Πρώτη γατούλα, απορίες και συμβουλές

Δεν με ενοχλεί η τρίχα. Ίσα ίσα που πιο πολλές τρίχες δικές μου βρίσκω παρά δικές του. Μόνο όταν το αγκαλιάζω αφήνει. Δεν έχω βρει άλλες.

οχι μωρε...δεν το λεω για σενα....παραδειγμα εφερα....:):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Της πήρα καλαθάκι με μαξιλαράκι αλλά κάτι μου λέει ότι πάλι τα ίδια θα κάνει απόψε. Υπάρχει τρόπος να διαλέξει άλλο μέρος;
Στο κρεββάτι σου έρχεται επειδή της αρέσει η μυρωδιά σου και αισθάνεται ασφαλής κοντά σου. Ένας τρόπος να την ενθαρρύνεις να χρησιμοποιήσει το κρεββατάκι που της πήρες είναι να βάλεις μέσα μια δική σου μπλούζα, φορεμένη, για να έχει τη μυρωδιά σου. Επίσης, κάθε φορά που ανεβαίνει στο κρεββάτι δώσε της να καταλάβει ότι δεν σου αρέσει (δύο πράγματα που πιάνουν στις πιο πολλές γάτες είναι τα δυνατά παλαμάκια και το ελαφρό φύσημα στη μουσούδα). Πρόσεξε όμως: για να μάθει ότι δεν κάνει να ανεβαίνει στο κρεββάτι, δεν θα πρέπει να την αφήνεις ποτέ. Αν κάποιες φορές της το επιτρέπεις και κάποιες άλλες όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει τι θες.
Αγόρασα ένα vapet get off spray. Ήταν το μοναδικό στο πετ σοπ και δεν βρήκα εύκολα αγγλικές οδηγίες. Ξέρει κανείς αν αυτό το σπρει κάνει για πράγματα που πιάνω και γω, όπως την κιθάρα μου λόγου χάρη που δεν θέλω να πειράζει; Επίσης κάνει για κρεβάτι και κουζίνα-πάγκο; Αν και στην τελευταί ερώτηση την απάντηση την ξέρω ήδη απλά ποτέ δεν ξέρεις.
Βλαβερό για σένα δεν είναι, καλό θα ήταν όμως να τσεκάρεις μήπως προκαλέσει κάποια ζημιά στις επιφάνειες που θες να το χρησιμοποιήσεις (π.χ. ίσως να χαλάσει το λούστρο της κιθάρας, ή να ξεβάψει τα σκεπάσματα του κρεββατιού).:hmm: Στη θέση σου, θα δοκίμαζα σε μια μικρή γωνίτσα πρώτα, καλού κακού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρωτα απ'ολα καλή αρχή στην συμβίωσής σας!! Να ξέρεις οτι από δω και πέρα κάθε μέρα θα είναι αξέχαστη!
Όσο για τους ψύλλους επειδή πρόσφατα είχα το ίδιο πρόβλημα, και το δικό μου είναι επίσης μικρούλικο, προτείνω να της βάλεις το frontline σε σπραυ,προσεκτικά, μην πάει στο προσωπάκι και με ανάποδη φορά στις τρίχες θα το τρίβεις..Είναι αποτελεσματικό, τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση εξαφανίστηκαν όλοι οι ψύλλοι!
Για τα ενδωπαράσιτα πρέπει να πάρεις μια παστούλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού θα την δίνεις για μια συγκεκριμένη περίοδο..Καλό θα ήταν, αν δεν το έχεις κάνει ήδη να την πας σε έναν γιατρό να την δει..και να βγάλει και επίσημα βιβλιάριο:) :)
Τέλος, μια ιδέα ακόμη εκτός από τις άλλες που προείπαν οι προηγούμενοι γονεις, είναι να βάλεις μια καρεκλίτσα δίπλα από το κρεβάτι σου με το κρεβατάκι της και να μάθει εκεί.
Εύχομαι τα καλύτερα με το γατάκι σου!:)

ολα πηγαν καλα με την αμμο,ειναι εξυπνη κ μια χαρια κατευθειαν στην αμμο πηγε!!!!μονο που χθες ηρθε κ ειναι λογικο να ειναι ακομα φοβισμενη,αλλα αναρωτιεμαι θα γαληνεψει καποτε?θα αναζηταει τα χαδια μ κ το να ανεβαινει πανω μ/?κ τωρα μπορω να την χαιδευω καθεται αλλα δεν με αναζητα..:(ειναι κ 6 μηνων κ οταν βρεθηκε δν ηταν στα καλυτερα της...εμαι στεναχωρημενη λιγο για αυτο..μαλλον βιαζομαι..

σε καταλαβαινω απολυτα..κι εγω ειχα αυτες τις αποριες οταν υιοθετησα την bailey. ηταν 2,5 χρονων και ζουσε στο δρομο μεχρι να την παρω στο διαμερισμα. τον πρωτο καιρο δεν με ηθελε καθολου, και νομιζα οτι θα μεινει ετσι η κατασταση. ομως οταν αρχισα να χαλαρωνω και την αφησα στην ησυχια της αρχισε και με αποζητουσε..μετα τον 1,5 μηνα ηρθαμε πολύ κοντα και τωρα στους 3 μηνες συμβιωσης περναμε τελεια! :) οποτε μην αγχωνεσαι, σιγα σιγα θα σε αποζηταει;)

επισης δεν ξερω να ανοιγω νεο θεμα..μπορειτε να μ πειτε για να μην γραφω οπου κ οπου?ευχαριστω:)

πηγαινε εδω https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=11 και κανε κλικ εκει που γραφει "νεο θεμα" και ανοιξε ενα δικο της θεματακι να τα λεμε απο εκει:)

αχ σε ευχαριστω μακαρι να ναι κ με την γατουλα μ ετσι γιατι στεναχωριεμαι πολυ αν δεν μαγαπαει...παντως ενθαρρυντικο το μνμ σ!μα καλα η bailey σ ηταν αδεσποτη?ειναι πανεμορφη!!

ναι, αδεσποτη ηταν..πλεον ομως ειναι η βασιλισσα του καναπε μου:D ευχαριστουμε πολύ!:)

Για να μην ειμαι συνδετημων στις ωραιες σκατομυρωδιες της της εβαλα την αμμο στην τουαλετα . Σήμερα φέραμε ενα μικρό σκυλάκι για μπάνιο και μετά κάναμε όλο το σπίτι με χλωρίνη. Η γάτα μου μετά απο αυτό τα έκανε και τα δυο της προιοντα στο καινούργιο της καλαθάκι:mad:Το λέρωσε και αυτό το μαξιλαράκι.Ευτύχως οσμήστικα έγκαιρα και δεν κόλλησαν τα κακά της στο μαξιλάρι. Τα έπλθνα με καυτό νερό τώρα. Η χλωρίνη λέτε να έφταιγε; Η το σκοτεινο μπάνιο που δεν έχει παράθυρο; Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη μπορούσε ν αμπει

δεν πλενουμε με χλωρινη γιατι μυριζει σαν ουρα στη γατα...καλυτερα παρε ντετολ σπρευ αν θες να απολυμαινεις ή καποιο αλλο που να ειναι φιλικο προς τα κατοικιδια μας.

Α αυτό λες να την ενόχλησε. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση

Οι εικόνες που υποσχέθηκα

dsc01323v.th.jpg

dsc01352n.th.jpg

dsc01345gv.th.jpg

ειναι κουκλιτσα!!!!:)

Τι σημαίνει η φουντωμένη ουρά. Νόμιζα ότι την κάνουν μόνο στους σκύλους αλλά τώρα την έχει έτσι απο όταν ξύπνησα. Έχει να κάνει με την πείνα μήπως;

Τι σημαίνει η φουντωμένη ουρά. Νόμιζα ότι την κάνουν μόνο στους σκύλους αλλά τώρα την έχει έτσι απο όταν ξύπνησα. Έχει να κάνει με την πείνα μήπως;

Η φουντωτή ουρά μπορεί να σημαίνει πολλά, (εκτός απο πείνα...:rolleyes:).

Είναι σημάδι εγρήγορσης, θυμού, έξαψης, περιπέτειας, έκπληξης....:redface:

Γενικά με το φούντωμα της ουράς, και το σήκωμα των τριχών στην πλάτη και το σβέρκο, η γάτα προσπαθεί να φανεί μεγαλύτερη απέναντι στον εχθρό της, είτε αυτό είναι σκύλος, ή άλλη γάτα, ή και άνθρωπος ή κάποιο αντικείμενο...

Συνεχίζει να ξύνει το αυτί του παρόλο που έχει δράσει η αμπούλα. Το χω ψάξει και δεν βρήκα τίποτα, ακόμα και όταν το έπλυνα λίγο και έβλεπες πιο εύκολα ανάμεσα στο τρίχωμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back