Πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων στη Θεσααλονίκη

twistovios

Νεοφερμένο μέλος

Ο twistovios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Κατοικώ σε δήμο της Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί δωρεάν πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων.

Πρόσφατα, ανέλαβα να πάω 4 αδέσποτα γατάκια για στείρωση. Και τα 4 ήταν θηλυκά και είχαν αρχίσει να ʽσέρνουνʼ, οπότε η ανάγκη για στείρωση ήταν άμεση.

Αφού επικοινώνησα με το δήμο και τους εξήγησα το επείγον της κατάστασης, με παρέπεμψαν σε άμεση επαφή με κτηνίατρο, ο οποίος και έκανε 2 ολόκληρες εβδομάδες για να στειρώσει 4 γατάκια. Άμα υπολογίσετε και το χρόνο ανάρρωσης, 3 εβδομάδες είχα μέσα στο σπίτι μου αδέσποτες γάτες, που δεν είναι συνηθισμένες σε σπιτικό περιβάλλον.

Εγώ τον πίεσα να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά αυτός δεν χαμπάριαζε…

ʽΔεν χρειάζεται να τα κρατάς μέσα στο σπίτι… Ας μείνουν έγκυες, δεν έχω πρόβλημα, μια χαρά θα τα στειρώσω…ʼ

Και αν κανένα από αυτά μείνει έγκυος και μετά εξαφανιστεί για κάνα μήνα??

Μην στεναχωρίεσαι… Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο…!!ʼ

Επιπλέον, μη γνωρίζοντας αρχικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχα απευθυνθεί από μόνος μου στον ίδιο αυτόν κτηνίατρο, ο οποίος αν και είναι συνεργαζόμενος με το πρόγραμμα του δήμου, βλέποντας πως εγώ δεν γνώριζα τίποτα, παρέλειψε να με ενημερώσει και μου ζήτησε 400 ευρώ, γνωρίζοντας πως θα τα έδινα.

Ο Θεός όμως αγαπά και το νοικοκύρη…

ʽΞέρεις πότε θα τα πάρω εγώ αυτά τα χρήματα?? Και ξές πόσα λίγα είναι??ʼ, ήταν οι δικαιολογίες του…

Πέρα από αυτό, το θεωρώ μεγάλη παράλειψη, να πηγαίνει κάποιος αδέσποτες γατούλες για στείρωση και 30 λεπτά μετά την στείρωση να σου τις επιστρέφουν… Να τις κάνεις τι?? Να φυλάξεις μια άγρια γάτα μέσα στο σπίτι σου?? Πόσο εύκολο είναι αυτό?? Και άντε μία, πάει κι έρχεται… Τέσσερις όμως???

Αφού τις στείρωσα όλες και μετά, έμαθα πως ο δήμος αναλαμβάνει και τη φύλαξή τους για 2-3 μέρες μετά από την στείρωση… Ε, ήμαρτον, έφαγα όλη την πίκρα και δεν σκέφτηκε κανένας να με ενημερώσει για αυτό?? Ούτε οι άνθρωποι στο δήμο, ούτε ο κτηνίατρος μου??

Και περνάω τώρα στο κυρίως παράπονό μου. Μαθαίνοντας για αυτό το πρόγραμμα, είπα στον κτηνίατρό μου πως μπορώ να πιάσω τις περισσότερες άγριες γάτες τις γειτονιάς μου και να του τις πάω για στείρωση…

Η απάντηση του ήταν αποστομοτική:

ʽΚοίτα, πιάστες εσύ, και θα σου πω εγώ ποια μέρα θα με βολέψει…ʼ

Θα κάτσω εγώ να στήνω παγίδες σε άγριες γάτες που δεν πλησιάζουν ανθρώπους, θα τις πιάσω μετά από κόπο και χρόνο, και μετά τι θα τις κάνω μέχρι να αξιωθεί ο κτηνίατρος να τις στειρώσει??? Δύο εβδομάδες έκανε να στειρώσει τα 4 μικρά, τα οποία μπορεί να ήταν ζωηρά, ήταν τουλάχιστον φιλικά όμως… Μια άγρια γάτα τι να την κάνεις??

Και πριν μου πείτε πως μπορεί να μην προλαβαίνει, σας λέω πως όχι απλά προλαβαίνει να στειρώσει μια γάτα την ίδια μέρα, αλλά και 5-6 θα μπορούσε… Τόση πολλή δουλειά έχει…

Είναι δυνατόν να λειτουργεί έτσι ένα πρόγραμμα?? Μα δεν έχει κανένα νόημα… Οι περισσότερες γάτες είναι άγριες. Πως θα στειρωθούν με τέτοια αντιμετώπιση από τους συνεργαζόμενους κτηνίατρους?? Είναι αδύνατον. Πώς να το κάνουμε δηλαδή? Αυτή η στάση των κτηνιάτρων καθιστά το πρόγραμμα αντιλειτουργικό.

Έχει γεμίσει ο δρόμος με αδέσποτες γατούλες, που κυοφορούν τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο η κάθε μία. Κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκω σκοτωμένες δεξιά και αριστερά από αυτοκίνητα. Είναι κρίμα. Καλό το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να είναι και λειτουργικό.

Έχω ξανακάνει αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα σε άλλη δημοσίευση, απλά το βάζω τώρα σε ξεχωριστώ thread, μπας και το δει κανένας αρμόδιος και κάνει κάτι.

Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου!
Απευθύνθηκες και στο δήμο να κάνεις τα παράπονά σου αυτά; Μήπως θα έπρεπε να επιμείνεις με κάποια επιστολή ή τηλεφωνικά;
Είναι κριμα να σκοντάφτουν τέτοιες προσπάθειες σε κάτι τέτοια και ακομα περισσότερο κρίμα γιατι εσύ έχεις την καλή διάθεση να κάνεις κάτι και δεν σε βοηθούν με τον τρόπο αυτο.

Ρώτησε μήπως υπάρχουν άλλοι συμβεβλημένοι κτηνίατροι με το πρόγραμμα αυτο πάντως, πιο συνεργάσιμοι ίσως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

έχεις τόσο δίκαιό σε όλα αυτά που λες να σου πω κιόλας μία περίπτωση ενός σωματίου που έκαναν δωρεάν στειρώσεις και όταν χρειάστηκε την βοήθειά του ένα μέλος του σωματίου για να στειρώσει 2 άγρια αδέσποτα της γειτονιάς της έιπαν ότι πρέπει να πληρώσει 100 ευρώ για τό καθένα...και ήταν και αρσενικά που κοστολογούνται και λιγότερο.....

Αλλα τι να πεις....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back