Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
πηγαίνει καλά. Είναι μόνο 4 μηνών και δεν ξέρω τι να
κανω για να την βοηθήσω. Ο γιατρός της μου έδωσε καποιες
ενέσεις και της πέρασε η διαροια. Νομίζω ότι της έχει
ανοίξει και η όρεξη λίγο, αν και ακομα δεν μπορεί να φάει
γιατι την πονάει το στοματάκι της μάλλον. Αυτό όμως που
με ανησυχεί περισσότερο είναι οι πληγές που βλέπω στο
σωματάκι της. Κατά την διάρκεια της ασθένειας της,
πρόσεξα και ότι κουτσαίνει το δεξί της χέρι.
Εδώ και 2 μέρες όμως βλέπω και κάποιες πληγές στο χέρι
της καθώς και ψηλά στην ράχη της αλλα και στην κοιλίτσα
της χαμηλά. Το μωράκι μου έχει γεμίσει αίμα στα σημεία
που είναι οι πληγές και δεν ξέρω τι να της κάνω.
Θα την πάω στο γιατρό σήμερα κιόλας αλλά ήθελα
και μια ακόμα γνώμη. Ο γιατρός της μου είπε ότι είναι
κολλητικό αλλά απο αυτά που διαβάζω εδώ δεν φαίνεται να
είναι έτσι. Είναι;;; έχω και άλλα 2 στο σπίτι και δέν
ήθελα να ταλαιπωρηθούν και αυτά έτσι.
> Καμιά ιδέα κανείς τι μπορεί να είναι οι πληγές;;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τίποτα, γιατί δεν είμαστε γιατροί, και απο μακριά... θα ήταν γελοίο... Μπορούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις.
Νομίζω λοιπόν ότι πο πληγές αυτές δεν έχουν να κάνουν με το καλοκοιο καθεαυτού..
Είναι μάλλον μύκητες, πολύ συχνή αρρώστια στα γατάκια, ειδικά τα μικρά και αυτά με εξασθενισμένο οργανισμό.
Επίσης μπορεί να έχει και ψύλλους. Κάτι μαύρα ζουζουνάκια, θα τα δείς εύκολα στην κοιλιά, και στις μασχάλες...Υπάρχει θεραπεία, και ΝΑΙ, είναι κολλητικό και στα άλλα γατάκια, όπως και ο καλοκοιός, ΑΝ ΔΕΝ είναι εμβολιασμένα τα άλλα.

Η Θεραπεία και για τα 2 είναι χρονοβόρα, και ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει για να δείς αποτέλεσμα.
Θα σου έλεγα να γράψεις και στον γιατρό μας, για μια πιο ειδική απάντηση. Μπορώ να σου πω αντιβοίωση, θεραπεία κλπ , που κάνω εγώ... αλλά ΔΕΝ ξέρω τί έχει το γατάκι σου, και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Θέμα του γιατρού εδω. https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=&page=49
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εκτός από τις ενέσεις για τη διάρροια, σου έδωσε κάτι άλλο ο κτηνίατρος; Πολλοί δίνουν αντιβίωση, όχι για τον ίδιο τον ιό, αλλά για τις δευτερογενείς λοιμώξεις που αναπτύσσονται. Επίσης, κάποιοι δίνουν ιντερφερόνη η οποία, αν και δεν θεραπεύει, ωστόσο υποτίθεται ότι ενισχύει λίγο το ανοσοποιητικό.
Εκτός από τη διάρροια, τι άλλα συμπτώματα έχει το γατάκι; Οι πληγές από τι προέρχονται; Η διάγνωση για καλυκοϊό πώς έγινε; Της κάνατε κάποιο τεστ;
Εύχομαι να 'ναι περαστικά και γρήγορα!!
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα άλλα μου είναι ενήλικά και δεν τα φοβάμαι γιατί είναι καλοζοησμένα. Αυτό όμως το φιλοξενούσα μέχρι να της βρώ σπίτι και επειδη δεν έβλεπα ενδιαφέρον την έδωσα σε ένα ιατρείο (που με λύπη μου είδα ότι το έχετε καταχωρημένο στα προτεινόμενα) που φαινόταν ότι θα είναι πιο εύκολο εκει.
Δυο μέρες πριν τις γιορτες μου επεστρεψαν το γατί σε μαυρο χάλι. Πολύ αδυνατισμένο, κουτσό, αφου του είχαν βάλει ορό στο χέρι που είχε πρόβλημα απο τον υιο, και με τρελη διαρροια. Και τώρα μου βγήκαν και οι πληγές.
Οι ενέσεις που μου έδωσε ο γιατρός είναι κάποια αντιβίωση αλλα δεν θυμάμαι όνομα.
Για παν ενδεχόμενο πάντως την κρατάω σε απόσταση από τους άλλους. Ειναι εμβολιασμένα αλλά...
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
vickymoon
Διάσημο μέλος

αφου στην αρχη νομιζα οτι εννοειτε κωλυκος

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Το πόσο βαριά το περνάει το κάθε γατι έχει να κανει με τον οργανισμό του. Αν ξεχνάω κάτι ή κανω λάθος κάπου, παρακαλώ διορθώστε με.
vickymoon
Διάσημο μέλος
δεν υπαρχει εμβολιο για αυτο??
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
vickymoon
Διάσημο μέλος
να γινουν γρηγορα καλα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool