηκητηρίου στη Θεσσαλονίκη και την πήρα γιατί το γατί ήταν υπερβολικά πεινασμένο και ταλαιπορημένο και με ακολουθούσε κέθε βράδυ που την ταιζα.
Οι γάτοι είναι 5 ετων (στειρωμένος) , 1 ετους και κατι (όζι στειρωμένος) και 3 μηνών (όχι στειρωμένος).
Ενώ οι γάτοι τα πηγαίνουν περιφημα μεταξύ τους, παιζουν κοιμουνται αγκαλια και τρώνε όλοι μαζι, δηλαδη δεν εχω κανένα πρόβλημα.
Εδώ και ένα μήνα που έχω πάρει τη γατούλα είναι αδύνατο να τους δεχτεί στον ίδιο χώρο μαζί της. Θέλει να είναι μόνη της. Έμαθα από τη γειτονιά πως αυτή η απαράδεκτη που άφησε τη γατουλα στο δοιηκητήριο είχε και άλλη γάτα που χτυπούσε πολύ τη μικρή μου.
Δεν ξέρω τι να κάνω για να μπορέσει να δεχτει τη συνύπαρξη με τους άλλους, προφανώς η γατούλα έχει περάσει πολλά σοκ και δυσκολεύεται να εμπιστευτεί άλλα γατιά παρότι είναι πολυ γλύκες οι γατούληδες μου.
Αν έχετε καμιά ιδέα παρακαλώ βοηθείστε με γιατί τη λυπάμε να ειναι κλεισμένη μόνη της στο υπνοδωμάτιο, ενώ θα μπορούσε να κάνει παρέα μαζί τους και να παίζουν όλοι μαζί σε όλο το χώρο. Προφανως έχω κι εγώ μεγαλύτερη δυσκολία μέσα στο σπίτι αλλα είναι το λιγότερο που με απασχολεί αυτή τη στιγμη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμ, ψάξε στα άρθρα στο φόρουμ, νομιζω πως έχει αρκετές συμβουλές για το πως να φέρεις καινούρια γατάκια σε επαφή.
Για παράδειγμα:
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=23249
Πολλοί είχαν αντίστοιχα προβλήματα και τελικά στις περισσότερες περιπτώσεις όλα πήγαν καλά.
Εγώ έχω έναν και φαρμακερό, οπότε δεν μπορώ να σου πω και πολλά από προσωπική μου εμπειρία.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ίσως είναι να την κρατάς λιγη ώρα κάθε μέρα μαζί τους, αυτή στην γατοφόρο και αυτά έξω, ώστε να συνηθίσει σιγά σιγά την παρουσία τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καταλαβαινω απολυτα..κι εγω εχω το ιδιο προβλημα εδω και5 μηνες:/:ο γατος που βρηκα[2 μηνων τοτε] ισως εξαιτιας της δυσκολης φασης που περασε εξω,δεν μπορει να προσαρμοστει με αλλα ζωα.Ουτε με τη γατα που προυπηρχε σπιτι,ουτε φυσικα με ενα μικρο σκυλακι που προσφατα αποχτησαμε,το οποιο κανει αριστη παρεα με τη γατα...Θελει επιμονη και υπομονη...ισως καποια στιγμη να τα καταφερουμε που ξερεις:)
Επισης δες λιγο και το θεμα της στειρωσης..μηπως δηλαδη η μικρη σου αρχισε να εχει οιστρο και γιαυτο εχει νευρικοτητα..ευχομαι να πανε ολα καλα.

Πάντως αν είναι σε οίστρο πρόσεξε το,γιατί λες ότι δεν είναι στειρωμένοι οι 2 σου γάτοι και δεν πιστεύω να θες γεννητούρια!!!! Είδη έχεις 4 γάτες στο σπίτι!:D

Φοβάμαι πως είναι εγκυος... ίσως γι'αυτό κάνει έτσι...

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Θα σας δω σε λίγο και θα τα πούμε κι από κοντά! :)

Δυσκολία προσαρμογής!

Καλησπέρα σε όλους!
Θα θελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημα, που προέκυψε μ΄έναν γατούλη ο οποίος υιοθετήθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη..σας τον είχα συστήσει μάλιστα εδώ.. https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-ο-Κινόα-το-φουντωτό-πανθηράκι.239084/ . Τον υιοθέτησε λοιπόν μία πολύ καλή κοπέλα που τον λάτρεψε από την πρώτη ματιά. Κι επειδή ο γατούλης, ενός έτους μόλις, ζούσε ως αδεσποτάκι σε εξωτερικό χώρο και χωρίς να είναι μαθημένος σε αγάπη και χάδια δυσκολεύεται τώρα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα...Εντάξει δεν περιμέναμε βέβαια να εξοικειωθεί τόσο γρήγορα αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι αρνείται πεισματικά να φάει....ουσιαστικά από την Τετάρτη που τον πήρε η κοπέλα είναι μόνιμα κρυμμένος και δεν έχει φάει τπτ..! Εντωμεταξύ να σημειώσω ότι δεν αγριεύει σχεδόν κθ, πιάνεται δηλ. άνετα κι ούτε κχχχ δεν κάνει, αλλά είναι πολύ πολύ φοβισμένος.. H κοπέλα πλέον ανησυχεί μην πάθει και τίποτα από την αφαγία και λέμε αν δούμε ότι συνεχίζει έτσι να τον πάρουμε πίσω στον χώρο που είχε μάθει κι ας ζήσει ως αδεσποτάκι...αλλά είναι κρίμα πραγματικά! Και να πω ότι μου χε τύχει και μένα στο παρελθόν να υιοθετήσω γατί που είχε μάθει έξω και έκανε κανένα μήνα για να προσαρμοστεί, αλλά τουλάχιστον έτρωγε από τη δεύτερη μέρα, τώρα αυτός το χει ρίξει στην απεργία πείνας 4 μέρες σχεδόν ο άτιμος... Τί προτείνετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δυσκολία προσαρμογής!

Αδυνατώ να πιστέψω ότι οποιοδήποτε ζωντανό θα έχει φαΐ μπροστά του και θα κάτσει να λιμοκτονήσει.
Εγώ θα έκανα ένα από τα εξής δύο: Θα του άφηνα το φαγητό σε σημείο που για να πάει δεν θα νιώθει εκτεθειμένος
ή θα του έδινα κανα κοτόπουλο, με τον κίνδυνο βέβαια να κάνει επ' αόριστον τον ζόρικο στις κροκέτες.
Αλλά σοβαρά, δεν πρόκειται να κάτσει να πεθάνει από την πείνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ αυτό θέλω να πιστεύω Annie...πόσο "πείσμα" πια;;; Αυτά τα έκανε η κοπέλα, προσπάθησε να τον δελεάσει και με διάφορες λιχουδιές (σαλάμι, σουβλάκι...κλπ. )και τπτ ακόμη..Στις κροκέτες πάντως είναι μαθημένος, αφού εκεί που βρισκόταν τον τάιζαν κυρίως ξηρή τροφή, οπότε όσο για να κακομάθει δε κινδυνεύει...!
Για να δούμε μήπως και "λυγίσει" αύριο (5η μέρα που θα είναι νηστικός :/: ).

Αν δεν έχει κάτι παθολογικό -το οποίο θεωρώ πως είναι τσεκαρισμένο- λέω απλά να μην αγχώνεστε και να αφήσετε το ένστικτο της επιβίωσης να κάνει τη δουλειά του ;)

Από το στόμα σου και στου γατοθεού το αυτί Annie μου, μας έχει προβληματίσει η περίπτωσή του...! Υγιέστατος είναι ο γατούλης, και με πιστοποιητικό κτηνιάτρου. Εξάλλου είναι γεγονός ότι μέχρι και την Τετάρτη το πρωί που έφυγε από το χώρο που είχε μάθει έτρωγε κανονικότατα και με όρεξη..η αλλαγή περιβάλλοντος το προκάλεσε όλο αυτό..!

Ακόμα απεργεί ο κεφάλας;

Έφαγε επιτέλους χθες!!!! Κεφάλας όμως πραγματικά, έμεινε νηστικός 6 μέρες σχεδόν από τον πανικό του...., άρχισε και να χουρχουρίζει και να χαιδεύεται δειλά δειλά, εντάξει φοβισμένος είναι ακόμη αλλά λογικό αυτό! Όλα καλά, ευτυχώς :)

:clapup: :clapup: :clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back