Elhior
Νεοφερμένο μέλος
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας, ως εμπειροτέρων. Έχω εδώ και 3 χρόνια έναν γάτο που μάζεψα από το δρόμο. Εϊναι μονόφθαλμος (έχει χάσει το ένα του μάτι από παιδική αρρώστια), πολύ γλυκός και χαδιάρης.
Τους τελευταίους μήνες είμαι φαντάρος, και έτσι μένει με τους γονείς μου. Τους αγαπάει και τον αγαπάνε απεριόριστα, αλλά φαίνεται ότι του λείπω κι εγώ. Εδώ και δύο περίπου μήνες συμβαίνει το εξής: για περίπου μία μέρα είναι εκνευρισμένος, παραπονιέται, πηγαίνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην τουαλέτα (μιλάμε για κάθε 10λεπτο περίπου), ουρεί λίγο και κάνει το νο. 2 (πιο σπάνια από την ούρηση), και μερικές φορές τα κάνει και ελάχιστα έξω από την άμμο. Όταν περνάνει αυτή η μέρα είναι μια χαρά, και μετά από μια βδομάδα ξαναπερνάει την ίδια μέρα.
Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν συνήθως όταν ο γάτος μένει μόνος ή μόλις επιστρέφω από μακροχρόνια παραμονή εκτός σπιτιού, ο κτηνίατρος μου είπε ότι πρόκειται για ψυχολογικό φαινόμενο, αφού εάν ήταν παθολογικό θα συνέβαινε συνέχεια, όχι κάθε μία φορά τη βδομάδα (δεν προχώρησε σε εξέταση, γιατί ο γάτος μου είναι ΠΟΛΥ δύσκολος να κάτσει να τον εξετάσεις). Εγώ όμως δεν ξέρω τι να κάνω. Σήμερα έχει κρατήσει όλη μέρα αυτή η κατάσταση, και ο γατούλης πάει τουαλέτα κάθε 10 λεπτά. Τρώει και πίνει νερό, αλλά έχει εξαντληθεί ο καημένος. Νομίζω δε ότι τις τελευταίες φορές τα ελάχιστα ούρα του είχαν περίεργο χρώμα, ενώ γλύφει την ουρήθρα του μετά από κάθε ούρηση.
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς σας παρακαλώ;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Ειναι στειρωμενος ο γατος σου?
Elhior
Νεοφερμένο μέλος
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Όπως σου είπαν ήδη, οι εξετάσεις ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν (αιματολογικές και ανάλυση ούρων). Το πολύ πολύ, αν ο γάτος δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος, να του γίνει ηρέμηση για λίγη ώρα, μέχρι να πάρει ο γιατρός τα δείγματα που χρειάζεται. (Στο κάτω κάτω, αν ο δικός σου γιατρός δεν θέλει να μπει στη διαδικασία, πηγαίνετε σε κάποιον άλλο).
Μην το καθυστερείς καθόλου, οι παθήσεις του ουροποιητικού είναι πάρα πολύ σοβαρές, ώς και μοιραίες.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Elhior
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Περαστικά!!
moukelis
Επιφανές μέλος
Elhior
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Χμ...Υπάρχει η ίδια τροφή σε κανσέρβα;Αν ναι,μήπως να ανακάτευες σταδιακά την ξηρα με λίγη κονσέρβα,μειώνοντας την αναλογία εις βάρους της κονσέρβας;Ζουμί απο κοτόπουλο κάνει να του δίνεις;Μπορεις να περιχυσεις την ξηρά του με λίγο ζουμί αρχικά για να τη συνηθισει.Η αλλαγή απο τη μια τροφή στην άλλη πρέπει να γίνεται σταδιακά,για να αποφευγονται τετοια φαινομενα και να μην κάνει διάρροιες το ζώο.Αν του ανακάτευε ελάχιστη απο την παλιά τροφή του μέσα;Ήθελα ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όσους/ες ανταποκρίθηκαν, για να μου δώσουν 2-3 συμβουλές. Η αγωνία του Σ/Κ ήταν απερίγραπτη. Τελικά το πήγα σε έναν κτηνίατρο την Κυριακή το πρωί, ο οποίος το κράτησε (σε ένα στριμωγμένο κλουβί το καημένο) για να το παρακολουθήσει. Μου είπε ότι επρόκειτο για ουρολοίμωξη, και ότι θα αρχίσει αντιβίωση και υγιεινή διατροφή. Χθες που πήρα τηλέφωνο για να δω πως πάει ο γατούλης, μου είπαν ότι είναι νωρίς ακόμη, πάντως του δίνουν αντιβίωση αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν τρώει την τροφή που του δίνουν (Royal Canin Urinary ή κάτι τέτοιο, είχα δει εδώ στα Forums ότι είναι από τις καλύτερες). Δεν ξέρω εάν δεν τρώει την τροφή επειδή βρίσκεται σε ξένο και αγχωτικό χώρο, αλλά αναρρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να την τρώει, όταν με το καλό γυρίσει σπίτι (αφού αυτή πρέπει να τρώει στο εξής). Καμία ιδέα;

Fotini
Διάσημο μέλος
Αφού κι εμένα με δελεάζει να τα φάω... Καλή ανάρρωση στο γατούλι και σύντομα περαστικά

aretha
Περιβόητο μέλος
Περαστικά!!
prince
Διάσημο μέλος
Πώς είναι σήμερα ο γάτος σου; Καμία βελτίωση;
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
όταν έρθει σπίτι του θα φάει και αν όχι του ανακατέβεις λίγη από την παλιά τροφή του με την καινούρια και σιγά σιγά θα την συνηθίσει
πόσο θα τον κρατήσουν εκεί? σου είπαν?
Elhior
Νεοφερμένο μέλος

Σημασία έχει ότι φαίνεται καλά ο γατούλης. Θα τον φέρω σπίτι και θα αναλάβει να τον προσέχει η αδερφή μου για κανένα 3μερο που θα λείπω. Θα αρχίσει υγιεινή διατροφή (το ζελέ λέει του Royal Canin Urinary το τρώει), και πραγματικά ελπίζω να μην ξαναέχουμε τα ίδια.
Είστε φανταστική παρέα όλοι σας, ο ρόλος που παίξατε αυτές τις μέρες δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά!!

Fotini
Διάσημο μέλος
Εύχομαι να μην ξανασυμβεί!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος

Μην ανησυχείς γι' αυτά που σου είπε ο γιατρός, πολλοί απ' αυτό το σινάφι έχουν το χούι της τρομολαγνείας και πιάνουν πάντα τη χειρότερη δυνατή περίπτωση

georgia alex
Δραστήριο μέλος
Με το καλο να τον δεχτεις και γραφε μας νεα του οταν μπορεις,ειναι τυχερος που τον αγαπας κ ανησυχεις τοσο γι'αυτον,να'σαι καλα και καλος πολιτης!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool