Πρόβλημα υγείας με μόλυνση πληγής

sadyist

Νεοφερμένο μέλος

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 98 μηνύματα.
Καλησπέρα σας. Όποιος γνωρίζει παρακαλώ μια συμβουλή. Ο γάτος μου, τον τελευταίο καιρό, είχε ένα πρόβλημα με το δάχτυλο από το ένα ποδαράκι του. Διαπίστωσα, όταν τον είχα αγκαλιά, ότι μύριζε άσχημα το πόδι του. Το κοίταξα αλλά δεν φαινόταν να είχε κάτι. Οι μέρες πέρασαν και εγώ δεν το έδωσα σημασία, νομίζοντας ότι κάτι είχε πιάσει(ποντίκι) και απλά έμεινε η μυρωδιά πάνω του. Μετά από τέσσερις μέρες όμως το νυχάκι του έπεσε τελείως, το δάχτυλό του είχε ανοίξει και έτσι του έβαλα betadine και πήρα τον κτηνίατρο τηλέφωνο που αυτός με τη σειρά του, μου έδωσε αντιβίωση augmentin 312,5 mg. Του έδωσα σήμερα δύο φορές σήμερα, αλλά η συμπεριφορά του γάτου έχει αλλάξει τόσο που φοβάμαι να τον πλησιάσω. Μόλις του βάζω betatine αρχίζει και αγριεύει κάνοντας χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ και είναι έτοιμος να επιτεθεί. Όσο για το σιρόπι (αντιβίωση), τα ίδια. Το βάζω σε μία σύριγγα και ανοίγω το στόμα του και το εκτοξεύω, με αποτέλεσμα και εκεί να αγριεύει και να τρέχει προς την πόρτα για να τον ανοίξω και να βγει έξω. Προσπάθησα να βάλω το φάρμακο και στην αγαπημένη του κονσέρβα αλλά δεν ακουμπάει το φαγητό του μετά γιατί μάλλον του μυρίζει το φάρμακο. Και να κινδυνεύω να μου γρατζουνίσει το πρόσωπο όμως δεν γίνεται. Να τονίσω ότι τον γάτο τον έχω περίπου εφτά μήνες, ήταν αδέσποτος και τον υιοθέτησα, δεν είναι στειρωμένος, τον αφήνω έξω(ελάχιστες φορές κοιμήθηκε σπίτι γιατί κάθε φορά θέλει να βγαίνει έξω) και έχω αρχίσει να τον φοβάμαι. Παρακαλώ, όποιος μπορεί να με βοηθήσει με τις συμβουλές του, γιατί εγώ είμαι αρχάρια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα sadyist αρχικά μπορείς να γράψεις στο "Γιατρέ αρρώστησε" για τη συμβουλή του γιατρού του φόρουμ. Σίγουρα είναι δύσκολο σ'εναν αρχάριο να δώσει αντιβίωση σε σιρόπι και ισως θα έπρεπε απο Δευτέρα να αγοράσεις απο τον κτηνίατρο ή το petshop ειδική αντιβίωση για το γατάκι σε μορφή χαπιού που-κατα τη γνώμη μου- δίνεται πιο εύκολα είτε μονομιας στο στόμα είτε σε σκόνη μέσα στο φαγητό. Θα ήθελα να σε προτρέψω να πας και το γατάκι τη Δευτέρα να το δει απο κοντά ο γιατρός γιατί όσο και να'ναι ιατρική απο το τηλέφωνο δεν γίνεται. Το οτι αγριεύει με το betadine επίσης μου ακούγεται λογικό επειδή μάλλον το τσούζει η πληγούλα του κι ίσως πρέπει να του βάζεις κάποια αλοιφή που θα συστήσει ο γιατρός.
Επίσης θα έπρεπε να τον κρατήσεις πλέον μέσα στο σπίτι διότι πλέον στην ηλικία αυτή αρχίζει να κινδυνεύει έξω απο γατοκαυγάδες οι οποίοι θα αποβούν ίσως μοιραίοι για την υγεία του απο την μετάδοση σοβαρότατων για τα γατιά ασθενειών.Η στείρωση επίσης αποτελεί άμεση ανάγκη και για το γατούλη σου ωστε να μην προσβληθεί απο αυτές τις ασθένειες αλλά και για τον περιορισμό του αριθμού των αδεσπότων ο οποίος είναι ανεξέλεγκτος χωρίς την ιατρική παρέμβαση.
Εύχομαι όλα καλά για σένα και το γατούλη σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Όπως ειπε και η Μικυ,οπωσδηποτε να τον δει γιατρος τον γατουλη.Το οτι εκανε διαγνωση απο το τηλεφωνο...δεν ειναι και οτι καλυτερο.Υπαρχει αντιβιωση ειδικη για γατες,σε μορφη χαπιου.Την τριβεις να γινει σκονη,και την βαζεις σε μια μικρη ποσοτητα μιας παστας βιταμινουχας που θα σου δωσει ο γιατρος.Αυτη την παστουλα ανακατεμενη με την σκονη της αντιβιωσης μπορεις να τη βαλεις επανω στο ποδαρακι του,δηλαδη στην πατουσα αλλα απο την πανω μερια.Ετσι ο γατος θα την γλυψει σιγουρα,γιατι θελει να καθαριστει.Με αυτον τον τροπο δινω και εγω ότι θελω στον δικο μου γατο,γιατι και αυτος αγριευει αφανταστα με κατι τετοια.
Απο την στιγμη που βγαινει εξω..και ειναι και αστειρωτος..να εισαι προετπιμασμενος οτι καποια στιγμη ΔΕΝ θα σου ξαναρθει..ή θα ερθει κουτσουρεμενος απο τους καβγαδες.Επισης κινδυνευει απο θανατηφορες ασθενειες.Αν θελεις διαβασε εδω.. https://www.friendsofthecat.gr/index...iew=article&id=11:2009-09-03-08-44-56&catid=2
Παντως ακομα και στειρωμενος..οι κινδυνοι ειναι παρα πολλοι εξω,..εκ πειρας σου λεω ότι πανω απο 4 χρονων..συνηθως δεν φτανουν...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back