Πως δίνουμε το χάπι;

cat M

Νεοφερμένο μέλος

Η cat M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα σε όλους και όλες... πριν λίγες εβδομάδες μας υιοθέτησε ένας γατούλης... τον πήραμε στο σπίτι και φυσικά μετά από λίγες μέρες πήγαμε στο γιατρό... κάναμε το 1ο μας εμβόλιο και επειδή είχαμε ωτίτιδα μας έδωσε ο γιατρός ένα δικό του σκεύασμα για να του βάζουμε στα αυτάκια για τα ακάρεα...

Και εκεί άρχισαν τα προβλήματα... λίγες μέρες αργότερα έπαθε την πρώτη κρίση... πολύ μικρή σε διάρκεια... και μια και δεν είχα ποτέ πριν γατάκι χωρίς τη σωστή αξιολόγηση από μέρους μου... έπαθε όμως και 2η.. και ψάξαμε στο internet και είδαμε πως ένα από τα συστατικά που είχε το σκεύασμα για το αυτί (Amitraz 11%) ήταν ουσιαστικά φυτοφάρμακο και απαγορευόταν για γάτες γιατί μπορεί να της προκαλέσει πολλά προβλήματα... συμβουλευτίκαμε 2ο γιατρό όπου μας είπε ότι η ποσότητα αυτή δεν υπήρχε περίπτωση να οφείλετε για την κρίση του. Μας έδωσε Surolan. Ξανά ομως έπαθε κρίση... Ο γιατρός μας, μας είπε πως καλώς η συνάδελφος άλλαξε την αγωγή μιας και θα έπρεπε να αποκλείσουμε και την απειροελάχιστη πιθανότητα να φταίει το σκεύασμα.. μας συμβούλευσε να συνεχίσουμε την αγωγή με το surolan αν και απ' ότι μας είπε, αυτό το φάρμακο είναι για μύκητες και δεν κάνει για το πρόβλημά του...

Οι κρίσεις όμως συνέχισαν... φτάσαμε δυστηχώς στην 5η σε διάστημα 1 μήνα... και ξαναπηγαίνοντας στο γιατρό μας έδωσε χάπια για επιληψία.

Και τώρα ερχόμαστε στο πρόβλημα που θέλω να ρωτήσω...
Πρέπει να του δίνουμε 1/4 του χαπιού Gardenal. Ο γιατρός μας είπε πως αν δεν μπορεί να το πιεί να το βάλουμε σε λίγο κιμά...

Ούτε σκέτο το πίνει και στον κιμά τρώει τον κιμά και το χάπι το φτύνει...

Συγνώμη που σας ζάλισα μα θεώρησα πως θα έπρεπε να ξέρετε όλη την ιστορία μας... και είμαστε μόλις 4 μήνων..

Όποιος μπορεί να μου δώσει ιδεες για να του δίνω το χάπι του θα ήμουν ευγνώμων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSCN3739.JPG
    DSCN3739.JPG
    234 KB · Εμφανίσεις: 65
Καλησπερα και καλωσηρθατε.
Ριξτε μια ματια εδω.Εγω τους γυριζω ανασκελα,ριχνω το χαπι στο λαιμο και κρατω κλειστο το στομα μεχρι να το καταπιει.
Περαστικα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω παλι (πρεπει κι εγω καθε μερα να της δινω χαπι) οπως την εχω στα ποδια μου και την χαιδευω, κοιταμε και οι δυο μπροστα, σηκωνω πανω το κεφαλι της, της ανοιγω το στομα και το κλεινω μεχρι να το καταπιει. την πρωτη φορα ηταν δυσκολο, τωρα μου φαινεται παιχνιδακι!

πρωτ απ ολλα περαστικά στο γατακι σου...
Ειχα κι εγω ενα γατακι με μεγάλο προβλημα επιληψίας (μιλάμε για 20-25 κρισεις την μερα :cry: ) τελος πάντων...

Εγω το χάπι της το ελιωνα, το ανεκατευα με ελάχιστη, ΕΛΑΧΙΣΤΗ κονσέρβα απ την αγαπημένη της, εβαζα το μειγμα πάνω στο δαχτυλό μου και το εγλυφε απο εκει.
Και μια συσταση, αν δεν στο εχει πει ο κτηνιατρος.
Επειδη αυτα τα φάρμακα ειναι βαρια για το στομάχι, προσπάθησε να της το δινεις μαζι με φαγητο. Αν δεις οτι κανει εμετό, λίγο priperan παντα βοηθάει :)
Αυτα. Ευχομαι να σε βοήθησα και μακαρι να πανε ολλα καλα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back