Vicky12195
Νεοφερμένο μέλος
Για να μπούμε στο θέμα όμως.. Το Πχίπχι είναι η γατούλα μου (βλέπε φώτο), το οποίο βρήκα εγκαταλειμμένο πριν 2 χρόνια περίπου όταν ήταν ακόμα νεογέννητο. Έκτοτε, η ζωή μου έχει αποκτήσει άλλο νόημα..Δε φανταζόμουν ποτέ ότι κάποιος μπορεί να αντλήσει τόσα θετικά συναισθήματα από ένα μικροσκοπικό πλασματάκι! Πραγματικά, τα λόγια είναι πολύ λίγα..
Το Πχίπχι λοιπόν, το καλοκαίρι έμεινε έγκυος και μας έκανε τρία αγοράκια, το Νότη, τον Μεγακλή και τον Αλφαβητίξ τα οποία έχουν γίνει πλέον κι αυτά μέλη της οικογένειας. Δυστυχώς όμως, η μητέρα τους από κάποιο σημείο κ μετά, όχι μόνο δεν τα ήθελε, αλλά όποτε τυχαίνει κ συναντιούνται, τους αγριεύει λες κ είναι οι χειρότεροί της εχθροί. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί; Το ξέρω ότι η μητρότητα στις γάτες έκφράζεται διαφορετικά απ'ότι στους ανθρώπους, αλλά το περίεργο είναι ότι όσο τα αγόρια ήταν μωρά, ήταν πολύ καλή και τρυφερή μάνα..
Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρω ότι έχω σκεφτεί πολλές φορές να την στειρώσω, αλλά αντιμετωπίζω ηθικά διλήμματα.. Φοβάμαι πως αν κάνω κάτι τέτοιο θα επέμβω με ανεπανόρθωτο τρόπο στη φύση του γατιού. Π.χ., ποια είμαι εγώ που θα αποφασίσω ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσει η σεξουαλική της ζωή; Θα μου πείτε ότι οι γάτες δεν επιζητούν το σεξ όπως οι άνθρωποι, αλλά ποιος μπορεί να μου πει με σιγουριά, ότι δε θα γίνει ένα εντελώς διαφορετικό γατί μετά τη στείρωση; Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να της κάνω κάποια ψυχολογική ζημιά..
Τώρα τελευταία βέβαια, σκέφτομαι τη στείρωση όλο κ περισσότερο, καθώς το Πχίπχι είναι ατακτούλα και γέννησε πάλι πριν ένα μήνα περίπου, πέντε γατάκια..!Απ'τη μια λοιπόν σκέφτομαι ότι σε λίγο θα πρέπει να βρω δεύτερη δουλειά για να συντηρώ τις γάτες μου, απ΄την άλλη όμως είναι κ το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης..
Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το μνμ μου, και οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
καταρχας πρεπει να στειρωσεις τη πχιπχι σου και υπαρχουν πολλοι καλοι λογοι γιαυτο... καταρχας δεν ξερω αν την αφηνεις να κυκλοφορει εκτος σπιτιου.. αν ναι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα αν ζευγαρωνει με αδεσποτα και ανεμβολιαστα γατακια να κολλησει πολλες ασχημες αρρωστιες οπως το aids της γατας... ειναι κριμα να ταλαιπωρειται καθε τοσο....
επισης τα παιδια της ειναι λογικο να μην τα θελει εφ οσον μεγαλωσαν πια και το μονο που θελει ειναι να τα διωξει και να κανει καινουργια...
πραγματικα πρεπει να κανεις κατι με την στειρωση θα βοηθησεις και τη γατουλα σου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προσωπικα πιστευω οτι τα θηλυκε ειτε μεσα ειτε εξω απο το σπιτι, πρεπει να ειναι οπωσδηποτε στειρωμενα.
Τα αρσενικα μονο οταν ειναι εντος σπιτιου, γιατι "χανουν" την αμυνα τους.
Με το να στειρωσεις την γατουλα σου, την γλυτωνεις απο πολλους κινδυνους.
Οι γεννες την εξαντλουν και ταλαιπωρουν τον οργανισμο της.
Επισης, ειναι και το AIDS και η λευχαιμια που σου εγραψαν και τα κοριτσια...Η πυομητρα και ενα καρο ασθενειες.
Πολλοι λενε οτι θελουν η γατα τους να βιωσει την εμπειρια της μητροτητας, αλλα η δικια σου την εχει ηδη βιωσει δυο φορες.
Γι'αυτο στειρωσε την, μονο καλο θα της κανεις.
Για τα γατακια....η δικια μου οταν γεννησε, και αφου περασε λιγος καιρος, ολη μερα τσακωνοταν με την κορη της....
Και τωρα που εχει περασει αρκετος καιρος που ειναι χωριστα με τα παιδια της, οταν της τα παμε κοντα δεν τα αγνωριζει, και τα "μουνταρει"...Το πιο πιθανο ειναι να μην θυμαται καν οτι ειναι τα παιδια της και καποτε εγινε μαμα.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Ηθικά διλήματα σχετικά με τη στείρωση αντιμετώπιζα κι εγώ και ακόμα αντιμετωπίζω...
Ομως και από ηθικής αποψης να το δει κανεις, μια γατα που ζει σε ενα σπιτι ειναι πιο σωστο να στειρωνεται. Αυτο γιατι χωρις την ανθρωπινη παρεμβαση και προστασια, η ιδια η φυση εχει ρυθμισει τα γατακια πολλες φορες να μην επιζουν απο αρωστιες, γατους κ.α.
Διχως αυτο οι γατες θα πληθαιναν τρομακτικα και θα απειλουσαν τα πουλια κ.α.
Αυτο που αναρωτιεσαι εαν θα αλλαξει ο χαρακτηρας της ειναι λαθος. Απλα δεν θα θελει να ζευγαρωσει. Εχω στειρωσει αρκετες θηλυκιες και αρσενικα και μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δεν αλλαξαν καθολου χαρακτηρα, ουτε κι εγιναν μαλθακα.
Μπορει να στο επιβεβαιωσει αυτο και ο κτηνιατρος της γατουλας.
gattina
Νεοφερμένο μέλος
Φοβόμουν κι εγώ πάρα πολύ ότι μετά την στείρωση οι γάτες μου θα γίνονταν "επιπλάκια", χωρίς ζωντάνια και διάθεση για τίποτα... Αυτό δεν ισχύει, με βάση τα λεγόμενα όλων, αλλά και από την δική μου εμπειρία. Οι γατούλες είναι πάντα πρόθυμες για παιχνίδι και χαρές. Επιπλέον, η δική σου έχει ήδη γεννήσει δυο φορές -όπως και οι δικές μου (από δύο και μία φορές αντίστοιχα)- αλλά υπάρχει και ένα όριο σε αυτό, ιδιαίτερα στον βαθμό που κρατάς τα μικρά (αν κατάλαβα καλά). Πόσα μικρά που θα μεγαλώσουν χωράει το σπίτι και η αγκαλιά σου;
Και κάτι τελευταίο. Η ιστορία που περιγράφεις είναι εντελώς αντίστοιχη των δικών μου γατών. Η πρώτη μου γατούλα γέννησε κάποτε και από τα τέσσερα μικρά αποφάσισα πως θα κρατήσω το ένα. Η σχέση ήταν απίστευτα τρυφερή στην αρχή, ακόμη κι όταν δώσαμε το μικρό αλλά τελικά μας το επέστρεψαν (οπότε πάρθηκε και η απόφαση να το κρατήσω), το καλοδέχτηκε, το αναγνώριζε για δικό της αλλά έπειτα, ο καιρός πέρασε και το κλίμα μεταστράφηκε και οι γατούλες ζούσαν σε εμπόλεμη κατάσταση, με τη μία, την μεγάλη, να έχει αυτοεξοριστεί από το δωμάτιο που είχε μεγαλώσει και περνούσε τον περισσότερο χρόνο (το σπίτι ήταν μεγάλο και συγκατοικούσαμε) και να κινείται αποκλειστικά στους "κοινόχρηστους χώρους" και όχι εκεί που μεγάλωσε και κοιμόταν κλπ. Επιπλέον, αρρώστησε κανονικά, αρρώστησε από τη ζήλια της κυριολεκτικά (με συμπτώματα όπως εμετούς, ακινησία, σερνάμενο βήμα -τρόμαξε ο κτηνίατρος να βγάλει άκρη, αλλά ήταν πραγματικά αρρώστεια της ΖΗΛΙΑΣ) και τελικά, με την πρώτη ευκαιρία, την κοπάνησε και πιστέψαμε ότι την χάσαμε για πάντα. Ασύλληπτη στεναχώρια. Το ανέλπιστο της ιστορίας είναι πως η γατούλα μας αυτή βρέθηκε έπειτα από 40(!) μέρες, όταν πια είχα χάσει κάθε ελπίδα. Όλον εκείνο τον καιρό ζούσε σε μια αρκετά κοντινή στο σπίτι αυλή (πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γυρίσει ανά πάσα στιγμή, αν το ήθελε) και συμβίωνε με έναν σκύλο, του οποίου και έτρωγε το φαγητό. Βρέθηκε χάρη στην αφισοκόλληση με τη φωτογραφία της, το όνομά της και τα τηλέφωνά μας, έστω και τόσο καιρό μετά.
Και για να τελειώνω, οι γατούλες αυτές που είναι από τα πλέον λατρεμένα μου πλάσματα στη ζωή, είναι μεν και οι δύο καλά και ακμαίες, μόνο που εδώ και κάποια χρόνια δεν ζούνε πια μαζί. Τις χωρίσαμε και ζουν και βασιλεύουν σε ξεχωριστά σπίτια, η καθεμιά πριγκηπέσσα στο βασίλειό της...
Συγνώμη για την φλυαρία αλλά θεώρησα πως η ιστορία των δικών μου γατών είναι πολύ ενδεικτική του θέματος που έθιξες.
Καλή συνέχεια!
Vicky12195
Νεοφερμένο μέλος
Κατ'αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας..
Το πήρα απόφαση και θα την στειρώσω την μικρή..Αν και πρέπει να σας πω ότι έχω τρομερές τύψεις για αυτό που πάω να κάνω. Τώρα τελευταία, την βλέπω να κάνει παρέα με έναν αρσενικό, και απ΄την μια χαίρομαι που επιζητά την παρέα άλλων γατιών, απ΄την άλλη όμως, ξέρουμε όλοι τι κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία..Περισσότερα γατάκια! Εξακολουθώ βέβαια να φοβάμαι ότι μετά την επέμβαση δε θα θέλει να έχει καμία επαφή με άλλα γατιά και η κοινωνικοποίηση της θα σταματήσει..Ας ελπίσω ότι δε θα συμβεί.
Μήπως γνωρίζετε πόσο περίπου κοστίζει μια στείρωση, γιατί δεν έχω ρωτήσει ακόμα το γιατρό..
Gattina, που λες και εγώ είχα χάσει τη μικρή μου πέρσυ για περίπου ένα μήνα, και περιττό να σου πω ότι τα είχα βάψει μαύρα! Την βρήκα εντελώς τυχαία, ένα πρωί που πήγαινα στη δουλειά, στον δρόμο λίγο κάτω απ'το σπίτι μου. Έκανε σαν τρελό το κακόμοιρο όταν το βρήκα.. Και τώρα μας έχει φύγει εδώ και 2 βδομάδες ο ένας αρσενικός μας..Φοβάμαι μην έχει πάθει τίποτα το γατί, κι άλλες φορές φεύγουν, αλλά επιστρέφουν πάντα!
Ευχαριστώ και πάλι παιδιά για τις απαντήσεις σας!:cat:
Ismini
Διάσημο μέλος
Οσο για τα χρηματα 70-100 ευρω κοστιζει για τα θηλυκα.
myrtos
Δραστήριο μέλος
Οσο για την στειρωση ειναι για καλο τους.Οσο για την κοινωνικοποιηση δεν θα εχεις προβλημα ισα ισα γινονται ποιο ηρεμα ως προς τα αλλα γατακια. Η Πχίπχι σου εχει γαλαζια ματια?
Ειμαι και λιγο γκαβο.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Συγχαρητήρια για την απόφασή σου, κάνεις το καλύτερο για την ψυχική και τη σωματική της υγεία!Το πήρα απόφαση και θα την στειρώσω την μικρή.
ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο. Η αλλαγή συμπεριφοράς λόγω στείρωσης είναι μύθος. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να ηρεμήσει και να γίνει λίγο πιο χαδιάρα, γιατί δε θα έχει πια το άγχος του ζευγαρώματος και την ταλαιπωρία του οίστρου και της εγκυμοσύνης.Εξακολουθώ βέβαια να φοβάμαι ότι μετά την επέμβαση δε θα θέλει να έχει καμία επαφή με άλλα γατιά και η κοινωνικοποίηση της θα σταματήσει..Ας ελπίσω ότι δε θα συμβεί.
Για τα θηλυκά κάπου γύρω στα 80-100 ευρώ, εξαρτάται από το γιατρό. Υπάρχουν όμως μεγάλες διακυμάνσεις, γι' αυτό ψάξτο λίγο πρώτα.Μήπως γνωρίζετε πόσο περίπου κοστίζει μια στείρωση, γιατί δεν έχω ρωτήσει ακόμα το γιατρό..
Τα αρσενικά που δεν είναι στειρωμένα κινδυνεύουν από χίλιους δυό κινδύνους. Αυτοκίνητα (επειδή περιπλανώνται μακριά σε αναζήτηση θηλυκού), τραυματισμούς από γατοκαυγάδες με άλλα αστείρωτα αρσενικά και, αν δεν είναι εμβολιασμένα, μεταδοτικές ασθένειες (πάλι λόγω γατοκαυγάδων) όπως aids και λευχαιμία.Και τώρα μας έχει φύγει εδώ και 2 βδομάδες ο ένας αρσενικός μας..Φοβάμαι μην έχει πάθει τίποτα το γατί, κι άλλες φορές φεύγουν, αλλά επιστρέφουν πάντα!

χριστινα
Διάσημο μέλος
Καλως όρισες δεν σου εχω πει

ladycat
Διάσημο μέλος
marfot75
Δραστήριο μέλος
Η δύσκολη μέρα πέρασε και σήμερα η ΜουΜου είναι μια πολύ τρυφερή γατούλα με όρεξη για παιχνίδια. Ενώ πριν τους μάλωνε όλους (ξύλο να δεις στις άλλες γατούλες) τώρα έχει ηρεμήσει...

Vicky12195
Νεοφερμένο μέλος
Έχω αγχωθεί..Διάβασα σήμερα σε μια σελίδα στο ίντερνετ ότι τους αφαιρούν όλο το γεννητικό τους σύστημα..Αληθεύει; Δε γίνεται να της αφαιρέσουν τις ωοθήκες και τέλος..; Άσε που μου λένε από δω κι από κει κάτι κουλά, ότι και μετά την στείρωση θα θέλει να κάνει σεξ, απλά δε θα έχει οργασμό...! Βασανιστήριο αν αληθεύει, θα υποφέρει το γατί..! Τί να πρωτοπιστέψω η δόλια;

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
gattina
Νεοφερμένο μέλος
Ενημερώσου όσο πιο καλά μπορείς για το θέμα της στείρωσης και πάρε την απόφασή σου. Σκέψου, ωστόσο, ότι με τη στείρωση προστατεύεις μακροπρόθεσμα την γάτα σου από πολλές και σοβαρές αρρώστιες.
Μπορεί να ζοριστείς κι εσύ και η γατούλα τις πρώτες μέρες -να το 'χεις κατά νου αυτό, δεν είναι και η πλέον εύκολη διαδικασία- αλλά λίγο αργότερα θα είναι όλα μια χαρά. Η γατούλα θα είναι ζωηρή, παιχνιδιάρα, σκανταλιάρα και ίσως και λίγο πιο χαδιάρα. Ο χαρακτήρας τους δεν επηρεάζεται, μπορώ να σου το υποσχεθώ αυτό.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Vicky12195
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά SOS!!!
Πήγα στο γιατρό να κλείσω ραντεβού για στείρωση και μου είπε ότι η μικρή είναι έγκυος, αλλά η γέννα αναμένεται σε 20-25 μέρες και μπορώ να την στειρώσω. Όταν τον ρώτησα για τα μωρά, μου είπε ότι δεν έχουν σχηματιστεί ακόμα και ότι απλά θα κοιμηθούν κτλ. Βέβαια, εγώ όταν γύρισα σπίτι, έπιασα την κοιλίτσα της και είμαι σίγουρη ότι τα μωρά κουνιούνται, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν σχηματιστεί... Τϊ θα κάνω? Είμαι σε απόγνωση..Δε θέλω να σκοτώσω τα μωρά, δε φταίνε σε τίποτα.. Απ'την άλλη δεν μπορώ και να τα κρατήσω, έχω ήδη πολλές γάτες.. Με έχουν φάει οι τύψεις..
Αν μπορεί κάποιος να δώσει μια απάντηση στο πρόβλημα μου θα του/της ήμουν υπόχρεη!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool