Πρόβλημα στην ούρηση - σας παρακαλώ βοηθήστε με

Elhior

Νεοφερμένο μέλος

Ο Elhior αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας, ως εμπειροτέρων. Έχω εδώ και 3 χρόνια έναν γάτο που μάζεψα από το δρόμο. Εϊναι μονόφθαλμος (έχει χάσει το ένα του μάτι από παιδική αρρώστια), πολύ γλυκός και χαδιάρης.

Τους τελευταίους μήνες είμαι φαντάρος, και έτσι μένει με τους γονείς μου. Τους αγαπάει και τον αγαπάνε απεριόριστα, αλλά φαίνεται ότι του λείπω κι εγώ. Εδώ και δύο περίπου μήνες συμβαίνει το εξής: για περίπου μία μέρα είναι εκνευρισμένος, παραπονιέται, πηγαίνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην τουαλέτα (μιλάμε για κάθε 10λεπτο περίπου), ουρεί λίγο και κάνει το νο. 2 (πιο σπάνια από την ούρηση), και μερικές φορές τα κάνει και ελάχιστα έξω από την άμμο. Όταν περνάνει αυτή η μέρα είναι μια χαρά, και μετά από μια βδομάδα ξαναπερνάει την ίδια μέρα.

Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν συνήθως όταν ο γάτος μένει μόνος ή μόλις επιστρέφω από μακροχρόνια παραμονή εκτός σπιτιού, ο κτηνίατρος μου είπε ότι πρόκειται για ψυχολογικό φαινόμενο, αφού εάν ήταν παθολογικό θα συνέβαινε συνέχεια, όχι κάθε μία φορά τη βδομάδα (δεν προχώρησε σε εξέταση, γιατί ο γάτος μου είναι ΠΟΛΥ δύσκολος να κάτσει να τον εξετάσεις). Εγώ όμως δεν ξέρω τι να κάνω. Σήμερα έχει κρατήσει όλη μέρα αυτή η κατάσταση, και ο γατούλης πάει τουαλέτα κάθε 10 λεπτά. Τρώει και πίνει νερό, αλλά έχει εξαντληθεί ο καημένος. Νομίζω δε ότι τις τελευταίες φορές τα ελάχιστα ούρα του είχαν περίεργο χρώμα, ενώ γλύφει την ουρήθρα του μετά από κάθε ούρηση.

Μπορεί να με βοηθήσει κανείς σας παρακαλώ;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επικοινώνησε με τον κτηνίατρο σου. Εχω άσχημη εμπειρία με τέτοια συμπτώματα γι' αυτό μη χάνεις χρονο. Περαστικα του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η γνωμη μου ειναι να κανει εξετασεις.Πολυ πιθανον να εχει σοβαρο προβλημα μιας και λες οτι τα ουρα του εχουν χρωμα,πιθανον να ειναι αιμα.Εχω ζησει τετοια κατασταση και 3 φορες κοντεψα να τον χασω.Ξερεις οι γατες πρεπει να φτασουν στο αμην για να μας δειξουν οτι δεν ειναι καλα.
Ειναι στειρωμενος ο γατος σου?

Ναι, είναι στειρωμένος. Όντως είναι πολύ βασικό αυτό, απ' ό,τι διαβάζω σε άλλα threads. Αυτό που με παραξενεύει, εμένα και τον κτηνίατρο, είναι ότι τα συμπτώματα αυτά κρατούσαν μία μέρα, και μετά επανεμφανίζονταν μέρες μετά (εκτός εάν σήμερα ήρθαν για να μείνουν, αφού ήδη έκλεισε μια ολόκληρη μέρα που τα έχει ο γάτος). Η πάθηση του ουροποιητικού συστήματος που περιγράφεται και σε άλλα threads δεν έχει διάρκεια;

Δεν ειναι παντα η ιδια συχνοτητα.Μπορει να εχει λιθους(ουρολιθιαση) η ακομη και κρυσταλλους.Ξερεις πολλες φορες ειναι και η προδιαθεση του γατου για τετοιες καταστασεις ασχετα αν τρωει light τροφη.Αφου κοντεψα να τον χασω 3 φορες τελικα του καναμε ουριθροστομια.δηλαδη ειναι "κοριτσακι" πια.

Elhior, όντως είναι περίεργο αυτό το "πήγαινε-έλα" των συμπτωμάτων, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορούν να αναβάλλονται οι εξετάσεις μέχρι ο γάτος να φτάσει στο μη περαιτέρω.
Όπως σου είπαν ήδη, οι εξετάσεις ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν (αιματολογικές και ανάλυση ούρων). Το πολύ πολύ, αν ο γάτος δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος, να του γίνει ηρέμηση για λίγη ώρα, μέχρι να πάρει ο γιατρός τα δείγματα που χρειάζεται. (Στο κάτω κάτω, αν ο δικός σου γιατρός δεν θέλει να μπει στη διαδικασία, πηγαίνετε σε κάποιον άλλο).
Μην το καθυστερείς καθόλου, οι παθήσεις του ουροποιητικού είναι πάρα πολύ σοβαρές, ώς και μοιραίες.:/:
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Θα τον πάω σε κτηνίατρο πάραυτα. Δυστυχώς έως τώρα οι εφημερεύοντες που πήρα (βάσει του πίνακα που έχει δημοσιευθεί και σε αυτά τα Forums) δεν απαντούν, αλλά πάλι ίσως να είναι νωρίς ακόμη. Θα προσπαθήσω και μετά τις 10.00-10.30.

Ε, Κυριακάτικα και Αυγουστιάτικα θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον διαθέσιμο... Έτσι κι αλλιώς τόσος καιρός έχει περάσει, λίγες ώρες ακόμα νομίζω ότι δεν θα κάνουν διαφορά. Από αύριο όμως δες το οπωσδήποτε.
Περαστικά!!

Τι έγινε τελικά με τον γατούλη σου,τον είδε γιατρός;Ειναι καλυτερα;

Ήθελα ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όσους/ες ανταποκρίθηκαν, για να μου δώσουν 2-3 συμβουλές. Η αγωνία του Σ/Κ ήταν απερίγραπτη. Τελικά το πήγα σε έναν συστημένο από καλή φίλη κτηνίατρο την Κυριακή το πρωί, ο οποίος το κράτησε (σε ένα στριμωγμένο κλουβί το καημένο) για να το παρακολουθήσει. Μου είπε ότι επρόκειτο για ουρολοίμωξη, και ότι θα αρχίσει αντιβίωση και υγιεινή διατροφή. Χθες που πήρα τηλέφωνο για να δω πως πάει ο γατούλης, μου είπαν ότι είναι νωρίς ακόμη, πάντως του δίνουν αντιβίωση αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν τρώει την τροφή που του δίνουν (Royal Canin Urinary ή κάτι τέτοιο, είχα δει εδώ στα Forums ότι είναι από τις καλύτερες). Δεν ξέρω εάν δεν τρώει την τροφή επειδή βρίσκεται σε ξένο και αγχωτικό χώρο, αλλά αναρρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να την τρώει, όταν με το καλό γυρίσει σπίτι (αφού αυτή πρέπει να τρώει στο εξής). Καμία ιδέα;

Ήθελα ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όσους/ες ανταποκρίθηκαν, για να μου δώσουν 2-3 συμβουλές. Η αγωνία του Σ/Κ ήταν απερίγραπτη. Τελικά το πήγα σε έναν κτηνίατρο την Κυριακή το πρωί, ο οποίος το κράτησε (σε ένα στριμωγμένο κλουβί το καημένο) για να το παρακολουθήσει. Μου είπε ότι επρόκειτο για ουρολοίμωξη, και ότι θα αρχίσει αντιβίωση και υγιεινή διατροφή. Χθες που πήρα τηλέφωνο για να δω πως πάει ο γατούλης, μου είπαν ότι είναι νωρίς ακόμη, πάντως του δίνουν αντιβίωση αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν τρώει την τροφή που του δίνουν (Royal Canin Urinary ή κάτι τέτοιο, είχα δει εδώ στα Forums ότι είναι από τις καλύτερες). Δεν ξέρω εάν δεν τρώει την τροφή επειδή βρίσκεται σε ξένο και αγχωτικό χώρο, αλλά αναρρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για να την τρώει, όταν με το καλό γυρίσει σπίτι (αφού αυτή πρέπει να τρώει στο εξής). Καμία ιδέα;
Χμ...Υπάρχει η ίδια τροφή σε κανσέρβα;Αν ναι,μήπως να ανακάτευες σταδιακά την ξηρα με λίγη κονσέρβα,μειώνοντας την αναλογία εις βάρους της κονσέρβας;Ζουμί απο κοτόπουλο κάνει να του δίνεις;Μπορεις να περιχυσεις την ξηρά του με λίγο ζουμί αρχικά για να τη συνηθισει.Η αλλαγή απο τη μια τροφή στην άλλη πρέπει να γίνεται σταδιακά,για να αποφευγονται τετοια φαινομενα και να μην κάνει διάρροιες το ζώο.Αν του ανακάτευε ελάχιστη απο την παλιά τροφή του μέσα;:/:

Είναι πολύ καλές λύσεις αυτά που προτείνει η Moukelis. Αν πάλι ασχολείσαι με αγορές από το Ιντερνετ, υπάρχει ένα κόλπο για να δελεάζεις τη γάτα με την ξηρά τροφή. Είναι αποξηραμένα φιλέτα ψαριού τα οποία τα τρίβεις πάνω από τις κροκέτες και μυρίζουν ψαρίλα. Το δοκιμάζω στα δικά μου συχνά πυκνά και τρελαίνονται:) Αφού κι εμένα με δελεάζει να τα φάω...

Καλή ανάρρωση στο γατούλι και σύντομα περαστικά;)

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κάποια άλλη μάρκα, ίσως να την προτιμήσει. Ειδικές τροφές για τα προβλήματα του ουροποιητικού θα βρεις στις περισσότερες καλές μάρκες, ζήτησε δείγματα και δες ποια θα του αρέσει περισσότερο.
Περαστικά!!

Μπορεί να κάνει μούτρα για το στριμωγμένο κλουβάκι ή γιατί δεν είσαι μαζί του. Μια δυο μέρες αντέχουν χωρίς να φάνε ιδιαίτερα πάντως.
Πώς είναι σήμερα ο γάτος σου; Καμία βελτίωση;

ναι παιδιά μπορεί να μην τρώει κιόλας από την αλλαγή περιβάλλοντος, εδώ όταν μετακομίζουμε ή πάμε διακοπές και τα πέρνουμε μαζί μας την πρώτη ή και την δεύτερη μέρα μέχρι να ηρεμήσουν δεν τρώνε, όχι τώρα που είναι σε ιατρείο και χωρίς τους ανθρώπους του, θα είναι τρομαγμένος

όταν έρθει σπίτι του θα φάει και αν όχι του ανακατέβεις λίγη από την παλιά τροφή του με την καινούρια και σιγά σιγά θα την συνηθίσει

πόσο θα τον κρατήσουν εκεί? σου είπαν?

Τώρα το πρωί θα πάω να τον πάρω και να τον φέρω σπίτι! Μου είπαν ότι από προχθες έχει σταματήσει να έχει αίμα, και (αφού έχει ηρεμήσει λίγο) του έλεγξαν την κύστη και είναι καλά. Βέβαια ο γιατρός δε με καθησύχασε καθόλου, όσο κι αν προσπάθησα να του εκμαιεύσω κάποια καθησυχαστικά λόγια, όσον αφορά το μέλλον. Ήταν επιφυλακτικός, λέγοντάς μου ότι υπάρχει πάντα πιθανότητα να το ξαναπάθει και μάλιστα σύντομα, να μην το πιάσει η τροφή, να μην αποφύγουμε την επέμβαση, κλπ. Εντάξει, προφανώς ο ρόλος των γιατρών είναι να είναι ειλικρινείς, αλλά θα ήθελα περισσότερο καθησυχαστικά λόγια ;)

Σημασία έχει ότι φαίνεται καλά ο γατούλης. Θα τον φέρω σπίτι και θα αναλάβει να τον προσέχει η αδερφή μου για κανένα 3μερο που θα λείπω. Θα αρχίσει υγιεινή διατροφή (το ζελέ λέει του Royal Canin Urinary το τρώει), και πραγματικά ελπίζω να μην ξαναέχουμε τα ίδια.

Είστε φανταστική παρέα όλοι σας, ο ρόλος που παίξατε αυτές τις μέρες δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά!!:up:

Άντε, περαστικά:) Εύχομαι να μην ξανασυμβεί!

Καλώς να τον δεχτείς,ελπιζω ο γιατρός να είναι απλά υπερβολικός και όλα να πάνε καλά!:)

Καλώς να τον δεχτείς τον γατούλη και γρήγορη ανάρρωση!:)
Μην ανησυχείς γι' αυτά που σου είπε ο γιατρός, πολλοί απ' αυτό το σινάφι έχουν το χούι της τρομολαγνείας και πιάνουν πάντα τη χειρότερη δυνατή περίπτωση ;)

Περαστικα και απο εμενα για τον γατουλη σου,Elhior και μονιμα ελπιζω.:happy:Με το καλο να τον δεχτεις και γραφε μας νεα του οταν μπορεις,ειναι τυχερος που τον αγαπας κ ανησυχεις τοσο γι'αυτον,να'σαι καλα και καλος πολιτης!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back