Πρόβλημα συμπεριφοράς γάτου σε διαμέρισμα

Klayton

Νεοφερμένο μέλος

Ο Klayton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σε όλους!
Πριν μήνες ο γαμπρός μου με την αδερφή μου, έφεραν στο σπίτι μας έναν γάτο
που τον βρήκαν αδέσποτο έξω από το σπίτι τους σε μία περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό με το πως μεγάλωσε αλλά μου είπαν πως γυρνούσε
στην περιοχή τους μαζί με άλλους γάτους που τους τάιζαν οι γείτονες και ένας
κτηνίατρος της περιοχής.
Όταν ήρθε ήταν περίπου 9 μηνών και τώρα 1 χρόνο και κάτι.

Εδώ ζούμε σε 2 σπίτια με 2 πόρτες που τα ενώνει ένας κοινός διάδρομος (σε διαμέρισμα).
Ήταν ο πρώτος που ήρθε στο ένα από τα 2 σπίτια αλλά αναγκάστηκαν να τον δώσουν σε εμένα που ζω στο διπλανό σπίτι
επειδή από την άλλη μεριά ήρθαν στο μπαλκόνι μας 2 Husky και ένας μαύρος γάτος στο σπίτι.
Ο μαύρος γάτος τα πάει καλά με τα Husky αλλά ο (πλέον δικός μου) όχι.Πλακώθηκε 2-3 φορές με τον μαύρο γάτο
όσες φορές συναντήθηκαν προκαλώντας μόλυνση με απόστημα στον μαύρο γάτο και επιτέθηκε πόσες φορές στα husky
ίσως επειδή στην αρχή και τα 2 σπίτια ήταν δικά του ως περιοχή και πλέον όχι.(και έχει μία μανία να θέλει να πάει από το άλλο
σπίτι για να πλακώσει τον άλλο γάτο και τα husky και να αλλάξει κ λίγο παραστάσεις και οι γονείς μου δεν τον θέλουν καθόλου
γιατί βλέπουν τον μαύρο γάτο πόσο νορμάλ συμπεριφέρεται σε σημέιο να μην τον αντέχω κι εγώ).

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε συνέχεια τον φόβο με τις πόρτες κ μην μας κάνει ζημία τα άλλα ζωάκια.
Όταν τον πιάνει η ώρα που του βγαίνουν τα άγρια ένστικτα γίνεται υπερβολικά σπαστικός και επιθετικός έτσι απότομα.
Στο παιχνίδι είναι άγριος,δαγκώνει πολύ δυνατά και κάνει νυχιές πολύ άσχημες που μου έχει κάνει χάλια πολλές φορές τα χέρια και σταμάτησα να παίζω μαζί του γιατί πλέον με τρομάζει μέχρι κ όταν τον χαϊδεύω μπορεί να του έρθει να το κάνει αλλά σπάνια.
Αν έχει όρεξη ενώ έχω ξαπλώσει...μου δαγκώνει άγρια τα πόδια και γενικά όποτε τον πιάσει η τρέλα
ότι κινείται το γραπώνει και το ξεσκίζει.. πχ μέχρι και τα πόδια μου,χέρια μου κ ρούχα μου κλπ
Όταν κάνω κάμψεις μου πατάει σφαλιάρες στη μάπα και όταν τρώω πάντα με ενοχλεί επάνω στο τραπέζι και δεν καταλαβαίνει
όσες φορές κ να τον κατεβάσω κ να τον κράξω.Όλα σταματάνε την ώρα που τον βάζω να φάει.(τρώει κ πολύ)...ή όταν θέλει χάδια
και ύπνο επάνω μου...του αρέσει να κοιμάται επάνω μου υπερβολικά.κ αν θέλει κάτι μου το δείχνει πάντα.
Του άρεσε να έρχεται στην αγκαλιά μας όποτε ήθελε κ έγλυφε τις μπλούζες μας
στην περιοχή της κοιλιάς μας καθώς τον χαϊδεύαμε και το κάνει και τώρα πάντα
με πολύ πάθος και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.
Όταν τον πιάνει η υπερκινητικότητά του κάνει τα νύχια του στους καναπέδες,ξεστρώνει χαλιά κ καλύματα σαλονιού ή μου βαράει την πόρτα του δωματίου να μπει μέσα...
Γενικά δεν θα αλλάξει αυτός (ο φυσιολογικός) διπλός τρόπος συμπεριφοράς του μία ήρεμος και καλός με χάδια κ μία σαν επιθετικό λιοντάρι....και με κάνει μία να θέλω να τον πάω στο εξοχικό μας ή να τον αφήσω ελεύθερο όπως
έχει μάθει έξω για να βγάζει τα ένστικτα του και να ζευγαρώνει και από την άλλη λέω να τον κρατήσω αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τον στειρώσω ή να τον φέρω σε επαφή με άλλη γάτα κατοικίδια κ μην της κάνει κακό....! Έχω δεθεί μαζί του αλλά δεν με νοιάζει για εμένα πως θα νιώσω αλλά αν τον αφήσω ελεύθερο το πως θα νιώσει ο ίδιος.
Και πιστεύω πως δεν κάνει για σπίτι αλλά για αυλή...
και 50% μου αρέσει μαζί του αλλά 50% με τρομάζει το πόσο άγριος μπορεί να γίνει όταν παίζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρόβλημα συμπεριφοράς γάτου σε διαμέρισμα.

Η επιθετικότητα οφείλεται στις ορμόνες του, με την στείρωση θα ηρεμίσει και θα τα πηγαίνει καλύτερα και με τον άλλο γατούλη και θα γλιτώσεις και εσύ από τις επιθέσεις του :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!
Στείρωσε το αγόρι σου και θα γίνει αρνάκι, για όλα φταίνε οι ορμόνες. Θα συνεχίσει να είναι παιχνιδιάρης αλλα δεν θα είναι τόσο απρόβλεπτος.

Καλησπέρα!
Τον πήρες σε μία πολύ δύσκολη ηλικία στο χώρο σου δηλαδή 9 μηνών.
Τα γατιά κοινωνικοποιούνται με την ανθρώπινη οικογένεια τους από το πρώτο μήνα έως 5-6 μηνών ανάλογα και τα σκυλιά από 2 μηνών έως 6 πάντα.
Τώρα σαν αρσενικός και άντρας πλέον θέλει να διεκδικήσει και να κυριαρχήσει στο χώρο του.
Η στείρωση είναι απαραίτητη όπως λέει κι η φίλη.
Φυσικά μην τον αφήσεις στο δρόμο, δεν φταίει αυτός που η ανθρώπινη εξέλιξη κι ο τρόπος ζωής στοίβαξε χάσκυ, γάτους κλπ σε αυτό που αυτός θεωρούσε χώρο κυριαρχίας του.
Ηταν ο πρώτος που ήρθε άλλωστε κι οτιδήποτε άλλο που ήρθε μετά γι έναν αρσενικό αυτής της ηλικίας ειναι εισβολή στο χώρο του.

Οι αδέσπωτοι γάτοι είναι πολύ κυριαρχικοί. Η συμπεριφορά του δικού σου εξηγείται στο οτι θέλει να κυριαρχήσει στα σκυλιά και τον άλλο μάυρο γάτο (αισθάνεται οτι είναι σφετεριστες της εδαφικής κυριαρχίας του) γιατι μεγάλωσε έξω και έτσι έχει μάθει. Για τους αδέσπωτπους γατους ένας καλός κάδος σκουπιδιών ή μία κυρία που βαζει καθε μερα ξηρά τροφή, μπορεί να είναι πεδίο αμέτρητων μαχών και πάντα υπάρχει ένας γάτος-κυρίαρχος που βασιλεύει στην περιοχή. Εγω απορώ κι όλας που τον έβαλες 9 μηνών μέσα στο σπίτι και δεν στο έχει γκρεμίσει ακόμα! Είναι πραγματικά απίστευτο και οτι παίζει μαζί σου

Όμως αυτο δεν σημαίνει οτι δεν μπορει να εκπαιδευτει. Αν θες να τον κρατησεις μεσα στο σπίτι πρέπει υποχρεωτικά (όπως είπαν και τα άλλα παιδιά) να: α. Τον στειρώσεις, χωρίς αυτο να σημαίνει οι θα γίνει αρνί.
β. Στην στείρωση να του κόψεις τα νύχια και να ζητήσεις ένα υπνωτικό απο τον γιατρό ώστε κατα διαστήματα να του τα ξανακόβεις (θα σου δείξει ο γιατρός πώς)
γ. Θα παρεις ένα σπρευ νερου και όταν θα επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά θα τον ψεκάζεις. Για να εκπαιδευτει ο γάτος θα πρέπει η "τιμωρία" να γίνεται το δυνατόν ακαριαία με την πράξη, αλλιως δεν καταλαβαίνουνε. Θα δεις οτι με τον καιρό με το που παίρνεις στα χέρια το σπρέυ θα "μαζεύεται" αμέσως ο γάτος.
δ. Θα ελεγχεις τακτικά αμα έχει ψύλλους, γιατι αυτοί επιδεινωνουν την ενεργητικότητα του.

Τελος, μην ξεχνας οτι ο στειρωμενος γάτος όσο μεγαλώνει τόσο πιο Ήσυχος θα γίνεται και τόσο λιγότερο θα σε ταλαιπωρεί.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back